Kayınvalideme gıcık oldum resmen

onun yanında eşim bana yakın davranır güzel bişeyler söylerse anında değişiyor aslında suratı çok şey anlatıyor o anlaşılmıo sanıo ama öyle deil

bu cümleyi anlamadım,açarmısınız ne bakımdan kaynana başarısız oluyor:26:

iktidar savaşı. karısının annesinin önüne geçtiği duygusu canım.
herkes için geçerli olmayabilir elbette. ama oğlunu rekabet konusu yapanlar için bu böyle.
en çok kendisi sevilmeli en çok kendisi düşünülmeli en çok kendisine acınılmalı en çok kendisiyle ilgilenilmeli vs. en önde kendisi olmalı.

benım kayınvalıdem kocamın dizine yatar ama eşim evdeyken asla misafirliğe göndermez benı annesi çağırsa bıle. bazen ben gıtmek istemem o evde yokken işteyken arar annesını ben erken gelmeyı dusunuyorum hatun evde kalsın der oda tamam der ısrar yoktur bızde oglu gitmesın diyorsa gitmem zaten bence eşin kesın davranmalı basta oglum nıye yollamıyorsun dediğinde nıkahlım o benım ben ne dersem o olur deyip kestırıp atmıstı :) iyikide öle yapmıs

gerçekte tabiki başarısızlık falan yok. onun içdünyasında demiştim zaten. hastalıklı bir ilişki içinde olanlardan bahsediyorum.
kaybetme duygusu. oğlunu karısına kaptırdığını zannediyor.

ilk başta okurken kayın baban sağ değil sandım ondan böyle yapıyor, yani yalnızlıktan yapıyor sandım. ama kayınbaban da sağmış.

Son düzenleme:
ilk başta okurken kayın baban sağ değil sandım ondan böyle yapıyor, yani yalnızlıktan yapıyor sandım. ama kayınbaban da sağmış.
allah başımızdan eksik etmesin sağ olmasa zaten büsbütün yandık arkadaşım adam denge bizim için o varken bile böyle bide yalnız yaşasa düşün tantanayı

kocamın tavrı net aslında ama işin 2.kısmında o yoktu yani beni evime geç göndermesi konusunda bende söylemedim söylersem eşim hissettirir o da şikayet ettiğimi anlar

kesinlikle katılıyorum aynı durum kız annelerinde yok ama erkek anneleri farklı oluyor kendide evliliğin içinde yer almak istiyor

kesinlikle katılıyorum aynı durum kız annelerinde yok ama erkek anneleri farklı oluyor kendide evliliğin içinde yer almak istiyor

kız verilir, gelin alınır...

anne oğlunu evlendirince ayrı bir eve ve hayata geçeceğini kabul edemiyor. malum oğlan verilmiyor ki :)

kız verilir, gelin alınır...

anne oğlunu evlendirince ayrı bir eve ve hayata geçeceğini kabul edemiyor. malum oğlan verilmiyor ki :)
ister istemez herkesin hayatı değişiyor ama oğlan verilmese bile oğlanın yanıa duyguları düşünceleri alışkanlıkları olan bi insan gelior buna saygı duymaları lazım evlilik hazırlıklarındada bir kaç yanlış davranış oldu bana eski bir iki şeyini verdi dha doğrusu eve koymyuş onları en kısa zamanda atıcam ve adıklarımı koyucam

ay çok dolmuşum ya anlat anlat bitmio bi de misafir geliceği zaman benim ailem dışında birileri gelicekse sorar alınacak yapılacak var mı diye ama annemler gelince onuda çağrırım bazen hiç bişey sormazda getirmezde kendim hazırlarım bende fazla fazla gıcık olsun diye

Türkiyede yenilenen eğitim-öğretim yaklaşımlarında,müfredatlarında vs... o kadar ince düşünülmüş

ayrıntılar var ki nedir biliyor musunuz..bireye,öğrenciye,çocuğa hayır diyebilme

yetisini kazandırabilmek...nedir bu peki..kişisel tercihlere ve kişisel isteklere saygı duyabilmek..

kendine özgüveni olan ve kendi iradesiyle yapmak istediğini yapan zihniyetler yetiştirmek....

ne kadar gerekli bir kazanım değil mi..

yapmak istemedğiniz birşeyi kimse size zorla yaptıramaz ama yaptırmaya çalısıyorsa da

ona HAYIR diyebilmek ve nokta...hayatımızın bütün dönemlerinde, kiminle

iletişim halinde olursak olalım asıl mesele zorla diretilen isteklere,teklifler hayır diyebilmek..

adeta bir can simidi davranış biçimi..psikilolojik savaş karşıdaki insanın zaafı

üzerine yoğunlaşır ekseri..karşınızdaki insana bu fırsatı vermezseniz ortada bir problem kalmaz.....

bence kayınvalideniz baskı yapmıyor sadece siz kendi istediğiniz gibi davranamayıp HAYIR diyemiyorsunuz...

olayı tartışmaya çevirmeden yapmanız gereken tek şey

sakin ve kendinden emin bir tavırla hayır diyebilmek.....hepsi bu............

Son düzenleme:
yazdıklarınızda çok haklısınız gerçekten hayır demek kendi isteklerine kulak vermek önemli ama karşındaki insanda biraz anlayışlı olmalı istemediğim belli 3 4 kez gidicem gitmek istiyorum dedim var mı ötesi peki karşındaki bunu anlamak istemiyorsa ne olcak

demin aradı eşim pazar günleri az da olsa çalışıyor biz büyükannenlerdeyiz diyo başka şeylerden bahsedermiş gibi yapıor sonra çağırdı gitmedim işim var dedim ben oraya gdersem eşimde dönüştee gelcek tabi bu kadar olur ya sürekli yanlarında istiyor

kendi davranışınıza yoğunlaşın siz, bırakın karşıdakinin anlayıp anlamadığını..o zaten anlasa bunlara gerek kalmazdı

sizi kendinden emin tavırlar içersinde gördükten sonra zaten bir süre gene gitmeniz için

ısrar edecek ama sonra bunun karşılıksız kaldığını görünce, bu gereksiz

ısrardan vazgeçecektir.size söylediğim bu yöntem davranış şekillendirme ve değiştirme

hususunda geliştirilen, etkinliği ispatlanmış bilimsel bir yöntemdir,yoldur..

deneyiniz vazgeçmeden,mutlaka geri dönüşümü olacaktır size...

canım yaşadığın bazı sorular var ki daha önceki konundan biliyorum bu sorunu çözen çok kadın var sen de çözeceksin. bu durum sende sinir yapar haklısın da... ama yazdıklarına kayınvalidenin yanlışları olsa da kötü kayınvalide de değil. bu durumunun da etkisiyle ona karşı doldurma sakın kendini. bu sefer o da dolar sana, kayınvalide-gelin çatışması çok zordur. hele ki yeni evliyken.... erkekler çok anneci oluyorlar yeni evliyken.

bir kere senin eşinin her gün annesi ile görüşmesi yanlış canım. ne gerek var... evliliğinizi bilmezsiniz ki böyle. bunu bir düzene oturtun ama kendi aranızda asla kayınvalidenle yüz göz olma. çok canını sıkan bir şey için ısrar ettiğinde de yapma. yaranacam diye istemediğin şeyleri yapmamalısın ama ters de gitme. zamanla orta yolunu bulacaksın inan.

eşin evden gıttıgı ıcın davranıyo boyle. valla kaynanada tavız verme gelemem okadar ne demek kafasına gore mısafır cagır agırlasende ınsansın kendıne gore ıslerın vardır acıkla kaynanana surat asarsa assın valla

Ay bende sinir oluyorum benim kaynanamda öyle öpüyo boynunu falan
kucağına alıyo bi kanepeye oturalım hemen gelip eşimi kucağına alır eşime söyledim sen saçmalıyorsun
beni annemdenmi kıskanıyoısun dedi ama çıldırdım bigün mahrem bir anımızda birden durdum ya ben istemiyorum
aklıma annenin öpmeleri geliyo kendimi sanki küçük bir çocukla sevişiyo gibi hissediyorum dedim:)) dedimki annene diyemessin
beni öpme diye ama bari benim yanımdayken uzak dur gözümün önüne geliyo seni öpmesi falan
soğuyorum senden sen onun oğluşu olabilirsin ama benim erkeğimsin kocamsın falan dedim
Çözüm oldumu evet eşim çok mesafeli hatta kaynanam geçen çıkarken ben seni öpmedim oğluşum dedi
kapının önünde eşime sarıldı banada hıh sen çekil falan dedi şakadan bende aaa sen onu öp o da beni öpüyo
sen onun peşinde dolanıyosun oda benim peşimde dedim şakayla gülerek oh iyi oldu

annenin oğlunu öpmesini sevmesini neden yadırgıyorsunuzki,evladınız olunca anlayacaksınız.siz oğlunuza mesafeli olabilecekmisiniz mesela

ay benim kvdede öyleydi sürekli çağırırdı hergün aynı saate tel çalardı bahaneler bulmaktan yalan söylemekten bıkmıştım gelmediğimdede trip atardı aaah neler yaşadım ben yaa..
ben kurtuluşu ev telini kapatmakta buldum cebide birini aradığım zaman açıp kapatıyodum anlıyodu ama iblis azimliydi baktım olmuycak köklü bi çözüm lazım bana çalışmaya başladım tekrar evlenince evime evliliğe alışayım diye biraz evde oturmak istiyodum ama resmen oğlumun parasını yiyosun ya benle olcaksın yada çalışcaksın baskısı yapıyodu ooof ne günlermiş ya hakkım olsun pislik komşuya kahveye gittiğinde bile arardı gel diye sinir hastası etmişti beni resmen sitresten sürekli adet oluyodum 1 er hafta arayla ey gidi günler şimdi gık diyemiyo :2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…