Kayınvalideme gıcık oldum resmen

canım benim seni çok iği anlıyorum. aynı şey benim kayınvalidem, elilerim ve görümcelerim yapıyor. bak bende 7 aylık evliyim ve aynı apartmanda oturuyoruz. kayınvalidem hadi komşuya gidelim, hadi akrabaya gidelim, misafir geldi koş, şunu yap bunu yap, akşama yemeğe kal, kocanı bekle hep bu tarz otorite kurmaya çalışıyor. eşimle konuşdum bir iki defa uyardı sonra aradan çekilir gibi idare et demeye başladı. anladığıkm kadarıyla evin uzak onlara. sana tavsiyem kendini oyalayacak şeyler bul. atıyorum kurslar, seminerler yada dernek üyesi falan bişiler bul kendine. mesleğin varsada otur çalış işe başla. bunları yapamadınmı. onun en uygunsuz anında git yanına, yapman gereken işleri yap, otur koltuğa al kumandayı eline tv izle. yada bir kitap al eline onu oku. ama bunu sürekli yap. ben hep bahaneler uydurarak kurtuldum bu olaydan. aöf ye gidiyorum. sınav var mahanesine alıyorum kitabı ders çalışıyorum benim sınavım var iyere gidemem gidiyorum, yada arkadaşımın mevlütü var oraya gitmem lazım sen kendin git diyorum. şimdi ise işe başladım 3 aydır çalışıyorum. neden gelmiyorsun dediklerinde ise yorsunum yada yemeğim yok yemek yapıcam deyip geçiştiriyorum. ve bu olayı tafanı taktığınıda kesinlikle onlara belli etme. dedim ya sende onlşarın sinir olduğu şeyleri yap emin ol değişecek herşey gönlünce olsun canım

sende anne olmadan bir şeyleri anlamayacağa benziyorsun....

bunun anne olmakla alakası yok. 5 yaşındaki bir çocuğu bebek gibi sevmeye kalksanız o bile tepki verir, ben artık bebek değilim der. evli barklı kocaman adama oğlişimmm yok kurabiyeeemmmm yok şuyum buyum tuhaf bence de. bence arkadaş kıskançlık yapmıyor, zaten garip bir durumu garipsiyor. asıl tuhaf olan eşinin anne sen ne yapıyorsun deyip tepki vermemesi. küçük bir kızken babamın kucağında otururdum ama kocamın yanında oturup bebek bebek konuşmam babamın bana bebekmişim gibi hitap etmesi doğru olur mu? sevmenin tek yolu cıvıklaşmak değildir. sevgiyi göstermenin, hissettirmenin kimseyi rahatsız etmeyen bin bir tane yolu var.

bu anne ile oğlun problemi..
onlar hallerinden memnunlarsa..Kimene...

seven anne
sevilen oğlu...

eee..????

benim kayınvalidemde eşim hasta olunca bana 1000 kere tembih eder

ilacını ver,ıhlamurunu yap..v.sss

doğru mu?

bence yanlış

ama ona göre doğru,anne içgüdüsü...

ama he he deyip geçiyorum...

durupta bunu mu srun edicem....

benım kaynanamda sureklı cagırıyo her gun bı yere gıdek dıyo esımde cook kıskanc bı yere yollamıyo kendımde gıtmek ıstemıyorum bu seferd laff sokuyolar nıe gelmıyon nıe kalmıyon sanırım bu sorun herkezde varrr

siz sorun etmeyebilirsiniz. ama arkadaş ediyor. bence de çok sağlıklı bir davranış şekli değil. annelikle bağdaştırmanızı yanlış buldum ben. her anne böyle olmaz, bakar ki geliniyle arada uçurum oluşuyor davranışından vaz geçer. ben de arkadaşa çanak tutacak kadar ciddiye alma dedim zaten. ama annelik böyle bir şey demek yanlış. ben de anneyim, benim annem de anne, k.validem de anne. benim için çok erken ama ne k.validem ne annem bu davranışları yapmaz. çünkü tuhaf! bir de yaparken göz ucuyla gelin ne yapacak diye süzmek daha da tuhaf! aynı kulvarda mısın, değilsin. şimdi k.validemin annelik güdüleri mi zayıf? yooo alakası yok. harika bir insan, harika bir eş, anne, k.valide ve babanne.

aldırmamayı başarabilirse zamanla o da vaz geçer. yani inşallah :) burda oğlişinin üstünü örtmeye giren çok güçlü annelik güdüleri olan k.valideleri okuyoruz :)) traji komik! asıl komik olan o oğlişlerin buna müsade etmesi. tövbe estağfirullah :))))

sevgili umudum yok;
benim yazdıklarımımda anlatmak istediğim
bu konuya takılmaması için anneliğin hafifletici sebeb olmasıdır..

doğru demedim farkındaysan
onaylıyorumda demedim..
hatta kendi kayınvalidemin tutumunu yanlış bulduğumu da söyledim
sadece evliliklerde bu tip şeylerin sorun edilmemesi adına
çok üstünde durmaması gerektiğini savunuyorum
elbetteki her annenin tutumu farklıdır
bende anneyim ve asla büyüdüğünde oğlumu eşinin yanında böyle sevmem elbette

ama annesinin hareketlerinden rahatsızlık duymaması gerek...
duyacak biri varsa kendi oğludur...

hayatta öyle sıkıntılar varki;
bu tip şeylere takılmak bana abes geliyor o kadar..

bıraz gec cevap olacak ama yorum yapmadan edemedım sımdı kayınvalıden esını kaybetmısse bu normaldır hele esın en kucuk yadsa en buyuk evladıysa bu durum gecıcı sen merak etme sen oyunu kaynanandan degılde esınden oyna ona hadı annene gıdelım de o bı sur sonra hep evde kalmak ıster

bu sitede öyle tuhaf şeyler okuyorum ki ne düşüneceğimi şaşırdım inan :))
çocuklaşmış yetişkinler, k.validesini ya da gelinini kuma gibi gören hemcinsler, arada kalmış şaşkın ördeğe dönmüş erkekler:)) herkes yaşadığını biliyor, biz arkadaşa bu davranışları normal değil, normal olmayanı da normal çerçevesinde değerlendirme gül geç desek yapamayacak gibi görünüyor. allah yardım etsin ne diyim :)

Arkadasim sana oncelikle sakin olmani tavsiye ediyorum hic bu kadar buyutecek bir durum yok ortada. Burda millet ne sorunlar yasiyor kayinvalidesiyle.
Ne yazikki universite de bitirse cahil adam cahil kalir, okul okumasa da anlayisli, olgun insan, daha kulturlu, gungormustur. buyuklerin anlayisli olmasi lazim.. gencleri rahat birakmayi ogrenmeeri lazim.. eski gelinlik anlayisini birakmak erekiyor. ne yazikki belki cok yeni jenerasyon kaynanalar haric kaynanalarin cogu ne kadar is yapiosun o kadar iyi gelinsin kafasinda.. Ya da kayinvaliden seni zirt pirt cagirarak aslinda arkadaslarina hava atiyor. gelini de geldi ,, bir hizmetler bir ikramlar.. bunu bekliyorlar yani.. bu da onlarin kafasinda kotu bir niyetten degil de oyle gormusler onun icin.. haa ama iste insanda anlayis olsa bunu degistirebilir.. o biraz kendinden taviz sen biraz kendinden taviz orta yol bulunur yani amma lakin su asamada senin yapacagin is diger arkadaslarin da dedigi gibi 3 cagirir birinde gidersin.. gelmicem istemiyorum diyebilirsin acikca.. kendi evin duzenin var sonucta.. isterse rengi atsin , sinir olsun.. hicbisey olmaz alisir,

istemeye istemeye hic birsey yapmak zorunda degilsin ama kirmamalisin.. onun icinde dedigim gibi 3 cagiriosa sen 1 git.

ayrica oglunu soyle sevio boyle sevio diye gicik oluosun ama kimbilir kocanin nasil hosuna gidio. kadinin oglu karisamazsin ya nasil sevecegine,, ( ne niyetle olursa olsun )

kızlar bi kaç gün giremedim yorumlarınızı yeni gördüm bunun anne olmadığımla alakası yok anne olmasam bile bi annenin evladıyım aileme düşkünüm tabiki çocuğunu severken bendende izin alacak deil bu cümleleri yanlış anlayan konu saptıran arkadaşlar için yazıorum 1.nedeni insan kocasını çocuk gibi görmek istemiyor 2.nedeni ise nispet gibi yapılan davranışları çocuk olsa hisseder gün içinde birbirini sık gören insaların bu denli davranması hoş deği nahoş görünüyor o evli bi adam belki yakında baba olcak diye düşünüp öyle davranması lazım ayrıca bu tarz davranışlarda o kadar bulunmuşki çocuğuna o kadar bebek muamelesi yapmışki evde ampul bile takmayı çivi çakmayı beceremeyen bi adam var 1 gün yalnız kalsa nerdeyse aç kalcak artık ona yetişkin bi erkek muamelesi yapasa belki evliliğimiz ve hayatımız daha yolunda gidecek kendi içinde doğru olan bu ilerde ihtiyar bi kadın olduğunda hastalıkları sorunları olduğunda bence baaşında bi çocuğa deil yetişkin bi erkeğe ihtiyaç duyacak çünkü hayatta herşey bizler için ve k.pederim herzaman başımızda olmayabilir yani bu kreş çocuğuna yapılan hareketler kıskançlık yönünden algılanmasın sırf

iş arıyorum ama kolay deil biliosun bazı dönemler sınavlarım oluyor rahat ediyorum ama gittiğimdede yakama yapışması çok sinir bozucu böyle olunca insan gitmek istemiyor bahanelere başvurcam dediğin gibi başka türlü kaçış yok ya ev toparlıyorum falan desem dağıtan mı var diyor (çocuk yokya evde)

ben mi yanlış okuyorum ? teyit etmek amaçlı bir kez soruym konu sahibine şimdi senin kayın validen kendi oğluna lokumum kurabiyem diyor öpüyor seninde bu durum sinirine gidiyo öylemi? pekiii senin bir oğlun oldugunda evlendiğinde sen oğlunu öptüğünde yada oğlunla şakalaştıgında oğlunun karısı senin hakkında böyle düşünse sen naparsın? sadete gelirsek kadının oğlu tabi öpcek tabi şaka yapcak ilerde senin oğlunda olursa evlenirse sende oğluna sarılcaksın şakalaşcaksın buna karışmak kimin haddine? ne senin haddine nede ilerde gelecekte oğlun olupta evlenirse gelinin haddine

tebrik ediyorum çok berbat algılamışsın üstte ne yazdığını okumadın galiba ben haddimi biliyorum kıskançlıkta yapmıorum ilerde çcuğun olunca muhabbettinden fenalık geldi artık arkadaşım anne deilim ama evladım benimde annecim var ama herşeyinde dozu var bunu anlatmaya çalışıyorum şakalaşmak başka nispet yapmak başka bence

burda bazı arkadaşlarımız maalesef saddece saldırı tarzında yazılar yazıor burda sözlü salırıya uğramak için deil dertleşmek için yazı yazıoruz

Son düzenleme:
kocaman adama çocuk muamelesi yapılmaz.
ne var bunda tarzında yorum yapanlar için bir açıklama yapayım.
eşiyle mutlu evlilik yaşamamış olan, beklediği ilgi ve şefkati kocasında bulamamış olan kadınlar erkek çocuk sahibi ise oğullarını kocalarının yerine koyuyor.
kimseyle paylaşmak istemiyor. başta gelinlerinin ve dolaylı olarak kendi oğullarının hayatını kabusa çeviriyor.
eşiyle mutlu olan kadınlar oğullarının da kendi eşleriye bir hayatı olacağını, olması gektiğini biliyor ve buna izin veriyor.
oğlu olan hanımlar,
büyüdüklerinde onları serbest bırakın kendi hayatlarını yaşasınlar. sizin yaralarınızı sarmakla geçirmek zorunda kalmasınlar ömürlerini.

cnm çağrınca rahatsızım hastayım de yada arkadaşların varsa çağır gelsinler arkadaşlarım var gelemem de

aynen öyle canım çok doğru ifade etmişsin k.pederim biraz sinirli zor bi adam k.validemde bi yere kocası gitmek istemiyorsa bizi alet ediyor bizimle program yapıor burdaki arkadaşlarda ahkam kesiyor yok annesi yok sevicek diye

cnm çağrınca rahatsızım hastayım de yada arkadaşların varsa çağır gelsinler arkadaşlarım var gelemem de
ya arkadaşlarım her an gelemezlerki mecburen yalan söyletip bahane uydurucam bazen öyle olmadık zamanlarda çağrıyoki temizlik yaparken misafire hazırlanırken

Canım sadece ilk mesajını okudum
Belli sen taviz veriyorsun kendinden
Ama hayır demesini bilmelisin
Bunları yapmak istemediğini belirtmelisin kayınvalidene
Onun kalbini kırmadan saygısızlık yapmadan
Tamam eşinin annesi ama sonuçta sen mutsuz oluyorsun bu şekilde yaşadıkça
Benim kayınvalidemde 26 yaşındaki oğlunu bebek gibi sever
Sanki bu dünyada tek evladı olan anne oymuş gibi yapar
Sen buna sinir olduğunu belli etme anlamasın
O anlarsa dahada inadına yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…