Kayinvalideme isinamiyorum.

Çok içli dişli olmadan götürmeye calişsaniz.Her çagirdiğinda yemeye gitmemek gibi mesela.
Eşinize de isinamadim şeklinde değil de,emrivakiden hoşlanmadiğinizi,damak tadlarinizin farkli oldugunu,kültür farkinin sizi kotü hissettirdiğini falan çitlatsaniz.Belki çok sık görüşmek durumunda kalmazsiniz.

Ben de egeliyim eşim güneydogulu, en basitinden yemekleri zehir gibi acı hayatımda hiç yemedim sevmem de, onlara gittiğimiz zaman acı yemekleri yemedim gulerek ay ben bunu yutamam dedim. bir kaç kez eşim bana sinirlendi ama hiç yemedim ve hepsi su an yemeyeceğimi bilir biz gittigimizde kv acısız yemek yapar alistilar. Siz de kv ye anne ben daha önce böyle yemedigim için yiyemiyorum ben şöyle yiyeyim şunu yiyeyim falan deyin guzellikle.

Tarz ve tavırları için bence eşinle konuş elinden geleni yaptığını gittiğini falan kimse biryerde yiyip içmek zorunda değil kaldıki sana emir veremez kızı gibide görmüyormuş falan valla zor eşinle konuş anlar bence uada aynı belli etmeden alttan ala ala devam

Benim gordugum su insan ne jadar okursa okusun karajter yapisi aileye cekiyor.ailenin biraz egitimlusi oluyor o kadar.ahlak karakter ailedir ben boyle gordum dilerim yanilirim sen hakli cikarsin
O kadar haklısınız ki. Eşim ailesinden çok farklı ve onlardan her zaman daha medeni bir insan olmuştu. Ama evlilik sürecinde resmen içinden geleneksel ve sadece aile kültürünün 'okumuşu' çıktı. Şaşırıp kalmıştım o zaman. İlla ki ailelerine benziyor herkes kaçarı yok.

10sene geçti kuzum
Tanıdıkça sevesim kaçtı

Aynı odada aynı havayı bile mecbur kalmadıkça solumuyorum
Ne evine giriyor
Ne evime sokuyorum
Vallahi billahi hayatımız en huzurlu günlerini konuşmadığından beri yaşıyorum

Bir meditasyon biçimi olarak
Kaynanayla konuşmamak

Tüp bebek dönemindeyimde ruhsal zihinsel arınma yapıyorum ....

Bunun icin bosanilmaz bence. İdare edeceksin mecbur ama zamanla goruameleri azaltabilirsin belki cesitli bahanelerle

Siz istiyorsunuz ki aynı zamanda sizi sevsin ve de sahiplensin içten içe.Doğru anladım umarım? Cünkü soguk olmasına ve emir kipiyle cümleler kurmasına alısamamıssınız. Haksız sayılmazsınız elbette ama kimse bizi sevmek zorunda değil,sevmediğini belli de edebilir saygısızlık yapmadıgı sürece. Siz de ona onu sevmediğinizi belli edersiniz sorun çözülür Die düşünüyorum teorik olarak ama pratikte işler sarpa sarar Die korkuyorum elbette.Yemekler konusunda da aslında cok güzel ama ben alıskın değilim ve yemicem, tşkler demeliydiniz en basında. Aman ayıp olur diye verilen tavizler bazen bas agrıtabiliyor.

Kızı gibi görmek , sarılmak yani buna ihtiyacınız var mı? Neden sarılınmak istiyorsunuz? Siz gelinsiNiz kızı değil sizi kızı gibi gör me ye cek hiçbir zaman. Pembiş hayaller kurmayalım. Beklenti içine girmeyin mesafeli davranın. Yemek konusuna gelince 3 kez gidiyorsanız 1 defa yemek yeyin bahaneler bulun eğer eşinizi ikna edemiyorsanız tabiki.

Kültür farklılığı gökten zembille indirilmiyor ,evleneceğiz adam nedir necidir nerelidir ,aile yapısı ilk bakışta az çok kendini belli eder örn; muhafazakar, yada tam tersi .. seçim ve tercih yaparken eş kişisinin ailesinide göz önünde bulundurmak gerekiyor , ben aldim kocayı aile diş kapının dış mandali olmuyor ne yazıkki olmamalıda zaten .. boşanmayı düşündürecek somut nedenler yazmamışsınız, anladigim kadarıyla baskın bir karakter kv niz , size kızım demeye bilir , saygısızlık yapmadığı sürece sevmekte zorunda degil . Erkek anası klasiği evlenince kıymete biniyor oğulları...
Ve size bir tavsiyede bulunayım , bu yazım şeklindeki mutsuzluk yüzünüze de yansıyorsa yakın zaman eşiniz ilede aranızda problemler olabilir .

kim ısınmış ki kaynanaya siz isinasiniz doğanın kanunu bu kaynana gelin arasi soğuktur

Eşinizin iyi davranmasından annenizin iyi olduğu sonucu çıkmaz ki:)
Benim kv de iyi yürekli biri değil,hatta genç kız torunları,yani eltimin kızları için yaptığı yorumları işitince buna iyice kanaat getirdim.
Fakat onu sevdiğim için değil eşimin hatırı için sık olmamakla brlikte görüşüyorum da,bayramlarda hediye de alıp götürüyorum.
Ki yapmasam da eşim ikaz edip bekleyecek biri değildir.
Eğer deseydi ki "Benim annem demek iyi ki Deniz onunla görüşüyor,hediye alıyor,zorlamıyorum sonuçta"eşime kırılırdım,onun hatırı için yaptığımın farkında olmasını isterdim.

Ben 8 yildir duymadim kizim lafini
Benimkinin kizi yok gerci ama o kelimeyi soylemek icin kizinin olmasina da gerek yok .
Uzak mesafede oturnak gibi bi sansiniz yok mu?

1.Sizin ısınanadığınız ve kuvvetle muhtemel soğuk davrandığınız kadın size niçin sarılsın niçim kızım desin? Aranizda mesafe olması daha iyi değil mi?
2. Yemekleri ne kadar kötü yapıyor olabilir ki? Tuzlu mu yağlı mı yanık mı nedir yani? Yemekler sizin damak zevkinize uygun olmayabilir mi? Eğer öyle ise bu konuyu konuşabilirsiniz. Alışık olmadığınızı yiyemediğinizi kırmadan söyleyebilirsiniz.
3. Gerçekten kayınvalidenizi sevmek zorunda değilsiniz. Size bile bile kötülük yapmıyorsa bu kadar takılmanız normal değil. Eşinizin hatrına idare edebilirsiniz.

6 sene bitiyor evliyim. Kızımda diyor ama ben ısınamıyorum kadına
Hoş haksızda çıkmıyorum ama.
Olmayınca olmuyor.
Atamayacağına göre saygını göster ama sıkı fıkı olmak zorunda değilsin.
Eşinle aran iyiyse boşver

Benim ogrendigim su ki cok fazla anlam yuklememeliyiz esin ailesine. Benim kv lafa herzaman canim diye baslar, ama zerre samimiyeti olmayan olsek oldugumuzu 3 ay sonra duyacak kadar bizimle ilgisi alakasiz bir kadindir. Ama konusmaya bir baslasa canim yavrum seni cok seviyorum filan der. Sonra da ben sana hep canim diyorum hala yaranamiuorum kafasina girer.

Soguk olmasi iyidir yani. Olabildigince mesafenizi koruyun derim.ne kadar mesafeli durursaniz o kadar cekilir ve saygi cercevesinde olur iliskiniz inanin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…