- Konu Sahibi Minamini3232
-
Esimin kendisi soyluyor benim annem cok iyi diye. Kendisi övup bitiremiyor. Kendi annemden gormediyimi annenden goruyorum diyor. Esim benim hatrim icin iyi davranmiyor aileme.Eşinizin iyi davranmasından annenizin iyi olduğu sonucu çıkmaz ki:)
Benim kv de iyi yürekli biri değil,hatta genç kız torunları,yani eltimin kızları için yaptığı yorumları işitince buna iyice kanaat getirdim.
Fakat onu sevdiğim için değil eşimin hatırı için sık olmamakla brlikte görüşüyorum da,bayramlarda hediye de alıp götürüyorum.
Ki yapmasam da eşim ikaz edip bekleyecek biri değildir.
Eğer deseydi ki "Benim annem demek iyi ki Deniz onunla görüşüyor,hediye alıyor,zorlamıyorum sonuçta"eşime kırılırdım,onun hatırı için yaptığımın farkında olmasını isterdim.
Cok iyi bu.Yani kizim demedi, sarilmadi, opmedi nedir yahu. 14 senelik evliyim, ne kayinvaldem bana kizim der, nede ben ona annecim derim. Nedir bu toplumda opme sarilma gostermelik sevgi sevdasi. Ben kimsenin kizi olmak icin evlenmedim ayni sekilde kayinvaldemde beni kizim diye bagrina basmasin zaten. Bu iliskilerde ki en buyuk problem "anne kiz" gorumceyle "abla kardes" olma cabasi aslinda.nekadar gereksiz diyaloglar. Ondan sonrada hagi kizi gibiydim, kardesi gibiydim. Oyle yapti boyle soyledi bla bla beklentiler. Buarada gorumcelerle ve kayinvalde ile cok iyi anlasirim,Cunku es ailesiyle iliskilerimde farkli misyonlar yuklemeye calismiyoruz birbirimize.İsinmayalim isitmayalim
Kamu spotu
Sorsak analariyla boyle samimi degillerdir. Ama hic iclerine dokunmaz nedense. İlle kaynanayla samimiyet olacak. Esin anasi diye bizim de anamiz olmak zorunda cunku. Yurdum insaninin tatli su gelinligi isteCok iyi bu.Yani kizim demedi, sarilmadi, opmedi nedir yahu. 14 senelik evliyim, ne kayinvaldem bana kizim der, nede ben ona annecim derim. Nedir bu toplumda opme sarilma gostermelik sevgi sevdasi. Ben kimsenin kizi olmak icin evlenmedim ayni sekilde kayinvaldemde beni kizim diye bagrina basmasin zaten. Bu iliskilerde ki en buyuk problem "anne kiz" gorumceyle "abla kardes" olma cabasi aslinda.nekadar gereksiz diyaloglar. Ondan sonrada hagi kizi gibiydim, kardesi gibiydim. Oyle yapti boyle soyledi bla bla beklentiler. Buarada gorumcelerle ve kayinvalde ile cok iyi anlasirim,Cunku es ailesiyle iliskilerimde farkli misyonlar yuklemeye calismiyoruz birbirimize.
Benim gordugum su insan ne jadar okursa okusun karajter yapisi aileye cekiyor.ailenin biraz egitimlusi oluyor o kadar.ahlak karakter ailedir ben boyle gordum dilerim yanilirim sen hakli cikarsin
Esime rahatsiz oldugum seyi soylesem yasli basli kadin bosver diyor. Kv yle konusmadim hic konusmaktan anlayacak biri degil.
Benim eşimde boşver idare et diye diye beni oyaladı ben sinir olmakla yıllarımı geçirdim kv bana hakimiyet kurmaya çalışmakla.Şimdi tahammülüm kalmadı artık görüşmüyorum.Çünkü laftan da halden de anlamıyor.Eşinin oyalamasına bakma rahatsız olduğun şeyleri direk söyle.Yoksa dönülmez yollara giriyor insan.Çünkü annemden biliyorum kv olunca bir hakimiyet kurma isteği oluyor.Ben de annemin kaynana olunca değişeceğine asla ihtimal vermezdim.Konuş konuş konuş...
Gunluk davranislar. Mesela oglu cok iyi yuzuyor. Yuzme bilmez o ilerilerde yuzmeyin diyor. Ben sahidim yuzebiliyor. Karisiyor buna bile. Emrivaki cok yapiyor. Gel diyor. Gelemem dersen zorluyor.Nasıl yani. Günlük davranışlar mı, yetiştirme şartları mı. Sizi rahatsız eden somut bir örnek verebilir misiniz.
Nasil konusmama karari aldiniz. Bunu esim kabul etmez ki10sene geçti kuzum
Tanıdıkça sevesim kaçtı
Aynı odada aynı havayı bile mecbur kalmadıkça solumuyorum
Ne evine giriyor
Ne evime sokuyorum
Vallahi billahi hayatımız en huzurlu günlerini konuşmadığından beri yaşıyorum
Bir meditasyon biçimi olarak
Kaynanayla konuşmamak
Tüp bebek dönemindeyimde ruhsal zihinsel arınma yapıyorum ....
Sevmesin ama saygi duydugunu da cok dusunmuyorum. Kafasina gore bi kapi susu getiriyor bunu kapina as. Copun kenarindan bulmus gibi.Siz istiyorsunuz ki aynı zamanda sizi sevsin ve de sahiplensin içten içe.Doğru anladım umarım? Cünkü soguk olmasına ve emir kipiyle cümleler kurmasına alısamamıssınız. Haksız sayılmazsınız elbette ama kimse bizi sevmek zorunda değil,sevmediğini belli de edebilir saygısızlık yapmadıgı sürece. Siz de ona onu sevmediğinizi belli edersiniz sorun çözülür Die düşünüyorum teorik olarak ama pratikte işler sarpa sarar Die korkuyorum elbette.Yemekler konusunda da aslında cok güzel ama ben alıskın değilim ve yemicem, tşkler demeliydiniz en basında. Aman ayıp olur diye verilen tavizler bazen bas agrıtabiliyor.
Bende tıpkı sizin gibi yapiyorum. Sonra anne desene diyor sen bana kızım dedin mi hiç ?Bende uc yillik evliyim asla kizim demedi ben de anne Demiyorum mecbur kalmadikca hitap etmeden soyluyorum soylemek istedigim seyleri
Yemek konusu tek bir ornekti. Para hesabi cok yapiyor mesela. Evinde kombi acmiyor. Bizim eve gelince eviniz cok sicak fatura cok gelecek diyor. Garip bir kadin yani.On senelik evliyim kv. Dem bir kere kızım dedıgınız duymadım misafir varsa yalandan ismimin sonuna - cim Eki ekler. YaDa annem der cok yapmacık duruyo halbuki ama severim ıyı kadındır. Yemek konusuna gelince sevmediğim bıseyı hayatta zorla yemem. Sizde yemeyin. Tokum deyin yada direk sevmiyorum deyin. Boyle bısey dende bosanmayı dusunmeyın derim.
Benimki de biraz kokuyor. Ya aslinda sevmek istiyorum denedim de olmuyor.Ya kizim diye sarsılmasın ne olacak benimkinin sarılmasını hic istemem , cok temiz değil ter kokuyor cok yakin oturmamaya calisiyorum. Saygi varsa sorun değil, yani size canim kizim deyip sarilsa ne olacak. Boşanmak filan bunun için olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?