Kayınvalidem'e taşınmalı mıyım?

Dila_S

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2013
1.792
3.022
408
35
Herkese Hayırlı günler Hanımlar;

Bir düşüncem var ki, tecrübeye dayalı fikirlere ihtiyacım var. Ben 7 aylık evliyim çalışıyorum ve aynı zamanda yüksek lisans yapıyorum haftaiçi 2 gün akşamları derse gidiyorum ve cumartesı de derse gidiyorum, pazar günleri de öğretmenlik yapıyorum. Eşimde haftasonları kpss kursuna gidiyor şuanda özel bir bankada çalışıyor akşamları eve geç gelir. Diyeceğim o ki; evi yatmadan yatmaya kullanıyoruz kayınvalidem de karşı apartmanımda oturuyor ve ben kira da oturuyorum. Borçlarımız da var. Kayınvalidemlerin ankarada da evleri var ve kirada kendi oturdukları da kendı evleri. Biz evlenecekken şuan oturdukları evi bıze bırakıp ankaraya yerleşeceklerdi ancak işler değişti burada kalmak istediler bizde kiraya çıktık. Benim de düşüncem şu; "geçinemiyoruz kira ve faturalar ev almamızı engellıyor" diyerek yanına taşınsam mı? evleri büyük ve biz onlarla yaşıyoruz diye ankaraya taşınma işini hızlandırabilirler. Ne yapsam bilemedim. Gerçekten şuan kirada oturdugumuz eve boşuna kira ve fatura ödüyoruz zaten bazen evde yemeklerı yaparım bazen kayınvalıdem getirir bana sağolsun. Bu şekilde kayınvalidesiyle kalan var mı? Fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:

canım bana göre en mantıklısı zaten evde de pek durmuyomuşsunuz oraya ayrı masraf yapmayın,kayınvalidenlerle otur,baktınız anlaşamıyosunuz sıkıntı yaşıyosunuz tekrar çıkarsınız uygun bişekilde anlatırsınız bunu da.Evinize yapacağınız masrafı da kenara atar birikim yaparsınız.Ev de büyükmüş zaten ben olsam giderdim.Yapışacak değilim ya olmasa çıkarım yine..

ben ne olursa olsun ayrı ev olsun taraftarıyım.Sonuçta yeni evlisiniz.uzak olsun tatlı olsun.Belkide siz oturmaya başlayınca aman çocuklar yalnız kalmasın diyip hiç taşınmazlar belli mi olur.

Ya ben senin icin demiyorum kendi kaynanam icin diyorum ben olsam gitmezdim biz onlarla otursak bni cok strese sokar neden mi belki hakliyim blki haksizim kaynanama gore gelin hizmet edecekkkk kizina ona ben istn gelecem ever yemegim olacak hazr hersey guzel ama varya aksamda dha mumkun dgl kimildmaz kizlari mi geldi hepsi oturr yerinde demszler bu kiz isten gelfo gelim uapsim haha derler aynen boyle yasadim biliyorum ama kynanam boyle gelin caliscak mamtiginda olmasa kalirdim.para biriktirdim bende.bn normal ziyaretine bile gitmde elide yemek mi yapiyor bana der yap diye bulasikmi var yika die birakir ama misal bn oanda biseye ciktim evden diyelim anne bal derim ya bakmaz derki iki el karismasin yemege yap yemegini.

Bnm sutten dilm yamdi yasadim gordum kadin ogluyla kavga ediyor tastisma bana diyoki sen geldin olduk boyle huzurumuzu kacirdin oglum degisti git anana o yzdennn ayriiii evvvvv

Açıkçası kayınvalidem genelde ört pas eder açığa vurmaz hatalarımı sağolsun. Hatta biz tartışsak ve ben haksızda olsam hemen oğluna kızar ve kızımı üzmeyeceksin der kayınpederimde öyledir. Evde bi tek annesi babası yalnız yaşıyor. Yemek hizmet konusunda da onlara çaya gitsek beni pek kaldırmaz hatta ben kızarım ona yapmasın bişey ben yapayım diye, sırf çalışıyorum yoruluyorum diye hiç elimi sürdürmez. Yani gelin hizmet etsin mantığı yoktur, ılımlı ve anlaşan bi tiptir. Ancak ya aynı eve çıkınca değişirse diye korkum.

son zamanlarda ne kadar çok açıldı kayınvalideme taşınmalı mıyım konusu
ben her durumda ayrı ev taraftarıyım ev ev üstüne olmaz, dahası bi evde 2 hanım olmaz ben belli bi yaştan sonra annemle bile didişiyodum en ufak şeyde sen evlenince kendi evinde öyle yaparsın der çıkardı işin içinden

ben asla evimden ayrılmazdım :26:

Valla ev hanımı olmak gibi bir derdim yok zaten ev hanımlığı yapacak zamanım yok

tamam bunlar iyi hoşta eşinle özeliniz ne olacak yani tabi bilemem herkesin evi evliliği farklı ama ben bazen sırf işve cilve olsun diye saten geceliklerimi giyer salınırım salonda, cinsellik ya da fingirdeşme sadece yatak odasından ibaret değildir misal benim için

Bunun da çözümü var kayınvalidemler, diğer eltim uzakta oturduğu için arada ona kalmaya gider. Bunun için ben de bu cilveler için bu zamanları kollayabilirim

Ya benim gibi bi durumda olsaydın da ayrılmaz mıydın? Yoksa kayınvalidenden dolayı mı bu şekilde düşünüyorsun?

yok tatlım kayınvalidem cok iyidir benim ..
ben ayrı olmayı seviyorum .. dipdibe hic hoslanmam ..
ne gereği var ki

e canım taşın madem gönlün var gibi seninde

Yaşamadığım bi eve ayda 1000 tl vermek zoruma gidiyor aslında bu yüzden gönlüm var. Yani her ay o paraya borçlarımı daha çabuk bititir ev almaya kalkışırım diye düşünüyorum. Yoksa elbette ayrı ev gibisi var mı yahu?

tabi o parayı kenara atsan ne güzel olur dediğim gibi madem durumlar böyle sende sorun etmiyosun taşının bakalım

Ne münasebet
İnsanların malına göz dikmek denir buna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…