Kayınvalidem'e taşınmalı mıyım?

Ne münasebet
İnsanların malına göz dikmek denir buna

Kimsenin malına göz diktiğim yok, eğer öyle olsaydı gece gündüz tatil demeden çalışmazdım! Kırar dizimi en baştan onlarla otururdum!!
Zaten 2-3 seneye kadar gidip bu evi eşime bırakacakları gibi bir düşünce olduğundan böyle bir girişimim var yani zaten bu ev eşimin. Terbiyesizliğe lüzum yok Hanımefendi!

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, zahmetler ettiniz. Ancak istediğim şudur ki; benim gibi çalışan ve evini az kullanan ve de kayınvalidesi iyi olanlar daha sonra aynı evde yaşama tecrübesine sahip olanlardan fikir alışverişidir. Ev hanımı olsam tabiki de ben de onlarla yaşayamazdım. Burada her ay yapılan fuzuli israfı engelleme peşindeyim. Çok sevdiğim bi laf vardır "Kişi kendinden bilir işi" yani karşındakinin ne anlatmak istediğini nasıl yorumlarsan sende o düşüncelere sahipsin demektir.

Son düzenleyen: Moderatör:

canım ya madem kayınvalidenle anlaşıyorsun, muhabbetiniz iyi, bu zor günlerde taşınmanın mahsuru yok bence. Bakarsınız ilerde durumlara. en kötü ihtimalle bir anlaşmazlık bile olsa 1-2 yıl geçmiş olur siz toparlamış olursunuz kendinizi.
hem kayınvalide hem gelin iyi niyeti elden bırakmazsa olur neden olmasın.
tabiki özgür yalnız bir evdeki huzur, özgürlük olmuyacaktır ancak her şeyin bir bedeli var değilmi?
katlanacaksınız biraz
sevgiler

Kendi adıma istemezdim ben böyle birşeyi yani o evi kendi evim gibi benmseyemezdim ama gerekçelerinizde çok akıllıca belki bir süre denenebilir.

herkesin evlilikten baş başa kalmaktan beklentisi farklı.
çok ihtiyacınız varsa başka çareniz yoksa taşınmanız mantıklı yanlarına
ama kırmızıyla belirttiğim yere takıldım ben.
yani onların yanında kalmak değil gibi tek hedefiniz
onların gidişini umut edip o eve yerleşmek
hoş gelmedi bana açıkçası
ama bilemem belki o evle ilgili size verilmiş bir söz veya beklentiniz vardır.
bir de siz belki rahatsız olmazsınız ama onlar olabilir
bu sebeple belki de gitme işini hızlandıracaklarını düşünüyorsunuz.
yerinizde olsam azıcık aşımla kimseye müdana etmeden yaşardım.

Evet bu evle ilgili verilen sözler ve vaatler var. Biz evlenmeden önce evi eşime bıraktılar yani sözlüyken. Bizim ayrı kiraya çıkmamız bize süpriz oldu, ancak bişey demedik elbette ve verilen vaatlerde en fazla 2 seneye kadar evi boşaltıp ankaradaki evlerine taşınmakta var. Onlarla yaşamamızı en çok onlar istiyor, boşuna masraf yapıyorsunuz gelin buraya zaten biz yakında gidicez diyorlar. Yani orada yanlış izah etmişim haklısınız. Ama bu durumu bızden daha çok istiyorlar.

Evde çok fazla zaman geçirmiyorsanız bence bir kaç ay deneyin zaten dediğiniz gibi ya onlar giderler olmadı siz yine kiraya çıkarsınız.

azicik asim agrisiz basim boyle bir.hata yapma sakin. iki.kurus biriktircem derken huzurun falan kalmaz isterse dubleks olsun saray olsa ayni evde rahat.edemezsin. ben birgun gidiyorum zor dayaniyorum bilmem karar.senin ve gelinsin sen unutma kv dende malesef.kaynana otesi yok...

ankaradaki evin kirasını size versinler bence , sakın evinizi dagıtıp birleşmeyin az zamanda geçirseniz eviniz ayrı olsun
sonra sorunlar yaşanıyor illakii

Haklısınız ben oturuyum oturduğum yerde. Sonra düzelemez sorunlar oluşup aile dargınlaşacağına, giden para olsun.. En istemediğim şey ailede bireylerin kavgalı olması :44:

yorumları okudumda arkadaşım sen zaten kararını ermişsin taşınacaksın
madem öle bens ana söylyim iki çocugum var, çalışıyorum kv de iyi bri insan ve ben yinede aynı evde oturmazdım çünkü belli bir saatten sonra insan kendi annesi ile bile anlaşamazken kv le oturmak akıl karı degil ,

evligi göze aldıysanızda faturadır kiradır ödeyeceksiniz yapacak birşey yok , zaten eşinde send eyogunsun eger taşınırsan ev arkadaşlıgına dönüşür eşinle arandaki münasebet kv komşu ol derim ben sana , ama yazıalrınla anladıgım kadarıyla kararını vermişsin herşey gönlünce olsun... hiç bana göre şeyler dgeil ya 3 yıl sonra alırsın evinide ama bu gidne yıllar geri gelmezz

Bence taşınırsan evde kaldığın kocanla baş başa geçirdiğin o bi kaç saati bile ararsın .
Kayınvalidemler giderler belki demişsin ben hiç sanmıyorum 'Aaa ne güzel böyle yaşıyoruz oğlumuz yanımızda' deyip daha da yerleşirler :)
Emin ol evin bir çok işi de senden beklenecek daha da yorulacaksın .
Sen huzurunu hiç kaçırma mis gibi yaşa

Aslında kararımı vermedim, şuan eşimde ailesi de kararı bana bıraktılar.Buraya yazana kadar da kararım kesin olarak gitmemekti, sadece gitmek ve gitmemek arasında artıları toplamaktı bu yüzden her söylenene olumlu baktım. Yani kendimle yüzleştim göremediğim sebepleri görenlerin fikirleri beni bir kez daha Hayır kararımı destekledi.

Yok evin işi benden beklenmez ona hiç ihtimal vermiyorum çnkü zaten kayınvalidem şuan bile yemeklerimizi yapar verir. Alın evinizde başbaşa yiyin der. Çok iyiniyetli cidden. Allah razı olsun.

kesinlikle taşınma canım ben 5 senelik evlıyım 3 sene kırada oturdum o zaman k.v evde durmazdı gecen sene duzenımı bozup yanına geldım evde durmayan kadın evden çıkmaz oldu gozunun ıcıne bakıyorumkı gıtsın kocamla bas basa kalım dıye ev ustune ev olmuyo en basıtı sabah kalkarken bıle huzurlu bı sekılde kalkamıyosun esınle arkadaş gıbı oluyosun konusamıyosun edemıyosun sakın ole bı hataya düşme

dalgamı gecıyorsun cnm tabıkıde taşınma.asla asla aslaaaa.kısa ve öz

Peki Ankaraya taşınma işi neden uzadı? Bir de gelin beraber yaşayalım boşuna para veriyorsunuz biz zaten gideceğiz demişler ama ertelenmiş, duruma alışıp daha fazla erteleme durumu da olabilir. Bir de şu vardır ilişkiler uzaktan tatlıdır, ama aynı eve girince değişme ihtimali var. Karar yine sizin tabii..

8 aydır evliliğin mantığını çözmüşsündür...bence evlilik 6 aydan sonra monotonlaşıyor yani çalış eve gel yemek yap temizlik yap yat cinsellik vs dönüşüyor eğer kv ile yaşayabileceksen bence yaşa zaten ankaraya gitme durumları varmış...ama tabi yeni gelin olsaydınız ev ev üstüne olmaz derdim...ben bile arada kv ile yaşasak mı dediğim oluyordu borçlarım varken ama çok şükür kapattık borçlarımızı rabbim sizinde hakkınızda hayırlısını nasip etsin...

Ankara gitme işi şundan ertelendi: iki oğlu var biri evliydi, diğeriyle de biz evlenince biraz daha kalayım kızım hiç olmadı kızlarımla vakit geçireyim dediler. Eee tabi işin doğrusu hiç torun yok hele birimizde bi çocuk olsa o zaman hiç taşınmazlar doğru.. Ama zaten ben ev kredisi çekebilene kadar kalayım diye düşünüyordum en azından ev kredisi çekince kendi evimize taşınırız. Fakat vazgeçtim en doğrusu herkes kendi evinin kadını olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…