Kayınvalidemin arkadaşlarımla çorbacı keyfi

bence ilgilenmek zorunda değil
belli teyzenin de keyif yapası gelmiş:))
insanları kısıtlamayın...

Kadin 48585. kez aciklama yapmis kaynanasi kizi getir ben bakarim dedi diye cocugunu goturdugunu hala daha ayni yorumlar saka gibi

Ben kendimi gelinle damat yerine koydum. Dugun sonrasi arkadaslarla ne guzel corbacidayiz bu iki insanin burada isi ne yani ne gerek var diye sinir olurdum

Ben burdaki arkadaşları cidden anlayamıyorum. Konu sahibi arkadaşım sonuna kadar haklı.. Yapmayın arkadaşlar sizin kayınvalideniz bu şekilde yapsa emin olun konu sahibi gibi sakin bi şekilde mesajlara cevap dahi veremezdiniz. Çıldırtmak için uğraşılıyo bence ... Konu sahibi götürmeyeceğini kayınvalidesinin ısrarla götürttüğünü milyonuncu kez söyledi. Kaldıki kayınvalidesi düğüne gitmese dahi çocuğun kalacağı yer başka yerse neden ısrarla bu şekilde davranıp suçluyorsunuz. İnanın ben burda sinir oldum . Empati yapsanız bir şey kaybetmezsiniz. Eskiden sorun yaşamış bişeylerin düzeleceğine inanmış kayınvalidesiyle iyi geçinmek isteyen birini yargılamanız da ayrı bir ironi. Si nasıl bi arkadaşınızla sorun yaşadığınızda düzeltiyorsanız konu sahibi de normal insanlar gibi düzeldi sanmış. Sanmış olması , kayınvalidesinin ona kazık atması onun suçlu olduğunu göstermez. Siz birine borç verdiğinizde parayı geri size vermiyorsa söz verdiği halde demek ki siz suçlusunuz. Azcık anlayış lütfen...

Bu algı(layamama) meselesi.
Zamanında kitapları sevmediğimiz için hep bunlar.
Yoksa burda bakış açılık bir şey yok, varsa da konuyu pek saptırmaz.
Okuduğumuzu anlamayınca böyle oluyor.

Konu sahibine sabır diliyorum.

kayınvalideniz aynı annem gibiymiş; çocuğa ben bakarım diyip bakmaması dışında.

annemde çok sever öyle düğünleri düğün sonrası eğlencelerini, arkadaşlarım yada ortamdakilerinde çekineceği bi durum oluşturmaz, germez kimseyi, gezme de herşeyi halleder gelir :)

kv'nizde eksik kalmak istememiş heralde, sende ben giderim diyince ekmeğine yağ sürülmüş, kimse de bişi diyemeyince hiç bişeyden eksik kalmamış, boşverin eğlenmiş gitmiş işte, olan olmuş artık.

k.valdeniz mecbur değil düğünde torununa bakmaya he bence bakması gerekirdi o ayrı.eşiniz ilgilenseydi bebeğinizle sağdıçta olsa hamilesiniz sonuçta.evde konuşulup gimiş evet ama bazı yaşlılar meraklı oluyor ortama uyar mıyım diye düşünen insan tipi kalmadı pek o konuda hak veriyorum size.

+1000

Düğüne gelmeleri bile gereksiz. sonuçta anne babayı tanıyorlar diye davet etmişlerse , çocuğu bıraktık o yüzden gelemediler deseniz geçerli bir mazeret olurdu.
ama kayınvalidenizin gezesi eğlenesi tutmuş.

valla anneanne babaanne evladı için birkaç saat toruna bakmayacaksa..
"bakmak zorunda değil" timi burada biliyorum ama..

Yuhh ne yüzsüz kadınmış
Orada arkadaşlarınız ne kadar sinir olmuştur beraber çorbaciya gitmisler karşılarında kel alaka bir kadın
Rahat rahat sohbet edip sakalasamamislardir bile

Ayrıca kimse zorunda değil zorunda degil deyip durmasın kırk yilda bir faydasi olacagi tutmuş onda da yan çizmiş kendi keyfinin derdine düşmüş belki davet bile edilmemişti sizin sayenizde çağırdılar
Hamile gelini kızı yüzünden bir dakika oturamazken kızım bes dakika otur yada git oyna biraz da biz dolaştıralim dememiş kadin bu nerde olursa olsun
Gelinlere böyle davranirlar sonra zirlarlar gelinim beni sevmiyor istemiyor diye

burada bakıcı mı baksın kayınvalidem mi diye soranlara da büyük çoğunluk,
"aaa hiçbir bakıcı babaanne sevgisi veremez" diyor.
valla bal gibi de veriyor.
kimseyi kısıtlamayalım, hayatına ipotek koymayalım diye aile içinde tatsızlık olmasın diye bakıcı bakıyor çocuklarıma.
4 senede sadece bir kere akşam dışarı çıktım eşimle o da tek çocukluyken. o zaman annem bakmıştı.
düğünlere çocuklarımı da götürdüm.
bakıcımın mesai saati dışında hiçbir şeyi çocuksuz yapmadım. bunun için işten izin aldım mecburen.
eh işte, sonuçta hayatlarına ipotek koymayalım dedik.
ama bu arada eşim de ben de yıprandık doğrusu.
kimse mecbur değil tamam ama evlatları da anne-babalar görsün anlasın.

Ya varya kesin bende gıcık olurdum. Düğünde bakmamasına değilde çorbacıya gitmesine. Iyyyy hiç yaşına yakışmayan hareketler. Ben zaten şeye sinir oluyorum nezaketen ya da formaliteden birini davet ediyorsun ya o da geliyor ya da bu nazik teklifi anlamıyor ona gıcık oluyorum.
Zaten kayınvalidemde öyle bi tip gezse bizimle. Ne gerek var siz eğlenin falan demek yok

A..aa...aa kaynananın görmemişi işte. Sinirlenmekte çok haklısın. Beynim yandı şu an.

Vallahi konu sahibi ben sana yılın en sabırlı konu sahibi ödülünü veriyorum şimdiden
Kirk kere açıkladin bir defa kızgınlıkla cevap vermedin

-önce torunu babaanneye bırakman suç oldu 100 defa açıklama yaptin ben baktirmak istemedim kendisi istekli oldu ben zaten goturmeyecektim arkadaşıma bırakacaktim diye
Sonra babaanne diye bakmak zorunda mi oldu iyide kadın soz verdi kızımın kıyafetini bile almamıştım dedin kaynananin sözüne niye guvendin siz kavgali değil miydiniz oldu
Koskoca kadınla adamın düğünden sonra çorbaciya gitmesine kızdın yaşlı diye gezmesin mi sen hamileyken gitme cevabını aldin
En son topuklu ayakkabi giymen suc oldu
Demis ya bir arkadas cidden öyle buraya anlatacağına daga tasa anlat daha anlayışlı davranirlar

Bence sizi kiskanmis. Hatta kendini sizle yaristirmis bile olabilir. Ne uzucu insanlarin yasina gore davranmamasi. Haaa bir de rol calan arkadaş modelleri var bunlarin ay gelini ben sandilar beni cok sevdiler gibi bence direk eziklik.

bizim de 22 aylık kızımız var

22 aylık değil o 2 yaşında artık aylık demeyin çocuklara yaşını söyleyin

Hepsini geçtim hadi en son düğün bitti biz gençler ve damadın babası çorbacıya gideceğiz kayınvalide bizde geliyoruz babanla dedi.

kvnin gençlerle işi ne ya kuyruk gibi sırf huzur bozmak başka bişey değil sende başka zaman ona bırakma çocuğu sakın getir bakim derse yok ben kendim bakarım çocuğa de canım

hanımefendi bakın buraya konu açmışsınız herkesin fikrini soruyorsunuz ama sizin gibi düşünmeyen insanlara öfkeleniyorsunuz uzun uzun açıklama yapıyorsunuz. yanılmıyorsam haklı mıyım diye sormuştunuz? yani o zaman sormayacaksınız diyeceksiniz ki, "başıma böyle bir şey geldi, destekleyin beni". aksi takdirde sizin gibi düşünmeyen bir sürü insan çıkacak. yaptığı hoş yada değil, ama hadsiz yada yüzsüz kelimesi çok ağır ben onu yazanlara şaşırıyorum. kimisi bir daha görüşmem bile demiş. bence fazla abartılı tepkiler bunlar.

sizin hayata bakış açınızla buradakilerin bakış açısı bir olamaz, normalde çocuğuma bakıyor diye kendiniz demişsiniz. belki de o gün hayatında ilk kez öyle şeyler yaşadı, kendiniz dediniz standart bir teyze diye hayatında kaç kere gece çorbacısına gidecek. anneniz yapsa böyle bir şeyi belki de kadın heves etmiş neyse bir kez de o yaşasın diyeceksiniz. yine diyorum bu benim bakış açım, kayınvalidenizle aranızdaki ilişkiyi de bilmiyorum.

benim de bir kuzenim var, ailesinden sürekli beklenti içerisinde düğüne vs. gittiğinde herkes onun çocuğuyla ilgilenmek zorundaymış gibi bir tavrı var, annesine ablasına kızıyor mesela, sinirleniyor, ben bunlara şaşırıyorum çünkü yine söylüyorum kimse kendinden fedakarlık yaparak çocuklarımıza bakmak zorunda değil bakıcısı hariç ki oda parası karşılığı yapıyor. ha çok fedakar anneanneler babaanneler yok mu, tabii ki var ama sizinki öyle değilmiş demek ki.

.İyi de ben sizi anlamadım. Kayınvalide düğüne gelmeseymiş bile siz çocuğunuzu başka birine bırakacağınızı ona baktırmayacağınızı söylemişsiniz yani düğüne gitmek için ona bırakmayacaktım demişsiniz. Eee yine o bırakacağınız kişiye bıraksaydınız çocuğunuzu neden kayınvalide de düğüne gelmek isteyince çocuğunuza da bakmak zorunda olduğunu düşündünüz.

O bakarım demiş olabilir ama zaten halihazırda bakacak birisi varsa, anne çocuk rahatsız olur geç biter uykusu gelir ben zaten sen gelmesen de birine bırakacaktım ona bırakırım biz rahatça gidelim diyebilirdiniz.

Kaldı ki çocuk sizin çocuğunuz kayınvalidenizin değil, uyuyan çocuğu sırf çorba içmek için kayınvalidenin evine mi gönderecektiniz, orada mı uyuyacaktı. Bence çocuk uyuyor biz çorbacıya gitmeyelim eve gidelim diyen kişi siz olmalıydınız.

maalesef siz katılmıyorum, tesettürlü bir bayan da gece çorbacıya gidebilir. hafif bir davranış değil bu.
konu sahibininden bağımsız söylüyorum, üstüne alınmasın lütfen, her düğüne oraya buraya giden de çocuğunu bırakmasın bir zahmet, benim annemin adım atacak hali yok, kim gezmeye gitse çocuğunu anneme bırakıyor. bana garip geliyor açıkçası.

Aynen katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…