Kayınvalidemin beni ve eşimi üzen kaprisleri

masumum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2009
2.535
19
158
Diğer
Selam arkadaşlar aslında şimdilik büyük bir dert değil ama eşimi de beni de bugün epey etkiledi. Kayınvalidem 4 aydır yanımda kalıyor kendisi oldukça yaşlı ve rahatsız olduğu için ve yanıma gelmeden öncede yemek, çamaşır vs. işleri ile ben ilgilendiğim için yanımızda kalmasını daha uygun bulduk ve 4 aydır aynı evdeyiz. Kayınvalidemle bu zamana kadar hiç sorunum olmadı ama eşim eltim ve görümcemle görüşmediği için haliyle onlarda sık gelemiyorlar. K.validemde bu yüzden aradan biraz zaman geçip onları özleyince bize surat asıyor. Bugün evde değildim onun için yemek hazırlayıp çıktım sonrada eşime haber verdim annene söyle yemeği ocağın üstünde diye. Kayınvalidemde eltimin geleceğini ve ona yemek getireceğini söylemiş, eşimde ben evde yokken eltimin gelmesini istemediği için gerek yok gelmesin, masumum sana yemek hazırlamış demiş. Daha sonra ben eve geldim kv. köpürüyor eşime ne hakaretler ediyor. Akşam eşim gelince gönlünü almak istedi odasına gitti ve eşime benim kaynım eve geldiğinde onunla ilgilenmediğimi, eltimin gönderdiği kompostoyu döktüğümü falan şikayet etmiş. Olayın benimle ilgisi yokken direkt benim üzerime dönmüş, eşim ikinci kez yanına gittiğinde bu defa ne dedi bilmiyorum, eşim morali bozuk bir şekilde geldi ve benimle hiç konuşmadan gitti yattı. İnanın arkadaşlar ben bugüne kadar kv.min kalbini hiç kırmadım ama onun başkalrı için bizim kalbimizi kırıp huzurumuzu bozmasına çok üzülüyorum. Ona nasıl davranacağımı bilmiyorum. 3.şahıslar için bize kapris yapıyor, hakaret ediyor, yemek yemiyor. Yaşlı psikolojisiyle uğraşmak ne kadar zormuş.

ahhhh ne zorrr arkadaşım ne zorr.........bu durumlarda zaten gerek annemiz olsun gerek kayıvalidemiz...yaşlanınca aynı göremediği kişiye hasret duydukca sebebi ne olursa olsun
o taraf daha kıymetli olur.....

ama burada üzgünüm eşinin sucu var....sen ne güzel yanına almış bakıyorsun....uzun zamandırda evlisiniz sanırım...seni eşin tanımamışmıda annesin ağzına bakıp trip yapıyor...

eşini bilen biri annesine he der geçer....yanlış okumadıysamda ,eşin yüzünden gelemiyorlarmış....

peki kayınvalidenzin söyledikleri doğrumu?
yani kompostoyu dökme olayı falan...
ayrıca eşinizin direk bu dolduruştan etkilenip size surat asması da bi kapris bence...
nedemek yani biri bişey dese hemen inanacak..
insan gelip sorar bi istişare eder..
nedir yani hemen tripler falan...
bence kayınvalidenden önce eşinin bu tavrını sorun etmen gerekir..buna yoğunlaşıp çözmen gerekir..kv değil...o yaşlıdır yapar fazla takılma...ama eşinin tavrının üzerine git ve çöz..neden böyle bi tavır hemen? huyu böyleyse yandın arkadaşım...çekilmez bi erkek tipi bu...hemen dolduruşa gelen bi tip...

evet k.vmin anlattıkları doğru kaynımla çok ilgilenmem geldiğinde bir hoşgeldin derim, birde birşey içmek istermisin diye sorarım ama o benimle hiç konuşmadığı için öyle davranıyorum ben kapıyı açar açmaz sadece annesini sorar, komposto meseleside k.v. şeker hastası ona zararlı olduğunu fazla içmemesi gerektiğin söyledim. Oda dışarıda bırakınca bozulmuş bende döktüm hem eşimede söyledim annen sorarsa söylersin diye. Eşim aslında bana trip yapmadı. Ben duyarsam üzülürüm diye konuşmak istemedi. Yani ikimizinde morali bozuldu.

aslında kadında haklı sırf sizin yanınıza geldi diye bir şekilde seçime zorlamışınız kadını lütfen biraz empati yapın sizinde çoluk çocuğunuz varsa anlarsınız kadını sırf yanınıza geldi diye diğer evlatlarını görmesinmi yada odamı mesafe koysun ana yüreği kabul etmez sizde madem bir iyiliğe kalktınız idare edin aileyi eşinizide kardeşlerine karşı yumuşatın

ay kızlar varya su kayınvalidelerin mantıgınıda anlayamıyorum tabi cok iyi olanlarıda var ama herseye karısıyolar eşiniz ailesine duskunse benımkı gibi yandınız

şimdi siz onları istemeyince kv onlar daha tatlı geliyor
kendi isteğine bırakın bence kimde nerde rahat ediyorsa orada kalsın
ama öbürleri istiyormu yanına birde o var

Canım biz görmesinler demiyoruz benden başka 5 eltim 3 görümcem var ve ne hikmetse k.validem tamda eşimin görüşmediklerine düşkün. Biz gelsinler ama laf söz etmeden gitsinler istiyoruz. Ama onlar her gelip gittiğinde k.validemin tripleri tavan yapıyor. Eşimi yumuşatmak için elimden geleni yapıyorum. Eşim doğu kökenli olduğu için zaten genelde kendi dillerinde konuşuyorlar ben anlamıyorum bile. Anne oğulun ne konuştuğunu.

şimdi siz onları istemeyince kv onlar daha tatlı geliyor
kendi isteğine bırakın bence kimde nerde rahat ediyorsa orada kalsın
ama öbürleri istiyormu yanına birde o var

Kimse istemiyorki geçen kaynım annem bir kaç gün bizde kalsın diye götürdü ertesi gün k.validem geri geldi. 1 gün ancak kaldı. K.validem istiyorki herkes bana gelsin, gelinde onlara hizmet etsin. Birde bana diyor ki bana mecbur bakacak, ona aslan gibi oğlumu verdim. bakmazsa oğlumuda alır giderim diyor, güya şaka yapıyormuş.

onun istedigi yemekler pismiyorsa cani cekip eltiden istemistir
sanirim yemegini yemekten cekinir duruma dustu sizin evinizde

Herkes bilir ben yaşlılara bakılması taraftarıyım ve sizi çok takdir ettim ama 5 elti, 3 görümce varsa demek eşiniz 9 kardeşler.

Peki bu durumda niye bütün yük sizde ? Herkes 2-3 ay baksa hem kimseye sıkılmaz , hem kayınvalide her çocuğuna doyar.

Madem kayınvaliden eltini bu kadar çok seviyor
Ve eşin eltini sizin evde istemiyor
Gönder bi 4 ayda eltinde kalsın

Bence de kayınvalideniz çok özlüyorsa biraz da onlarda kalsın, hatta 3 er ay sırayla baksanız 2 yılda bir sıra gelir. Eşinizin bakma yükümlülüğü olduğu kadar diğer çocuklarının da var, hadi bakmıyorlar hep sizde kalıyor bari huzursuzluk çıkarmasın, ohh ne ala hem annelerine bakmasınlar hem görmeye geldiklerinde hizmet beklesinler. Ayrıca 9 kardeşlermiş herkes haftada 1 uğrasa sizin evde her daim misafir var demektir. Bence siz şu sıraya dökme olayını bir gündeme getirin.

Genelde öyle olur zaten, kör ölür badem gözlü olur hesabı...
Kayınvaliden asla bu farkı algılamayacak, çünkü sen nasılsa varsın ve ona bakacaksın.

Benim kayınvalidem yıllardır kendi kayınvalidesine bir gece bile bakmamış.
Fakat kayınvalidesinin kızları şimdi yeni bir yöntem ürettiler.
Baktılar olmuyor, kadıncağız evlatlarınını hasretini yaşamasın diye herkes 3 ayda bir kadını evinde ağırlayacak.
Zaten 2 kızı 1 oğlu var, 3 ay birinde 3 ay diğerinde kalacak.
Sizde böyle bir yöntem uygulayabilirsiniz belki.
Hem kayınvalideniz evlatları açısından biri geldi diğeri gelemedi durumu yaşamaz, hem de hepsi ile hasret giderir.

boşuna dememişler hiçbir iyilik cezasız kalmaz diye

kendi başını yesin!!!

canım zaten yaşlılar normal olsaydılar kolay onlarla yaşamak ne düşündükleri ne anladıkları neye kırıldıkları belli olmuyor onun için zorlanıyoruz inan psikolojimizi bozuyorlar ama idare etmekde bize gelinlere düşüyor kv sana geliyorsa senden memnundurki geliyor sadece kaynın görümcen için dışardakiler için kıymetli olurlar yanlarına gidincede hiç anlaşamazlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…