Kayinvalidemin bize ev alma mevzusu

ikiniz de çalışıyormuşsunuz. imkanınız el veriyorsa kendiniz kiraya çıkın çekilir dert değil mahremiyete bu kadar saygısız davranan insanların olması.

Imkanlari zorlayacagiz cikacagiz ordan da. İmkanlari varken bizi kiralarda sürundurecek olmalari koyuyor insana

hiç kimseye minnet etmeyin çıkın kirada oturun,
ne demek evi benim üstüme yapın, yarın ölse sizin evinizde kaynınızın yarı yarıya hakkı olacak, geline kalmasın oğullarıma kalsın derdinde kadın.
hiç değmez uğraşmaya, yani ben kabul etmezdim bu kadar çirkefleştikten sonra.

Kayınvalide niye size ev almak zorunda. Kaç yıldır kira vermeden oturup araba hariç bişey almamışsınız. Şimdi nasıl 150binlik krediyi faiziyle ödeyeceksiniz. Bir 60binle ev alıyorsanız vermediğiniz kiraları biriktirseydiniz şimdiye fazlası elinizdeydi. Kusura bakmayın sizi hiç de haklı göremedim.

Çık kiraya gitsin. Yada bebek işini ertele bir iki sene daha gir krediye al evini paşa paşa otur. Kimseye de hesap verme.

Bu saatten sonra, bu konularda onlarla muhattap olmamak en iyisi. Çıkın kiraya. Uzaklaşın orada. Şimdiki durumunuzdan kat kat daha iyi.

Zor bir durumuma kira vermeden İstanbul da barınmak bir şans, ne olursa olsun, şimdi çıksanız 1000tl ye ev yok. Uzak bir semtten ev bakabilirsiniz ama bu kv kp hazır ev, hazır para işleri genelde sarpa sarıyor. Senin çektiğin kredi unutulur adı bunlara ev aldık olur.

Belli ki paralarını vermek istemiyorlar.
Ki hakları yani.
Kendileri hayattayken ve diğer çocuklarına da verilmemişken istemeniz olmaz.
Yıllardır kira falan vermeden oturmuşsunuz. Zaten muhtemelen kira verseniz o kadar kötü dairede oturmazdınız
ama haksızısınız bence.
Yerinizde olsam ikimiz de çalışıyorken çıkarım kiraya paşa paşa yaşarım.
Size ne ev ne kira vermelerini beklemem.
Herkes ev satın almak zorunda değil.

Ben anlatamadim sanirim ev 120 bin tl. 60 bin tl demedim ki. Elbetteki ev almak zorunda degil. Size sundan bahsediyorum. 3.5 yildir kadin memlektteki evi satip size ev alacagim oglum, memleketteki evi satip size ev alacagim oglum diyor. Ben demiyorumki bana ev almak zorunda. Bir insanin duygulariyla oynanmaz ki. Benim bahsettigim sey bu. Hadi benim duygumu da gectim. Bir insan neden verdigi sozden cayar. Neden sozunde durmaz. Diyorsunuzya simdiye biriktirirdiniz. Bize oglum size ev mev alamayiz deseydi en bastan, ilk evlendigimden beri biriktirmeyi denerdik elbette. Bu arada suan oturdugum daire kayinpederimin hakkı olan daire. Babasinin evinde oturup babasina kira odeyen erkek evlat hic duymadim. Dedenin dedigim kismi yanlis anladiniz sanirim.

Kadin ev almaktan sirf benim uzerime olacak diye vazgecti.

Keşke en başta onların ipiyle kuyuya inmeseydiniz.

Bu arada o şöyle düşünüyor; para verip niye geline ev alalım. Söylediklerinizi de onu ikna etmek için söylediğinizi düşünüyordur.

Hesabı yanlış yapmışsınız ev 120 ye satılsa 60 ı diğer kardeşin olacak. 60 bin peşinatla 300 bin liralık eve girebilirsiniz. Ee 50 bin de arabayı satın 110 binin üzerini çekeceksiniz 15 de tapu masrafı çıkar bu bir.
İkincisi kaynanaya ne diye anlatıyorsunuz yok tapu yok bilmem ne kadının aklına karpuz kabuğu sokmuşsunuz
Ama bunları geçin kadın şunu düşünüyor henüz bınların bebeği olmadı boşanırlarsa evin üzerine konar diyor olabilir bence

Ev 120bin olsa bile yarısı kaynınızın olduğu için size kalacak para 60bin. Öyle dediniz ben yanlış anlamadım. Hala aynı şeyi düşünüyorum. Yani kayınvalide ev alacağım dediği için hiç biriktirmediniz. İnsan arabanın modelini yükseltmek için bile para biriktiriyor garip geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…