Kayınvalidemin canına okudum

HANIMEFENDİLİĞİMİ BEN ÇOK KORUDUM CANIM...ÇOOOOKKKK...HERNEYSE AYNI ŞEYLERİ SÜREKLİ YAZMAKTAN YORULDUM..DAHA ÖNCEKİ SAYFALARDA YETERİNCE YAZDIM ZATEN...
AGRESİFLİK KONUSUNA GELİNCE...YAPI OLARAK AGRESİF BİRİ DEĞİLİMDİR..GÜNLÜK HAYATIMDA İŞ HAYATIMDA KOLAY KOLAY SİNİRLENEN BİRİ DEĞİLİM..KALDIKİ KAYINVALİDE OLAYINDA BİLE ARTIK O BENİM SON NOKTAMDI...AMA ŞU VAR PATRONLARIM BİLE CESUR YÜREKLİ OLDUĞUMU SÖYLERLER...HİÇBİRŞEYDEN KOLAY KOLAY ÇEKİNMEM VE KOLAY KOLAY TAVİZ VERMEM..HATTA ŞU ANDA ÇALIŞTIĞIM ŞİRKETİN MÜŞTERİLERİNİN YÜZDE 60 INI BEN BULMUŞUMDUR...TUTTUĞUMU KOPARTAN BİR KARAKTERİM VAR.GEREK EŞİM GEREK AİLEM GEREK ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM VE PATRONLARIM BENİ ÇOK İYİ BİLİRLER..YALNIZ KAYINVALİDEYE KARŞI SAKİN OLAMIYORUM..VE EBEDİYENDE OLAMICAM..O AYRI BİR OLAY..ÇÜNKÜ O İNSAN DEĞİL...İNSANİ DAVRANIŞLARDAN ANLAMIYOR..UZAYDAN GELMİŞ SANIRIM ...FARKLI BİR KAFA YAPISI VAR..HERKESİN BEYNİ DÜZ ÇALIŞIRKEN ONUN BEYNİ TERS ÇALIŞIYOR...AĞZIMLA KUŞ TUTSAM bile ARAYIPTA ''kızım kusura bakma '' demezdi..bak edepsizlik yapınca nasıl arıyor..demiyorki gelin bana bunu yaptı birdaha ölsem gitmem onun evine...demiyor işte..ben napıyım istediği buysa...kayınvalideye karşı ne felsefe ne psikoloji ne sosyoloji hiçbirşey işlemez..hiçbir sınıfa girmez o...bugün mesela işyerimde gülüyorum eğleniyorum akşam eşimle evde de öyle..ama kayınvalide konusu olunca çıldırıyorum..yüzsüz..işte belki bu yüzden bir psikolojik destek alabilirim...ama alacağım varsada KAYNANAM İÇİN BU DURUMU KENDİME YAŞATMAM..O BUKADAR ETKİLİ DEĞİL HAYATIMDA DİYE KENDİMİ TELKİN EDEREK 1 AY DA TOPARLARIM KENDİMİ..YETERKİ GELMESİN...ARTIK NEFRET EDİYORUM ÖYLE BÖYLE DEĞİL....PSİKOLOJİDE VARDIR MUTLAKA BUNUN BİR adı...

daha öncede yazdım tekrar yazıyorum..eşimle aramız açılmadı bu konu yüzünden...zaten anlamıyorum neden aramız açılsınki..ben durduk yerdemi bastım gaza....eskiden hep hız kontrolüm vardı..geri vitese atttığım zamanlarda oldu....

o benim anneme saysın, ağza alınmıcak şeyler söylesin......benim eşimle aram açılmasın...çünkü benimki anne değil...

ama ben onun annesine edepsizlik yapınca eşimle aramız açılsın..çünkü onunki anne...

Bu kadar cok dolmaniza neden olacak neler yapti bilmiyorum, ama inanin üzüldüm, sonucta madem sizi gelini olarak kabul etmis kendi evladindan ayirt etmemesi gerekirdi ve daha düzgün davranmaliydi. Ne diyimk ki Allah kayinvalidene akil fikir versin, sanada sabir versin
BU arada "İNSANİ DAVRANIŞLARDAN ANLAMIYOR..UZAYDAN GELMİŞ SANIRIM ...FARKLI BİR KAFA YAPISI VAR..HERKESİN BEYNİ DÜZ ÇALIŞIRKEN ONUN BEYNİ TERS ÇALIŞIYOR..." bu cümlenize cok güldüm:) Kayinvalideniz kendine has bir insan galiba:) Size böyle davraniyorsa cevresindekilere nasil davraniyor tahmin bile edemiyorum.. Gecimsiz insanlarla muhatap olmak zorunda kalmakta zor olsa gerek:S
Neyse, esin ve kendi yakin cevrenle sorunlarin yoksa, sorun demekki kayinvalidede basliyor, oda bir yerden sonra elbet akillanir

evet canım kayınvalidemden başka hiçbir allahın kuluyla sorunum yok çok şükür...
ama kayınvalideminde ben dahil olmak üzere herkesle sorunu var...

düşünebiliyormusun bütün kardeşleriyle aynı şehirde ve hiçbirisi gelmez..ne bayramda ne seyranda..
amcaları yengelerı eltilerı hepsi bu şekilde....
oturduğu apartmanda 8 daire var...inanın bana hiç yalanım yok..hepsiyle küs....
o mahallede 30 senedir oturuyor...ve bir yaşlı teyzeden başka kimse gelip gitmiyor ona...
ve kendi gelinleride....

diyorum ya bir tane ben vardım ..artık oda yok....

neden hiç seveni yok..çünkü hep bana hep bana diyenlerden...kendisi lafları söyler söyler insanların icini acıtır kimse bana küsmesin der...kendisi ufak bir laf işittiğinde beddualar havada uçuşur....
yani aslında okadar çok sebep neden varki...buraya yazmakla bitmez...sevimsiz itici bir insan..hasta olduğunda geçmiş olsun deme..seni sokakta görse dönüp bakmaz...ama sen hasta olduğunda arayıp geçmiş olsun demez ..bide ne varki bunda der..yani bu tarz hareketleri bütün herkese yapıyor..çok şahit oldum...ee insan ilişkileride böyle olmuyor malesef....ama hiçbirzamanda düşünmez....demezki herkes kötüde benmi iyiyim..düşünmez yani bu şekilde...
evet herkes kötü ben iyiyim der..pişkin pişkin...

Su sözlerinden sonra inan kayinvalidene acidim, kadin kendi ediyor kendi buluyor ama bunun farkinda bile degil, yada farkinda ama bunu seninde dedigin gibi piskinlige vuruyor.. Ya kimsenin sevmedigi, kimsenin ziyaret etmedigi biri olmak feci bir durum, ama buda kendisinden kaynaklaniyor elbettte. Yazik, cok yazik.. Ölse demekki ardindan güzel bir söz söylenecek bir seyi yok, insanlar belkide iyi biriydi diyemicekler ama isin kötü yani oh öldüde kurtulduk diyecek olmalari.. Kayin validen gercektende siradisi bir kayinvalide, Allah kimseyi sasirtipta kayinvaliden gibi bir duruma sokmasin..

Saygı da hakedene sevgi de. Hatta terbiye bile. Herkes tatlı dilden anlamaz. Bazılarına böyle davranmak hak. Bir de utanmadan aramış. Ne sanıyor acaba. İki kusura bakma de 3 gün sonra aynı saçmalıklara devam et. Benim eşimin annesi de böyle yüzsüz. Ben de her seferinde eşimin hatrı diyorum ama benim de yakındır camını çerçevesini indirmem.
Son mesajını okumamışım kelebek. İnan bilmesem seni eltim sanırdım. Aynısı işte aynısı.

Son düzenleme:
ben kayınvalideme acımıyorum hiç...kimse gelip gitmiyorsa eğer, bu onun acınacak durumda olduğunu göstermez...eğer dost isteseydi
insanları sevmeyi denerdi..hoşgörülü olmaya çalışırdı...mesela annem ne yapmış kaynana ya..ne yapmışta..dünyanın lafını duymu..şimdi benim annem , kayınvalide ölse cenazesine gitmez....

işte insanları kazanmak uzun zaman alır..ama bir dakikada kaybedersin...kaynanada bu davranışlarıyla herkesi kaybetti...tabi bütün bunlar onun sorunu..ama çok uyardım zamanında..aklı eriyor..herşeye aklı eriyor ..ama işine gelmiyor...iki tane emekli maaşım var..kimse gelmezse gelmesin....yaşladığımda tutarım bi kadın baktırırım kendime.....diyor.....onu uyardığım zamanlarda , bak millete gel git kendini sevdir herkesin kusurunu arama dediğim zamanlarda böyle diyordu..banane diyordu..beni beğenmeyen gitsin kocasına sarılsın diyordu..cahill ....ne demekse...iki tane emekli maaşım var falan filan diyordu....

zihniyeti bu işte...

aman arkadaşlar siz siz olun sakın kaynanaızla yüz göz olmayın..verin cevabını geçin...içinizde biriktirmeyin..neyi hakediyolarsa öyle davranın...bu kaynana milletine iyilik güzellik filan yaramaz....eşimin hatırı..eşimin hatırı....eşimin hatırı...nerey kadar yaa nereye kadar bu eş hatırı...herşeyin bir ölçüsü yokmu bir sınırı yokmu....oğlanlarının hayatlarını mafediyolar haberleri yok

aslında sadece kendi evlatlarına yapıyolar onları küçük düşürüyolar halbuki ben erkeğin her zaman bir ağırlığı ne bilim kahraman gözüyle bakmak isterim annesinin agzına bir yumruk atmasın elbette tavrım bu degıl, annesini benim içinde kırmasın ama bana canımın içi annem yaşlı idare et boşver dese ben boşveririm acıkcası..

ama kayınvalideler kzıda olsa erkek anensıde olsa kendi evlatlarını hiçe sayıyorlar. düşünsene o kadar zorlukla dogurdun yoktan var ettın buyuttun uykusuz kaldın karnında olan mınıgını herkeze sundun dogurarak buyudu kocaman adam oldu ookudu iş kurdu evlendı ''baba'' oldu ama sen bu sekilde yaparak kendini bu güzelliklerden mahrum bırakıyorsun kendi canından uzak kalıyorsun..

birde erkek ; düşünmezmi ya kaynanam kayınpederim benı bir kere bile kırmamış beni sevdikleirni hep belli ederler hatat bir sorun oldugunda eşimin değil benim yanımda olurlar(ufak sorunlarda kız aılelerı boyle yapar) birde benim anneme bakarmısın , beni mahcup bırakıyor demezmi , der ..
Ben erkek olsam cok ezilirim bu durum altında
için özü ; herkez tarafından olanlar acı

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayinvaliden acinacak halde ama bunun aslinda oda farkinda degil, yada bu konuyuda piskinlige vuruyor olabilir.. Haklisin kendi etti kendi buluyor ve bu belkide acimamak icin gecerli olabilir, ama yinede acinacak durumda oldugunu degistirmez. Sonucta yalnizlik cok kötü bir sey ve o ne garipki yalnizligini degilde temizligini yaptirabilecek birini düsünüyor, hemde 2 emeklilik maasini öne sürerek. Yahu isini yapacak birini bulsada sevgi gösterecek birinide bulamazya parayla. Sevgi, saygi, huzur ve mutluluk bunlar öyle parayla alinabilecek seyler degiller.. Kusura bakmada kayinvaliden cahillik konusunda kendini bile asmis, hatta buna cahillik bile denemez artik :S

Evlenip el icine karismakta ayri bir dertmis ya, acikcasi korkuttu beni biraz burada kk'de okuduklarim :S

benim eski kayınvalidemde öyle derdi
ben cocuklara muhtac etmem kendımı paramla baktırırım derdi kimseye eyvallahı yoktu
ama yanlış yoldalar valla

ben acıkcası kayınannemle simdiki yüz göz değil ama ne bilim başım sıkıştıgımda sokulmak isterim annem der bizden cıktınmı bıze ıkı adım uzak onlara uc adım yakın. bakalım naısl olacak.

eski kayınvalidem kapımızı acmazdı gururun alası vardı sanırsınızki kim ne oluyor ...tavır falan alıyolardı
asla duruma gelmek ıstemem mesefa mesefa nereye kadar dıyoru

harfi harfine katılıyorum sana...kendileri oğlanlarını düşünmüyor en başta kendi evlatlarını rezil ediyorlar...karşı tarafa malzeme veriyorlar..ben hiç eşime demeyecekmiyim senin annen bunu yaptı şunu yaptı diye..elbet konusu açıldıkça yeri geldikçe sinirler gerildikçe baş kakıncı olacak...doğruya doğru...

aynen dediğin gibi, eşim bana deseydi hayatım o yaşlı boşver aldırma,
annesine deseydi , o benim karım biraz daha dikkat et diye...

böyle olurmuydu...olmazdı

kayınvalideniz siz bu kadar sinirliyken hala barışmanın derdinde, bıraksın biraz olayları akışına. demekki ilişkilerin kopmasından korkuyo eşinizle güzelce konusun ve pikolojim şuan konuşmaya el vermiyor,çok yıprandım kaç gündür,bu olayları unutmam lazım diyin.
kadında tekrar barışma denesi yapmasınki sizde bu yaşadıklarınızı tekrar hatırlamış olmayasınız

evet çok haklısın canım....yani yangına körükle gidiyorlar...

yüzsüz o yüzsüz..hemde nasıl yüzsüz...zaten aramasından da belli olmuyomu...yani öfkene bile saygı yok...

belki yarın öbür gün barışırsınız, en azından eşinizin yanında hakkında konuşmayın bence. hem annesi barışmak isteyince eşiniz bir şekilde sizi bir araya getirmek isteyebilir..

Belki haklısın..eşimin yanında annesi hakkında konuşmam doğru olmaz..

Ama sırf kayınvalidem barışmayı istiyor diye bende barışacak değilim...herşey okadar tazeki daha..bıraksınlarda bi sindirelim yutalım yaşadıklarımızı...

oooooooooohhhh sen yaptin..benim icimin yaglari eridi..cooook iyi yapmissin..icindekileri dokmussun..keske bende oyle edipde kurtulsam..bazen doluyorum..susa susa..catlicam..her boka burun sokuyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…