Kayınvalidemin canına okudum

Eşimin tepkisini merak edenler o artık koptuğumun ayarlarımın bozulduğunun farkında..ne yaşadığımızı 4 senedir nelere sabrettiğimi bildiği için yaptığımı tasvip etmesede bana hak veriyor..bakıcıda bir bir anlattı zaten ona..hatta kavganın bir kısmına şahit bile olmuş..kendisi bile susturamamış annesini...

kelebek niye cevap versin onu yerden yere vuracaksınız belli her kaynana saygıyı hak etmiyor ,iyisi var kötüsü var

Annene yapılanlara bu şekilde tepki verdiğin için pişman olacaksın.
Benim de gözüm dönerdi senin gibi anne bu. Asla senin gibi yapmazdım demiyorum ( büyük konuşutuğumda hep başıma gelmiştir çünkü).
İlk olarak eşimi aramak gelirdi benim aklıma.

ahhh canım çok üzüldüm sana..kelebek gibi insanlarla başa çıkamazsın öylemi..çıkarsın canım çıkarsın....
Benim son noktamdı artık bu..kayınvalideme acıyorsun öylemi...anneme acısaydın daha bir memnun olurdum...o annede..benimki anne değilmi...çok merak ediyorum burda kayınvalideme neden acıdığını..koskaca kadın evde kavga çıkartıyor edepsizlik yapıyor ve sen ona acıyorsun..neden mahallesinde onu rezil etmiş olmam onun yaptıklarını haklımı çıkardı..insanoğlu böyle işte..sebebe bakmaz sonuca kitlenir..ne diyelim...

Kelebek şu yazdıklarınla bile ürküttün beni belki haklıyken haksız duruma düştün .Bilemiyorum ama hiç hoş değil yazılanlar ,neden kadınlar annelerine laf söyletmiyorlar erkek anneleri daha mı kıymetsiz ,bir kadının anne olması bile heleki eşinin annesi evlatlarının babannesi sanmıyorum bir anne bir kadın bu kadar ağır lafları haketsin ne kadar kötü olursa olsun ,belli ki sende dolmuşsun keşke bir doktora gitsen ,bebeklerin erkek mi kız mı Allah hayırlı uzun ömür versin ne diyelim senin yaptıklarının ne eksiği ne fazlasını yapacaklar aynen hiç şaşmadan karşına çıkacak bunlar belki yalnız yaşayan dul bir kadın olduğunda yaşayacaksın bu günlerin aynısını...

Bakmasın kim bak diyor ki ona BİR BAKICI TUTAN KELEBEK 2. Yİ TUTAMAYACAK MI !!!

kelebek cnm bence sende bir doktora görünmelisin aşırı derecede sinirlerin gerilmiş durumda.sende sağlıklı düşünemiyorsun bence pek.

ben anneme bağırsamda,haklı bile olsa eşim bağıramaz

adı üstünde benim ailem...

psikolojik destek almanızı öneririm

Bazı insanların tepkileri çok farklı olabiliyor bağırarak çağırarak rahatlıyor kimide uymak istemiyor Bu arada kelebek senin kayınvalıdene ilk defa tepkili çıkışın değil geçen konularındada aynı şekilde okumuştuk yine böyleydin ama tek farkı bu sefer sokakta bağırmışın ozaman evde.

Tabiki de iyi yapmissin ağzına saglık benimde bir ablam var oda dogum yapmıştı ve kaynanası bizi evden kovmaktan beter etmişti üstelik ablam sezeryanli ve ilk haftasindaydi mecburen annem ona bakacaktı kaynanası cocuğun altini temizlemiyor yemek pişirmiyor sırf annemlere komut vermeyi biliyordu ve annemin yaptıgı hiçbirşeyi beğenmiyordu hanımefendi. Anneme hakaret ederken ablam hasta yatağında fenalasti hastaneye kaldırdık keske ablam da sizin yaptığınızı yapsaydı da o krizi yaşamasaydı sizi cok iyi anlıyorum

ben sana hak veriyorum kaynanan yardım etmediği gibi ortamıda geriyor kadın fesat yaşlı diye ,herkes acıma hissine girmesin,niyet ve hareket önemli

ya kelebek boşver şunları ya insan annesine yapılan şeyi tabikide hazmedemez.sana sakin ol aman söyle ol aman böyle ol diyenler acaba başına gelince ne diyecekler hem bu duruu kişisel kavgaya dönüştürmüşler resmen hayırdır kayınvalidenin yakınlarımı yoksaa

Kelebe_k olayların bu raddeye gelmesine biraz da sen sebep olmuşsun, madem k.validen bu kadar geçimsiz aksi biri, madem 4 senedir çekiyorsun ondan, ne diye evlatlarına bakmasını kabul ettin. Hem de annenle aynı anda, üstelik bakamayacığını düşünüp annenin ona bir şeyler öğretmesini istemişsin. Yani k.validen gibi birine sen bakamazsın demeye çıkıyor bu. Hem bakıcın var hem annen var ona hiç gerek yoktu.

Son düzenleme:
çok iyi bişe değil yaptığın ama sonuçta -sende farkındasın- ve bunu adeta yaptırmış kaynanan. çok iyi yapmışsın, ağzına ve cesaretine sağlık. kaynanana üzülenler eminim senin veya benim kaynanam gibi kaynana görmemişlerdir. benim içimin yağları eridi. ben yapamazdım. hem utanırdım (cinnet halinde utanma olayı kalmayabilir tabi) hemde kocam beni çok fena yapardı. çok net söylüyorum kaynanam ağzımı burnumu kırsa bile böyle bişe yaparsam kocam önce haddimi bildirir sonra direk boşardı. senin eşin iyiymiş. kız anneleri neden kıskanılıyor bi türlü anlayamadım, annemin yaptığını kendi annesi bile yapmamıştır ama kaynanamın doldurması yüzünden kocam annemle doğru düzgün konuşmuyo bile. inşallah kaynanan bi daha yaklaşmaz bile ne sana ne annene. allah kötü kaynanaları bildiği gibi yapsın.

ben kelebek arkadasa hak veriyorum.
o cinnet anını bende bılırım sabır sabır nereye kadar.
bende kaynanama bıgun patladım ve üstüne yürüdüm benıde aynen senın gıbı boyle topa tuttular forumdakı arkadaslar.
hemde annemlerın evınde yaptım o işi.
herkesın içinde.
ya ben ölecektım o gece patlamasaydım yada patlayacaktım ikisinden biri.
pişman degılım bırde ben aynı evde yasıyorum benım durumum daha zor düşünsene.
hiiççç pişman olmadım....

kelebek canım annene yapılan tek kelimeyle terbiyesizlik..

ama canım seni o kadar çok iyi anlıyorum ki anneme yapılanları hiiç unutamıyorum üstelik annem kayın validemin annesi yaşında....

madem eşin o kavganın bir kısmına şahit olmuş adam olup annesini uyarması gerekirdi ,kusura bakma lütfen evin erkeği sen misin? sen niye kılıcını kuşanıyosun ? kocan çekirdek çıtlayıp seyir mi yapmış ? en azından senin yerine o gidip konuşsaydı..

k.validen azcık çekinseydi eşinden bunu yapmazdı zaten..

sana nasıl katlanıyosun hacılıksın diyip seni melek yapan akrabalar acaba arkalarını dönünce ne diyolar senin hakkında ?

valla biri bana k.validene nasıl katlanıyosun sen meleksin dese önce hoşuma gider gururlanırım sonra bi düşünürüm acaba benimlle ilgili ne söylüyorlar diye..

k.validen çok şanslı 4 sene sabretmişsin ama hem annene laf saydığıyla kaldı hemde ister kabul et ister etme hemde haklı olan o oldu... oh ya...kadın yaptığıyla kaldı güzelim onu su yüzüne çıkardın yağ gibi, sen ne iyi bi gelinsin kurtardın onu sıkıntıdan..

sen onu didikleyeceğine o kocanı didikleseydin ya canım benim..

Tepki çeken kızmanız, annenizi korumanız değil...
Tepki çeken annenize haksızlık yapan, kabalaşan, hakaret eden (sizin anlattıklarınıza göre) kayınvalidenizin mahallesine gidip bağırıp çağırmanız...
Herşeyden önce bu yakışıksız...
Tepkinizi elbette gösterme hakkınız var ancak yöntem bu şekilde olmamalıymış....
Ayrıca Allah kimseyi böyle imtihan etmesin, çok zor...
Bir laf var, olmaz olmaz dye bir şey yoktur.....

Amma gitmişsiniz konu sahibinin üzerine yaa. Belliki cinnet geçirmiş kız. 4 yıl sorunlu kaynana çekmiş ikiz annesi ve muhtemelen (önceki durumunu bilmiyorum) erken doğdular. Onlar yeni düzeldi arkadaş işe yeni başladı gibi bir sürü şey üst üste gelmiş. Tamam doğru yapmamış olabilir tamam fevri davranmış belkide dediğiniz gibi olayların bu noktaya gelmesine kendisinin daha önceki yumuşak tavırları ve çocuklarına kayınvalidesininde bakmasına izin vermesi neden olmuş. Ama bu kızda kimse alınmasın kızmasın ama geri zekelı değil. Herşeyin farkında. Konusunu zaten bana kızacaksınız diye açmış belliki anlatıp içini dökmek istemiş ne diye bukadar üzerine gitme durumu var anlamadım. İş yerinde konuyu açmış sonra cevap yazamamış herkes birden bir sürü laf etmiş durun bi sakin olun. Hem herkes kayınvalidesinden nefret eder hemde böyle bir konu görünce direk linç mantığına gider anlamıyorum ben bu durumu valla. Belliki cinnet noktasına gelmiş. Şimdi hatalısın onun seviyesine düştün amma şiretsin aman yanlış yaptın dedikçe ne bekliyorsunuz. Haklısınız ben bi cahillik yaptım akşam bi çiçek alayım özür mü dileyeyim diyecek. Eleştirirken kırmayalım karşımızdakini. Şimdi sinirle pişman değilim diyor tabiki siniri geçince verdiği tepkiye pişman olacak. Amaolayı başka türlü çözmediği bu boyuta taşıdığı için üzülecek yoksa kayınvalidesi haklı olduğu için değil böyle bir tepki verdiği için pişman olacak. 4 ylın biriki çıkmış resmen dile kolay.

Sevgili kelebek çok üzüldüm olanlara evet keşke bu noktaya gelmeden seni sakinleştirecek birileri olsaydı yakınında ama maalesef zamanı geri alamayız olmuş bitmiş. Umarım bu olay kendi aile yaşantınıza zarar vermez diyeceğim ama buda mümkün gözükmüyor. Tek dileğim eşinle en az hasarla atlatmanız. Ama bişey sormak istiyorum eşimde kavganın bir noktasına şahit olmuş diyorsun sen eve geldiğinde eşin evdemiydi ? Senin gözünün döndüğünü fark edip seni engellemeye çalışmadı mı?

Son düzenleme:
4 yılın birikimi ev içerisinde bi kavga olmasını yeğlerdim ama çok canını sıkma iyi olmuş herkes haddini bilsin bende asla anneme laf ettirmezdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…