Kayınvalidemin canına okudum

sizene kardeşim akrabalarıyla küs komşularıyla küs sen sanıyormusunki senina rkandanda konuşmuyolar .kardeşileri akrabaları kapısını acmaz falan bunları senı ınan alakadar eden seyler degıl , kapıyı acsaydı döverdım demek ne kadar büyük terbiyesiz bir laftır ya
ya oglu annesını sokak ortasında rezıl ettın dıye o ne dusenecek.
sonucta oda onun annesi.
sen basbaya ben surda ve dıger kıonularında yazdıklarından kaynananın cocuklarına bakmasını mecbur kosmaya calısıyorsun herkez bakmaz bakmıyolar ustelık onurlu ve gururlu olda ona mecbur kalıyormus gıbı olma.
Yazıcak sey varda banane yanı

Son düzenleyen: Moderatör:

ne öyle kardeşimli mardeşimli konuşmalar..senin uslubun çokmu güzel...beni tanımadan takıldığın usluba bak...benim kaynanam bana yaptıklarını sana yapsa eminim sen daha fettan olurdun..ki ben normalde öyle kardeşim mardeşim diye kimseyle konuşmayacak kadar da edepliyimdir...4 senedir ağzımı açmamışım herşeye sabretmişim güleryüzlü ve saygılı olmuşum...ne oldu ben ne kazandım...gece gündüz ona bakmışım..ne oldu..gelinimin hatırı var bende diyip susabilmiş mi ?
Demekki iyilik denen şey herkese yapılmayacak...ayrıca kayınvalidemin çocuklarıma bakmasını mecbur koşmadım...çocuklarına bakacam deyip kenara çekilmesine sinir oldum..kaldıki hamileliğimde herşeyi ona göre ayarladım çünkü...bakacam diyorsa bakacak...bakmayacaksa ben bakmayacağım diyecek..bukadar net...

Seviyeni düşürmüşsün sorunlar başka türlüde çözülür diyen arkadaşlara söylüyorum, haklısınız sorunları çözmenin binbir türlü yolu var..kaldıki bunu bilmeyecek kadar aptal biri değilim..4 senedir bütün yollar denenmiştir...ama onun seviyesine düşerek sorunu çözmek en doğru yolmuş...hiçbirşey için asla yapmam demeyin bence..bu yaptığım rezillikte benim asla yapmıcam dediğim şeylerin arasındaydı..ama öyle bir an geliyorki adama yaptırıyorlar...asla pişman olmıcam..ne yapsaydım...annecim neden böyle yaptın sana yakıştıramadımmı deseydim..yada susup kenarıyamı çekilseydim..yada eşimle konuşup annesini ikaz etmesinimi isteseydim..yada uzun süre irtibatı kessemiydim...bunların hepsini ve daha fazlasını 4 yıl içinde yaptım..sorunları çözmek için denemediğim yol kalmadı...şimdide cadı kaynanayı adam yerine koymuyorum..bidaha açsın ağzını yine yaparım.onun anladığı dil buymuş....zamanında yüzüne güldüklerime sorunları çözmek için akşamlara kadar dil döktüklerime saysın...bitttii artık öyle olgun olayım ağır taş olayım hanımlığımı bozmamayım durumları..demekki bunu istiyormuş...

Hep öldürenmi suçlu ? ölenin hiçmi kabahati yok...

NERDEN bilyorsun ne yasadıgımı ne yasamadıgımı.. siz benden kesinlikle edepli değilsiniz.. normalde insanlar şartlar normalken normaldir zaten işler sarpa sardıgında cıkar herşey ortaya ..
siz 2 bakıcı tutabılecek maddı durumda iseniz demekki parasal sorun yok doktordan yardım alın cunku normal düşünemiyorsunuz..
anneniz bu yaptıgınızı biliyormu ?
Mecbur koşmadım dıyorsunda basbaya boyle kelımelerın cumlelerın var ya konuları dıdıkletme sımdı bana
hamılelıgınde ona gore ayarladın bakmıcam deseydı ne yapacaktınkı zaten ıkız gebesın yanı..
yanlıs yoldasın bunu bılır bunu soylerım

aferin sana..

herkes haddini bilsin, her lafı kaldırırım ama, anama babama laf söyletmem kimse kusura bakmasın... bizi de ana doğurdu herkesin sabrının bi sınırı var.. burada atıp tutanlara bakma sen, olay anne babama laf söylemeye geldi mi herkes orada duracak...

anne olmuş biri sorunları ustalıkla çözebilecek kalibiyette olmalıdır
siz boyle yaptıkca enınde sonunda esınız sızı terk edecek
yada sız yine annesınden oturu lanet olsun diyeceksiniz eşinize.. hayatınızın en ozel anını cocuklarınızın dogum sonrasını esınızı terk ederek gecırdınız belkı bır daha cocugunuz olmayacak bılemezsın
siz kendi içinizde haklısınızdır ama bak benim annem babam beni evire çevire döverlerdi böyle bişi yapsaydım , yapmaya gittiğimi görseler duysalar anlasalar önümde duvar olurlardı..
sizin tavrınız cok erkeksiz kımseye eyvallahı olmayan bır tavır
şöylemi olayımb öylemi olayım demişssiniz ya kaynanızın için değil eşi için bir kadın bence öyle olmalı..
birde siz kayınvalidenizi hayatınızın ortasına koymussunuz ıstedıgınız gıbı eşeliyorsunuz kendi ailesine sahip cıkmayı öğrenmeli insanlar bence en nihayetınde anneniz onun annesi babanız onun babası (babalar sagmı) kardeşleriniz boş.. siz eşiniz ve cocuklarınız en asıl olan budur evlılık kutsaldır kadın yumusak baslıdır. ve sız cok sanslısınız burada evı supurmedı dıye aynaları kafasına ındıren eslerın hanımları var..

kızlar herkes çektiğini bilir, herkes de kendine göre haklıdır, çekmeyen bilmez ben evlilik arifesindeyim bu aşamada bile delirme noktasına geldiğim oluyo, ama ben biraz tahammülsüzüm itiraf ediyorum, çünkü ben yıllarca annemin teyzelerimin kaynanalarından ne çektiğini gördüm sanki 25 yıllık evliliğin yükünü taşıyorum, iş böyle olunca alttan alırsam bendemi annem gibi olurum benidemi ezerler diye parlayıveriyorum hemen, bazen insanların seviyesine inmeden iletişim kurulmaz, benim felsefemde aynı deliyle deli akıllıyla akıllı olurum ne kadar ekmek o kadar köfte

amacın ne ? Bana yanlış yaptığımı mı söylemeye çalışıyorsun bu uslupla ? Yada bana yardımcı olmayamı çalışıyorsun ? Yaptığın yanlış olduğunu bilmiyorum gibi bir cümle kurmuşmuyum ? Bana ne anlatmaya çalışıyorsun...evet hamileliğimden sonra sinirlerimin bozulduğunu ve herşeyin üstüste geldiğini herzaman söyledim zaten...sen şu anda resmen saldırışa geçmişsin.. O yüzden diyorum amacın ne ? Yapmaya çalışıyorsun..doktora görün mü denir sinirleri alt üst olmuş bir insana..daha farklı bir uslup seçilemezmi..hani ben edepsiz sen çok edeplisin ya..benden daha iyi bilmen gerekir bu konuları..insan burda yorum yazacaksa ya yardımcı olmak için yazar, yada hatalı bulsa bile bunu düzgün bir şekilde anlatırki konu sahibide hak versin..bu saldırış ne bacım....

ya her ne kadar kawga tatsız bi şey olsada;kimse kusura bakmasın ama bazı kaynanalar neleri neleri hakediyor..yapana değil yaptırana bak diye boşuna söylememişler...nedir bu gelini we dünürü sewememe olayı???ayıp yaa kızını alıyosun annesini istemiyosun....çok yakışıksız

tatlım kötü örnek emsal teşkil etmez derler, demek ki bazılarımız kafasına ayna yicek kızlar değiliz, köylük yerden kız alsalardı cazgır kaynanalar

biraz sakin olmaya çalışman senin için daha iyi olacak sanırım canım böyle en çok kendine zarar veriyorsun... tamam bişiler yaşanmış geçmiş artık keşke demenin alemi yok pişman de değilsin olmicaksın da madem bundan sonra herşey gönlüne göre olur inşallah ama buraya bir konu açtıysan olumlu olumsuz eleştirilere hazırlıklı olman gerekmez mi? benimde üslubunu hoş bulmadığım yorumlar var ama bu şekilde karşılıklı konuşma haline gelirse zaten yeterince bozuk olan sinirlerin daha da harap olacak...

kesinlikle haklısın canım sabreden mükafatını Allah katında fazlasıyla alır
SÖZ GÜMÜŞSE,SÜKUT ALTINDIR!...

bak ne kadarda güzel söylüyorsun haklısın , yanlıs yaptıgını gostermeye calısıyorum .doktora gorun demem aşağılamam değil olamazda birinin size yardım etmesi gerek bellıki etrafınızdakiler size yardımcı olamıyor , bir daha soyluyorum anne olmussunuz ıkı tane bebegınız var normal yollamı oldu bılmıuyorumda cıdden üreme sorunu yasayan ve evlat hasretıyle yanan ınsanlar var sız onemlısınız kaynana degıl anne degıl sızın kendı kurdugunuz yuvanız . sen epedlisin ben edepliyim konusuda uzar gider birşey demiyeceğim. Hayatta sahip olduklarınızın degerını bılın bırılerı cıdden degersız ıse deger verıp tartısmaya gerek bıle yok baskada yorum yazmayacagım

..bana saygıyı sevgiyi nasıl davranmam gerektiğini öğretecek değilsiniz heralde..bana yardımcı olmak isteyenler yazsın...öyle saldırışa geçmenin ne size faydası var ne bana faydası var..zaten konuyu açarken söyledim bu davranışımın yanlış olduğunu ama buna rağmen pişman olmadığımı....ve olmayacağımı
kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez..yorumlarınızda saldırışa geçmenin ne anlamı var..yazın içinizdekileri ama saldırmadan...saldıranları anlamıyorum kime ne faydası oluyor...faydası olmuyorsa yorum yazmandaki amaç ne ozaman....ben edepsizim ya hani, ben saldırışa geçersem çok fena olur :))))

tatlım kötü örnek emsal teşkil etmez derler, demek ki bazılarımız kafasına ayna yicek kızlar değiliz, köylük yerden kız alsalardı cazgır kaynanalar

şimdi baska konuya kayıyor bu konu ama böyle diyerek artık evlilikler bence sür gitmiyor eskisi gibi...kelebekin şansı eşinden yana bence

Son düzenleyen: Moderatör:

sen iyice ele almışsın edepsizliği hakikaten saldıranda sensin hiç hoş değil bu tavrın... daha çooooook kavgaların içinde bulursun kendini bu saldırgan tavrınla bol şans!

demekki uslubunu düzeltebiliyormuşsun...bence bu yorum senin yapman gereken ilk yorumun olmalıydı...saldırışa geçmeden.....
Ayrıca hayatta sahip olduğum herşeyin değerini biliyorum çok şükür..kayınvalideyle bu durumu yaşamış olmam bilmediğim anlamına gelmez...herşeyin farkındayım ve herşeyin değerini kıymetini biliyorum...

Ve şu sıralar hayatımdaki değersizleri elemekle meşgulüm....

herkesin tarzı farklıdır, sanalda birbirimizin hayatını bir yere kadar bilebiliriz şahsen bende cazgırım destekliyorum kelebeği, beğenmeyen oğluna almasın şiştim valla

sen iyice ele almışsın edepsizliği hakikaten saldıranda sensin hiç hoş değil bu tavrın... Daha çooooook kavgaların içinde bulursun kendini bu saldırgan tavrınla bol şans!

yazdığına gülüyorum........sen iyice almışsın edepsizliği eline diyorsunda...yazdığım yorumu iyice oku bence..neresinde edepsizlik gördün.....

Ayy inanmıyorum ya resmen burda insanlara didik didik hesap veriyorum..iş amacını aştı..oysaki içimdekileri anlatıp rahatlamak için buraya konu açtım..yorumlarınızdan fikir alabilmek için..ama şu yazılanlara bakıyorumda..sadece beniğm değil herkesin psikolojisi bozuk..benim şu yaşadıklarım, size hayatınızdan bir kare hatırlatıyor galiba öfkelenip saldırışa geçiyorsunuz...saldırıya geçmeden yazalım diyorum..bu hanımefendide sen edepsizliği iyice eline almışsın diyor.....gülermisin ağlarmısın..ne diyeyim yani..

kelebek... dünden beri gelişme olmadı mı?:18:eşin nasıl tepki verdi...o moloz kayganandan haber var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…