Kayınvalidemin canına okudum

Çoğu erkek annesi ile işbirliği içinde evlendiği kadında yanlız, beraber hareket edilmeyince kaynanada her istediğini yapmaya çalışıyor, tabi iyi niyetli olmuyor,güç savaşı başlıyor

Kelebek çok iyi hatırlıyorum önceki konunda kaynanan bebeklerine bakmadığı içi arayıp bağırıp çağırmıştın
Şimdi de kim ona baksın dedi diyorsun
Psikolojik destek alman en sağlıklısı en azından ikizlerin için

Bi de işin garip tarafı kaynanasını sevmeyenler kendi anneleri yokmuş gibi iyi yapmışsın diyor ya hayret

bence de çok iyi yapmışsınız. eski kayınvalideme yapamadığım bi davranıştı içimde ukte kaldı hep.. hiç pişman olmayın. kayınvalidenize yazık diyen arkadaşlar sanki kendileri olsa katlanacaklar böyle insanlara...

aynı şekilde sizin anneniz saygısızlık yaptı diyelim kayınvalidenize,
eşiniz sizin annenize bağırıp çağırsa nasıl olur?

kelebek niye cevap versin onu yerden yere vuracaksınız belli her kaynana saygıyı hak etmiyor ,iyisi var kötüsü var

kelebekten once sen niye cvb veriyorsun ki cvb verip vermemesine...konu actigina gore her turlu tepkiye acik demektir kimse yakasina yapisip anlat demedi kendisi anlatti bizde kendimizce fikirlerimizi belirtiyoruz...
oda konu sahibi olduguna gore kendisine yapilan yorumlara iyi veya kotu cvb vermek mecburiyetinde...her gelinde sokak ortasinda bagiirip cagirmiyor iyisi var kotusu var

valla çok üzüldüm keşke yaşanmasaydı Böyle Bişey. çünkü hiç iyi olmuyor daha çok yüz göz oluyorsun.. evet insan cinnet geçirip her şeyi yapabiliyor.. Benim de Böyle kendi mahallemde çıngar çıkartmişliğim avaz avaz Bağirmişliğim var.. ama Ben kendi Babamla kavga etmiştim.. eminim kayınvaliden sana hakaret etseydi Böyle sinirlenmezdin ama iş annene dayandiğinda tutamadın kendini.. anlıyorum.. Ben de kardeşlerime Beddua ettiği için Babamla kavga etmiştim, o Balkonda Ben aşağida sokak ortasında.. ama kendimi kaybetmiştim. gerçekten kendimde değildim.. şuan olsa asla yapmam asla, öfke elimizde tuttuğumuz kor gibidir önce Bizim elimizi yakar.. herşeyden öte öfkeyi kontrol etmeyi öğrenmek lazım yoksa olan Bize oluyor.. çünkü her zaman Böyle kendini Bilmez insanlar olacak etrafımızda.. hepsinin evini Basıp mahallede rezil etsek canımız dayanmaz.. en güzeli görüşmemek.. yoksaymak hayatımızdan mümkün olduğu kadar uzak tutmak.. geçmiş olsun.. umarım Bir daha Böyle tatsızlıklar yaşamazsınız..

benimde ikiz bebeklerim var,dün 1,5 yaşına girdiler..evet bakıcı bile olsa ilk 1 yıl ikizlere tek başına bir insanın bakabilmesi çok zor.mutlaka iki kişi olsun istiyor güvenlik açısından.geçen sene annem ve bakıcımız birlikte baktılar.k.validem 14 saatlik uzaklıkta bir şehirde yaşıyor,annemle aynı şehirdeyiz.sadece doğumumdan 1 hafta sonra geldi ve 10 gün kaldı.birde şubat ayında geldi ve 3 gün kaldılar o kadar...ne hamileyken ne ankaralarda 1 ay bebeklerim küvözdeyken gelmediler...kayınpederimse bebeklerim 8 aylıkken gelip gördü ilk defa..yine gelmeyecekti de eşim biraz gönül koyunca mecbur kaldı..peki bu süreçte ben ne mi yaptım?hiçbir şey!sadece Allah'a haval ettim ve görüyorum ki yapılan hiçbir şey cezasız kalmıyor..onların seviyesine inip niye kendimi küçük düşüreyim ki?birgün yaptıkalrı davranışın ne kadar hatalı olduğunu anlıyorlar zaten.k.validem şimdi kızım kızım diye dolanıyor peşimde..çünkü ona istediğini vermedim,onunla bir olup kendimi rezil etmedim..

bence yanlış yapmışsın,senin hamileyken de açtığın konuları okumuştum ve hayretler içinde kalmıştım.tek düşünmen gereken şey bebeklerin olduğu halde bir k.valide savaşı tutturmuş gidiyordun..demek ki hala aynı yerdesin..bence ya tamamen ipleri kopar ya da görmemezlikten gel..bu yaptığın çok büyük rezalet bence..

Aslında çok iyi yapmışsın inan okuyunca ohh iyi etmişsin dedim. nedenmi : ben kayınvalideme zamanında iyi davrandım annemin yanında beni azarladı annem nede çok üzülmüştü.
:arayıp sorardım hep hatırını 3 gün aramazsam benden kötüsü olmazdı Daha şuan aklıma gelmeyen bir sürü şeyler var. haa yaptığını tasvip etmiyorum ama bazen hakkaten hakediyorlar

canım kendin de farkındasın yaptığın şeyin hoş olmadığının...
bir anlık sinir krizi bu, yoksa biliyorum hatalıyım demezdin zaten...
keşke eşinle konuşsaydın ama olan olmuş...
insanlar hatalarından ders çıkarırlar...
istemiyorsan muhattap olmazsın...

bir de şu açıdan bak, o eşinin annesi, çocuklarının babasının...
senin annene yapılan çok çirkin ama sende aynı çirkinlikle cevap vermeseydin.
ya eşin senin gibi yapsa senin annene bağırsa ne olursa olsun o eşinin annesi...

eşinle konuş bence sakinleşince, öfkeyle kalkma yani...
sebeplerini seni nasıl kırdığını, artık dayanamadığını anlat...
ve mutlaka psikolojik destek al...
yoksa bir sonraki patlama eşine çevrilir ve aile olma şansınızı kaybedersiniz...

Aynen katılıyorum arkadaşım.
Bazı arkadaşlar da "kendi başlarına gelse ne yaparlarmış" diye empati kurulmasını istemiş. Şöyle anlatayım kendi adıma; ben kaynanamdan neler çektim anlatsam kanınız donar. Sadece 2 tanesini üstü kapalı anlatayım, detaysız: ilki, 3 aylık evliyken annemi kaybettim. Daha 3.günü kaynamın kendi kaynanası ve eltisi geldiler benim annem için helva yaptılar dağıttım ben de. Malzemeleri de k.pederim tedarik etti, o gün akşam eve bir geldi kaynanam işten, bir çıngar çıktı "benim evimde nasıl yaparsınız benden habersiz..." k.pederim "sus kızın acısı var" diyor, kocam da öyle. O zamanlar beraber oturuyoruz. Ben ne yaptım biliyor musunuz? Içeride hüngür hüngür ağladım gık demedim. Ama öyle oturdu ki içime, öyle kalbim kırıldı ki tarif edemem. Sonra hamileymişim haberim yok.. Doğuma yaklaştık kendi evimize çıktık. Daha lohusayken beni dövmeye yeltendi. Sebep neydi? Bana sormadan evime misafir getirecek aklısıra. Kocam inanmadı bana. Daha neler neler var, anlatsam kadına beddua edersiniz. Yine de geçiniyorum, "anneciğim" diye hitab ediyorum. Neden salak mıyım ben? Hayır. Ben de bir evlat sahibiyim, bugün bana yapılan yanlışları ben yarın gelinime yapmayayım diye susuyorum. Belki Allah mükafatlandırır diye..

Ay ayy ayyy şaştım da kaldım
Ah gülüm napmışsın sen öyle,tamam kimse sevmez kayınnasını ama böylede olmazki. mağalledekiler seni ayıplamıştır.
evin barkın içinde girip bağıraydın keşke,kapıyı açana kadar bekleyeydin.
yaşlı başlı kadın ay yok olmamış bu.
ne olursa olsun çoluğun çocuğun babannesi o kadıncağızda.
tamam annene çok ayıp etmiş ama ablam ne farkın kaldı şimdik senin ondan.
kızlar diğer konular diyip duruyolar bakıcam onlarada pek bi renkli bi kişiliksin sen,meraklandırdın beni ay

kelebeğin tüm yorumlarını okudum nerdeyse..
yaptığını oda tasdiklemiyo ama demekki sabrının sınırına gelmiş..
bu kadar doldurmasalrmış kızı...
keşke kendiside bu kadar dolmadan başka türlü halletseymiş daha önce..
bnde anneme böyle yapılsa çok fena kızardım..ama ne yapardım bilmiyorum..
evet ikiside anne ama kelebeğin annesi kaynanasına aynı şeyleri yapsa heralde o yine annesini savunmazdı..
fena bi durum..
inş. bundan sonra herkez için hayırlı olanlar olur

insanız hepimiz sabır taşı değil. tamam kötü olmuş ama olan olmuş.. rahatlamış görünüyo ama. inşallah bundan sonrası güzel olur herkes için

evet dondu kanım valla...
rabbim mükafatını bol versin canımmm
sabrına hayran kaldım mşlh.....

sen doğru olanı yapıyorsun canım. allah kalbine göre verir sen merak etme. evltların gelinlerinden görürsün inşllah mükafatını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…