Kayınvalidemin canına okudum

İyi yapmışsın

Dediğin doğru "yok öyle ...herkes durması gerektiği yeri bilecek..bilmiyorsada öğrenecek..yoksa öğreten biri çıkar"

Herkes haddini ve durması gerektiği yeri bilecek. KEsinlikle katılıyorum

Son düzenleme:
öncelikle şunu söyliyeyim konu sahibinin yaptığını hiç tasvip etmiyorum
bana göre yanlış mahallede yapması yanlış yoksa davranışı değil
anlamadığım burda bazı arkadaşlar neden bu kadar üzerine
gidiyorsunuz onu anlamış değilim herkes bir değil unutmayın
birde kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez bir düşünün bakalım
bu kadın bu hale nasıl gelmiş önemli olan buu kadının psikolojisi
bozulmuş resmen hangimiz annenemize böyle hakaret edenin yanında sezsiz
sakin bağırmadan durabiliriz evet o da bir anne buna kimse bişey diyemez ama
her şeyin bir sınırı sabrı var ben olsaydım böyle bir durumda asla mahalle ortasında bağırıp
çağırmam giderim evine evinde ne söyliceksem derim ama tabii o cinnet halinde insan
neler yapıyor ben eşinizin tavrını merak ettim
bir kaç arkadaşta sormuş ama yazmamışsınız eşiniz ne dedi bu olaylar karşısında ?

bu kadar kaynana gecmısım var etrafım mılletın kaynanaları ıle dolu
eşşek hayvan dediğine kesinlikle inanmıyorum
hükümsüzdür.. :18:

ya yapmayın allah aşkınaa inanmıyorsanız yazmazsınız olur
biter ne yapsın şimdi kadın sizi inandırmak için
kaldıki neden yalan söylesin hiç düşündünüzmü?
kadın zaten yaptığının arkasında saklayacak yada yalan söyleyecek bir
durumu olmasa gerek değilmi?

kiminiz sessiz kalsaydınız diyor..kimiz bunca yıl sessiz kalarak aileni rezil etmişsin diyor..

herkese hak ettiği şekilde cevap verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim ben. banada aynısı yapılsa aynı tepkiyi veririm diye düşünüyorum. geçmiş konularınıza baktımda cok sıkıntılar yasanmış. buda patlama noktası olmuş belli. kendini küçük düşürmüş demiş bazı arkadaslar. o kaynannın düştüğü durumdan daha kötü olamaz. ben sizin yerinizde olsam artık tüm ilişkimi kendine gelene kadar keserim. zaten bu korku o kadına yetmştir.

eşim annesini çok iyi tanıyor..tanıdığı halde bunca yıl annesini bana savunma gereği duydu daha doğrusu yaşlıdır boşver diyip durdu..ee boşvere boşvere bu hale geldik diye bir şarkı var ya o biçim oldu..şimdi ayarlarımın bozulduğunun farkında..beni durduramayacağının bana laf söz geçiremeyeceğinin farkında..sinirlerimin altüst olduğunun farkında...bişey diyecek durumda değil kendisi..zaten annesini dedim ya o bile susturamamış...annem kabahatli yüzde yüz kusurlu ama sen yinede öyle yapmasaydın diyor kendi seviyeni düşürdün diyor haklı olarak..evet yapmasaydım ama o an bunu anlayacak idrak edecek durumda zaten değildim..üstüme gelmiyor ve boşver zamana bırakalım diyor..annemin bu eve girmesine izin veröeyeceğim sen çok yıprandın çok değiştin diyor...evet sağlığım gidiyor elden yani eşiminde diyecek bir lafı sözü kalmadı artık..iş onuda aştı...

Konuyu ikili tartışma ortamına çevirmeden ve saygıyı,sevgiyi elden bırakmadan paylaşıma devam edelim lütfen.

ben kayınvalidemin yerinde olsam birdaha hayatta gelmezdim..ama o yüzsüz...birdaha gelir birdaha gelir...işallah bu olayı sindiremezde gelmekten vazgeçer....istemiyorum gelmesin gitmesin...

kelebek o kadar çileden çıkmış ki;böyle birşey yapmış...doğru değil,rezillik falan diyoruz da,normal ruh halindeki bir insana para versen yapmaz böyle birşeyi...asla yapmam dememek lazım,bir de şöyle bir hadis var ki;kınadığı şey, başına gelmeden Allah o kulunun canını almaz...peygamberimiz dediyse üzerine söylenecek söz yoktur...

Valla hiç kimse "Ay ben yapmam, ben olsam sakince konuşurdum." filan demesin.
Cinnet denen şey bir anlıktır, sinir krizi ise önüne geçilemeyen bir çağlayan. Herkesin acı eşiği farklı olduğu gibi strese dayanma seviyesi de farklıdır. Bunu da hem kalıtımsal özellikler hem de yaşananlar belirler. Böyle taşabilen bir sinir varsa birçok şey birikmiş demektir.
Tabi ki konu sahibine "İyi yapmışsın" demeyeceğim ama onu anlayabildiğimi söyleyeceğim. Onaylamak başka anlamak başka.
Ben ne yapardım, aynı öfke patlamasını yaşardım sanırım, sadece kapı önünde olmazdı büyük ihtimalle de evin içinde kopardı şalterler. Ama kendim de sonrasında sakin kalmış olmayı isterdim. Çünkü insan sonrasında bunları düşününce, yani sakinleştiğinde hatırlayınca, kendisi ile kavgaya başlıyor bu sefer. Çünkü üzerinize olmayan bir elbise gibi rahatsız ediyor ağzından çıkan sözler, ses tonları, bağırmalar. İnsan önce kendisi bunun huzursuzluğunu yaşıyor.
Uzun lafın kısası, kendim de yapsam onaylamadığım birşey ama insan olanın herşeyi yaşamasının olası olduğundan mütevellit cinnetin kınanmaması gerektiğini de biliyorum.
Bir de nazçizane öneri, kaynanana bağırdın diye değil, kendi sağlığın için, kendi stresle başa çıkma araçlarını sağlamlaştırmak için bir uzman yardımı mutlaka almalısın, Kelebek.

yok artık bu saatten sonrada gelmez herhalde

gelir gelir sen hiç merak etme canım..okadar yüzsüz okadar ...beyni ters çalışıyor..nerde nasıl davranılması gerektiğini bilmiyor. sülalesi komşuları gelinleri boşuna kapatmamış kapıları buna..insanı bıktıryor usandırıyor...kaynanalık değilde annelik yapsaydı ben bu kadını başımda taşımazmıydım ..ve çok taşıdığım zamanlar oldu..ama tanıyamamışım...herkes karşısındaki kendi gibi sanır derler ya öyle bir durumdu..

bu saatten sonra gelmez bidaha demeyin sakın..çünkü gelecek birşey olmamış gibi ..kayınvalidemi çok iyi tanıyorum...eğer gelirse yine konu açarım görür ve hak evrirsiniz ozaman...

şu yaşadığını sindirene kadar gelmez 1 yada 2 ay..ama sonra gelir...diliyorumki işallah sindiremez bu yaşanılanları ve işallah gelmez...işallah biraz gururlu olur ve gelmez.....ben çirkef olmayada razıyım kötü olmayada razıyım..suçlu olmayada razıyım...gelmesin yeterki...

Ben herkes haddini bilmesinden yanayim ama bu davranisi onaylamiyorum kendi sahsi gorusum.
Hayatta ne ekersen onu bicersin sakin unutma ..

yorumunu çok beğendim ve her kelimene katılıyorum....işte bu yüzden bir uzmana gitmeyi istiyorum zaten...çünkü artık öfkemi kontrol edemez haldeyim...özellikle konu kayınvalideyse....ben olsam yapmam asla yapmam diyorlar ama bundan 1 hafta önce bana sorsanız bende asla yapmam derdim..eğer insansınız şu hayatı yaşadığınız sürece her an herşey başınıza gelebilir bunu asla unutmayın..ben bunu yaşayarak öğrenmiş bulunuyorum....ayrıca mahhallede yapmayı bende istemezdim..zili çaldım açmadı..balkona çıktı beni görünce kaçtı içeri...hatta orda çirkin birşey dedi duymadım..aç kapıyıııııı diye bağırdım..açsaydı başbaşa olacaktı rezilliğimiz..açmadığı için sonuçları haketti....pişman olmam gerekirken ndaha fazlasını yapsaydım diyorum hala..okadar acıtmışki içimi, okadar biriktirmişimki içimde...hala var kusmadıklarım...ama bu içimdekileride farklı zamanda farklı bir yerde yine bir cinnet anında kusmamak için bir uzmandan mutlaka yardım almalıyım diye düşünüyorum..yani seninle hem fikirim..

Bence cok güzel yapmissin. Eminim baska seylerde vardi sana bunlari yaptirmadan önce ki böyle bi cinnet gecirmissin. Esin ne diyor peki bu duruma?

ben kayınvalidemin yerinde olsam birdaha hayatta gelmezdim..ama o yüzsüz...birdaha gelir birdaha gelir...işallah bu olayı sindiremezde gelmekten vazgeçer....istemiyorum gelmesin gitmesin...

Bu sizin istemenizle ilgili bir şey değil,eşinizde sizinle aynı fikirde olmalı.Eğer eşiniz sizi bu konuda desteklemiyorsa bu olayları çok yaşarsınız gibime geliyor.
Eşinizi ikna etmeye çalışın,sizi anlamasını sağlayın.

eşimin tepkisini merak edenlere zaten yazdım önceki sayfalarda....
birde şunu söyliyim..neolacak yani..tepkisinden banane...annesini bunu yaptım diye bırakacakmı ? bıraksın...annesine bunu yaptım diye beni bırakan insandan çocuklarını hesaba almayan insandan bana hayır gelirmi gelmez...benim annem onca lafı hakareti yerken ben eşime ne yapmışım..ben eşimi bırakmışmıyım..ben yuvamı yıkmışmıyım..onunki annede benimki bostan korkuluğumu ....o yüzden eşim kendi bilir..
ama çok şükür bu konuda yanımda...ki yanımda olmasada kendi bilir...eşime ve ailesine siz bir ilahsınız muamelesi yapacak değilim...ozaman aynı şeyi bende aileme beklerim..varmı böyle adaletsizlik...herkes yerini kendi belirler..geçen bir yerde okumuştum bu sözü çok hoşuma gitmişti..
BENDE HERKESE YER VAR..BAŞIMIN ÜSTÜDE MÜSAİT , AYAĞIMIN ALTIDA...YERİNİ SEN BELİRLE..

İşte bak sakinleştikçe sen de rahatsız olacaksın. Nasıl bir his bu biliyor musun? Sonra hatırladığında o anları ve o an ki Kelebek'i sevmeyeceksin, seni huzursuz edecek.
Bunu bize sattığı sekiz avizenin beşinde sorun çıkan avizeci değiştirmek için bir hafta uğraştırınca çıldıran biri olarak yazıyorum. Üzerinden 4 yıl geçti, o anımı düşündükçe içim huzursuzlanıyor.
Öfke kontrolünde bozukluk gerçekten hayati yanlışlar yaptırabilen birşey. Şimdi kapıya gittin, evet. Ya sonra elindeki ağır birşeyi fırlatmaya kallarsan da başına çarparsa. Olmayacak şey değil. Giderek de şiddetlenir. Ben hiç seninki kadar kontrolü kaybetmedim ama telefonda bağırdığımda bile -ki hiç hakaret sözcüğü kullanmamıştım- sonrasında hemen değil ama bir süre sonra kendimle uğraştım durdum. Bunu yaşamanı istemem.
Herşeyi bir kenara bıraktım, anne olarak çocuklarını düşününce kendine uyduramayacaksın bu olanları. O yüzden bir doktora git mutlaka.

haklısın burda iş, eşime düşüyor...

bu kadar kaynana gecmısım var etrafım mılletın kaynanaları ıle dolu
eşşek hayvan dediğine kesinlikle inanmıyorum
hükümsüzdür.. :18:

Tabiki böyle hatta daha fazla hakaret edenler var,
ben tanık olsum abamın k.validesi evlerden uzak Rabim bu gibi
haddini bilmezlere hidayet eylesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…