o kadın evime gelmeyecek dedim....ve gelmeyecekte...bitti...
6 ay boyunca bebeklerime annem tek başıma baktı o hasta haliyle..bakıcı bile istemedi yanına güvenipte...kayınvaliden bakmak zorunda değil diyenlere söylüyorum bakmak zorunda olmasa bile gelinin oğlunun hiçmi hatırı yok annemi arayıpta yorulmuşsundur iki çocuk bakmak kolay değil yardıma geleyim deseydi ne olurdu..beni yavaş yavaş kazanırdı belki...
kaynanayla annem o gün kavga ettiklerinde kavga nasıl başlıyor..çocuğun biri kusuyor.kaynana panik yapıyor..çünkü kaynanaın kucağındaymışş...
panik yapınca anneme diyorki bu çocuk tabiyki kusar haftada ikiş kere banyomu yaptırılır.böylemi çocuk bakılır pislik eşek artık ağzına ne gelirse...bu nedemek beee..çok biliyosa kendi baksaydı...doktorlar çok sağlıklı maşallah diyorlar bebeklerime..önce allahın sonra annemin sayesinde bir tane faydası olmuş mu da kalkıp birde yorum yapıyor..terbiyesiz kadın..resmen kavgaya gelmiş annemi çekemiyor..Allah razı olsun diyeceği yerde anneme hakaret ediyor..şirret kadın..çok iyi yaptım çokkkk....şimdi yine aklıma geldi onu dövmediğime dua etsin....ne kadar kınarsanız kınayın beni ...yok öyle ...herkes durması gerektiği yeri bilecek..bilmiyorsada öğrenecek..yoksa öğreten biri çıkar...
bu kadar kaynana gecmısım var etrafım mılletın kaynanaları ıle dolu
eşşek hayvan dediğine kesinlikle inanmıyorum
hükümsüzdür..:18:
4 yıl boyunca verilen her tepkiye sessiz kalmasaydınız da
bu kadar kendinizi de aileniz de rezil etmeseydiniz
Herkesin yaşadıkları kendisine ağır gelir Kelebek hanım.
Bizler yorum yapıyoruz ve sizi açtığınız konularınızdan sizin kendinizi
anlattığınız kadarı ile biliyorum buna istinaden yazıyorum.
Hani yaşadıklarınız kendinize göre çoook ağır yaaaa
-ablamın evinden annemi ve beni k.validesi küfürler ederek kovdu daha anlatamadığım bir çok şey
yaşadılar/yaşadık , ama ne annem ne de ablam bu denli seviyesizleşmedi.
Buradaki sorun siz+anneniz+eşiniz = k.valide
Eşiniz siizn ve k.valideniz arasındaki dengeyi koruyamamış
Siz, k.validenize 4 yıl boyunca biriken sorunlarla kin beslemişsiniz
anneniz kendi halledebileceği soruna sizi dahil etmiş
sizi öne atmış açıkçası.
Sizi patlama noktasına getirmiş son yaşadıklarınız
viraja hızlı girmişsiniz ama ani frenle durabilirdiniz.
- Birde konular açıp cevap vermediğiniz birilerden biri de benim,
geçmiş konularınıza baakarsanız cevapsız bıraktığınızı göreceksiniz.
Mutluluklar
yok artık bu saatten sonrada gelmez herhalde
Valla hiç kimse "Ay ben yapmam, ben olsam sakince konuşurdum." filan demesin.
Cinnet denen şey bir anlıktır, sinir krizi ise önüne geçilemeyen bir çağlayan. Herkesin acı eşiği farklı olduğu gibi strese dayanma seviyesi de farklıdır. Bunu da hem kalıtımsal özellikler hem de yaşananlar belirler. Böyle taşabilen bir sinir varsa birçok şey birikmiş demektir.
Tabi ki konu sahibine "İyi yapmışsın" demeyeceğim ama onu anlayabildiğimi söyleyeceğim. Onaylamak başka anlamak başka.
Ben ne yapardım, aynı öfke patlamasını yaşardım sanırım, sadece kapı önünde olmazdı büyük ihtimalle de evin içinde kopardı şalterler. Ama kendim de sonrasında sakin kalmış olmayı isterdim. Çünkü insan sonrasında bunları düşününce, yani sakinleştiğinde hatırlayınca, kendisi ile kavgaya başlıyor bu sefer. Çünkü üzerinize olmayan bir elbise gibi rahatsız ediyor ağzından çıkan sözler, ses tonları, bağırmalar. İnsan önce kendisi bunun huzursuzluğunu yaşıyor.
Uzun lafın kısası, kendim de yapsam onaylamadığım birşey ama insan olanın herşeyi yaşamasının olası olduğundan mütevellit cinnetin kınanmaması gerektiğini de biliyorum.
Bir de nazçizane öneri, kaynanana bağırdın diye değil, kendi sağlığın için, kendi stresle başa çıkma araçlarını sağlamlaştırmak için bir uzman yardımı mutlaka almalısın, Kelebek.
ben kayınvalidemin yerinde olsam birdaha hayatta gelmezdim..ama o yüzsüz...birdaha gelir birdaha gelir...işallah bu olayı sindiremezde gelmekten vazgeçer....istemiyorum gelmesin gitmesin...
yorumunu çok beğendim ve her kelimene katılıyorum....işte bu yüzden bir uzmana gitmeyi istiyorum zaten...çünkü artık öfkemi kontrol edemez haldeyim...özellikle konu kayınvalideyse....ben olsam yapmam asla yapmam diyorlar ama bundan 1 hafta önce bana sorsanız bende asla yapmam derdim..eğer insansınız şu hayatı yaşadığınız sürece her an herşey başınıza gelebilir bunu asla unutmayın..ben bunu yaşayarak öğrenmiş bulunuyorum....ayrıca mahhallede yapmayı bende istemezdim..zili çaldım açmadı..balkona çıktı beni görünce kaçtı içeri...hatta orda çirkin birşey dedi duymadım..aç kapıyıııııı diye bağırdım..açsaydı başbaşa olacaktı rezilliğimiz..açmadığı için sonuçları haketti....pişman olmam gerekirken ndaha fazlasını yapsaydım diyorum hala..okadar acıtmışki içimi, okadar biriktirmişimki içimde...hala var kusmadıklarım...ama bu içimdekileride farklı zamanda farklı bir yerde yine bir cinnet anında kusmamak için bir uzmandan mutlaka yardım almalıyım diye düşünüyorum..yani seninle hem fikirim..
bu sizin istemenizle ilgili bir şey değil,eşinizde sizinle aynı fikirde olmalı.eğer eşiniz sizi bu konuda desteklemiyorsa bu olayları çok yaşarsınız gibime geliyor.
Eşinizi ikna etmeye çalışın,sizi anlamasını sağlayın.
bu kadar kaynana gecmısım var etrafım mılletın kaynanaları ıle dolu
eşşek hayvan dediğine kesinlikle inanmıyorum
hükümsüzdür..:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?