Kayınvalidemin doğuma gelmesini istemiyorum.

İlk olarak süt öyle ha deyince kesilecek birşey değil. Allahım bu sütüm kesildi, sütüm kesilecek lafları da yeni moda herhalde. Ben çocuğu memeden keseli bir yıl oluyor hala ucunu sıkınca süt geliyor. Kaldı ki emzirirken benim kadar sıkıntı yaşayan da çok azdır.
İkinci olarak ne yapacak bu kadın üstünüze atlayıp dövmeye mi kalkacak. Yani eşinizin korumasını bekleyecek kadar ne yapacağını düşünüyorsunuz.
Üçüncü olarak da çocuğun babaannesi olarak görmek, sevmek ve dahi doğumuna şahitlik etmek hakları var hemde en az kendi anneniz kadar.
Bu benim ilk çocuğum olacak o yüzden süt ne zaman kesilir nasıl kesilir vs bilmiyorum amaç da burada fikir ve bilgi almak. İkincisi terbiyesizin önde gideni bildiğiniz mahalle karısı gibi bağırır çağırır hakaret eder, korkuyorum resmen yine rezillik çıkaracak diye. İlla dövmesine gerek yok. Üçüncüsü insan gibi insan olsaydı zaten ben kendim çağırırdım seve seve. Torununu çok düşünüyorsa annesiyle babasını ayırmaya çalışmayacak. Onun derdi benim de torunum oldu diye millete hava atmak çok iyi biliyorum.

Eşinize deyin ki ağzını açıp beni kızdıracak tek kelime etmesin, işime karışmasın. Eşiniz mutlaka uyarsın onu. Siz de mümkün olduğunca az diyalog kurun ki yorum yapıp sizi kızdırmasın. Bir de rahatsız olduğunuzda uyarın ama savaşmayın. Karşı taraf da savaşırsa siz ve bebek zarar görür
Valla eşimden beklentim sıfır. Kayınvalidem ne kadar cazgırsa eşim o kadar sakin biri, sadece annesine değil genel olarak insanlara tepki gösterme konusunda zayıf. Yani asla güç yetiremez annesine.

Eve gelecek maalesef ondan bahsediyorum. Ağzının payını ben de verebilirim de sorun ben strese girersem bebek etkilenir. Yoksa ben kendi moralimden geçtim.
Bence böyle bir hakkınız yok. O bebeğin babaannesi. Kavga çıkartırsa ağzının payını alır zaten hastane orası öyle bir şeye müsaade etmezler.

Ne acılar , sıkıntılar yaşıyor hamileler , anneler ; Aç kalanlar, evsiz kalanlar , hamileyken diğer evladını kaybedenler, Anne babasini , eşini kaybedenler.

Sıkıntıya bu kadar odaklı olmayın. Gelecek mi gelecek, engel olabilir misiniz Hayır, öyleyse bırakın düşünmeyi.

Size bunlar yapıldığında bu duruma göz yuman ve hala yapılanı hiç sayan , annesinin yapabilecek potansiyeli olmadığını söyleyen kişiyi affedip çocuk sahibi olmuşsunuz , annesini Neden affetmiyorsunuz ?

Oluruna bırakın biraz, Böyle aylarca dert etmek fazla değil ki ?

Yarına kim öle kim kala kim bilebilir ?
Haklısınız. Yalnız bu kavga olduğunda ben hamileliği yeni öğrenmiştim. Beş altı haftalıktı. Eğer önce olsaydı çocuk falan yapmazdım uzun bir süre eşime de çok söyledim bunu.

Normalde son haftaları eşimle geçirmek isterdim ama bebeğim tabiki öncelikli. O bizi düşünmüyorsa kalsın burada tek başına. Peki kadın sonra ben eve geldikten sonra gelirse torun görmeye diye? O zaman yanımda kimse de olmaz daha kötü olmaz mı?
Ama bence aranızda ne yaşanırsa yaşansın torununu görmek hakkı ve doğuma gelmese de sonrasında tabi ki gelecek . Bak şunu anlarım KV doğuma gelmesin utanırım çekinirim rahat edemem şeklinde endişeler normal , herkes önce kendi annesini tercih eder ben de öyle. Ama KV hiç gelmesin diye bir şey yok. Benimki aşırı meraklı biri. Hastaneye eli boş sallana sallana geldi, hemşireler odaya giriyor herkesi çıkarıyor kanama kontrolünde filan o meraklı kapının arasından bakmaya çalışıyormuş annem bile sinir olmuş. Ama yapacak bir şey yok. Hiç o gelecek diye düzenini bozma evinde doğur . Annen baban gelsin o da fazla kalamaz o zaman

İyi akşamlar herkese.

Ben altı aylık hamileyim, üç ay sonra doğum. Ama gebeliğimin başından beri bu konuyu düşünüyorum lütfen akıl verin ne yapmalıyım.

Kayınvalidemle aramız berbat. En son büyük bir kavga ettik, asla konuşmuyoruz. Kendisi uzak bir şehirde oturuyor. Eşimle konuşuyorlar haliyle, ona karışmıyorum tabi bana uzak olsun yeter. Ama şimdi doğum olacak, ben doğuma gelmesini istemiyorum. Çünkü çok kavgacı bir kadın, tam şirret. Şimdi yine kavga çıkarır, sütüm kesilir falan diye korkuyorum. Eşime gelmesini istemediğimi söylemedim, bir yandan onun da torunu diye böyle bir hakkım olmadığını düşünüyorum bir yandan da benim iyi olmam çok önemli o kadın bana zarar verir gelmesin istiyorum. Eşime bunu söylemedim dediğim gibi, ama dün sadece doğumdan konuşurken ben senin annenden korkuyorum falan dedim yine kavga çıkarırsa falan diye. İşte abartıyorsun sen de iyice düşman belledin bu kadını falan dedi. O kadar sinir oldum ki anlatamam, insan teskin eder bir şey olmaz ben seni korurum falan der değil mi? Dünden beri konuşmuyoruz.

Resmen kadının korkusundan ailemin olduğu şehirde doğum yapmayı düşünüyorum, bize gelince gitmez diye. O kadar yüzsüz bir kadın ki evden kovsam gitmez öyle düşünün. Napacağım hamileliğim bu cazgır kadını düşünmekle geçiyor resmen, eşime de çok sinirliyim.
Gelmesin.Benim kayınvalidem sözde beni kızlarından çok sevdiğini söyler.Oyle aramızda çok büyük kavga ve anlaşmazlıkda olmadı.Ama doğumumda resmen bana kabus yaşattı sürekli laf sokmalar benim annemi istememeler.En son 4 günlükken çocuk gece ağlıyordu geldi kucağına aldı sallamaya başladı bende Verde emzirmeye calisiyim belki emer dedim diye yemedik ya sipani dedi.Esimde mutfakta çocuğa mama hazırlıyordu ve tam o lafin üstüne geldi.ertesi gün tıpış tıpış evine yollandi ve o gittikten sonra gelmeyen sütüm geldi,meme tutmayan çocuk emmeye başladı.Sizi kötü etkileyecek hickimse olmasın mümkünse yaninizda

Kesin gelecek diyorsanız kesinlikle annenizin evimde doğum yapın. Normal zamanda bu kadar geriyorsa sizi lohusalıkta düşünemiyorum. En meleği bile şeytan görünür o lohusalıkta.
Aynen ya ne güzel söyledin o ne biçim dönemdir herkes şeytan görünüyor insana dimi😀😀😀

Valla eşimden beklentim sıfır. Kayınvalidem ne kadar cazgırsa eşim o kadar sakin biri, sadece annesine değil genel olarak insanlara tepki gösterme konusunda zayıf. Yani asla güç yetiremez annesine.
Güç yetirir ya da engel olur diye demiyorum, hiç değilse çıtlatsın. Belki bir ihtimal ikisi de daha dikkatli olur.
Benim doğumunda aynı şehirde olduğumuz halde eşimin annesi, babası, kardeşi her gün geldiler akşama kadar oturdular. Aylarca geceleri oturup ağladım. Niye mi? Şu cümleleri kullandı kv olacak kişi:
-tv izleyeceğine çocuğunun derdine düş (bir kez bile tv açmadım, açsaydım da onu ilgilendirmezdi)
-çocuğu mutfağa getirdiğin için hasta oldu (bebek birkaç kez kuvöze girdi sarılık vs yüzünden. Bunlar beni yatak odasına tıktılar, iki dk mutfağa yanlarına gittim kafa dağıtmaya. Üstelik doğalgazlı ev)
-ben çocuğa acıyorum, kızım (kendi kızı) çocuğu uyutsun öyle gidelim evimize
Kapı çalmadan odama girmeler, emzirirken başımda bitmesi, telefonu çalınca başka odaya geçip kapıyı kapatıp konuşması, kişisel temizliğe hiç önem vermemesi, ağzını kapatmadan beşiğin yanında öksürmesi (kuvözden yeni çıkmış kış bebeği), gripliyken gelip biz hasta değiliz demeleri vs. Ayrıyeten benden küçük bekar görümce arayıp ne yapmamı söyler. Kp, bebek bir yaşına gelince annesini... (boşver işareti yapıyor eliyle).
Ameliyatlı halimle ütü yapmaya çalışıyorum, ver ben yapayım diyor, hayır diyorum, o zaman şuraları şöyle ütüle diye akıl veriyor. Of of. Bunlara karşı eş müsveddesi ne yapıyor? Zoruna gittiği için benim anneme sarıyor. Niye çünkü ben abartıyorum. Ben de hep derim, bunları çocuktan önce bilseydim kesin tekmeyi basardım size

Güç yetirir ya da engel olur diye demiyorum, hiç değilse çıtlatsın. Belki bir ihtimal ikisi de daha dikkatli olur.
Benim doğumunda aynı şehirde olduğumuz halde eşimin annesi, babası, kardeşi her gün geldiler akşama kadar oturdular. Aylarca geceleri oturup ağladım. Niye mi? Şu cümleleri kullandı kv olacak kişi:
-tv izleyeceğine çocuğunun derdine düş (bir kez bile tv açmadım, açsaydım da onu ilgilendirmezdi)
-çocuğu mutfağa getirdiğin için hasta oldu (bebek birkaç kez kuvöze girdi sarılık vs yüzünden. Bunlar beni yatak odasına tıktılar, iki dk mutfağa yanlarına gittim kafa dağıtmaya. Üstelik doğalgazlı ev)
-ben çocuğa acıyorum, kızım (kendi kızı) çocuğu uyutsun öyle gidelim evimize
Kapı çalmadan odama girmeler, emzirirken başımda bitmesi, telefonu çalınca başka odaya geçip kapıyı kapatıp konuşması, kişisel temizliğe hiç önem vermemesi, ağzını kapatmadan beşiğin yanında öksürmesi (kuvözden yeni çıkmış kış bebeği), gripliyken gelip biz hasta değiliz demeleri vs. Ayrıyeten benden küçük bekar görümce arayıp ne yapmamı söyler. Kp, bebek bir yaşına gelince annesini... (boşver işareti yapıyor eliyle).
Ameliyatlı halimle ütü yapmaya çalışıyorum, ver ben yapayım diyor, hayır diyorum, o zaman şuraları şöyle ütüle diye akıl veriyor. Of of. Bunlara karşı eş müsveddesi ne yapıyor? Zoruna gittiği için benim anneme sarıyor. Niye çünkü ben abartıyorum. Ben de hep derim, bunları çocuktan önce bilseydim kesin tekmeyi basardım size
Siz de çok zor şeyler yaşamışsınız gerçekten. Mesela bana böyle şeyler yapsa sertçe cevap veririm o da mahalle karısı sesiyle avaz avaz bağırır bana. Ben de bağırırım ona falan kavga çıkar. Yani bu kadınla anlaşmak için dilsiz olmak lazım ben de tersine biri bana saldırsa sert tepki veririm anında o yüzden hiç anlaşamıyoruz.

İyi akşamlar herkese.

Ben altı aylık hamileyim, üç ay sonra doğum. Ama gebeliğimin başından beri bu konuyu düşünüyorum lütfen akıl verin ne yapmalıyım.

Kayınvalidemle aramız berbat. En son büyük bir kavga ettik, asla konuşmuyoruz. Kendisi uzak bir şehirde oturuyor. Eşimle konuşuyorlar haliyle, ona karışmıyorum tabi bana uzak olsun yeter. Ama şimdi doğum olacak, ben doğuma gelmesini istemiyorum. Çünkü çok kavgacı bir kadın, tam şirret. Şimdi yine kavga çıkarır, sütüm kesilir falan diye korkuyorum. Eşime gelmesini istemediğimi söylemedim, bir yandan onun da torunu diye böyle bir hakkım olmadığını düşünüyorum bir yandan da benim iyi olmam çok önemli o kadın bana zarar verir gelmesin istiyorum. Eşime bunu söylemedim dediğim gibi, ama dün sadece doğumdan konuşurken ben senin annenden korkuyorum falan dedim yine kavga çıkarırsa falan diye. İşte abartıyorsun sen de iyice düşman belledin bu kadını falan dedi. O kadar sinir oldum ki anlatamam, insan teskin eder bir şey olmaz ben seni korurum falan der değil mi? Dünden beri konuşmuyoruz.

Resmen kadının korkusundan ailemin olduğu şehirde doğum yapmayı düşünüyorum, bize gelince gitmez diye. O kadar yüzsüz bir kadın ki evden kovsam gitmez öyle düşünün. Napacağım hamileliğim bu cazgır kadını düşünmekle geçiyor resmen, eşime de çok sinirliyim.
En hassas olacağınız dönem gelmesin böyle hissediyorsanız madem. Lohusalığınız bitince gelsin. O zaman kıskanmayın cocugu torunu tabiki görecek.

Siz de çok zor şeyler yaşamışsınız gerçekten. Mesela bana böyle şeyler yapsa sertçe cevap veririm o da mahalle karısı sesiyle avaz avaz bağırır bana. Ben de bağırırım ona falan kavga çıkar. Yani bu kadınla anlaşmak için dilsiz olmak lazım ben de tersine biri bana saldırsa sert tepki veririm anında o yüzden hiç anlaşamıyoruz.
Keşke ben de sert tepki verseydim çok pişmanım. Bunlar daha ne ki? Hiç unutmam nişan alışverişine çıkmıştık, istediğin her şeyi al kızım deyip durdu bana. O kadar şaşırdım ki herhalde ben bunları yanlış tanımışım dedim. Görümce olacak bıcırık kişi geçti kasaya kredi kartı uzattı. Bir de ne göreyim, ekstresini eşimle ortak ödediğimiz kart (o zamanlar kredi kartı kullanıyorduk, dinen uygun olmadığını öğrendik de kullanmayı bıraktık Allahtan. Yoksa daha neler ödetirlerdi acaba) Resmen beni enayi yerine koymuşlardı. Yani demem o ki ben carlayabilen biri değilim, bu da bana hep istemediğim muamele yapılmasına sebep olmuştur

İyi akşamlar herkese.

Ne olursa ya da nasıl bir insan olursa olsun istesenizde istemesenizde gelmek hakkı. Eşinize sinirlenmeyin bence o da hassas bir dönemde o da evlat sahibi olacak. O da bu sevinci annesiyle paylaşmak isteyecek belki. Ayrıca hormonlarınız tavan yapmıştır şimdi, gerginliğinizin bir kısmı da ondandır, bunu da düşünün. Bırakın gelen gelsin giden gitsin. Sizin minik bebeğiniz olacak yanınızda keyfinize bakın😊

Keşke ben de sert tepki verseydim çok pişmanım. Bunlar daha ne ki? Hiç unutmam nişan alışverişine çıkmıştık, istediğin her şeyi al kızım deyip durdu bana. O kadar şaşırdım ki herhalde ben bunları yanlış tanımışım dedim. Görümce olacak bıcırık kişi geçti kasaya kredi kartı uzattı. Bir de ne göreyim, ekstresini eşimle ortak ödediğimiz kart (o zamanlar kredi kartı kullanıyorduk, dinen uygun olmadığını öğrendik de kullanmayı bıraktık Allahtan. Yoksa daha neler ödetirlerdi acaba) Resmen beni enayi yerine koymuşlardı. Yani demem o ki ben carlayabilen biri değilim, bu da bana hep istemediğim muamele yapılmasına sebep olmuştur
Peygamber sabrı sizinki..

Ailenin yasadıgı sehırde yap dogumunu cok mantıklı.

Bu adamları anlamiyorum, senın annen diye beni rezil rusva eden aglatan bagıran kadını neden dusman bellemeyım
Oglumun karısı diye dusunup bana kotuluk etmekten geri durmamıs insanı, neden kocamın annesi diye affedeyım.

Saygı kazanılır hak edilir. Kimse benden buyuk diye haketmedıgı halde benden saygı ve sevgi göremez. Kimse kocamın anası bacısı diye, bana kan kusturup "ama kocamın canları onlar dusmanım degıl ya" cumlesını kurduramaz bana.

Siz de kurmayın. Hele de Kocanız onca olan bitene ragmen annesi melekmıste sız haksızlık ediyormussunuz gıbı konusmus ya, asla muhattap olmayın annesiyle. Muhattap Olmamanın yolu ailenizde dogum yapmaktan geciyorsa gıdın orda yapın dogumunuzu.

Sizi simdıden ya gelirse diye strese sokan insan, sutunuzun kesilmesine de sebep olur. Hele de bu kocayla..
Uzak durun, kendi ıyılıgınız ve bebegınızın ıyılıgı ıcın.

Keisn gelecekse başına bekçi dikeceksiniz.
Mesela anneniz olur kardeş abla vs..

Ama yok onun da torunu tabi görsün vs olayı da gereksiz duygusallık. Onun torunuyda benşm de çocuğum yani.
3 5 ay sonra görsün
Ölmez.

Ilk dogumum da anamdan emdigim sut burnumdan geldi etmedigini koymadi, sutum kesildi. Suan konusmuyorum kv ile gelecek olursa arayip gelme diyecegim. Acik sozlu olmani dilerim.

Görümcene kart gökten düşmedi heralde eşinin embesilliği olmuş biraz o
Yok o dümdüz benim embesilliğim, bitirmem gerekirdi her şeyi. Ama insan hali, yapmışlar bir hata dedim, çevremdekiler de boşver bunun için ayrılma olmaz vs dediler. sonra lohusalık döneminde olanları yukarıda anlattım. Yani bir absürtlük varsa insandır hata yapar dememek lazım. Absürtlük yapan absürt bir insandır ve yine yapacaktır, hızla uzaklaşmak gerekir. Bu da benden bekar kızlara kamu spotu olsun. Gerçi onlar benden daha akıllıdır. Aslında ben sorunu seziyorum ama tepki koyamıyorum, sorun orada

Back
X