Doğuma Hazırlık kayınvalidemin ismi...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
eğer kendini zorunlu hissediyorsanbi isimde sen bul ikinci ismide olsun. ama fatmayı ikinci isim olarak kullan çünkü her yerde ilk isim kullanılıyor sanırım.

Koyacağım varsa bile böyle emrivaki yapıldığı için koymazdım ben olsaydım
Hem zaten saçma geliyor bana böyle şeyler, anne/baba ismi koymak ya da
vefat eden birinin adını takmak. İsim kişiye özel birşey olmalıdır bence.
Hatta kişilik üzerinde bile etkisi olduğuna inanıyorum.

Koyma kesinlikle canım.Düşünürüz falan da deme eşine,kararında kesin ol koymayacağını anlasın...Doğum vakti gelene kadar annesini alıştırsın..

O bebeği sen taşıyosun,cefasını ağrısını sızısını sen çekiyosun,bunun doğumdan sonrası da var,çekmeye devam edeceksin yani..

Kayınvaliden de eşin de,nasıl böyle bir talepte bulunabilirler ki?Orta yolu bulmaya da anlam veremiyorum gerçekten,benim çocuğumla ilgili her şeyde karar verme önceliği anne ve babasınındır,başkasına laf söylemek düşmez..

Ben eşimin ailesini çok severim..Ama kararlarım sabittir..10 çocuğum olsun,birinin ismine de vermem....Karşıyım,bebeklere dede-nine adı verilmesine....

Babaanne dede olarak hevesleri olabilir,bu çok güzel bir şey..Ama anne olarak senin heveslerin öncelikli olmalı..

Ne kadar çok takıyorlar şu isim mevzusuna,herkes çok istiyorsa doğursun koysun;çok sinirleniyorum valla bu konuda...Herkes bu mevzudan şikayetçi,çok sinir bozucu bir konu gerçekten..Allah yardımcınız olsun,hayırlısıyla bebeğinizi kucağına da alırsınız inşaallah...

saçma sapan işler ama erkek ailelerindede takıntı nedense kendi isimlerini koydurmak koyma kim kızarsa kızsın. sen zahmetini çekiceksin. sen karnında taşıyacaksın. ben yavruma koymadım hayattada koymam.

şu isim olayına hastayım ya.daha doğmadan eee isim ne koyacaksınız.şunu koyun bunu koyun.hele bu anne baba ismi öldürüyor beni.geçmişe bakarsak zaten bir ailede 4 5 tane aynı isim var.örneğin benim teyzemin adıyla 2 gelininin adıda aynı.saçma bence sanki başka isim yok.zaten ölü yada diri olması bişi değiştirmez.çocuğuma ölü ismi koyup her adını andığımda ölümmü gelsin aklıma.hem senin annen yokmu kuzum.benim annemde darılabilir de.babamında adını koyma zaten de.arkadaşım bu nedenle çocuk yapmıo.daha çocuk yapmadan kocası diomuş annemin adı olcak die.bide 2. ismide kabul etmio.kızda yapmıo.ama nereye kadar.kararlı ol.sen kararsız olursan herkez hükmetmeye çalışır.banada öle çaktırmadan diolar.bende ismi hazır diyorum.halbuki hazır falanda değil.

benim kayınvalidenin ismide fatma isme saygı duyuyorum ama sevmediğim bir
insanın ismi asla çocuğuma koymam kayınvldem torunlarından birinin isminin
fatma olmasını istiyormuş bende şuan hamileyim eşimede söyledim asla o ismi koymam diye ikinci isim olarak bile
sonuçta 9 ay taşıyan besleyen biziz doğururken acısını çeken biziz isim hakkı annede olmalı bence
ben eşime sadece şu ism güzelmi diye fikrini sorarım asla istemediğim bir ismi çocuğuma koymam

hayattalarsa koyma
ben sırf esım cok uzuluyo dıye tamam demıstım babası öldu dıye onu avutmak ıcın
sennkıler masallh yasıo koyma yada yapma cocuk sırf bu yuzden ınsan cocuktan sogur

aslında olumsuz düşünen arkadaşlara katılıyorum ama eğer çok büyük huzursuzlara sebep olacaksa 2. isim olarak ikna edebilirsin istersen. Benim eşimin babasıda bu konuda takıntılı ama gurur yapıp diretmiyor eğer koymazsamda suratlanacak eşimlede aynı iş yerindeler bütün gün onu doldurur eşmle yok yere huzursuzluk yaşarım diye 2.isim olarak koymaya onay verdim ama sor mutlumuyum elbette hayır. Kayınvalidemin hiç böyle takıntıları yok Allahtan ama kayınpederim tabiri caizse bi kayınvalidenin yapabileceklerinin on katını yapmıştır ancak söz konusu eşimle huzurum olduğu zaman bazı konularda ortada buluşmayı yeğliyorum.. Sende bir şekilde ortayı bul canım huzursuzluk olmasın yinede içinden gelen neyse onu yap. Sonuçta onları senin kadar tanımıyoruz ...

Yapmayın etmeyin ya. Fatma hiç güzel, hiç çağa uygun bir isim mi? Yazık değil mi kızınıza? Yarın öbür gün büyüyünce sormayacak mı size benim adım niye böyle diye? Kayınvalidenizin tavrına bakılırsa hele hiç de öyle ismi çocuğa koyulmaya layık bir insan değil. Gelinlerini damızlık gibi görenleri çok ayıplıyorum.

O sizin bebeğiniz, sizin kızınız, sizin parçanız. Daha doğurmadan dahi sahip çıkmalısınız ve ona sizin bile sevmediğiniz bir ismi koymamalısınız. Sınıfımda Hatice diye bir arkadaş var. Babaannesinin adıymış. Kız onu değil de anne babasını suçluyor ismi eski moda diye. İki isim kullanmak da sorunlu olabiliyor. Bir kapris uğruna böyle bir dönemde bu kadar gerilmenize yazık. Ben ipleri en baştan ele alın derim. İsim konusunda taviz verirsiniz daha başka konuları koyarlar önünüze. Hemen ilk zamanlarda tavrınızı koyarsanız daha ileri gitmeye cesaret edemezler.

bencede koyma benim eşimde bazen şaka falan diyo erkek olursa babaın adını ömer
yada dedesinin adını dedesini çok seviyo nejat aoda bende haıyr olmaz dedim ben çocuğuma modern isimler vermek istiyorum
eşim büyüklerin yüzünden isminden rahatsız benim çocuğumunda öyle olamsını istemem allah yardımcı olsun
ama alttan alttan ikna et terslenirsen bu sefer farklı düşünmesin nazik nazik işle

Bebeklere neden ninelerin dedelerin adı konur hiç anlamam.Eşin kararında hem fikirse illa da annemin adı koncak diyosa 2 isimli olsun, ötekini de sen koy:) hoş ben iki isim taraftarı değilim ama...

ben de iki isim taraftarı değilim ama eğer kırgınlık olacaksa iki isim konulabilir ve herkes istediğini söyler çünkü aile tek isim söylese bile okul iş vs. herkes istediğini kullanacak. Tabi bunun kırgınlık yaratmaması için de kılıfı var :)) Kayınvalidenize dersiniz ki "anne ben iki ismi de beğeniyorum ama senin isminle hitap edemiyorum, utanıyorum, deniyorum ama tuhaf geliyor..vs. lütfen yanlış anlama..vs." uyanık olcaksınız

tüm arkadaslar atmıs tutmus,ne var bu kadar,koyulmayacak bir isim değil yapmayın etmeyin insani iyice üzmenin ne gereği var ki..

koyman gerek değil ama esin istiyorsa babasıdır,sen de ikinbci bir isim secer eklersin o kadar...

Eşimin hayali kızına hep Mihrimah adını koymaktı senelerdir. Şimdi kızımız oluyor. Ben de göbek adını Mihrimah koyalım dedim, ikna oldu. Göbek adı sadece kulağına okunuyor, kimlikte yazmıyor. İsim koyma işini bana bıraktı, sonuçta sen taşıyorsun onu dedi, görüyor ne zorluklar yaşadığımı... Eğer ikna edebilirseniz göbek adı olarak koymaya ikna edin. İnsanın ismi kişiliğini de etkiler sonuçta. Negatif bir yük taşımasına izin vermeyin sadece sizin gözünüzde de olsa.

ben oğlum olursa aynı şeyleri yaşayacağım hem bizimki adetten dolayı her adetlerini yerine getiriyorlarmı hayır ama eşim bunu bomak istemiyormuş
hemde kaynımlarda koydu bizde koyucaz iki kuzen aynı isimde ne ilginnç değilmi
kızımı koymadık çünkü kayınvalidede kayınvalidesini koymamış talep edemediler kendilerince erkeğide talep etmiyorlar da öyle büyütmüşler 30 yaşından sonra istemöiyorum desen ne yazar 2 ismede karşı büyümüşler
kıızı anne koydu erkeği baba gibi olacak düşüncesiylede kız için birşey demdiler
eltim zoraki koydu uzun süre bebiş diye sevdik adını söylemdik 6 aydan sonra alıştık heralde benimde öyle olacak dayanabildiğin kadar dayan eşin gerçekten üzüldüğünü görürse belki dayanamz

bikaç gün önce bu yüzden çok fena tartıştık eşimle, bana bağırdı hakaret etti, babasının ismi olacakmış tamam dedim ama yanına isim de eklemek istedim bi türlü ikna olmadı neymiş iki isimli olursa babasının ismi anılmazmış, bunlar da hep babasının lafları nasıl da etkiliyo kocamı ya çok üzüldüm valla. beni okadar üzdükten sonra ikinci isime ikna oldu bu seferde bulduğum isimleri beğenmio Allah'ım sabır ver bana...

kendi babanın adını koy cnm sende ....ben anlamıyorum dinimizdede bunun yeri var çocuk ismi koymak anneye aittir diyeee...
nefret ediyorum böyle ebebeyinsizlerdennn bırakın eşler karar versinnnn çocuk onlarınnn ...

amann koyuver gitsin canım yaa bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına al kusursuz kesirsizde ismi fatma olsa nolur yani
isim bir boncuk der annem bana hep önemli olan karakteri sağlam bir evlat olsun ona yor bunlara yoracağına kafanı
hem evet fatma-fatıma mubarek isimlerden biri yani

Son düzenleme:
benim görümcem de hamileyken anlamış böyle bi isim krizi olacağını,cinsiyet belli olduğunda,herkes kayınpederinin adını koy demeden,o ben kocamın adını koycam,babasının adıyla yaşasın dedi,kimse de bişey diyemedi..sonuçta oğullarının adı,torunlarının babası ona da bişey diyemzlerdi bu arada kocasının adı ahmet kimlikte yazmıyo ama bazen seslenirken öle sesleniyo oğluna,kimlikteki adı egemen

bir yerde okumuştum ve kadın zekası işte bu demiştim :) hem de gerçek hikayeymiş.
kadının kocası illa da tutturur, babamın adını koyalım diye. aile de baskı yapar. kadın düşünür düşünür ve kocasına aynen şunu der: tamam hayatım bu ismi koyalım ama bu benim ilk sevgilimin de ismi... ve konu orada kapanmış :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…