Doğuma Hazırlık kayınvalidemin ismi...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Sizin hiç hayaliniz yokmu
Madem kayınvaldenizin ismi konacak ya oğlu doğursun yada kayınvalden doğursun
Ben çıngar çıkartırdım , sakın koydurma bu ne ya
Benim ablamada aynı baskıyı yaptırdılar
Ablam doğurmam görürsün dedi eniştemede
Ha yapardı da
Zaten doğumu ankarada yaptı , kimliğinide babam çıkarttı yeğenim

bana da kayınvalidem şakayla karışık kayınpederimin ismini koymamı söyledi bende "kusura bakmayın ama ben anne baba adı koymam kendi babamın adını da koymuyorum.oyüzden benden beklemeyin ben koymam" diyerek tepkimi hepsinin yanında verdim ki herkes nerede durduğunu ve ne yapacağımı bilsin. gereken yerde gereken tepkinin verilmesinden yanayım ki ileride sorun çıkmasın. sonuçta 9 ay sen karnında taşıyosun ve son söz senin hakkın.içine sinen bir isim koy ki ileride her seslendiğinde keşke koymasaydım deme.

hiç tahammül edemediğim konulardan biride bu işte
ben hamileydim cinsiyeti erkek denilince eşimin ailesinde ilk torun olacaktı
kayınpederimde istiyordu kendi adının konulmasını
ben ilk başlarda eşime dedim baban çok istiyor gel koyalım adını dedim gerçekten koyacaktım
eşim saolsun haksızlık olur seninde baban var oda bu çocuğun dedesi
olacaksa iki ismi olsun hem senin babanın hemde benim babamın adı olsun dedi
tamam dedik kendi aramızda neyse zaman geçti
eşimin tüm ailesi akrabaları kimi görsek hemen bana bakıp şey diyorlardı
'' aa küçük .... geliyor '' kayınbabamın adını diyorlardı
bir değil iki değil ama kimi görsek böyle dediler
psikolojik baskı oluştu bizdede ama ne ayıp deilmi o insanların yaklaşımları

neyse eşime söyledim içimdekileri
ben şimdiye kadar gerçekten babanın adını istiyordum baban çok istiyordu sevinsin demiştim
ama bu kadar akrabanın baskıları beni bunalttı artık istemiyorum ne senin baban ne benim babam
başka bir isim koyalım dedim ve arayışa geçtik

en son gündü sabah doğuma gidecem eşim şu isim olsunmu dedi
bende beğenmiştim tamam olsun dedim ve kararımızı verdik

neyse doğum yaptım
hastanede odada kayınvalidem eşime geldi oğlum baban isminin koyulmasını çok istiyor
koy ne olacakki dedi,yazık üzülür gibisinden konuştu
bende eşime daha sonra isim konusunda yaşadığım baskıları hatırlatıp
karar verdiğimiz isim olsun değiştirmeyelim dedim
farklı bir isim olursa mahkemeyle uğraşsamda değiştiririm ismini dedim
oda tamam sen üzülme dedi
neyse bir iki gün sonra evde oturuyoruz kayınvalidemlerde var eşim kimliği çıkartmış
geldi oğlumun yanına koydu baktımki eşimle benim karar verdiğimiz isim oldu..

sırf bu baskı yüzünden koymadım ben bundan sonrada koymam zaten
ne cahilliktir bu anlam veremiyorum

şimdi yine hamileyim ikiz kızlarım olacak
önceden tecrübeli olduğum için şimdi kimse bişey diyemiyor
çünkü herkes biliyor istediğim beğendiğim isim olacak
eşim geçende diyorki birine senin annen birine benim annem ismini koyalım diye
yok kardeşim dedim ne seninki ne benimki darılmasın küsmesin koymam dedim
kendi beğendiğim uygun gördüğüm isimleri bulup eşimle karar verecem

bu isim çocuk açısından da düşünülmeli
bir isim çocuğun hayatını gelişimini başarısını ne kadar etkiliyor biliyormusunuz
o yüzden siz siz olun önce sizin ve eşiniz içine sinen
ve çocuğun ilerdeki hayatında sorun olmayacak güzel isimler bulun

hem bir çocuğun sadece babası ve babasının ailesi yok
bunun annesi ve onun ailesi de var bu haksızlıktır en başta
neden erkeğin dediği ve onun ailesinden isim bulunuyor ki
ben karşıyım kardeşim haktır bu

bir başka hiyake daha ;
ablamın kızı olacaktı emniştem inat etti anasının adını koydu
sevim oldu kızın adı
ablamda inat etti çocuğa hep Cerne diye seslendi
şimdi yeğenim 4 yaşında adını ceren biliyor hatta enitem ve aileside çocuğa ceren diyor

süpermiş. bunun kızlar için olan versiyonu yokmu durki

ayrıca bu konuyu birdaha hiç konuşmadık. aileme de söylemedim ki benim için üzülmesinler. kardeşim sordu eşimin yanında adını ne koyucaksınız diye bende daha düşünmedik dedim

Aileler anlayisli olmayinca apacak birsey yok.. bu uzun zamandir boyle gelenek gibi birsey haline gelmis.. buyuklere de kizamiyorum ama dusunsenize siz diyebilir misiniz evladiniza benim adimi koy diye.. kendileri dusunurse ne ala.. benim esimin ailesinde de boyle bir beklenti var ne yazikki.. ama isim mana acisindan kotu degilse, bence hem esinizin hem de kayinvalidenizin gonlunu yapmak icin koyarsiniz ismi.. yanina da istediginiz ismi koyarsiniz.. kactane iki ismi olani ikisiyle birden cagiriyoruz ki ??
Hem esiniz hem de kayinvalideniz mutlu olur bu durumda.. e yanina da sevdiginiz ismi koyarsiniz bu da sizi mutlu eder.. bence cok uzulmeyin bu ise.. ne guzel bebeginiz saglikla dogsun da, ftma ismi de manen cok guzel bir isim ..

9 ay karnında tasıyacak bır cok sıkıntıyı cekecek olan sen ısmı koyacak olan kayınvalıden oh be ne guzel bende o donmden gectm bnmde oglum var adı ege taha kayınvalıdem sureklı esıme ege taha koymayn cok kotu ısım egemen yada tuna koyun dıe dolduruyordu en sonunda bır gun esım bn kayınvalıdem kayınpederım hep brlıkte otururkn gene dedı bnde dedımkı cocuguma esya almaya oda almaya vs hıc bırseye karısmadın gıbı ısımede karısma dedım son kez soyluyorum ege taha olacak dedım vede oldu sende oyle yapabılırsın

iki isim koyun kayınvalıdenızın yanında fatma dersınız normalde sız ıstedıgınz ısmı kullanırsınız

bu ne sacmaliktir ya ben sinir oluyorum bu duruma, neymis efendim dedesinin ismi, babannesinin ismi falan filan.....onlar kendi cocuklarina isimlerini vermisler gecmis gitmis, cocuklarinada kendi isimlerini koysalarmis o zaman. ben asla karistirmam kimseyi ayrica bir ailede birer tane isim yeter ne demek iki tane ayseler fatmalar aliler ahmetler...

aman kayınvalidenizin yanında 2 ismini kullanırsınız olur biter

neden erkegin annesinin veya babasının ismi koyuluyor cocuk sadece erkeginmi cok sacma geliyor bana bu tarz seyler cocuga yeni bir isim koymak en mantıklısı ne gerek var anneanne babaanne ismine anlamam

Kulağına fatma okuttur canım. Kimlikte iki isim yazsın sen beğendiğin ismi öne yazdır. kendi sevdiğin isimle hitap edersin öyle alışılır. kaynananda başta biraz kırılır ama sonradan alışır. sonuçta bigün değil iki gün değil o senin evladın nasıl istiyosan öyle koy. çok kırmak istemiyosan ortak yolu böyle bulabilirsin. kaynanan kırılcak diye ona göre hareket edemezsin ama başta eşini ikna etmelisin eşin razı olsun gerisi mühim değil iki gün sonra geçer kırgınlıkları nasıl olsa.. ama sadece fatma ismini koyduğun zaman ki zaten sevmiyomuşsunda senin burukluğun kırgınlığın hep içinde kalır.. üzme tatlı canını hallolur inşallah önemli olan eşinle senin uzlaşabilmen

Bende asla bebeğime (tabi bir gün olursa )eşimin yada kendi anne babamın ismini koymak istemezdim.Bebeğimi mesela ismiyle sevicem özgem yada ayşem vs. o ismini koyduğum kişinin yanında çocuğuma adını bile söyleyesim gelmezdi.Neyseki eşimin kafasında böyle bir fikir yok fakat olsada vazgeçirmek için elimden geleni yapardım.

Benim annem de kendşi isminin koyulmasını istiyor deseniz.Senin annenin adını koyarsak benim annem kırılacak en iyisi ikisininkinide koymamak diye ikna edilebilir:44:

benimde eşim annesinin ismini istiyor, nişalıyken henüz kaynanam hakkında kesin fikirlerim yokken:) bir gaflet anında evet demiştim (( ama artık istemiyorum kesinlikle ne kadar tatlı dillilikle anlatsamda eşimi ikna edemiyorum her seferinde tartışıyoruz, iki isim koyalım ama ben annemin ismini kullanırım diyor çocuk kimlik karmaşası yaşar diyor kızımın nüfus kağıdını görene kadar direneceğim

esin dinlemiyorsa madem sen de koy 2 isim olsun kayinvalidenin yaninda fatma de diger zamanlar 2. ismini kullan

hani ortak yolu bulman için...

oyle sey mi olur!
onun annesi anne de sizin ki ne?
koymayin ya zaten cok demode bir isim Fatma mi kaldi artik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…