• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin para istemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke kadın söylemeden siz akıl etseydiniz.

Para vermek şeklinde değil de işine yarar hediye, bir altın yüzük veya her ay evlerine erzak yağ, un vs alabilirdiniz. Kendi anneniz olsa yaparsınız da kayınvalide olunca sırf eleştirmek için buraya konu açarsınız.

Allah bilir eşinizin başının etini yiyorsunuzdur.

KVnin durumu varmış, konu sahibesi günlük sadece 560Tl kazanıyor ve 200TLsini verecek eline 360TL kalıyor. Burda yardıma ihtiyacı olan taraf konu sahibesi.

Öncelikle sakin olun. Her görüşe önem vermeyecek işinize gwlenlee göre yön çizecekseniz neden konu açtınız.

Yazdıklarım gayet açık ve anlaşılır. Kadın kendi çocuklarını büyütmüş belli bir yaşa gelmiş mecbur mu şimdi torun bakmaya.. Ya gönlünü yapacaksınız yada bakıcılara kreşere bakacaksınız.
Her görüşe elbette önem veririm. Sizinkisi bilip bilmeden konuşmak oluyor. Anneniz istese verirsiniz. Hediye almalısınız düşünüp falan yazmışsınız ya.

Her görüşe elbette önem veririm. Sizinkisi bilip bilmeden konuşmak oluyor. Anneniz istese verirsiniz. Hediye almalısınız düşünüp falan yazmışsınız ya.
Öyle olmaz mıydı? Anneniz isteseydi tepkiniz ne olurdu?

İster istemez orası kendi bileceği iş ..madem istemiş bu çocugun babası yokmu o versin siz niye veriyorsunuz

Açıkçası ben olsam ben de KVye para vermem kendi oğlu versin. Konu sahibesi zaten az kazanıyor, çocuk bakımı onun boynuna borç değil ki kazandığını götürüp versin ... ben olsam kocama anan para istiyor ver derdim.

43 yaşındaymış ama daha

Olabilir. 30 yaşimdayim, bana bebek bak deseler (parasiyla bile bakmam o ayri😄) bedavaya duzenli bakicilik yapmazdim kim olursa olsun.
Bizim aile icinde de musait olan o ara calişmayan varsa yegenine vs ucretli bakmisti. Kim niye bedava gün doldursun. Yaparken birlikte karar verilmedi sonuçta degil mi

KVnin durumu varmış, konu sahibesi günlük sadece 560Tl kazanıyor ve 200TLsini verecek eline 360TL kalıyor. Burda yardıma ihtiyacı olan taraf konu sahibesi.
Ben her yazılanın gerçeği yansıttığını düşünmüyorum açıkçası.. Herkesin malı başkasına çok görünür.

Açıkçası ben olsam ben de KVye para vermem kendi oğlu versin. Konu sahibesi zaten az kazanıyor, çocuk bakımı onun boynuna borç değil ki kazandığını götürüp versin ... ben olsam kocama anan para istiyor ver derdim.
Çok yanlış bakıyorsunuz duruma. Konu sahibi veya kocası farketmez ki o para sonuçta o haneden çıkacak..

Bir de kadın çocuğa bakrak bu zamanda konu sahibine parayla ölçülemeyecek bir iyilik yapıyor.. Aksine kayınvalideye son derece saygılı olmalılar, kadını el üstüde taşımaları gerekiyor.

Olabilir. 30 yaşimdayim, bana bebek bak deseler (parasiyla bile bakmam o ayri😄) bedavaya duzenli bakicilik yapmazdim kim olursa olsun.
Bizim aile icinde de musait olan o ara calişmayan varsa yegenine vs ucretli bakmisti. Kim niye bedava gün doldursun. Yaparken birlikte karar verilmedi sonuçta degil mi
Tabii ki kimse kimseye güvenerek dünyaya bir çocuk getirmiyor. Kayınvalidesi bakmaya mecbur da değil. Ama direkt istenmesi beni irrite ederdi sanırım. Başkasının çocuğu değil senin çocuğunun çocuğu sonuçta. Karşı taraf jest yapar hediye alır ya da kendi parayı verir ne bileyim. Ama ihtiyacı varsa o ayrı tabii, aman ne bileyim 😂

Tabii ki kimse kimseye güvenerek dünyaya bir çocuk getirmiyor. Kayınvalidesi bakmaya mecbur da değil. Ama direkt istenmesi beni irrite ederdi sanırım. Başkasının çocuğu değil senin çocuğunun çocuğu sonuçta. Karşı taraf jest yapar hediye alır ya da kendi parayı verir ne bileyim. Ama ihtiyacı varsa o ayrı tabii, aman ne bileyim 😂

Ara sira ihtiyac olur bakabilir ama uzun süreler düzenli bakici yerine bedava baktirmakta rahatsiz edici. Ha bazi buyukler icinden geliyir yapiyor ama kolay degil, kimisi de toplum ayipliyor garip buluyor diye mecbur bakiyor agzini acamiyor. Insanlara da yazik yani.

Sevmek baska bakmak baska

Aynen onu demek istedim bu cocuk bakılacaksada annesini verecekmiş parasını
Oğlu versin verilecekse ..

Ben ise gittiğim de k.validem çocuğuma bakıyor onun için para istiyor benden normal mi bu durum ne demeliyim? Günlük 560 TL arıyorum 200 verirsin diyor
Ben olsam istemeden verirdim. Bakıcı tutmuyorsunuz, bir yabancıya bırakıp gitmiyorsunuz. Allah razı olsun çocuğunuza bakıyor, mecbur da değil. Annem de baksa veririm ben para. İnsanların zamanından çalıyorsunuz sonuçta, emek veriyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X