kayınvalidemizin sevmediğimiz huyları

canım kesinlikle yalnız değilsin anlattıklarının çoğunu bende yaşadım yaşamaktayım seninki biraz daha vahimmiş gibi geldi bananeyse canım benim her insanın bir dayanma noktası sabrının taştığı bir yer vardır ama şimdiden nazikçe bazı şeyleri belli etmeye çalışırsan daha kolay olur ileride birden patlamalar yaşamazsın hem eşine yansıtıyorsan eğer ( benim gibi) aranızı boşuna başkaları yüzünden tatsızlıklar çıkmasın. aynı sebeplerden bende çocuk konusuna çekimser bakıyorum sırf daha fazla kayınvalidemle okadar muhatap olmayayım diye.halbuki okadar çok istiyorumki

Ayy maşallah, sanki kanatsız melek böylelerinde olduğunu bilmek mutluluk verici Allah bozmasın..

Kendisinin hic sevilcek huyu yokki ama benim en sevmedigim huyu asiri yuzsuz hic alinmax gucenmez cok arsiz..mesela evi bana 1 saatlik mesafede haber vermeden her hafta cikar gelir ve yolda arar ben yoldayim geliyom diye benimde misafirim vardi derim olsun canim nolcak der her pazar yatiyolarmi demeden tam 6 kere arar hadi bize gelin diye bende mahsus yatiyoduk derim sizde ne cok yatoyonuz der cikar kenara..kadin bi kere sucluda olsa hep uste cikar onla bi tartismaya girilirse hep karsidaki suclu cikar yani kisa ve oz pisligin utanmazin yuzsuzun tekidir

Canım aynı durumdaymışız. Bende patlayacak noktaya gelecek diye korkuyorum. Karşısında hiçbişey söyleyemiyorum malesef. Ama kendi kendimi bunaltıyorum. Eşinede yansıtıyorum. Eşim beni anlamaya çalışıyor ama ne yazıkki anlayamıyor. tabiki annesi canavar değil ama bitürlü rahat olamıyorum çünkü sürekli bana ne yapmam gerektiğini söylüyor. Beni düzeltmeye çalışıyor. Kendi nasılsa bende öyle olayım istiyor. Ama bende çok farklı olduğumuzu düşünüyorum. İki gün dişimi sıkıyorum ama ben sustukça sanki daha vahim yerlere geliyor durum. Çocuk konusu gibi mesela. Sırf bu yüzden çocuk istemez oldum daha nelerle karşılaşacağım kim bilir.
Mesela tatile gideceğiz bu yaz, hergün arıyacağından eminim. Ne yiyorsunuz ne yapıyorsunuz diye soruyor hergün, bilemedim iki günde bir. Kendi annemle bile ayda iki defa telefonlaşıyoruz. Ayrıca eşim kendi annemle hiç konuşmuyor ben onun annesiyle ne paylaşacağımı bilmediğim halde konuşmak zorunda kalıyorrum.

Allahtan yürüyecek mesafede değiliz. Yoksa daha fena olurdu.

Canım nasıl idare ediyorsun? Eşinle konuşuyormusunuz bunun hakkında. Benimkine ben herşeyi söylüyorum anlatacak başka kimsem olmadığı için. Oda anlamaya çalışıyor ama anlamıyor, annesi sonuçta, beni hatalı buluyor abarttığımı düşünüyor çoğunlukla. Bende kendi kendime kalıyorum kendmi yiyorum.

Bizde bazı hafta sonları kayınvalidemlerde kalıyoruz, neden böyle bir alışkanlık edindiysek. Her gittiğimizde kalın diyorlar. Gitmeyince gelmiosunuz diolar. Baskı oluşuyor.

Evliligimin ilk yillarinda paylastim esimle surekli aglar dert yanardim o da bana hak verir bisey de yapamazdi cunku kadinla konusmaya calisinca hemen kavgaya donusturuyo baktim esimle aram bozulcak ve adam arada kalip bogulcak zamanla susmayi ogrendim esime yansitmiyorum ama cozumde yok her an aramasi dan her hafta gormekten kacamiyorum bozuyorum tersliyorum hic al8nma gucenme yok arsizlik baska birsey ...

benim evimde yakın tatlım biliyor musun? malesef eşimin kendi evi olduğu için ev seçme şansım olmadı.bi açıdan kira ödemeyeceğiz diye sevinerek çıktım ama başka taraftan bakıncada çok yakınz ve hafta sonları sabah 7 lerde başlamak suretiyle sürekli arayıp evine çağırır hafta içi de ben işteyken arar akşama yemeğe bana gel falan diye ilk başlarda iyi niyetli düşünerek saolsun falan diyerek giderdim sonra bir bakardım ne yemek hazır ne sofra ne pişirecekse malzemeleri hazırlar beni beklerdi ben gelince pişiriyim diye kaç kere ona yemek yapmak zorunda kaldım işten çıktıktan sonra...hafta sonları sarmalar mı sarmadım, gözlemelermi yapmadım...bide yapıncada çok çok yaptırır kalanı buzluğa koyar ona yemek yapma zorluğu olmasın diye çıkarır ısıtıp yerben bunalrı eşimle güzelliklede konuştum seninde dediğin gibi beni anladığını söyleyip halledicem ben diyor gerisi fııssssss...hiç bir şey yapmaz yok sinirlendiğimde bağıra çağırada söyledim hiç huyum olmamasına rağmen oda çözüm olmadı.siz yine tatile gidecekmişsiniz bu yıl biz eşimin köyüne onların akrabalarına halalarına amcalarına gidecekmişiz (aile bağlarınada acayip düşkündür)nasıl sabredicez bilmiyorum ama ben nazikçe ima ediyorum bazen yada yine nazikçe ama açıkça belirtiyorum, reddediyorum artık istemediğim şeyleri ama nasıl yapıyo beni çıkmaza sokup razı getiriyo dediğine yine okadar gıcık oluyorumkii.Şekerim en son eşime işledim bazı şeyleri kafasına iyice soktum ama o işe yaradı en son dün akşam aradı kaynanam eşim açık bir şekilde reddetti onu kararlı bir şekilde konuştu ve bunu ilk kez yaptı. belki işe yarayabilir sende açıkça ve tane tane anlat eşine birşeyler yapması gerektiğini söyle. eşin arkanda durmadığı ve sen sessiz kaldığın sürece baskılar artarak devam ediyor ve bizi buna alıştırıyorlar

Canım çalışıyorsan aslında bahane bulmaya çalış, yorgunum falan diye. Hafta sonlarımız aynı şekilde zehir oluyordu. Biz uzaktayız diye tüm hafta sonu kalıyorduk (cumadan pzartesi sabahına kadar) En son eşimle büyük bi kavga yaşandı. Ondan beri daha az gitmeye çalışıyoruz. Ben eşime dedimki orda olduğumuzda günleri sayıyorum eve döneceğimiz gün için. O da sağolsun artık faZla kalmıyor bi gece kalıp geliyoruz.

Bence neredeyse bütün evlilikler kayınvalide yüzünden bitiyor. Yazın sen kendi ailenin yanına gitsen izin vermez mi eşin? Sonuçta çalışan birisin kendi aileni de özlersin.
Olmadı işten kaç valla. Herşeyi bekletip sana yaptırmak ne demek yani. Sen olmadan nasıl yapıyordu? Aynen öyle devam etsin. Allahtan eşlerimiz anlayışlı.

bencede evliliklerin bitmesindeki en önemli faktör % 90 kaynana.bi şekilde oğlunu etkiliyor geline çatıyor evliliğe huzur vermiyor...napalım eşlerimiz için katlanıcaz mecburen ben normalde çok sabırlı bir insan değilim aslında ama gerçekten evlendikten sonra kendime şaşar oldum nelere nasıl sabrettiğime...sadece eşim için onu sevdiğim için...inşallah zamanla daha iyi olur oturur bazı şeyler artık dediğin gibi yorgunluktan falan dem vurduğum için sık sık kayınvalidem bir süredir daha sakinledi gibiama bellide olmaz bu onu çok fazla idare etmeyedebilir bilmiyorum. neyse denediğimiz yeni taktikler olursa paylaşalım

ens evmedigim huylarindan biri cok israrci olmasi. Birseyi yemem icin, verdiklerini almam icin o Kadar israr ediyorki anlatamam görmeniz lazim. Yok diyorum, istemiyorum diyorum anlamak istemiyor. Illa yedirecek illa verecek istedigini. Öyle böyle degil istedigini yaptirana Kadar israr ediyor, hic sIkIlmIyorda bunu yaparken...artik ben bunaliyorum Anne lütfen israr etme artik diyorum.

Sevmedigim diger huylarindan biride su: esime ulasmak ister. esim telefonu acmaz. Benim telefonu arar hemen arkasindan Saniye gecmeden. Bende acmazsam evi arar. Evide acmazsak tekrar bastan esimi, sonra beni sonra evi....Acana Kadar....

Bir huyu daha aklima geldi :) : Baska insanlarin yaninda kendini o Kadar degistiriyorki, tamam zaten kayinvalidem cok cok kibardir ( Istanbulda yetismis ) ama baska insanlarin yaninda el kol hareketleri degisiyor, Yüz ifadesi. gülmesi...hatta konusmasi bile. Inanin cekemiyorum uyuz oluyorum. Esimede söyledim; Annemi baskalarinin yaninda taniyamiyorum, ne Kadar üzücü diye...Haklisin hayatim, bende ayni sekilde diyor...

sevmedigim bir cok huyu var daha ama simdilik bunlari paylasayim dedim :):)

Seni kibarca tatli dille yönetiyor. Ne demisler tatli dil yilani deliginden bile cikarir. Ne araniz bozulsun istiyor nede ondan nefret etmeni eger oyle olursa onun dedigini yapmazsin diye korkuyor bence. Bu yuzden sana tatli dilli

Seni kibarca tatli dille yönetiyor. Ne demisler tatli dil yilani deliginden bile cikarir. Ne araniz bozulsun istiyor nede ondan nefret etmeni eger oyle olursa onun dedigini yapmazsin diye korkuyor bence. Bu yuzden sana tatli dilli
Haklısın, yönetmeyi çok seviyor, kndi oğullarına da karşı böyle. ama ben artık dayanamıyorum, bazen öyle laflar söylüyorki geceleri uykum kaçıyor. malesef sürekli onunla iletişimde olmak zorundayım sırf eşimin annesi diye.
benim annem eşime karşı hiç böyle değil.
ne olur yani bunlarda bir aile deyip hiçbirşeyimize karışmasa. zaten biz bilmediğimiz şeyleri soruyoruz. o herşeyi kendi yaptığı şekilde olsun istiyor. evliliğim biterse onun yüzünden bitecek birgün

Ben kaynanama dedimki hayatimi sana gore ayarlayamam benimde kendime gore islerim var bana sakin hafta sonlari suraya buraya gidelim deme. Hafta sonu esimle vakit geciricem. Cunku basta hep yapardi ozellikle pazarlari beni alip komsuya gotururdu kisor poaca yemekten artik icim bulanmisti. En sonunda dedim poaca gormek istemiyorum diye ben gitmiyorum kimseye kocamla evdeyim sen git dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…