Kayınvalidemle Başım Dertte...

Peki.

Siz de konu sahibine hak vermek için kırk takla atmakla meşgulsünüz
Yoo öyle bir meşguliyet im yok şuan kahve yapmakla meşgulüm. Bende kendi fikirlerimi dile getirdim sadece.
İyi günler size iyi bayramlar mutlu, huzurlu yuvanız olsun inşallah adayınızla

Burada hatalı da olsa kadını ve gelini koruyup haklı çıkarmaya çalışacak üyeler var. Kadın ve gelin olması haklı olması için yeter sebep.
Dimi ya ha birde şey var her zaman anlayışını koruyan,her zaman kusursuz tepkiler veren sonsuz özveri anlayış ve sabr sahip, herşeyin doğrusunu bilip yapanlar da var gerçekten.
Keşke hepimiz böyle olabilse idik dimi dünya da cennet olsa idi ah keşke.

Hmmm. Bir arkadaşım evlendi 2 aylık evliyken arkadaşlar olarak kahvaltıya gittik evine. Neyse ben ilk gelen kişiydim. O mutfakta bulaşıkları durularken bu arada sohbet ediyoruz. Kapı çaldı o gitti kapıyı açmaya. Ben de tezgahta duran bulaşığı aldım durulamak için yardım amaçlı. Ay bu geldi deli gibi elime atladı aldı bulaşığı kendi duruladı. Vallahi anlam veremedim. Bundanmış demek. Ne ruh hastası insanlar ya.

Sizin bu hayattaki tek vasfınız bulaşık makinesinin düğmesine basmak mı ki kadın oğluna "makineyi çalıştır" dediğinde "alanıma müdahale var" deyip cinnet geçirdiniz?
Mutfak ve bulaşık makinesi size mi zimmetli? Eşiniz o evde yaşamıyor mu? Bütün aletler ve tuşları sadece size mi ait? Neyin ne zaman kullanılacağına tek başınıza mı karar veriyorsunuz?

Konu gerçekse başı dertte olan kayınvalide bence. Evladının evinde maruz kaldığı muameleye bak, yazık kadına.

Biraz sinirlenmişsiniz siniriniz vicdaninizi engelliyor. Eşi vefat etmiş yalnizliği hissediyor olabilir siz olsanizda. Sonuçta hayat arkadaşı artik yok ve eskiden oda sizin gibi gençti eşi vardı kayinvalidesi vardi. Şuan tek hayati tek kişilik yemeği ve bulasiği.
Ona kizmak ve trip atmak yerine birgun bizde yaşlanacagiz ve onlar gibi olacagiz. Belki yaşlanmaya ömrümuz bile yetmeyecek . Yetersede yalniz ve oglumuzun yaninda olacagiz. Yanimizda hiç tanimadigimiz elin kizi olcak. Ondan kendi dogurdugumuz evlat gibi bizi kabullenmesini sevmesini ve hatta hatalarimizi hoş gormesini bekleyecegiz. Bunu dile getirmeden ustelik. Kirgın olacaz yalnizlik ilk defa basimiza gelicek.
Demem o ki anneler ne yaparsa yapsin bak yaşlarini aldi onlar ve heran kaybedebiliriz.
Genckende hayata veda edebiliriz ama yaşlanimca sira geldi demektir.
Annenizi ve bizimde o yasa gelecegimizi hayal edip yaşlilarin tuhaf davranislarina sabrederseniz hem kendi annenize sevao hem eşinizle muhabbetiniz hem de vicdaniniz tertermiz olur.
Tertemiz bir hayat vicdan mutluluk olsun ömrümüz . Amin

Ortada hiç bir şey yokken olay çıkartmışsınız resmen, onun da bir anne olduğunu unutmayın. Eşinizi, geceleri uykusuz kalarak, hastalandığında başında bekleyerek büyütmüş bir kadın o da... acaba kendi annenize de aynı şekilde davranır mıydınız? Tabii ki hayır... Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın. Sizin gibilere de empati kurabilme yeteneği versin.

Keşke hiç iyilik yapip da cagirmasaydiniz . Sizin gibi gelinim olsa daha adımımı atmazdim o eve . Ayıptır evinize gelen insana kapıyı kilitlemek bayrama sabahı sürat asıp başka odada oturup gitmesini beklemek ... Cagirmasaydiniz da böyle saygisizliklari yapmasaydiniz keşke. Herkes sınır olur kontrolcü kvaldeye ama bunlar yapılmalıydı. Eşinize söylemiş aynen canım halsizim hallediver deseydiniz ya da bırak sen ben sonra hallederim deseydiniz ne olacaktı . Bu sınırını cizmek, tepki göstermek değil düpedüz saygısızlık . Eşiniz ne yaptı bu yürek yemis hallerinize? Benim eşim anneme böyle bir şey yapsa çok kötü olurdum . Garipsiniz

Bence iyi yapmışsın, sen o anki tavrını halini hareketini daha iyi yorumlarsın. Ayy oğlum eşine yardımcı ol hadi bi çalıştırıver makinayı değil de, evin hanımı olacak bir de oğlum Allah aşkına kalk çalıştır bana kaldı işler totosunu kaldırıp yapmadı da, demesi var. Niyeti iyi değilse önünü kesmeniz iyi olmuş. Haddi olmayan şeye kalkışmaz bir daha.

Yüksek ihtimal.

Tabi ki insan evini, eşyasını benimser ama bazı yeni evlenenler kutsiyet yüklüyor evine, eşyalarına. Eşlerine bile bazı şeyleri çok görenler var evin içinde

Vallahi siz bir makineden bayramlasmadiysaniz bu is zor..hani bir laf var sen zot ben zot diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…