- 19 Mayıs 2020
- 47.337
- 212.647
- 598
- Konu Sahibi firildakmerdane
-
Kocanız da yakıp yıkmıyor ki bakınca. Ne verdiyseniz onu alıyorsunuz bunun bi farkına varın, hayatınız kolaylaşsın.Annem için ortalığı yakıp yikmadim.siz iyimisiniz yaaaa yazdıklarımı okumuyorsunuz galiba
Sezarın hakkı sezara. Hakaret olmadığı sürece haksız kimseyi savunmam. Kimse de beni savunmasın kafasındayım.. Lakin sizdeki tek sorunun bu olduğunu düşünmüyorum siz zaten ipleri koparmak için erketeye yatmış gibisiniz.Arkadaşlar merhaba.Kayinvalidemle gecen sene ailemle ilgili bir durumdan dolayı biraz zitlastik.bu konuda kaynanam haklıydı.ama annemi ve ablamı kaynanama karşı korumam lazımdı.esim anlaşmamız için bizi karşılıklı konuşturmak istedi.ancak belli bir süre sonra işler rayından çıktı ve eşimin yanında bana olmadık hakaretler etti...anlayacaginiz annemin sinirini benden çıkardı.kaldıramayacağım kadar ağırdı.esim işe annesine ağzını açıp bir kelime bile etmedi.ben evden çıktım ablama gittim.ablamda kaldim.esim bir kaç bir şey söylemek istemiş annesi kabul etmemiş.o seni kullanıyor falan demiş.neyse eve giderken eşim çok huzursuzdu biz birbirimizi seviyoruz kimseyi karıştırmayalım dedim.ama maalesef olmadı.esim sürekli annesini aramak istiyor,görüşmek istiyor ve benim yaşadıklarımı yok saymaya başladı..annesi bir kaç kere beni aradı cevap vermedim.ozur diledi onurunu kabul etmedim,edemedim...eşim çok sinirlendi ve alttan almamı annesiyle tekrar konuşmamı istedi yapamadım.cok gurur incindi.cok üzüldüm.42 yaşındayım 16 yasinda oğlum var..bu yaşta bu kadar ağır hakaretleri kaldıramıyorum.esim sen sorumlusun dedi psikolog ile görüştüm..ama yine de ben bir türlü kaynanami affedemiyorum.haşa ben kimim tabi ama ne bileyim olmuyor.simdi anjiyo oldu evde yemek hazırladım esimle gönderdim.tatlisina kadar yaptım ama yavrumun sınavları vardı gidemedim.ama arayıp onun sesini duymak istemiyorum.esim de sana birsey demedikçe iyice ipleri eline aldın diyor.bu arada kaynanamin oğluma yaptıkları söylediklerine cabası..yok sen bizimsin,bizim tarafı tutacaksın.falan filan..aramak istemiyorum gitmek istemiyorum bana yardım edin nolur.ne yapmalıyım.cok uzun oldu kusura bakmayın
Eşinizin akrabasının ablanıza yaptığı bir şeyi anneniz kaynananızla kimseye açmadan nasıl çözecekti, telepati yoluyla şahsın beynine mi girilecekti? Eşinizin akrabası şahıs nasıl bir yüzsüz olabilir ki kendi yediği haltı sülaleye yaysın? O şahsın annesi ile sizin anneniz tanışıyor mu ki gitsin onun annesiyle konuşsun, tanıyorsa gereksiz olmuş tanımıyorsa kaynananızla muhatap olmasından doğal bişey yok annenizin. Size neden anlık haber verilsin mesela, olayın neresindesiniz? Ne yapacaktınız da bu raddeye gelmeyecekti. Çok yuvarlak anlatmışsınız her şeyi.Eşimin bir akrabası ablama yanlış anlaşılmaya mahal verecek hareketler yapmış.annem de kayinvalideme o kişiyi uyarmasını istemiş.kayinvalidem de o kisiye durumu açmış..o kişi de annesine ve akrabalara durumu yaymış.olay büyüdü. Annem.kaynanama kimse duymasın aramızda halledelim demiş ama işte becerememisler..yüzlerine gözlerine bulastirmislar olayı.annemin haksızlığı kayinvalideme değil gidip ya o kisiye yada o kişinin annesine soylemeliydi.ve benim olaydan haberim yoktu.annem bana söyleseydi yada kayinvalidem annemle konuştuktan sonra bana haber verseydi bu durum bu kadar dallanip budaklanmazdi.olay başka yerlere gitti.insallah kendimi anlatabilmisimdir.
Asıl olayda muhatap alınma beklentisine olan siz, sonra benden uzakta halletselerdi diyorsunuz. Olaylara çok fazla kendi açınızdan baktığınız için fikirleriniz ve isteklerinizin eşiniz tarafından kâle alınmaması normal.Çok teşekkür ederim.bana bu kadar yüklenince bende bir tuhaf oldum.kendimi anlatamadım galiba dedim.keske annemle arasında ki sorunlarını kendileri halletseydi.annemin sinirini benden cikarmasaydi.ikisi konuşup anlasabilirdi.yada konuşmamayı tercih edebilirlerdi.arada ben kaldım.bu durumda annemi elimin tersi ile itemezdim.sadece yorum yapmadım.hic kimse hakareti haketmez.hemde ağır hakaretler onlar normal laflar değildi.yoksa benden özür diler mi sizce?inanın buraya yazamıyorum o hakaretleri,utanıyorum çünkü..
Gerçekten fırıldak merdaneymiş döndürüp duruyor laflarıda hepHaksızdı dedin mi? Konuyu açarken arkalarında durdum diyordun. Biz sana laf anlatamayız, söylediğin şeyleri değiştirip duruyorsun.
Ha buda kaynanasının ona hakaret etmesini haklı çıkarıyor öyle mi??Bence siz haksızsınız bu konuda. Aileniz hata yapmış sizde hatanın arkasında durmaya çalışmışsınız.
Olayı tam anlatmıyor ki ne yaşandı bu duruma geldi. Ailemi savunacak diye ne dedi kv'ye.Hatayı savunmak zordur. Savunacak diye neler söyledi.Ha buda kaynanasının ona hakaret etmesini haklı çıkarıyor öyle mi??
Kayinvalidemle gecen sene ailemle ilgili bir durumdan dolayı biraz zitlastik.bu konuda kaynanam haklıydı.ama annemi ve ablamı kaynanama karşı korumam lazımdı.esim anlaşmamız için bizi karşılıklı konuşturmak istedi.ancak belli bir süre sonra işler rayından çıktı ve eşimin yanında bana olmadık hakaretler etti...anlayacaginiz annemin sinirini benden çıkardı.kaldıramayacağım kadar ağırdı.
AdChoices
ADVERTISING
oğluma yaptıkları söylediklerine cabası..yok sen bizimsin,bizim tarafı tutacaksın.falan filan.
Annemin ve ablamın arksinda durmak zorundaydım.esim hep der ne olursa olsun benim annem diye...o da benim nolursa olsun annem ve kayinvalideme onu kotuleyemem
Kendimi iyi anlatamadım galiba.annemi ve ablamı savunmadim kaynanami ezmedim.sadece kayinvalideme annemin haksız olduğunu söylemedim.onunla oturup annemin hatalarını cekistirmedim.gittigim ablamda diğer ablam..tartışma sebebi olan ablam değil.
Ben senin annenle görüşmek istemiyorum sende istersen benim annemle görüşme dedim.kendi annesiyle degil
Şehir dışında oturuyorum.ablamin evi yakındı oraya gittim.annem kötülük yapmadı sadece haksızdı dedim.haksiz olan kötülük yapmış olmuyor.bana söylediği hakaretler için özür dilemiş olabilir mi acaba?
Çok teşekkür ederim.bana bu kadar yüklenince bende bir tuhaf oldum.kendimi anlatamadım galiba dedim.keske annemle arasında ki sorunlarını kendileri halletseydi.annemin sinirini benden cikarmasaydi.ikisi konuşup anlasabilirdi.yada konuşmamayı tercih edebilirlerdi.arada ben kaldım.bu durumda annemi elimin tersi ile itemezdim.sadece yorum yapmadım.hic kimse hakareti haketmez.hemde ağır hakaretler onlar normal laflar değildi.yoksa benden özür diler mi sizce?inanın buraya yazamıyorum o hakaretleri,utanıyorum çünkü..
Ben kayinvalideme yukselmedim.o bana yükseldi.. eski konuları açtı.anneme gitmemi istemedi..ve hakaret etti.
Üste çıkmaya çalışmadım.. annemin haksızlığına karşı onunla oturup annemi cekistirmedim..sizce neden özür diliyor olabilir?
Ben sizi anladım, anneniz kayınvalidenize X kişisi kızıma rahatsız edici hareketler yapmış, aman dünür kimseler duymadan aramızda halledelim uyarırsan iyi olur gibi bir şeyler demiş olacak ki kayınvalideniz de gidip o kişiyi uyarmış ama o akraba olayı dallandırıp budaklandırmış tüm sülaleye yaymış, anneniz kimse duymadan hallolacak sanarken olayı 7 düvel duymuş, akrabalar da muhtemelen kayınvalidenize sen elalemin kızı için kendi insanına nasıl laf edersin diye tepki göstermiş araları açılmış, kayınvalideniz de bu durumdan annenizi mesul tutuyor, annenize söylemediği lafları size söyleyip dedikodusunu yapınca tepki gösterdiniz, yanlış anlamadım değil mi?Eşimin bir akrabası ablama yanlış anlaşılmaya mahal verecek hareketler yapmış.annem de kayinvalideme o kişiyi uyarmasını istemiş.kayinvalidem de o kisiye durumu açmış..o kişi de annesine ve akrabalara durumu yaymış.olay büyüdü. Annem.kaynanama kimse duymasın aramızda halledelim demiş ama işte becerememisler..yüzlerine gözlerine bulastirmislar olayı.annemin haksızlığı kayinvalideme değil gidip ya o kisiye yada o kişinin annesine soylemeliydi.ve benim olaydan haberim yoktu.annem bana söyleseydi yada kayinvalidem annemle konuştuktan sonra bana haber verseydi bu durum bu kadar dallanip budaklanmazdi.olay başka yerlere gitti.insallah kendimi anlatabilmisimdir.
KesinlikleKayınvalideniz sürekli kendi tarafına birilerini çekmeye çalışan bir profil belli ki. Birine düşman olduysa illa başkalarını da o kişiye düşman edecek. Önce sizden annenize karşı cephe olmanızı beklemiş. Şimdi de çocuğunuzu size karşı doldurup onu tarafına çekmeye çalışıyor. Bu tarz insanlarla muhatap olmamak en iyisi canınızı sıkmayın. Eşiniz konusunda ise yapacak bir şey yok ne yazık ki.
O kadar güzel anlamışsınız ki olayı çok teşekkür ederim.annemdeki hata da kaynanama söylemeseydi zaten.ama anlatamadım buradaki insanlara.ne iftira atmadığım kaldı, ne eziklemedigim kaldı, ne yalancıligim kaldı ne de fena olmam...tam artık vazgeçiyordum ki siz yazdınız..çok teşekkür ederim gerçekten...buraya konu açtığımada pişman oldum.birisini tanımadan bu kadar kızgınlık öfke saçmak neden anlamıyorum.Ben sizi anladım, anneniz kayınvalidenize X kişisi kızıma rahatsız edici hareketler yapmış, aman dünür kimseler duymadan aramızda halledelim uyarırsan iyi olur gibi bir şeyler demiş olacak ki kayınvalideniz de gidip o kişiyi uyarmış ama o akraba olayı dallandırıp budaklandırmış tüm sülaleye yaymış, anneniz kimse duymadan hallolacak sanarken olayı 7 düvel duymuş, akrabalar da muhtemelen kayınvalidenize sen elalemin kızı için kendi insanına nasıl laf edersin diye tepki göstermiş araları açılmış, kayınvalideniz de bu durumdan annenizi mesul tutuyor, annenize söylemediği lafları size söyleyip dedikodusunu yapınca tepki gösterdiniz, yanlış anlamadım değil mi?
Kusura bakılmasın da bu durumda ben de annemin dedikodusunu yapan kayınvalideme annemi bana çekiştirme derdim, eşim ne olursa olsun o benim annem diyorken, bu olay sonrası aramızdaki gerginliği gidermek için karşılıklı konuşmaya çalışırken bana ağza alınmayacak hakaretler eden kayınvalidemle annemin dedikodusunu niye yapayım niye ağzına laf vereyim
Üstelik burada günah keçisi anneniz de değil, kadın kötülük de yapmamış, kayınvalidenize hakareti de yok, kötü bir davranışı da yok, kayınvalidenizin o akrabasının belki de gerçekten bilerek yaptığı hareketi bastırmak kendisini üste çıkarmak için millete anlatmasının suçlusu anneniz değil, burada tek hata var o da keşke anneniz o kişiyi direkt kendisi uyarsaydı yine bu olay dallanır budaklandırdı, yine o akraba herkese anlatırdı ve olay kayınvalidenizin de kulağına gelirdi ve kayınvalideniz yine size annenizi çekiştirirdi ama en azından annen yüzünden akrabalarımla kötü oldum diyemezdi.
Ve haklısınız kayınvalidenizin sorunu annenizleyse, annenizi size çekiştirip annenle görüşmeyeceksin gibi ültimatomlar veremez, onların arasındaki mesele onları ilgilendirir sırf bu yüzden kimse kimsenin aile ilişkilerine müdahale edemez yasaklar koyamaz.
Bence anneniz akrabayı kayınvalidenizin uyarmasını istemekte hatalı ama kayınvalideniz de az değil, oğlunuza ne biçim laflar onlar, sen bizimsin bizim tarafı tutacaksın ne demek? Çocuklar kimsenin malı değil eş aileleri de birbirinin rakibi değil, hele hele fırsat bu fırsat deyip size hakaret etmesi ayıp, siz 42 yaşındaysanız kayınvalide nereden baksanız 60 yaş üzeri, koskoca kadına yakışıyor mu hakaret etmek?
Kayınvalideniz hastalanmış geçmiş olsun Allah şifa versin inşallahbundan sonra görüşürsünüz görüşmezsiniz orası sizin bileceğiniz iş ama ben kayınvalidenizle bir olup annenizi çekiştirmemenizi haklı buldum, annenizi olayın asıl muhatabıyla kendisinin görüşmeyip kayınvalidenizi elçi tayin etmesi sebebiyle haksız buldum, kayınvalidenizi de annenizle arasındaki meseleye sizi karıştırıp size kötülemeye çalışması, annenizi size çekiştirmesi, annenize gitme yasağı koyması ve size hakaret etmesi sebebiyle haksız buldum.
Sadece anlatmaya çalışıyorum.ama görüyorum ki ne kadar anlatırsam anlatayım siz anlamak istediğiniz gibi anlayacaksınız.. çünkü anlamak isteyen bir şekilde anlıyor insanı...karşınıza sizin gibi degilde gerçekten sorunlarınızı anlamak isteyen,alaya almayan insanlar çıkarsın..Gerçekten fırıldak merdaneymiş döndürüp duruyor laflarıda hep
Ezmişsin işte. Haklıyken haksiz duruma düşürüp kavgayı fitillemişsiniz.Ezmedim ki..ezdigimi nereden çıkarttınız..
Sadece anlatmaya çalışıyorum.ama görüyorum ki ne kadar anlatırsam anlatayım siz anlamak istediğiniz gibi anlayacaksınız.. çünkü anlamak isteyen bir şekilde anlıyor insanı...karşınıza sizin gibi degilde gerçekten sorunlarınızı anlamak isteyen,alaya almayan insanlar çıkarsın..
Kaynananızın haklılığına inanmışsınız ama önce konuya fişek gibi giriş yapıp zıtlaştık annemi ablamı korumam lazımdı diye bahsettiniz.ailemle ilgili bir durumdan dolayı biraz zitlastik.bu konuda kaynanam haklıydı.ama annemi ve ablamı kaynanama karşı korumam lazımdı.
savunmadim ve ezmedim.
sadece kayinvalideme annemin haksız olduğunu söylemedim.
Annem için ortalığı yakıp yikmadim.
Üste çıkmaya çalışmadım.. annemin haksızlığına karşı onunla oturup annemi cekistirmedim
Diye devam ettiniz zıtlaşırken ne yaptınız peki o zaman ? Kadında bir anda size hakarete başladı.sadece yorum yapmadım
Beni neden eksi yağmuruna tuttunuz aşk olsun yanlış olan ne var yazdığımdaKayınvalideniz sürekli kendi tarafına birilerini çekmeye çalışan bir profil belli ki. Birine düşman olduysa illa başkalarını da o kişiye düşman edecek. Önce sizden annenize karşı cephe olmanızı beklemiş. Şimdi de çocuğunuzu size karşı doldurup onu tarafına çekmeye çalışıyor. Bu tarz insanlarla muhatap olmamak en iyisi canınızı sıkmayın. Eşiniz konusunda ise yapacak bir şey yok ne yazık ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?