Kayınvalidemle konusmak istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annem için ortalığı yakıp yikmadim.siz iyimisiniz yaaaa yazdıklarımı okumuyorsunuz galiba
Kocanız da yakıp yıkmıyor ki bakınca. Ne verdiyseniz onu alıyorsunuz bunun bi farkına varın, hayatınız kolaylaşsın.

Sezarın hakkı sezara. Hakaret olmadığı sürece haksız kimseyi savunmam. Kimse de beni savunmasın kafasındayım.. Lakin sizdeki tek sorunun bu olduğunu düşünmüyorum siz zaten ipleri koparmak için erketeye yatmış gibisiniz.

Eşinizin akrabasının ablanıza yaptığı bir şeyi anneniz kaynananızla kimseye açmadan nasıl çözecekti, telepati yoluyla şahsın beynine mi girilecekti? Eşinizin akrabası şahıs nasıl bir yüzsüz olabilir ki kendi yediği haltı sülaleye yaysın? O şahsın annesi ile sizin anneniz tanışıyor mu ki gitsin onun annesiyle konuşsun, tanıyorsa gereksiz olmuş tanımıyorsa kaynananızla muhatap olmasından doğal bişey yok annenizin. Size neden anlık haber verilsin mesela, olayın neresindesiniz? Ne yapacaktınız da bu raddeye gelmeyecekti. Çok yuvarlak anlatmışsınız her şeyi.
Asıl olayda muhatap alınma beklentisine olan siz, sonra benden uzakta halletselerdi diyorsunuz. Olaylara çok fazla kendi açınızdan baktığınız için fikirleriniz ve isteklerinizin eşiniz tarafından kâle alınmaması normal.

Siz haksız oldukları halde kendi ailesini savunduysanız eşinizde haklı olan annesini savunma ihtiyacı duymuş ama ipleri eline aldın vs hoş laflar değil. Bence bir süre için düşünmeyin bunları her zamanki gibi normal davranın zamanla unutulup gitsin. Herkes birbirine gereksiz yere yükselmiş çünkü.

Konuda kaynananız haklıymış, kadın özür de dilemiş. Neyin kini be affedememesi bu? Eşiniz haklı. Ortamı ve evliliğinizi iyice germeyin.

Def olsun gitsin kaynana
Hem beni çağırıp küfür edecek hem iki kuru özür olay oldu bitti.
Ee sizde biraz ona küfür edin ödeşin sonra özür dileyin.
Milletin yapıp edip ondan sonra aynen eskisi gibi görüşelim demesine ayar oluyorum.
Eşinize de söylemişsiniz bir süre o kendi annesiyle siz kendi annenizle görüşün olsun bitsin.
Bu arada anneniz ne akla hizmet dünuruyla ona onu söyle buna bunu söyle olaylarına girmiş anlamadım.
Baştan bu işin bu raddeye geleceği belliymiş.
Bir şey söyleyecekse ağzı varsa o söylesin
O konuda annen yüzde bin haksiz

Yani olayı bilmiyoruz ve 16 yaşında oğlunuz var. Yaklaşık 20 sene içinde kayananiz nasıl bir insandı onu da bilmiyoruz
Ben 2 seneyi geçti evliyim
Bilen bilir günahım kadar sevmem kayinvalidemi. Annem bir şey dese falan da savunmam yani banane hak etmiş derim hak etmemis olsa dahi. Çünkü sevmiyorum kadını. Kötü biri.
Eşim ailesiyle görüşmemek kararı aldı mesela ben diyorum git görüş ama beni katma. Canı isterse görüşsün beni bağlamaz.
Psikolog da siz görüşmek istemiyorsanız gorusmeyin dedi. Zona falan çıkarttım çenesi yüzünden. Eksik kalsın varlığı.
Eğer sevmiyorsanız sevmiyorsunuzdur. Eşiniz de kabullensin

oğluma yaptıkları söylediklerine cabası..yok sen bizimsin,bizim tarafı tutacaksın.falan filan.

Annemin ve ablamın arksinda durmak zorundaydım.esim hep der ne olursa olsun benim annem diye...o da benim nolursa olsun annem ve kayinvalideme onu kotuleyemem

Ben senin annenle görüşmek istemiyorum sende istersen benim annemle görüşme dedim.kendi annesiyle degil

Ben kayinvalideme yukselmedim.o bana yükseldi.. eski konuları açtı.anneme gitmemi istemedi..ve hakaret etti.

Üste çıkmaya çalışmadım.. annemin haksızlığına karşı onunla oturup annemi cekistirmedim..sizce neden özür diliyor olabilir?

Ben sizi anladım, anneniz kayınvalidenize X kişisi kızıma rahatsız edici hareketler yapmış, aman dünür kimseler duymadan aramızda halledelim uyarırsan iyi olur gibi bir şeyler demiş olacak ki kayınvalideniz de gidip o kişiyi uyarmış ama o akraba olayı dallandırıp budaklandırmış tüm sülaleye yaymış, anneniz kimse duymadan hallolacak sanarken olayı 7 düvel duymuş, akrabalar da muhtemelen kayınvalidenize sen elalemin kızı için kendi insanına nasıl laf edersin diye tepki göstermiş araları açılmış, kayınvalideniz de bu durumdan annenizi mesul tutuyor, annenize söylemediği lafları size söyleyip dedikodusunu yapınca tepki gösterdiniz, yanlış anlamadım değil mi?

Kusura bakılmasın da bu durumda ben de annemin dedikodusunu yapan kayınvalideme annemi bana çekiştirme derdim, eşim ne olursa olsun o benim annem diyorken, bu olay sonrası aramızdaki gerginliği gidermek için karşılıklı konuşmaya çalışırken bana ağza alınmayacak hakaretler eden kayınvalidemle annemin dedikodusunu niye yapayım niye ağzına laf vereyim

Üstelik burada günah keçisi anneniz de değil, kadın kötülük de yapmamış, kayınvalidenize hakareti de yok, kötü bir davranışı da yok, kayınvalidenizin o akrabasının belki de gerçekten bilerek yaptığı hareketi bastırmak kendisini üste çıkarmak için millete anlatmasının suçlusu anneniz değil, burada tek hata var o da keşke anneniz o kişiyi direkt kendisi uyarsaydı yine bu olay dallanır budaklandırdı, yine o akraba herkese anlatırdı ve olay kayınvalidenizin de kulağına gelirdi ve kayınvalideniz yine size annenizi çekiştirirdi ama en azından annen yüzünden akrabalarımla kötü oldum diyemezdi.

Ve haklısınız kayınvalidenizin sorunu annenizleyse, annenizi size çekiştirip annenle görüşmeyeceksin gibi ültimatomlar veremez, onların arasındaki mesele onları ilgilendirir sırf bu yüzden kimse kimsenin aile ilişkilerine müdahale edemez yasaklar koyamaz.

Bence anneniz akrabayı kayınvalidenizin uyarmasını istemekte hatalı ama kayınvalideniz de az değil, oğlunuza ne biçim laflar onlar, sen bizimsin bizim tarafı tutacaksın ne demek? Çocuklar kimsenin malı değil eş aileleri de birbirinin rakibi değil, hele hele fırsat bu fırsat deyip size hakaret etmesi ayıp, siz 42 yaşındaysanız kayınvalide nereden baksanız 60 yaş üzeri, koskoca kadına yakışıyor mu hakaret etmek?

Kayınvalideniz hastalanmış geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah bundan sonra görüşürsünüz görüşmezsiniz orası sizin bileceğiniz iş ama ben kayınvalidenizle bir olup annenizi çekiştirmemenizi haklı buldum, annenizi olayın asıl muhatabıyla kendisinin görüşmeyip kayınvalidenizi elçi tayin etmesi sebebiyle haksız buldum, kayınvalidenizi de annenizle arasındaki meseleye sizi karıştırıp size kötülemeye çalışması, annenizi size çekiştirmesi, annenize gitme yasağı koyması ve size hakaret etmesi sebebiyle haksız buldum.

Burada konu ne olursa olsun esinizle araniz bozulmus esiniz sizi annesiyle görüşmeye zorlayamaz gorusmek zorunda da degilsiniz oncelik kendi es ve cocugunuz
Diger konuda da dunurler haksiz bile olsa insanin kendi ailesini ezdirmemesini anlayabiliyorum burada ne konular okuyoruz erkekler anneleri kotuluk yapsa bile anam da anam derken kiziyoruz ama sonucta yine eşler annem haksiz diyemiyor o sebeple ben konu sahibini suclayamiyorum es ailesinin ağzına laf vermek istememis ama sorun gorusmeye zorlamak bence

Kesinlikle
Kadın yerinde rahat durmuyor.
Benim ile olan meselesine kendi oğlunu karıştırdığı yetmiyor.
Birde kadının oğlunu yanına çekmeye çalışıyor.

O kadar güzel anlamışsınız ki olayı çok teşekkür ederim.annemdeki hata da kaynanama söylemeseydi zaten.ama anlatamadım buradaki insanlara.ne iftira atmadığım kaldı, ne eziklemedigim kaldı, ne yalancıligim kaldı ne de fena olmam...tam artık vazgeçiyordum ki siz yazdınız..çok teşekkür ederim gerçekten...buraya konu açtığımada pişman oldum.birisini tanımadan bu kadar kızgınlık öfke saçmak neden anlamıyorum.

Gerçekten fırıldak merdaneymiş döndürüp duruyor laflarıda hep
Sadece anlatmaya çalışıyorum.ama görüyorum ki ne kadar anlatırsam anlatayım siz anlamak istediğiniz gibi anlayacaksınız.. çünkü anlamak isteyen bir şekilde anlıyor insanı...karşınıza sizin gibi degilde gerçekten sorunlarınızı anlamak isteyen,alaya almayan insanlar çıkarsın..

Geçmişte sıkıntı çok yaşadığınız icinmi şimdi dolup gürlediniz.Bir anlık değil gibi.Cunku o haklıydı annemi ablamı ezdirmemek için susmadim yazmışsınız Valla durum esinizin tavrıyla şekillenir yarın al bu mahkeme celbi bitti bu iş yaparmi onu siz bileceksiniz tanıyan sizsiniz.Birde genelde mi bozuktu aranız kayınvalide ile çok mu ağır laflar etti bunuda kaldiramayabilirsiniz buda kötü elbet dil yarası.Uzun vadede dediğim gibi eşiniz napar bilemiyorum

ailemle ilgili bir durumdan dolayı biraz zitlastik.bu konuda kaynanam haklıydı.ama annemi ve ablamı kaynanama karşı korumam lazımdı.
Kaynananızın haklılığına inanmışsınız ama önce konuya fişek gibi giriş yapıp zıtlaştık annemi ablamı korumam lazımdı diye bahsettiniz.
Sonra
savunmadim ve ezmedim.
sadece kayinvalideme annemin haksız olduğunu söylemedim.
Annem için ortalığı yakıp yikmadim.
Üste çıkmaya çalışmadım.. annemin haksızlığına karşı onunla oturup annemi cekistirmedim
sadece yorum yapmadım
Diye devam ettiniz zıtlaşırken ne yaptınız peki o zaman ? Kadında bir anda size hakarete başladı.
Sonrada hemen ''karşınıza sizin gibi,yok sizinde başınıza gelsin'' gibi cümleler geliyor. dünde biri sanki sizin kocanız bakireydi diye bi savunma yaptı konu ben değilim sizsiniz benim karşıma çıkan durumlara ben gerekeni yaparım buraya yazarsamda söylediklerimi sizin gibi değiştirmem.

Beni neden eksi yağmuruna tuttunuz aşk olsun yanlış olan ne var yazdığımda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…