Kayınvalidemle konusmak istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazen erkeklere de çok üzülüyorum, çok arada kalıyorlar. Biri annesi, diğeri eşi ne yapsın bu adam? Siz öncelikle haksız oldukları halde annenizi ve ablanızı savunmuşsunuz. Olayların bu raddeye gelmesinde payınız büyük. Şu tavrınız sadece aile huzurunuzu bozar, başka da bir işe yaramaz.

Yani konu sahibi, bak kaç yaşına gelmişsin, boyum kadar çocuğun var, kaynanan sana kötülük yapmamış hatta kötülük yapan annen ve ablan olduğu halde seni silmemiş. Annenlerin haksız olduğunu kabul etmemek zaten onları savunmak oluyor. Bir kere yanlış yapıyorsun, yeni gelin gibi kavga sonrası kendi evine gitmek yerine ablanın evine gitmişsin. Kocanla kavga etmişsin. Üstüne haksız olduğun halde kaynananla iletişimi kesmişsin.

Çok haksızsın anlamıyorsun bunu.

Esim, Özrünü dilemiş amnemi babamı hastalık sürecinde usulende olsa görsün isterim ben de olsam. Bu kadar keskin olmanın kimseye bir faydası olacağını düşünmüyorum. İkimizde karşılıklı aileler görüşmeyelim demek de çözüm değil aslında. İşi yokuşa sürmek.
Çok samimi olmayın içinizden gelmiyorsa ama bazi zamanları idare etmek gerekir.

Şehir dışında oturuyorum.ablamin evi yakındı oraya gittim.annem kötülük yapmadı sadece haksızdı dedim.haksiz olan kötülük yapmış olmuyor.bana söylediği hakaretler için özür dilemiş olabilir mi acaba?

Annemin ve ablamın arksinda durmak zorundaydım.esim hep der ne olursa olsun benim annem diye...o da benim nolursa olsun annem ve kayinvalideme onu kotuleyemem

Haksızdı dedin mi? Konuyu açarken arkalarında durdum diyordun. Biz sana laf anlatamayız, söylediğin şeyleri değiştirip duruyorsun.

Annemin ve ablamın arksinda durmak zorundaydım.esim hep der ne olursa olsun benim annem diye...o da benim nolursa olsun annem ve kayinvalideme onu kotuleyemem

Kötülemezsiniz, ama haksizsalar da kayinvalideyle de olay yasamazsiniz. Dengeyi kuramamissiniz olay raydan cikmis. Size saydirmasi tabi hakli degil, ama sasirtici da degil.

Anneniz ve ablanız ne yapmıştı? Çok mu büyük bir ayıp ve yanlış yaptılar?
Eğer basit birşeyse ben de karşımda anneme ve bana hakaret eden kimseye kendimi ve ailemi ezdirmem. Millet leş gibi aldatan kumarcı ayyaş oğullarına laf söyletmiyor, millet terbiyesiz ağzından leş akan, büyücü hocacı kaynanaya laf söyletmiyor, ben neden kendi aileme söyleteyim?
Zaten kaynananız olgun kadın olsa olayı deşmezdi, bir de karşılığında size hakaret hiç etmezdi.

Valla ila kocamın kabul edeceği bir sorun olmasına gerek yok. Bana iyi gelmiyorsa, beni strese sokuyorsa, sınırlarımı aşıyor ve her gördüğümde beni huzursuz ediyorsa, ayaklarım her defasında geri gidiyorsa ve şahsım öyle uygun bulmuşsa ben de görüşmem ne kaynanamla ne kimseyle. Eş kişisi de isterse ve kendince sebepleri varsa kendisi de ailemle görüşmesin önemli değil. Ama bana gelip de görüşeceksin, mecbursun diyemez. Valla görüşmeye devam ettiğimde kendime saygımı kaybedeceksem kimse kusura bakmasın, hiç kimse benim psikolojimden daha önemli değil , eşim bile.. Kendime önce ben lazımım, eşimden önce bile.

Ben senin temanı haklı buldum konu sahibi, eşin sana saygı duysun ya da söyle anasının kucağına koşsun, kimi adamlara kadın lazım değil, ana lazım ebeveyn lazım. İster 20 yaşında, ister 50 yaşında. Ezdirme kendini bu yaştan sonra, işin gelirin de varsa daha ne, kafanın tası atarsa gönder anasının evine bol bol konuşsun, görsün, doysun bu saatten sonra.

Yüklenmeyin kadına arkadaşlar, annesi hatalı olsa bile kv kimi kime kötülüyor, "höst!" derler adama. Ayrıca dayanamayıp tatlısına kadar yapıp göndermiş yine, insan bazen birinden soğuyunca yıllarca görmek istemiyor.
Sizin kayınvalideniz size annenizi çekiştirse sonra üzerine bir de hakaret etse affeder misiniz? Gururum kırıldı dediğine göre basit bir şey değil demek ki

ben her zaman haklıya haklı haksız haksız dediğim için sizi haksız buldum. neden haksız bir insanı savunayim ki? haksizsa mezardan dedem kalksa gelse haksızdır yani kim olursa olsun. yok annem ile ablamı kayinvalideme karşı savunmam lazımdı vs vs. sonrasında kayinvalide ettiği hakaretler nedeniyle elbette haksız ama özür dilemiş kocaman kadın. 42 yaşından sonra evliliğinizin altına dinamit koyup patlatmaksa niyetiniz bu şekilde devam edin.

Çok teşekkür ederim.bana bu kadar yüklenince bende bir tuhaf oldum.kendimi anlatamadım galiba dedim.keske annemle arasında ki sorunlarını kendileri halletseydi.annemin sinirini benden cikarmasaydi.ikisi konuşup anlasabilirdi.yada konuşmamayı tercih edebilirlerdi.arada ben kaldım.bu durumda annemi elimin tersi ile itemezdim.sadece yorum yapmadım.hic kimse hakareti haketmez.hemde ağır hakaretler onlar normal laflar değildi.yoksa benden özür diler mi sizce?inanın buraya yazamıyorum o hakaretleri,utanıyorum çünkü..

O an beni savunmaktan aciz olan benim kocam olamaz.

Madem yorum yapmadiniz o zamn kayınvalidenizle neden yukseldiniz de hakaret etti ?

Haksiz birini hakli olan kisiye gercegi bildiginiz halde savunmussunuz, uste cikmaya calismissiniz, küfürü yemissiniz.
Sorun ne?
Neden ozur diliyor ki anlamadim, bir de kabul etmemissiniz

esiniz tabi ki gorusecek anasiyla, kim olarak istemiyorsunuz?
Oglunuz da buyuyunce sizinle gorusmesin madem esi kizarsa

dogruyu bildiginiz halde haksizi hakli çıkarmaya uğraşıp delirtmisiniz kadini, ne yapmasini bekliyordunuz ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…