Kayınvalidemle sorunlar

bırcok ınsan tepı gostermıs okuduğum kadarıyla.
tamam butcesı olmaz ama senı kenara ceker bak kızım benım az bır bütçem var ona gore bakalım yada alın bu parayı uzerını tamamlayın ıstedıgınızı alın der.bu ne böyle sankı kıza defol gıt der gıbı.bence kayınvalıden oğlunu kıskanıyor ve senı bezdırmeye çalışıyor.nısanlınla konuş,adam akıllı.boyle baslarsa böyle gıder benımkıde böyle cunku.kendı ıstedıgı begendıgı olsun ıster para sıkıntı degıl onemlı olan baskıyı kurmak akılları sıra

duygulaerıma tercüman olduğun için teşşekkür ederim. benimde anlatmaya çalıştığım tavrı. parası pulu değil işte.bana baştan dedi zaten düğüne şu kadar bütçem var bunun dışına çıkamam dedi. o bütçeye uygun olanı buldum. üstüne çıkmadım. nişanda şu kadarlık bişey alırım dedi ondan ucuza malettim. hep raştırdım. bende memur ailesiyim kimseyi zorlamanın bir anlamı yok. vicdansızca giderim fiyatı ne olursa olun alır çıkarım mantığında olmadım hiçbir zaman. kayınvalidemin hep benim istediğim dediğim olsun tavrı beni çıldırtıyor. birde diyip diyip demedim demesi. aileme şunu yapcam diyor, sonra yapmasam diye bana söylüyor ailemle aralarında kalıyorum. senden kimse şunu yap talebinde bulunmadı. aile içinde söz veripte beni arada niye bırakıyorsun.

Nişanlınız vermesin maaşını , çıkın birlikte yapın alışverişinizi, kayınvalideniz hem karışmamış hemde borçlanmamış olur.

Canım benim ki hiç bise yapmadi her şeyi eşim dedesi yaptı ailem destek oldu bana bi bilezik bile almadi ama eşim çok iyi çok seviyorum evin ayrıca nişanını seviyorsan boşver seviyeli olur az gorusursun iyi olan gelin kaynana görmedim zaten eş ise üçüncü kişileri boşverrrr

nişanlımı çok seviyorum. kayınvalidemin davranışları ve hoş olmayan konuşmalarından dolayı kopma noktasını geldik. ayrılalım dedik. o ağladı ben ağladım. birbirimizi seviyoruz ve aynı kafa yapısındayız. sadece kayınvalidem hem hırsını alıyor hemde oğlunu paylaşmak istemiyor. onun yanında kuzum kuzum diyor o yokken suratı asıyor. ben anlamıyorum beni seviyormu sevmiyormu gelin olarak istiyormu istemiyormu. nişanlımda ailesinin patavatsız olduğunu kabul ediyor ama elinden bişey gelmiyor.

az cok benzer seyler yasadıgım ıcın soyluyorum.mesela benım beyaz eşyalarım kayınvalıdem aldı.kotusunu almadı en ıyısını aldı ama ben secmedım.hep onların gonlu olsun dıye onların begendıgını aldım sımdı tum eşyalarım copte ben yenılerını aldım...

sinirlendim okumadım hepsini
yapan birini bulmuşsunuz da bunuyorsunuz resmen..
evlenmeye kalkan sizsizin aileler neden size bi şey yapmak zorunda olsun ki?
siz kendiniz gönlünüzce düzün evinizi o zaman.. ne istiyosanız kaç paraya istiyosanız onu alın..
bize iki taraf da bi şey yapmadı ama her iki tarafın da başımın üzerinde yeri var..

duyun sitresi gecdimi kafana rahatladım çok takmazsin çok haklısın bence ama kaynakları tip cozemez :))
Bence sende çok takip kendini sikma duyun geçer hala ayniysa mecbur kaldığı n zaman gorusursun .
Nisannında biliyormuş huylari usdelemez görüşmek için bence sende kayinvalide için sevdigin adamı birakma benimki hiç bise yapmadi süslendi puslendi geldi her şeyi eşim dedesi yaptı kayinvalidem neler etdi ama boşver dedim şimdide huzurla oturuyor yuvada çok şükür rabbim eşi güzel versin 3 ler geçici .

doğru söylüyorsun. geçecek bunlarda 00gelin. :))

doğru söylüyorsun. geçecek bunlarda 00gelin. :))
ınan geçecek şimdi böyle uzuldugün için kendine kizican düğünden sonra gerçek kayinvalideni tanirsin belki borca girmek istemiyor sitresten tavrını farkında değildir ben büyük boşver dedim zamanla durumun oldukça beyenmediklerini ekibince değişirsin.

Siz suçu kv'deye atacaginiz yerine, önce nisanlinizi bir gözden geçirin. Yahu 30 yasindaki adam nasil daha harslik alir? 5 kurussuz dolasir? Siz ikiniz flört eden ögrenci degilsinizki! Benim gözümde asil sorun nisanlin.

Hepimis evlendik, hepimiz dügün telasi yasadik fakat hepimiz bunu nisanlimiz ile yasadik. Siz kv'deniz ile bu telasi yasiyorsunuz, farkindamisiniz? Benim kv'demde dügünümüzü, mobilyamizi ödemeye felan teklif etti fakat ben hep herseyimi esim ile hal etmistim. Beraber mobilya bakmaya gittik, salon bakmaya,.. ve esim herseyi annesi ile hal ederdi. Ben bir sefer bile bu maddi konularda kv'de ile yüz göz olmadim. Ve sanirim hiç kimse kina malzemesi kadar küçük birsey için kv'desi ile yüz göz olmadi.

Burda hiç kimse ooooh, kv'de ne kadar güzel yapiyor demiyor. Kadin biraz dengesiz olabilir fakat sen ve nisanlin olgun insanlar olmaniz gerekiyor. Kv'denin huyunu bildikten sonra niye halen israr ile kina malzemesi, kina hediyeleri kadar küçük detaylarda bile beklenti içindesiniz? Kv'de ben alcam diyorsa bile, sen gidip al. Seni öldürecek degil ya sen aldin diye.

Ve tekrar diyorum, bu dügün telaslar geçici. Dügün sadece 1 gün fakat esine bir ömür beraber geçirmeyi söz veririyorsunuz. Ve simdi bile annesi ile konusamayan, maasini annesine veren bir insana nasil güvenebilirsiniz? Baska bir üyenin dedigi gibi, olaya artik "biz" olarak bile bakmiyorsunuz, "onlar" olarak bakiyorsunuz. Evinin tadilati için uygun ustalar bulmusunuz ve onu bile "onlara jest" olarak görüyorsunuz ki o ev ilerde SIZIN yan sizin ve esinizinki olacak. Ben olsam "kendimiz" için jest yaptim diye düsünürdüm.

Valla arkadaşım kızma bana ama bu kadarını yaptıysa bile şükretmen lazım.

Bana sana yapılanların 100 de 1 i bile yapılmadı.

Ama bu sebepten dolayı kimseye küsüp kırılıp tavır almadım, hemen hemen herşeyimizi kendimiz yaptık, şükür evimizde var arabamızda her şey ha deyince olmuyor.

Yapılacak şey basit nişanlınız ailesinin eline saymacak maaşı evlilik arefesinde maaşı vermekte neyin nesi Kadına hayır ben yaparım demediniz kabul ettiniz o yapacağını söyledi anladınız huyunu öyle yaptığında da aradaki farkı siz ödeyin bütçem bu kadar diyorsa sinir olmanında bir anlamı yok gerisini siz tamamlayın parayı veren düdüğü çalıyor maalesef başka bir çözümü yok bunun burada ne söylesek hiçbir yolu yoktur yapılacak

canım bu kadarda olmaz yani. yakında evleneceksin. kendi yuvanızı kuracaktınız. o zamanda karışamaz ki size bunun başbaşa yemeği falan da var şimdi bu kadarda anlayışsız olunur mu yani. nişanlınlada aran bozulabilir yani.

Arkadaşlar normal karşılamamız lazım bu kırgınlığı.Kız düğün telaşında ve kaynanası yapcam edicem demiş,sonra da sıyrılmış işin içinden.Bende herşeyimi kendim yaptım.Benim kaynanam çok şükür diyeceğine daha da cimrileşti üstelik.O onun oğlu.Nerde kaldı annelik ? Bide çocuğunun parasını alıyormuş yazıklar olsun o anneye.Herseyi sonuna kadar yapmak zorunda, sonucta oğluna yapıyor.Evlenince oğlum oğlum diye sahiplenirler ama.ufacık şeyin hesabını yapıyorlar.Ne tuhaf insanlar var.Anneler var.hayret ediyorum.Üstelik durumları iyiyken yapıyorlar bunu.Baktılar gelin saf temiz kalpli.Onlar için yırtınıyor, daha da kısıyorlar ceplerinden.aynı şey başıma geldi.Ve bu hanımı sonuna kadar destekliyorum...

lütfen bana bir yol gösterin ölsemde kurtulsam diyorum artık

Abartma arkadaşım ya, niye ölüyorsun?. En fazla evlenmezsin. Her evlenmeyen ölüyor mu? Bak ben mesela, çok şükür bugünümü verene.

Şimdi kadının parası olmayabilir, ya da senin isteklerin onu korkutuyorsa baştan bir önlem mekanizması olarak yok demeyi seçmiştir. Ya da harbi pinti, bilemeyiz biz buradan. En güzeli herşeyi nişanlın ve sen yap, artık olduğu kadar. Olmadı alınacak edilicek hususunda nişanlınla muhatap ol, annesiyle değil.

Ben en çok çocuğa acıdım valla, Allah yardımcısı olsun, iki kadın arasında kafayı yemesin oğlan.

Hayir, o anne hiçbirsey yapmak zorunda degil (maddi anlamda). Oglan gelmis 30 yasinda! O anne para aliyorsada, oglan veriyor! 30 yasindaki bir adam para birikterecek kadar olgunlukta bile degil! Birak para biriktirmek, harslik aliyor, ayni 12 yasindaki çoçuk gibi. Onu biraktim, annesi ve nisanlisi aradaki dengeye kuracak kadar olgunlukta degil bu çoçuk.

Ayrica gelin'de ayni damat adayi gibi pek olgun degil. Kina malzemesine kadar konusuyor bu kiz! Yani o kadar beklenti içinde. Benim kv'dem kina malzemeleri felan almisti ve ve almasaydi elbette ben alacaktim, hiç ona danismadan. Gerçekten nereden görülmüs kina malzemesi alirken gelin kv'desine danisiyor?

Iki yetiskin insan evlendiginde niye herseyi büyüklerden bekliyorlar? Kadin oglan dogurdu diye niye hersey üstlensin? Kusura bakmayin fakat erkek, erkekligini bilmiyorsa, o erkegin annesi ne yapsin?

Ben adamın 30 yaşında olduğunu bilmiyordum.Gerçekten yaş olarak büyükmüş.Tabi para biriktirmesi lazımdı bu konuda haklısınız.Ama illa ki birseyleri yapmak zorunda anne ve babalar.Her evlat düzen kuramayabilir.Destek mutlak ve mutlak şart.Ben yapamam ne halleri varsa görsün diyemez bir anne ! Kadın oğlan doğurdu diye değil annelik görevi olarak yapacak herşeyi.Herşeyi derken gerekli olan şeyleri.Ama kırmıycak gelinini de.aaaaa ben yapamam demek yerine, daha uygununa kaçın demek çok daha evla.Ekmek elden su gölden, herşeyimi anam babam karşıladın da diyemez kimse.hele ki 30 yasındaki adam tabi diyemeZ.Burda suç gelinde değil o adamda.

Kadin hiçbirsey yapmiyorum demiyorki zaten, sadece fiyat konusunda biraz dengesizlik var. O dengesizligindede konu sahibin etkiside var. En küçük detayi bile kv'deyli konusulmazki, her fiyat konusulmazki. Ben anne baba yardim etmez demiyorum fakat en önemlesi önce gençlerin kedileri çabalamasi gerekiyor ve ben bunu görmüyorum bu konuda. 30 yasindaki adamin maas kartini annesine vermesi ve harslik ile gezmesi normalmi? Ve özelikle evlilik arifesinde. Bu evlendikten sonra degismez ki. O kadin alismis bu maddi destege, evlendikten sonra nasil olsun? Ne bilim, evlilik arifesinde olan adam, harslik alip bazen parasiz geziyorsa, yani bazen bir çöp bile alamaz haldeyken bana çok anneci ve sorumsuz bir adam gibi geldi. Konu sahibi simdi kinayi dert ediyor fakat böyle bir adam ile evlenirse ilerde korkarim çok daha büyük dertleri olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…