Kayinvalidemle tartismamiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eltim yok demiştiniz sanırım o yuzden anlayamassınız dedim. Yoksa herkes kendi yasadıgını bilir tabi.
Bende k.v cok sey yaşdım ilk evlendgim gunden beri. Okadar aglamaktan stresten kotu gunlerden 2 kere dusuk yaptım. Hamileligimin riskli gectigini bile bile okadar kavga gurultu ki. K.v yuzunden. Konu sahibinin yaşadıklarını gorunce kendim aklıma geldi.

Yanlıs kocası sehpaya vurmus kırmış 3 parcaya bolmuş. O yuzden evi terketmiş sanırım.

Ortaligi karistirmissin okadar aglanacak ne vardi kvden hakli eltine alinan seyler zoruna gitmis ne diye oyle demedim diye kadina iftira atiyosun bir aileyi birbirine dusurmussun eltiyi falanda dahil etmissin aferim. Kendi ailenide kattin harika

Konuyu nerelere getiren kayınvalideniz değil, sizsiniz!
Hem tahrik et hem de cevap alınca düzgün konuş benimle deyin??? Ben kendi anneme böyle bir şey demiyorum başkasının annesine nasıl diyorsunuz?
Terbiye sınırını aşıp kimseden sizi desteklemesini beklemeyin.
Eltinin asla muhattap olmayıp direkt engellemesi 10/10 hareket.

Kayınvalideniz size vurdu mu, ben mi yanlış anladım? Eğer vurduysa orada durup tartışmaya devam etmeniz bile hata.
Vurmadıysa da derdiniz ne? Kendi kendinize olay çıkarmışsınız.

Anneler günü, babalar günü tarihi herkesçe bilinen günler. Doğum gününüz ise size özel ve herkes için önemli olmak zorunda değil. Bu gerçek size acı da gelse kabullenseniz iyi olur.

"Bana bindallıyı başkasından aldın, eltime her şeyi alıyorsun" demişsiniz. Sonra da "ben öyle bir şey demedim" diye yalancı çıkarmışsınız kadını. Arkasında duramayacağınız hesabı niye soruyorsunuz?
Eşit davranmak zorunda da değiller zaten. Bindallınızı da eşiniz alsaydı ya da siz alsaydınız. Bu beklentinin sebebi nedir ben anlamıyorum. Eşinizle mi evlendiniz anasıyla mı? Böyle hesaplar sorma hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz hayret yani.

- Ben oğlunuzla evlenmeye karar verdim.
- Eee?
- Hadi bana bindallı al, abiye al, salon tut, bohça yap, don al. Çünkü çok mantıklı.

Yani şunun mantığı nedir anlamak güç.

Eşinizden ne beklediniz o da belli değil. Adam arayıp anasına mı sövseydi?
Kendi kendinize olay çıkarıp evi terk etmişsiniz. Gelip almazsa ne yapacağınızı da düşünmüşsünüzdür umarım.

Yani hakli haksiz garip bir duruma girmissiniz.Tamam size eksik yapilmis ya da fazla ama hic yeri degilken söylemissiniz Esiniz de belli ki pısırık bir sey vee barissanizda kiskanan gelin elti olacaksiniz.Hiccc sesinizi cikarmayin simdi esiniz sizle konusmak istesin.Siz kendinizi ve olaylari kendi pencerinizden anlatin.Umarim sizi anlar annesine beddua etmissiniz,eltiyi kiskanir pozisyona gelmissiniz,kayinla kotu olmussunuz,eş koltukta uyumaya kadar sacma duruma girmis.En guzeli sukunet.Simdi kv neler neler anlatiyordu sahitte yok

Cnm ben seni cok iyi anlıyorum. Sırf bende pastan isterim dedin diye olaylar buraya kadar gelmiş coksacma. Ama gercekten kocanın bı, durumda hiçbir sucu yok seni almış cıkmıssınız. Babanın evine gitmeye ne gerek vardi kocanla payşassaydon hisetiklerini anlatsaydın derdini. Niye kocana adam olsaydın diyosun ki. Bence evine hemen geri don kocanla arani bozma. Benm k.v kaynım nışanlandıgında sureki eltimle konusup gezip tozup heryere gidip herseyi alıp beni 1 kere bile cagırmadılar hatta dugunde kendi aralarında eglendiler hersey oldu bitti. Sonra ben hiçbirseye karısmadım. Tmm dmm sustum oturdum. Dugunden sonra benm k.v onada karısmaya baslamazmı. Ama yeni gelin ne yaptı. Kv engelledi seninle gorusmek istemiyorun artk dedi. Buyuk geline yaptıgonı bana yapamassn bana karısamaz bagıramassın seninle artk alakam olmaz dedi. Simdi 1 senedir kusler konusmuyolar. Benm k.v simdi benle arasını iyi tutmaya calısıyor. Eltim ise benmle ilgilş kv butun soylediklerinş bana anlattı. Ama ben yinede sustum kavga cıkarmadm. Herkez birgun yasattıgını yasar sende oyle yap sus bırak sen sanıyomusın ki yeni gelinle araları hep boyle olcak. Elbet onada bisey diycel ama o bakalm sabrlo olcak mı.

Benim kv türk filmlerindeki kaynanaları katlar.. bir tek o da değil bir de kocası ve kızı var. Allah şerlerinden muhafaza eylesin. Ne zaman ki sütüm kesildi ben sesimi çıkarmaya başladım baktım takan yok bende kimseyi takmadım. Ama taktığım yerde kalmadım. Eğer orda kalsaydım emin olun abartmadan söylüyorum kötü hastalık sahibi olup mezarı boylamıştım. Değer mi Allah aşkına?

O bana şunu dedi, böyle kötülük etti, şöyle fenalık yaptı deyip kendimizi yiyip bitirmeye? Vücut ve ruh sağlığınız için mesafeli olmanız gerekir bazılarıyla, eşiniz de yanınızda durmuyorsa ona da eyvallah demeyi bilmek gerekir yeri gelince. E baktınız eşiniz hatasını anladı ve size destek oluyor daha ne olsun. Ben eşime çocuklarıma bakarım, olmadı sadece evlatlarıma bakarım. Eş ailesine kafayı takıp hayatı zindan etmek çok saçma. Asıl hakedenlere tahammülümüz kalmaz oluyor. Hep söylüyorum asla değmez.

Senin kayinvaliden benimkisi gibimi acaba belliki değil.
Bizim kayınvalideler bal şeker. Benimki mesela her doğum günümde elmas gerdanlıkla gelir. Hiç eleştirmez, laf sokma huyu hiiiiç yoktur. Tüm diğer kayınvalideler gibi işte. Sizinki hariç.

Cok iyi soyluyorsunuz. Benim stresten aaclarımda okadar aklar cıktı ki. Kv beni cok uzdu ve halen de bazen devam ediyor. Cunku biz birlikte yasıyoruz. Kocası ben evlenmeden vefat etmiş beraber yaşıyoruz. 2 yıl içinde okadar sey yaşadım ki bende. İki bebegimi de kaybettim biri 4 aylıkken okadar cok uzuldum ki artıl uzulemiyorum bile. Ben. Ses cıkarmadıkca okadar ezildim. Yuz goz olmayayım diye sustum ama olan bana oldu. Artık lafımı esirgememeye basladm bende. ALLAHTAN kocam hem benimleydi. Her zmn. Benm psikolojimm okadar bozuldu ki. 1 ay oncesinde sacıma okadar cook aklar dustugunu farkedince artık bende takmamaya karar verdim. Ama. Ben k.v affedemiyorum.bir turlu.. İşin içine salık girince herseyi bi kenara bırakıyor insan. Bende salıgm için artk. Gormmezden gelip takmıyorum. İnsaan bişeyleri yaşadıkca ogrenir bendede oyle oldu. İnshaAllah, senin içinde herşey daha daha guzel olur.

Bence ne olursa olsun eşine onu dememeliydin onlarda onun ailesi senin eşinin annesi babası sonuçta hadi annesi babası olmasada senden benden yaşça büyük insanlar laf söylemek yerine alttan alsaydın bişey olmazdı ailene gitmemeliydin sonuçta siz artık evlisiniz ve bence aranızda ne geçerse geçsin eşinle hiç bir gece ayrı yatma yatağa küs girilmez derler sarılır uyursunuz ne kadar üzülsenizde kırılsanızda ikiniz bir olduğunuz sürece herşeyin üstesinden gelirsiniz. Unutma yuvayı dişi kuş yapar.

Şöyle bir durum var bide eşin söyleyememiş demekki annesinin dediğini huyuna gitseydin biraz alttan alsaydın keşke üzülmeni istemezdim

Hepimiz için güzel olsun inşallah. Kayın valide ile aynı evi istemeseydiniz iyi olurdu, ama artık ayrılma şansımız yok diyorsanız da ne güzel eşiniz haklılığınızı görüyor. Ben yerinizde olsam takmam kaynanayı. İçimden gelerek Allah rızası için yaptıklarım helal olsun ama zulümlerinden dolayı hakkım helal değil diyorum. Eğer ahiret inancınız varsa bu sizi hafifletmeli. Herkes yaptığının hesabını verecek.. herkes er geç layığını bulacak.

Ay inanmıyorum eltinde kıçına kına yakarcasına kına yakmış. Bence hiç üzülme kaynınada evde huzurumuz kaçtı dememeliydin kocan da senden yana değilmiş diye sevinecekler. Kocanla mutlu olmaya bak gerisi booommmboşş.

Bizim kayınvalideler bal şeker. Benimki mesela her doğum günümde elmas gerdanlıkla gelir. Hiç eleştirmez, laf sokma huyu hiiiiç yoktur. Tüm diğer kayınvalideler gibi işte. Sizinki hariç.
Benimkininde hiçç
Cok, haklısınız cokk
Nasıl, deseydim. Yanlız kalmasına. Gonlum razı gemledi. Gecinip gideriz işte dedim dugunden once cok farklıydı konusması hanımlıgı tavrı. Evlendigimin ikinci gunu basladı cirkefligini gostermeye bana. Hizmetci muhamelesi. Yapmaya. Basladı bagırıp cagırmaya eşimle gezmeye gittigimize eve geldigimiz zaman sesi taaa komsulara duyulmustur okkadar bagırmaktan. Surekli laf sokmaktan kocama soyledigim zaman da ispiyoncu damgası da yedim. Okadar yeniydim ki kocamn annesidir ayıp olur bşsey soylesem sustum sustum. Bende en sonunda sinir hastası gibi bişey oldum kocamı bırakmak istedim dedim ki seni istemiyorum ama kocam bi kere bile bana. Arkasını donmedi 1.gece bile kus uyuyammadık uyumadk. Eşimi okadar cok severek evlendim ki. Sonnunda cocugumu kaybedince artk agzımı acmaya basladm. Bende bilmezmiydim ilk geldigim gunden agzımı acmak. Ama karakterim buyuye saygim. Buna izin vermedi cunku cirkef kavga eden bir aylede buyumedim ki. Sonra eltim oluncada bana surekli nispetler gezmeler tozmalar onun resmini. Salonun bbaskosesine koymalar. Benle sureki kavgalar. Ama en sonunda hakettigini buldu. Suann. Eltimde kendi ogluda konusmuyo dogru durus. Bendende eltim 100 kere ozur diledi. Kv seni cok farki anlatto ama kimin hakli oldugunu evvlenince kendm gordum dedi. Hakkettigini bu dunyadayken buldu k.v ben kv yuzunden evi terk ettim okadar cok sevdigim esimden az kalsın ayrılıyordum. Oyle buyuk bir hata yapıyordum. Suan hersey yereine oturdu. Kv arada bi bagırıyo ama artk bende. Esimmde takmmıyoruz.

Zaten kına, kız tarafına ait olduğu için kına kıyafetini, bindallıyı vs. kız tarafı üstlenir. Kayınvalide niye bindallısını alsın ki? Kayınvalidesini kışkırtıp aklınca laf sokmaya çalışmış ama kadın üste çıkmış. Konu sahibi de kıskanç elti olarak tescillenmiş. Kayınvalidesinin babalar günü hediyesi olarak pijama istemesine neden bozulduğunu da anlamadım. Yani sonuçta bir şey alınacaktı. Ha pijama takımı, ha kazak. Ne farkı var ki? Hele konu sahibinin ortalığı karıştırıp, insanları birbirine düşürüp en son kayınbiraderine, kayınvalidesiyle ilgili beddua içerikli mesaj atmasına hayret ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…