• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemle tartıştık

Aslında gelin kv ilişkileri çok basit 0 beklenti.Siz sınav çalışayım diye yanınıza almışsınız o bundan sonra sizin adınıza her şeye karar verir karışır ailenizi unutmnizi ister yarin ataninca ben olmasam atanamzdi der benim sayemde calisiyorsun der.kusura bakmayın hatanın çoğu sizde bir de çok sessiz kalmışsınız ve ailenizi 2. Plana armışsınız kadın tepenize çıkmış size şımarıklık yapıyor

Aslında gelin kv ilişkileri çok basit 0 beklenti.Siz sınav çalışayım diye yanınıza almışsınız o bundan sonra sizin adınıza her şeye karar verir karışır ailenizi unutmnizi ister yarin ataninca ben olmasam atanamzdi der benim sayemde calisiyorsun der.kusura bakmayın hatanın çoğu sizde bir de çok sessiz kalmışsınız ve ailenizi 2. Plana armışsınız kadın tepenize çıkmış size şımarıklık yapıyor
Genel olarak haklısınız. Yalnız şurada yanlış anlamışsiniz. Kendi ailemi ikinci plana atmadim. Babam hala çalışan biri olduğu için onların gelme ihtimali yoktu. Yoksa kendi ailemi yanımda istemez miydim hiç. Ne olursa olsun onlar anne babadir hakları ödenmez.

Aslında şu an ben çalışıyorum ve maaş alıyorum. Benim sayemde calisiyor diyemez o yüzden. Sadece kendimi garanti altına almak için kpss düşündüm ben.

Onların maddi durumu gerçekten aşırı kötüydü. Karşılıklı fayda sağladık birbirimize. Bu konuda sıkıntımız yok gerçekten. Hiç pişman değilim. Annem beni zor durumdan kurtardiniz allah razı olsun dedi defalarca. Sürekli calismaktan kaynaklı beli agriyordu. Buraya gelince ilaç kullanmadi hiç. Bir fayda sağlandı ise karşılıklı sağlandı.

Kusura bakmayın da o kadını evinize almışsınız kadın sırf ders çalışacaksınız diye yemeğinizi yapmış işinizi görmüş bende maddi durumları kötüydü bahane rahat etmek için çağırmışsınız ortada da elle tutulur bir kavga yok.Sonradan ekleme yapıp zaten ailemin olduğu yere gitmeyecektim demişsiniz peki madem zaten ailenizin olduğu yere gitme niyetiniz yoksa neden tartıştınız uzattınız? yok bem zaten gitmicem diyebilirdiniz. Kaynanızda benim o kadar iyiliğim oldu beni istemiyor diye düşünmüştür kendi anneniz gelememiş ama o rahat ettirmiş sizi

Şu an vicdanim çok çok rahat. Sizinki nasıl rahat anlamış degilim ama neyse. Konuyu anlamak istediğiniz şekilde anlamissiniz. Aynı konuda güzel bir kalbinizin olduğunu düşünüyorum diyen arkadaş var. Bence siz acaba yanlış mı düşünüyorum acaba diye kendinizi sorgulayin. Ayrica burada bütün hayatımı anlatamıyorum. Beni de tanimadan ön yargıli davraniyorsunuz ya ne diyeyim size. Allah var yukarıda her şeyi görüyor. Mahşerde bu olayda kim haklı değil izleyeceğiz. O zaman görürsünüz doğruları. Bence ön yargıli olmayın. Kendi kendinize de yapıyorsunuz.

Ben size haksizsiniz demedim. Kötü kalplisiniz de demedim. Bunu bana siz dediniz.

Bir mesajımla bunu bana diyen siz mi onyargidan söz ediyorsunuz. ?

Evet yardım etti ama zaten ise gitmekten zayıf düşmüştü işine geldi , maddi anlamda yardım ettim v.s diyen sizsiniz.

Bunu söylediğiniz için yapılan iyiliği kendi iyiliginizden çok görmediğinizi gösterir. Esitlendiniz , yardımda etmişsiniz maddi anlamda tam olmuş.

Madem kv. denize defalarca anlattiniz olmaz diye , eşiniz niye ortalığı karıştırıp öyle bir cümle kuruyor kadının yanında ?

Kusura bakmayın da o kadını evinize almışsınız kadın sırf ders çalışacaksınız diye yemeğinizi yapmış işinizi görmüş bende maddi durumları kötüydü bahane rahat etmek için çağırmışsınız ortada da elle tutulur bir kavga yok.Sonradan ekleme yapıp zaten ailemin olduğu yere gitmeyecektim demişsiniz peki madem zaten ailenizin olduğu yere gitme niyetiniz yoksa neden tartıştınız uzattınız? yok bem zaten gitmicem diyebilirdiniz. Kaynanızda benim o kadar iyiliğim oldu beni istemiyor diye düşünmüştür kendi anneniz gelememiş ama o rahat ettirmiş sizi
Bakın aile konusunda hassasim. Kendi annem keyfinden dolayi gelmedi diye bir şey yok. Allah biliyor benim niyetimi benim vicdanim rahat o konularda size bu konularda açıklama yapmayacağım.

Ben size haksizsiniz demedim. Kötü kalplisiniz de demedim. Bunu bana siz dediniz.

Evet yardım etti ama zaten ise gitmekten zayıf düşmüştü işine geldi , maddi anlamda yardım ettim v.s diyen sizsiniz.

Bunu söylediğiniz için yapılan iyiliği kendi iyiliginizden çok görmediğinizi gösterir. Esitlendiniz , yardımda etmişsiniz maddi anlamda tam olmuş.

Madem kv. denize defalarca anlattiniz olmaz diye , eşiniz niye ortalığı karıştırıp öyle bir cümle kuruyor kadının yanında ?
Maddi anlamda yardım etme konusunu doğrudan terse çekip igneliyici bir şekilde mesaj atarsanız ben de o şekilde cevap veririm. Neyse sizi ne olursa olsun üzmek istemem. Şu an bir tarafım o sözü hak ettiğinizi söylüyor. Bir tarafım fazla tepki verdiğimi söylüyor. Siz benim konuyu tekrar okuyun bir de sizin ilk cumlenizi tekrar okuyun. Eğer hala %100 ben hakliyim derseniz ben özür dileyecegim.

Eşim 1 yıllık süre için o cümleyi söyledi. Eş tayininden eşimin yanına gelecegim zaten olursa atama. Olmazsa da sorun yok işime devam edeceğim. Kaynanam bulunduğu sehire eşimin de atanabilecegini dusunuyor. Eşim akademisyen olduğu için o şehirde bizim bölüm yok. Bunu anlatamıyoruz.

Neden bazi arkadaslar şu yanıma çağırma konusunda doğrudan sen keyfin için cagirdin olayına getiriyorlar konuyu. Belki onların maddi durumu kötü olmasa yanıma hiç cagirmayacaktim. Bütün maaşımi kızımla ilgilenen ayrı ayrı bakıcılara verecektim. Biz eşimle böyle de düşündük. Sonradan dedik ki karsilikli faydamız olur birbirimize diye karar verdik.
Kaynanamin önceki kilolu halinden daha sonra nasıl zayıf hale geldiğini gorseydiniz yok sen keyfin için cagirdin demezdiniz..tabiiki de kendimi dusundum kim olsa düşünür ama tamamen çıkarım için çağırmış değilim ki karşı tarafı tanıyorum o kendi çıkarı icin olmasa bu kadar kalmazdı zaten.

Yapılan iyiilkler fazla işte ne güzel. İyi tarafından bakalım arkadaşlar. Yok kendimi düşünüp çağırmışim vs. Neden kötü tarafından algılamak istiyorsunuz yani. Güzel bakın güzel görün.
Sonuçta iki tarafta karşılıklı yarar saglamis. Onların bu süre içinde borçları bitti. Ben sınavdan atanacak puanı bir terslik olmazsa alacağım. Bakın güzel sonuçlar var yani. Odaklamaniz gereken yer benim onu cagirmam değilki ayrıca. Onun benim ailem konusunda bencilce dusünce sergilemesi

Bence abartip fazla naz yapmis ve sende hâlâ annem annem (kv) diyorsun. Bal gibi de aileni kabullenecek agac kavugundan cikmadin sen bos bos kiskaniyor. Genelde bu erkek annelerinde oluyor.
Allah razı olsun. Yani işte benim uzuldüğüm nokta bu. Geçmişte bir bayram gunu kaynanam bana "bence bir gelin evlendikten sonra tamamen erkek tarafina baglanmali ben öyle yaptım" dedi

Ben de "sen öyle yapmissin anne ama ben kendi aileme bunu yapamam, annem yeterince acı çekmiş bir de ben çektiremem " dedim.

Komsularimiz beni tanıyor. Bana soyledikleri şey ne iyi yaptın. Hem kaynanani o durumdan kurtardin. Hem senin için iyi oldu. Beni tanıyanlar benim nasıl biri olduğumu bilir.
Ayrıca çağırmış olmanın bir ucu kendi çıkarın için cagirdin oluyorsa olsun ya. Atanmayi aşırı istemem suç mu? Kendi eşim aşırı yanımda olsaydı akşam kızımla ilgilenseydi ben aksamlari ders çalışsaydim da cagirmasaydim yani. Eşim kendi söyledi çok uzun süre var annem yardimci olsun diye. Eğer onlar gelmeseydi atanamazdim belki doğru. Allah razı olsun diyorum. Bugün yüzüne de söyledim. Benim karşı tarafın yaptığını görmezden gelmek gibi bir sorunum yok ki şu anda yani.

Allah razı olsun. Yani işte benim uzuldüğüm nokta bu. Geçmişte bir bayram gunu kaynanam bana "bence bir gelin evlendikten sonra tamamen erkek tarafina baglanmali ben öyle yaptım" dedi

Ben de "sen öyle yapmissin anne ama ben kendi aileme bunu yapamam, annem yeterince acı çekmiş bir de ben çektiremem " dedim.
Sizin düşünceleriniz güzel. İnşallah gönlünüze göre olur herşey.
Keşke daha belli değil iken böyle bir muhabbete, tartışmaya girmese idiniz. Neyse olan olmuş genede yerinde konuşmuşsunuz.
Uzatmaz inşallah kv denizde.

neden hatayı kendiniz de yada validenizde arıyorsunuz.
bir konu açılmış.
siz kendi fikrinizi valideniz de kendi fikrini belirtmiş.
baskın taraf yada istedigim olacak fikrinde kişiler degilsiniz üzülmeyin bukadar.
valideniz ailesini ikinci plana atmadı sadece mış gb yaptı.
sizinde inanmanızı bekledi ama malesef herkesin yeri ayrı.
önemli olan dengeli adaletli davranmak.
bir de valideniz sizi paylaşamıyor olabilir mi?
nadir bulunur sizin gb davranan evini açıp birlikte yaşayan

Maddi anlamda yardım etme konusunu doğrudan terse çekip igneliyici bir şekilde mesaj atarsanız ben de o şekilde cevap veririm. Neyse sizi ne olursa olsun üzmek istemem. Şu an bir tarafım o sözü hak ettiğinizi söylüyor. Bir tarafım fazla tepki verdiğimi söylüyor. Siz benim konuyu tekrar okuyun bir de sizin ilk cumlenizi tekrar okuyun. Eğer hala %100 ben hakliyim derseniz ben özür dileyecegim.

Benden özür dilemeyin. Ben haklıyım , sen haksızsın meselesinden söz etmiyorum.

Önyargı dediniz, başka bir üye bak benim kalbimi beğendi sen niye öyle diyorsun dediniz bana. Ee sizin cevabınız tam bir önyargı. Öyle söylersen böyle söylerim denilmez. Onyargiya karsiysaniz tam olun.

Yine diyorum.. Karşılıklı bir cikariniz olmasaydı maddi durumları kötüydü , çalışmaktan zayıftı diye cagirmazdiniz .

Neden önceden cagirmadiniz madem , sınav söz konusu olduğunda bu söyledikleriniz yok muydu ?

Konusmalarinizın içinde yanlış anladığınız cümle var. Ama sizinle konusmalarıma daha fazla devam etmesem ikimız içinde iyi olacak. Hayata başka çerçeveden bakıyoruz sanırım. Anlasamadik sizinle. Başarılar dilerim hayatinizda. Herşey gönlünüzce olsun.

Kimseye ne büyük iyilik yapın ne de minnet altına girmenizi sağlayacak iyilikler kabul edin,ayrıca lütfen mesafeyi de eksik etmeyin ilişkilerinizde. Bana gereksiz bi iyilik meleği tavrınız varmış gibi geldi,işgüzarlık bile denebilir,durumları kötüyse eşiniz o dönemde her ay para yardımı yapsaydı ya da kpssye de hazırlansanız bile 24 saat mi sürüyor ders çalışma,ben zamanında günde 3-4 saat çalışarak 89 aldım,aynı evde yaşayalım nedir ya,bu kadar yakın olursanız yapacagınız il tercihine annenize göndereceğiniz ayakkabıya yeri gelir giydiğiniz çamaşıra kadar karışır. Gerek yok bunlara.

Back
X