Kayınvalidenin yatılı gelmemesi için ne yapmalı?

alkisalkisalkis kesinlikleeeeee

evet çok fazla gelininde yakınan yok peki bunun sebebi kaynanaların çok ii olmasımı
senin kayınvaliden maşşallah iimiş herkes böyle olucak die bir kuralmı var
ALLAH herkesi iilerle karşılaştırsın inşallah gelin kaynana damat farketmez
ben hala düşündüklerimi anlatamıorum sanırım benim derdim şu konu sahibinin haklı yada haksız olduğuyla ilgili bir yorum yapmadım belki korktuğu bazı şeyler vardır dedim
konusahibine ALLAH da sana senin gibi bir gelin versin die sitem eden ve
konusahibinin bu tutumunu ailesinin yetiştirme tarzına bağlayan arkadaşlara üzüldüğümü belirttim

ALLAH herkesi hakettiği kişilerle karşılaştırsın evet bu dmek değildirki benim karşıma kötü çıktıysa bende kötüyüm ben bunu anlatmak istiorum sanırım bu kez anlatabilmişimdir

barçmanım
sen 1 tane gelini bulda 2. yi sonra düşünürsün:)

Bu kadar kaynanana fobisi içinde olmayın.Kaynanalar sevilmez bilirim ama saygı göstermek başkadır.Sokakta gördügünüz herhangi bir çocuktan bile size saygı göstermesini beklemiyormusunuz.ben 8 aylık evliyim.Annem evlenirken bana kızım eşinin annesi seninde annendir sakın ona saygısızlık terbiyesizlik etme diye beni binkez uyardı. Böyle olması gerektiğini düşünüyorum Kaynananı eşini sevdiginden ötürü sevmeye çalış.sevgine karşılık vermiyor kötü davranıyorsa sadece saygı göster.Eşinde bu durumun farkındaysa ona göre davranır. Eşim aşkım anneme bi ugrarmısın diyor gidip 2 saat oturup kalkıyorum. Kaynanam yemeğimi terliğimi bile bana getirir bana hizmet eder. Çok samimi hiç olmadım ama saygısızlık etmedim.Bu şekilde düşünmek şimdiki kızlarımızın böyle düşünmesi beni çok üzüyor. yaşlıya yetime bakmak eve bereket getirir. Ve kaynananın her sözüne takılıp kalmayın.

hah bak işte ne güzel terlik getiren kaynana süpermiş bu

ayyy daha evlenmeden bunun derdinemi düştünüz allah aşkına,sizin asık suratınızı görünce eminimki gelmicektir,rahat olun.
hee bu arada nişanlınız bu düşüncelerinizi bilmiyor sanırım,ya bir akşam size yemeğe geldiklerinde annecim gitmeyin bu gece burda kalın derse ne yapacağınızı çookk merek ediyorum.erkekler genellikle böyle söylerler yani siz önce nişanlınızı uyarın bence.allah kolaylık versin sizede kayınvalidenizede.

aayyy söylemeden geçemiycem
hiçbir topiği bu kadar kalabalık görmemiştim.tuhaf oldum.

benim kayınvalidem ve kayınpederim eski insanlardandır.yani evlatlar büyüklerine bakmak zorunda diye düşünenlerden.hatta benim çocuklarıma 'bakın babanız size ne kadar güzel bakıyor,yediriyor,gezdiriyor.sizde babanız yaşlanınca öyle bakın' derlerdi.birgün bende'anne tabiki onları biz dünyaya getirdik.bakıp büyüteceğiz.ama onların öyle bir zorunluluğmafoldumbenu yok' dedim.kayınvalidem'ne yani siz şimdi bize bakmayacakmısınız'a getirdi.bende dedmki'tabiiki bakacağız ama zorunluluktan değil,sevdğimiz için dedim.kadın tabii rahatladı ama maalesef o günleri görecek ömrü yetmedi.17 gün önce kaybettik.allah rahmet eylesinmafoldumbenyani kime ne olacağı belli değil.olmamış şeyleri varsayarak hayatı zindan etmemek gerek

hah bak işte ne güzel terlik getiren kaynana süpermiş bu

benim kayınvalidemde öyle kaydirigubbakcemile3 terlik getirir giydirir.yemek hazırlar hizmet eder gittiğimde.çalışıyorum die bana pek yaptırmaz.saygıda birbirimize kusur etmeyiz ama yinede mesafe vardır aramda.çok vıcık vıcık diiliz yani.ve bişeye alındıysamda arkasından konuşmam yüzüne söylerim konuşur dertlerişiriz.ki böylede olmalı.eşim pek gitmiyor ben kızıyorum nie gitmiyoruz oda anne bekler diemafoldumben

Belki konuyla çok alakalı değil ma annemden nakille birşey anlatmak istiyorum:Rahmetli anneannem ıstanbuldan 17 yaşında Nevşehire gelin gitmiş.Eski bolluk devir ve gelin gittiği ailenin maddi durumu fena değilmiş.Evde 2 ihtiyar:Biri kayınvalide,diğeri evin emekdar hizmetgarı.Avlusu olan bir evde otururlarmış.Ve sıksık kapıya dilenci gelirmiş.Tam bilemiyorum ya kayınvalide ya evin emekdarı olan hanım,yerinden kalkamıyormuş, fakat dili yettiğince olaya müdahele ediyormuş olaya:Allah aşkına boş çevirmeyin[Bu yüzden adı camcı avrat a çıkmış :)]Gel zaman git zaman vefat ediyor ve mezarı açılıyor bir gereklilikden dolayı ki veren eli çürümemiş sapasağlam duruyor

Son düzenleme:
.

kayinvalideler unutmamali ki onlar da zamaninda gelindiler

gelinler unutmamali ki onlar da birzaman kayinvalide olacaklar

NE EKERSEN ONU BiCERSiN!!!!!!!

simdiden neyin hesabini yapiyor

bir kissa aklima geldi:
kizin biri oglanin evine gidiyor
duvarda balta asili oldugunu görüyor ve aglamaya basliyor
neden agliyosun diye sorduklarinda
ya ben bu eve gelin gelirsem
cocugum olurda balta kafasina düserse diye agliyo
kizin annesi geliyo basliyo aglamaya
babsı geliyo onda ya bizm kızimz bu eve gelin gelse
bir torunmuz olsa bu blta kfasına düsse ve basliyo aglamaya
evin oglu geliyor niye agliyosunuz diye soruyor:
bizm kizimiz bu eve gelin gelse
bir çocuğunuz olsa
bu balta kfasına düşse diye
evin oglu gidp baltayı duvardan indiriyo sizin kiz bu eve gelin gelmez bu balta da cocugumuzun kafasina düsmez

Sizde sonunda nisanliniz ile bundan dolayi evlenemesseniz veya ayrilirsaniz sasirmayin!!!

allah gelinin de hayırlısını versin.. K.validesini ziyaret etmeyi bile lütuf!!! olarak gören geline de allah kendisi gibi gelincikler nasip etsin...

amiiinnnnnn sempatiksalakcinni

.

kayinvalideler unutmamali ki onlar da zamaninda gelindiler

gelinler unutmamali ki onlar da birzaman kayinvalide olacaklar

NE EKERSEN ONU BiCERSiN!!!!!!!

BU SöZ HER ZAMAN YERINI BULMUYOR CANIM, KESKE BULSAYMIS...
ANNEM HALA KAYINVALIDESIYLE YASIYOR, (YASI 53) GELIN GELDIGINDEN BERI, BABAANNEM YEMEK YAPMAYI DAHI BILMEZ, öNENE KOYAR ANNEM YEMEGINI(YASLILIGINDAN ARTIK BU SEKILDE ) FAKAT GARIB ANAMIN GELINI (IYI KIZDIR VESSELAM , yerimseniben) ANNEME GELDIGI VAKIT, BULASIK DAHI YIKAMAZ, YIKAMAK MECBURETIMI VAR? YOK ELBET, FAKAT ELINI HICBIR SEYE SüRMEZ, KIMSEDE GERCI ONA '' SURAYA ELINI AT, BI BAKIVER'' DEMEMISTIR, DEMEZDE ANNEM....
O YüZDEN , NE EKERSEN ONU BICERSINE KATILAMIYACAGIM:umursamaz:

.

ama kayinvalidem bana cektirdi bende gelinme cektireyim mantigi var bazi kayinvalidelerde

yada evlenmeden bende yatili kalir, bana karisir mi vs vs hesaplari yapan gelinler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…