Kayınvalidenin yatılı gelmemesi için ne yapmalı?

kapıyı açmamalı mümkünse evde hiç olmamalı..kapıda kalıp komsuya sıgınmalı..eşinin annenler yarın gelıcekmıs deyıp ayartıp bır yerlere goturmelı mumkunse telefonundan uzak tutmalı..:)))))))

Ayyyy tam benim konum temizlik yapıyorum geliyorlar batırıp gidiyorlar.ıki adım evleri gelip kalıyorlar. Deli oluyorum ya.Zaten gerginim bu kız hamile olabilir demiyorlar.Hamile hamile ben onların triplerini alttan alıyorum

bende açıkcası kaynvaldemn gelmesni pek istemem her geldignde bi olay cıkartır ama sen daha henüz nisanlısın bunları düsünmek icin erken bence belki gelip kalmayacak bile

neredeyse 7 aylık hamileyim.. 8 haftalık hamileyken 57 yaşında sapasağlam annemin 4. evre akciğer kanseri olduğunu öğrendik, zaman içinde kemiğe de sıçrayan tümör annemin belden aşağısını tutmaz, ayaklarını yürümez hale getirdi, yatalak şimdi..
bizse eşimle, annemin tek evladı olmadığım halde, kardeşlerimle dönüşümlü değil, başlıbaşına BENıM vazifem olduğu için annem ve babamla aynı evde yaşamaya karar verdik.. şimdilerde anneme bakıyorum, bakıyoruz.. iyyileşeceğinden umutlu, sağlığına duacıyız...annem, babam, eşim, ben, kedimiz hakkı ve karnımdaki kızımla kocaman bir aileyiz...
demem şu ki bazılarımızın dediği gibi salonda ayağını uzatıp tv izlemek, koridorda cilveleşmek, evin muhtelif yerlerinde rahatça tartışabilmek değil şuanda hepbareber yaşamamız geceleri kafamızı yastığa rahat koymamızı sağlıyor.
ki bu bir erdem de değil, olması gereken, insanı insan yapan çok değil bikaç şeyden sadece biridir...

bence nasıl iyi bir insan olurumun yollarını aramalıyız. öncelikle aile büyüklerinin misafir olmadığı, sonrasında ise misafire hürmetin ne güzel bir davranış olduğu yalanla hakikat arasındaki fark kadar aşikarken, bu başlığı boşuna açmışsın konu sahibi...
bu arada ben de iyilik meleği değilim elbette, sadece objektif tavsiyede bulunmak istedim...

benimde oğlum var daha çok küçük ama endişe duydum şimdi gözünün içine bak büyüt emek harca evlenince karııs seni istemesin planlar yapsın 4 yıllık evliyim kaynanamla yakın oturuyoruz gece oturmasına geliyolar ben ısrar ediyorum kalın bizde diye ne olucak yani allah aşkına konu sahibi seninde oğlun olur inşallah sanada böyle yapar haa dersin ki ben gitmem zaten kalmaya gitmesen bile düşüncesi bile gücüne gider

ben de yatılı misafir sevmem, istemem.
evlendikten sonra da bu böyle olacak.
ama kayınvalideyle aynı şehirde yaşanacak, aynı hava solunacak diye dert edip ya gelip kalırsa diye düşünmek de ayrı bir durum.

ben birini sevmişim, evlenmişim.
benim sevdiğim adamı o hale getiren bir anne; tıpkı benim annem gbi.
sevdiği adamın annesine 1 kez 'anne' dedikten sonra zaten böyle küçük hesaplar yapmaması lazım insanın.

ben 'anne' demişsem o insana artık ne saygıda ne sevgide kusur etmemem lazım.
sevmesem bile saygılı olmam lazım.

konu sahibi şimdiden kayınvalidesinin yatıya kalmasını sorun ediyorsa benim buna bi önerim yok.
sadece Allah o kadıncağizi elden ayaktan düşürmesin böyle gelinlere muhtaç etmesin diyebilirim sanırım.

pembehare seni takdir ettim.gercekten brova .benim de kayinvalidemle problemlerim oldu. ama bende kalacak olsa bir dedigini iki etmem.ne var bunda. insan el üstünde tutar.ybende iki erkek evlat büyütüyom.yillarimizi veriyoz.gelin bizi sevmeyeyicek .iyi olma samimi olma. kapiyi acma.yüz verme icli disli olma.eeee nerde büyüge sevgi saygi.kendi annasi akrabasi gelecek.sende otur oglunun evinde bes dakka git .fazla istemem seni olacak galiba.simdiki nesil bir baska..ben bir bucuk sene oturdum kaynanamla nelerini idare ettik. daha nisanlisin dur bakalim

daha evlenmeden ne bu aceleniz sempatiksalakcinni
size bir kötülüğü mü dokundu kadıncağızın ki evinizde istemiyorsunuz
unutmayın ki çok sevdiğiniz nişanlınızı doğuran büyüten yetiştiren annesinden bahsediyorsunuz
arkadaşlarınız kadar değeri yokmuş gözünüzde.illede mesafe koymak istiyorsanız saygınızda kusur etmemeniz yeterlidir. özel çabaya gerek yok.
derseniz yok istemiyorum gelip gitmesini o zaman nişanlınızdan ayrılın.kadınla hiçbir bağınız kalmayacağından o da size gelip gitmez..:hulya:

alkisalkisalkis

nişanlınıza misafir sevmem demişsiniz nişanlınız da kabul etmiş.peki nişanlınız annesinin de bu kategoride olduğunu biliyor mu?

Henüz evlenmeden ne bu telaş diyeceğim;
''-mesafe koymak istiyorum,bu sebeblede önlem almalıyım''diyeceksiniz.

Bu kadar aceleci olmayın.Belki sözlünüzün anneside sizin gelip onlarda kalacağınıza ya da kendisini yatıya davet edeceğinize dair kabuslar görüyordur daha şimdiden.

Zaten aynı şehirde ve bu resmiyet ile gerekmedikçe kalınmaz diye düşünüyorum.

hahahahaaa süpermiş....ne güzel söylemişsiniz

kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı yha neden böyle olunuyo adı kaynana diye mi yha insan kocasının hatrına idare eder o kadının da size zülmetceğini sanmıyorum.Bir gün sizinde evlatınız olucak.Allahım hayırlısıyla karşılaştırsın herkesi

Son düzenleme:
size tek önerim var YETıMHANEDEN birisini bulup evlenin
böylece ne misafir nede başka bi sorununuz oluaslında bu öneri sizin gibi düşünen hekese

3 oğlum var

sinir oldum ya

Dereyi göremeden pacalari sivamak buna derler galiba....hadi neyse...

Yavrum nerden bu kadar eminsin gelip sende kalacagindan, belki oda senden hic hosnut degil, evinde kalmayada merakli degil, bu ne telas yahu!boshayallersmile

Dur hele bir evlen önce, bak bakalim nasilmis evlilik, gör bakalim müstakbel esinin gercek yüzünü ona göre karar verirsin nasil bir mesafe koyacagina.

Belki esin olacak adam, otur oturdugun yerde annem o benim, gelirde kalirda istedigi kadar diyecek, ne yapcaksin o zaman?benneyaptımki

Sakin ol, oluruna birak bazi seyleri, simdiden bunlari kafana takarsan, vah senin haline...:1no2:

Ha birde sunuda unutma....olur ya, gün gelir belki senin annende gelip sizde kalmak ister, ne ekersen onu bicersin, anladin sen onuyerimseniben

kusura bakmayın ama ben anlamıyorum sizin durumunuzda olanları.
çookk işkenceli ,hakaretli bir kayınvalide ise söz konusu olan; anlarım.
tabiki de aynı ortamda olmak insanı gerer.
ama diğer yandan da azcık mantıklı düşünün nolur.
aynı şehirdeymiş de gelirseymiş kalırsaymış
sizin ömür geçireceğiniz adamı o yetiştirdi.
insanın evladı ,atıyorum 25 yaşına geldiğinde
damdan düşer gibi bir 'el' gelip alıp götürüyor analardan çocuklarını.
gelmesin mi?kalmasın mı? görmesin mi oğlunu?emeğini?
azıcık mantıklı düşünün,azıcık duygusal olun rica ediyorum.
aynı şey tabiki bayanın annesi için de geçerli...

kendi annem gelsin kalsın ama karşı tarafınki gelmesin
e niye?
zaten aynı şehirdeyiz.
yok yaa...
ben öyle nişanlıyı,eşi kıtır kıtır doğrarım.
sözlerim biraz sert oldu pardon ama cidden sinirlendim
bunu düşünmeniz bile çok yanlış.
Allah bilir nişanlınız da siz de çalışıyorsanız
bebeğinize bakması için arayacağınız ilk kişi o kayınvalide olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…