Kayınvalidenin yatılı gelmemesi için ne yapmalı?

Haftasonu bir düğünde olay çıktı.
Bizim buralarda gelenek gibi bir şeydir, düğünden sonra kayınvalidenin evinde bir yemek yenir, en azından 10 dakika da olsa biraz oturulur,
Sonra ne istenirse yapılır, nereye gidilecekse gidilir, bu 10 dakikadan da kimse ölmez.
Gelin asla gitmem dedi, damadın teyzesi ısrar edince ona ağza alınmayacak laflar söyledi,
Kayınvalide sinirden bayıldı,
Damatla tartışan gelin, arkadaşıyla kafede buluşmaya gitti, evliliğinin ilk gününü ömrü boyunca anlatır artık...

Sizce bazı şeyleri abartmıyor muyuz ?

Yahu anne kız arasında bile sorun oluyor dediğin gibi, ama arkadaş evli bile değil kaynanam gelmesin gitmesin, istemiyorum, mesafe nasıl koyabilirim diyor. Bilmem dikkatinizi çektimi.sengözlerimebaksanab

Kimse melek değil burda, ama bazı şeyler vardırki önemlidir insan hayatında. Saygı, hürmet çok önemlidir benim için, karşıdan da onu beklerim ben. Ve hakkımdır diye düşünüyorum.

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Tabi ki "kayınvalidem yatılı gelmesin" diye evliliğe başlamak gibi birşey yok. Öyle başlanırsa sonunda o kayınvalidenin he misafirliği eziyet gibi geçecektir tabi, huysuz kaynana garantili. Ama kayınvalide de "haftada bir gider orda kalırım, oh pazarlarımız ne güzel geçer." diye kayıtsız planlar yapar ve olmadığında ya da insanlar buna uyamadığında suratı ekşirse onun da gelinini cadı gelin olacağı kesin.
Burada "huysuz kaynana garantili" ve "cadı gelin kesin" derken algılama açısından söylüyorum. Biraz da biz değil miyiz karşımızdaki insanın davranışını belirleyen?

"çok olucak yatkata marifetli yaptığı yenir yıkadığı giyilir çok konuşmayan hamarat idareci büyüğüne saygılı küçüğüne sevgili
ufak tefek şeyleri görmeyen büyütmeyen uysal ağırbaşlı hanım hanıcık ev idaresini bilen masrafsız lüxleri olmayan az malzemeyle çoook yemekler çıkaran öz verili bir hatun olmalı

bunları yaparsa çok mutlu olur
bende insanım insanca yaşamak benimde hakkım yemeyin artanını yemek meyvenin eziğini yemek zorunda değilim akşama kadar arkanızı tolayıp bel bükemem
her zaman keyfim yerinde olmayabilir hal hatır soramam
bu gün sevdiğim filmi izliycem bacaklarımıda uzatıp canım yemek yapmakta istemiyor yemekte bulaşıkları yarın sabah yıkarım derse mutlu olamaz bizinde bildiğimiz birşeyler var"

dünkü konudan enstanteneler... Gelinin ağzına ağzına sokucam çürük meyveleri...

böyle yazıyorum ya başıma gelir Allah muhafaza.... hayırlısı diyeyim bari...

cık cık. o kayınvalide ve damadın halini düşünemiyorum.
pessss.

tabiki hakkın saygı gösteripde saygı görmediğim noktada bende keserim saygımı sevgimi
ama konu sahibide deli değildir heralde ortada hiçbişi yokken oturupda sabahdan akşama kadar ya bu kaynana ya bana gelirse ya bende kalırsa die düşünmez demi korktuğu bişiler vardır heralde

--------------------------------------------------------------------------------

Kız Kelam nolur sendeki şu cesaretin birazını bana ver Bende yakında evlenecem ve bırak kayınvalideyle aynı evde yaşamayı aynı şehirde nasıl yaşıycaz diye dert ettim. Ya bana yatıya gelirse die dert ettim. Ayy arkadaşlar bana da bi çareeeeeee
o diğer konudada bunu yazmış arkadaş. valla aynı şehirde yaşamaktan bile rahatsız olan bir gecelik yatıya kaldırırmı kadıncağızı.
misafir sevmem diyor. ama yakın arkadaşlarım yatıya kalabilir diyede ekliyor. yani işine gelene ok. işine gelmeyine asla olmaz diyen bir bencilliği var.

bence özgürlükle edepsizlik karıştırılıyor
erkekler biraz pasif kaldı bu durumda
kızlar zeyna gibi yetiştiriliyor
erkeklerse kuzu gibi
bu birazda biz annelerin suçu
çok ilgimi çekmişti birkaç sene önce bir kayınvalideden duymuştum şöyleki
benim gelinim çok iyi çok mükemmel bir kız
benim onun evini temizlememe karışmıyor
o işteyken gidip evini temizleyebiliyorum

yalova kaymakamını takmayanlara böyle yapıolar işte eve gelip gidemeyeceğine gelinleri karar veriorkaydirigubbakcemile3

kaç tane topik gördün gelinden yakınan
herkesin derdi k. v
Allah herkesi hak ettiği kişilerle karşılaştırsın ,
benim kv den çalıştığı halde çalışmayan kız ve eltinin bakmadığı k.v ye bakmış
son derece mütevazi ve saygın bir kadın,
her zaman başımın üstünde yeri var,
insan ektiğini biçiyo bunu unutma

hah bende bunu arıyordum yahu dedim herhalde yanlış hatırlıyorum....

Dünya nerelere gidiyor böyle yaa
Allahım oğullarımı kayınvalide fobisi olmayan kızlarla karşılaştırsın
Benim bu yaşıma gelene kadar iki kayınvalidem oldu
Valla doğrusu ikiside melek değildi Ayrıca idaresi çok zor insanlardı
ama beni her zaman çok sevmişlerdir Çünkü bir gün olsun saygıda kusur etmemişimdir
Kayınvalidenizi sevmek zorunda değilsiniz
Ama iş saygıya gelince orada durmak lazım
Hem eşinizin annesi hemde büyüğünüz
Bu durumda saygıyı hakediyorlar diye düşünüyorum

yok bitanem bak onu görürsün işte
o garanti
deycenki niye eee daha takı merasimi var
hele bi gelinin takılarını tak çantanda bi çıksın
ondan sonra diğer işlemlere geçerler

kaydirigubbakcemile2 he he
yok cemrem o zamanda k.v 4 yerine 1 taktı olur:)

kayınvalidemin evine kendi isteğimle gelin gittim doğumumu orada yaptım kızım 4aylık olduğunda Adana'dan ev aldıar eşimin işi nedeniyle onlarla gidemedik ve izmirde kaldık şimdi arıyorum onlu günlerimi... kayınvalidemle herşeyimiz bambaşkadır duruşumuz kişiliğimiz ama yinede anlayışla ortak yolu bulmayı hep başardık ne ben onu kırdım nede kayınvalidem beni kırdı... oğluna çok düşkündür ama evlilik başka deyip hep benim yanımda olurdu... şimdiden bunları düşünmektense günün keyfini çıkarın gün gelir kayınvalidenizle uyum bulur ve bu yazdıklarınıza gülersiniz. sizinle aynı pencereden bakmasada hayata o bir anne değerli, özel ve bunu bilmek ister biraz anlayışla çözebilirsiniz bence..
''kayınvalide diyerek etiketi yapıştırarak bakma o bir anne diyerek yaklaş olaya'' çözüm kendiliğinden gelir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…