Kayınvalidenin yatılı gelmemesi için ne yapmalı?

.

ama kayinvalidem bana cektirdi bende gelinme cektireyim mantigi var bazi kayinvalidelerde

yada evlenmeden bende yatili kalir, bana karisir mi vs vs hesaplari yapan gelinler var

OLMAZ OLURMU? VAR BU KAREKTERSIZ KADINLARDAN TABI.
KENDI GORUMCEM MESELA, AY ALLAH ONA YARDIM ETSIN. CEKIYOR KIZCAGIZ KAYNANADAN YANA, BIRDE BIRLIKTE OTURUYORLAR ....senağlama

.

iki günlügüne sana misafir gelen kayinvalideyle neden anlasilmasin ki

ben sahsen cok iyi gecinmek isterim, sonucta o bir anne senin sevdiginin annesi

kadin huysuz ise biraz huyuna suyuna git iki günden ne olacak

.

iki günlügüne sana misafir gelen kayinvalideyle neden anlasilmasin ki

ben sahsen cok iyi gecinmek isterim, sonucta o bir anne senin sevdiginin annesi

kadin huysuz ise biraz huyuna suyuna git iki günden ne olacak

sorun önyargı aslında.. hadi k.validesi aynı şehirde olduğu için kalmama ihtimali yüksek.. ama kendi annesi şehir dışında.. (ama o yük olmayı sevmez, ama kalmak istemez bla bla..) türünden demagoji yapsa da arkadaşımız; o kendi annesi..muhtemelen damat adayı da kızımızın annesi geldiğinde kalmasını istemez.. ee ne de olsa damat için o da k.valide..

kesinlikle önyargi ile yaklasmis arkadas

daha kayinvalidesi olacak kadini tanimiyordur bile muhtemelen
:1closedeyes:

bende bu konuyu anlamiyorum bu nasil bir önyargidir..arkadaslarin gelip kalabilir,kendi ailen gelip kalabilir ama kayinvaliden bu yasa getirdigi,büyütgü okuttugu evladinin evine gelip kalamaz..
bu insanlar böyle düsündügü sürece kayinvalide öcü görünür..herkes insan evladi senin annen baban oldugu kadar evlendigin kisininde bir ailesi var..
ben annem-babam icin herseyi yaparim.ama evlenecegim kisi knedi ailesine yapinca sorun cikariyorsam eger asil kötü ruhlu olan benmim demektir..
gercekten aklinizi bunlarla doldururken o kadini sevemezsiniz..
suanda kayinvalidene ve müstakbel esine cok üzüldüm.
Allah kolayliklar versin

.
cok haklisin reyyan

simdi evliler diyecekki "bekara koca bosamak kolaydir"

ama konusahibi arkadas daha evlenmeden böyle kaygilar yasiyorsa ne demeli???

Sevdiğiniz arkadaşlarınız gelsin kalsın ama eşinizin annesi kalmasın çok ilginç. Aynı şehirde olunca evet bencede kalmaya gerek yok, ama bir kaç gün kalsa bile idare edilebilir. Daha evlenmeden bu şekilde mesafe koymaya çalışmanız çok ön yargılı bir yaklaşım. Anlaşamasanız bile eşinizin annesi olduğu için biraz idare etmeniz gerekir.

Bir de şu var anneniz şehir dışında bir sağlık probleminiz olursa ya da doğum yaptığınızda anneniz gelemezse k.valideniz gelecek ve insan bu gibi durumlarda bi aile büyüğünü çok istiyor yanında güç kuvvet alıyor siz şimdiden böyle düşünürseniz mesafe koyarsanız, o kadın zor zamanlarınızda ne kadar yanınızda olur hiç düşündünüz mü?

Yeni evli çiftlere zaten büyük ihtimalle aynı yerde oturdukları için yatılı kalmaya gelmeyecektir kayınvalide.
Daha olmamış belki de hiç olmayacak birşey için bu kadar gard almak doğru değil bence de.
Yeni evli insanlara gereken bu özen gösterilemeli elbette.
Oldu ki arada birkaç gün geldi kaldı, bu da çok sıkıntı olmamalı.
Bu konuda işin en tuhaf tarafı, arkadaş ben misafiri sevmem diyor ama, sadece sevdiği arkadaşlarını ağırlamayı seviyormuş.
Bu durumda arkadaş misafir ağırlamayı sevmiyor değil, kayınvalidesini ağırlamayı sevmiyor.
E şimdi bu kadın bunu hakedecek birşey yapmadığı için, şuan bunları haketmiyor bence.
Direk daha evlenmeden, ben eşimin annesini istemiyorum psikolojisine girerse, işi zor.
Yeri geldiğinde gelip kalacak elbette.
Kendi arkadaşlarımız, kendi ailemiz nasıl kalıyorsa, eşimizinkide öyle kalacak.
Yeni evliyken gereken anlayış beklenmeli mi, beklenebilir.
Bunun dışındakiler fazlasıyla abartı olmuş.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Demek ki ,kayınvalidenizde o potansiyeli gördünüzü ki dertlendiniz.Mesafenizi koruyun.Aynı yerde yaşayıp da kalmak neyin nesi?Neden böyle yatılı misafirlikten haz alırlar anlamıyorum.Sadece kayınvalideler değil,çoğu insan birilerinin evine gidip çöreklenmeyi çok seviyor.Ben gidip de kimsenin evinde yatılı kalmam.Kendim de huzursuz olurum,ev sahibinin adına da.ınsanlarda biraz düşünce olmalı ,ama nerde...aklinialirimsmileaklinialirimsmile

evet boşuna yoruyoruz kendimizi bi taş attı ortaya hepimiz çıkarmaya çalışıyoruz şimdi bu sözün tamamını söylemiyim herkez anladı...sositososito

analar size oğul doğurup,yetiştirsin sonrada ölsünler.en iyi çözüm bu galibaCADIARZU

aynen katılıyorum bu sözeee ,demekki erkek çocuk anneeleri yanmışlar baksanıza gelinler daha evlenmeden ya kayınvalidem gelipte bende kalırmı tasasına düşmüşlerrr yazıkk çok yazıkkk :uhm::uhm:

empatik yaklaşmaya çalışıyorum
ben on günlük evliydim gelip kaldılar bir gece
kayınvalide kayın peder teyzeleri
kayınvalidem beni pek sevmiyordu tepkiliydi bana onedenle kötü geçti
zaten çaylaktım 8 yıl önce
şimdi olsa 1-2 gün süper idare ederdim
siz evlendikten 1-2 ay sonra gelip bir kaç gün kalabilir bence
çünki oda oğlunun yaşadığı ortamı merak edebilir
bu en doğal hakkı
hem eşinizde sevinir annesi bir kaçgün kalsa
bu kadar ön yargılı olmanızı kınadım açıkça evladım olsa sizin gibi düşünen biri ile evlenmesini istemezdim yazık kadında bilmiyor şimdiden dışlandığını
senede bir yada iki kere gelip bir iki gün kalsa ne olurki

nasıl bir anlayıştır anlamıyorum. o senin nişanlının annesi seninde annen olucak kalmasınmış başka arzun varmı?? gelmesini istemiyorsan hiç evlenme arkadaşım!!!! kayınvaliden olucak insanın oğlunun üzerinde ne kadar hakkı var sen biliyormusun!!! ben bakıcam büyütcem gözümden sakıncam sonra bir gelin gelcek eve yatılı gelmemesi için ne yapabilirim diycek. valla yolarım o kızı ben. sen eşini annesi gibi karşılıksız sevebilcekmisin? bu nasıl bir zihniyettir bu nasıl kara cahilliktir. aman sakın hastalanmasın kayınvaliden mazallah senin eline bakarsa açlıktan ve kahrından ölür. yazık valla çok yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…