- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.220
- 63
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
Harbi ne var bunda yaa..
Hatta kadın "senin kahven güzel oluyor" diye iltifat bile etmiş.
üfff ya niye kızıyorsunki. eski jenarasyonla şimdiki aynı değil. kuşak çatışması. onların zamanında daha farklıydı. her şeyi kadınlar yapardı ev ile ilgili. onlar öyle görmüş. bize her ne kadar onların düşüncesi yanlış gelsede onlara doğru geliyor. biz böyle görmüşüz daha rahat yetişmişiz onlar öyle. o yüzden çok kaldırıp indirmenin manası yok. bizler gelinlerimizi anlayabilecek miyiz acaba. bizim kuşakla da onlarınki çatışacak. o yüzden çok takılmak iyi değil.
Aç olsamda eşime demem açım diye,
Kalkar hazırlar yerim,
Sorarım hatta ben açım bişeyler yiyecegim sizde istermisiniz diye,
Çocuk gibi açım demek nedir çok tuhaf geldi
İnanın iki oğlum var. Tırsıyorum. Ciddiyim. Kv olmak suç. Kocaman insanlarız. Ben de eşime çocuk gibi açım demeye utanırım. Eşim de bana demez.
Kadın kahve istemiş. Ne var bunda. Eşimin ailesine gittiğimde mutfak bana ait olur. Hem yaparım hem yerim hem de yediririm. Kv in içi gitmesine rağmen.
Ayy Allah imm. İnanın şu mesajım burda dursun. Gümbür gümbür kv deler geliyor . Eskilere rahmet okutacak.
ama biz kendi aramızda konuşurken araya girmesi hoş olmadı bence.
Hangi erkek anası karşısında susup oturmuyor ki..ama ben çok takıldım içim içimi yiyor.eşime sinir oluyorum kuzu gibi oturup sustuğu için
Oğullarını koruma güdüleri hiç sonlanmıyor ne yazık ki. Bize yemeğe gelirler, çok mutlu olurum açıkçası, keyifle hazırlarım herşeyi. Eşim de yardım edebileceği her noktada yardıma hazırdır. Annesi geldikten sonra mutfaktan kaçar :) Çünkü ben ondan her küçük birşey istediğimde annesi "aaa ondan isteme, ben yaparım, markete gitmesin babası gitsin" der durur. Ben de susmam, şakaya karışık eşimle evde rollerimizin eşit paylaşıldığını, onlar burada yokken de bana yardım ettiğini, düzenimizi bozmaması gerektiğini söylerim. Bir keresinde de eşime kızmıştım, sanki dövecekmişim gibi bedenini oğluna siper etti, gülmekten sinirimi unutmuştum. "Ben oğullarımı siz ezin diye doğurmadım" demişti, daha çok gülmüştümOğlu da gülmüştü, onun da huyu böyle işte. Ama bizimkisi bunları hep gülerek, saldırgan olmayan tavırlarla yapıyor tabi.
Tavsiyem bir daha böyle bir durumla karşılaşırsanız siz de gülerek düzeninizi bozmamasını isteyin, oğlunun durumdan şikayetçi olmadığını, hayatı böyle paylaşmaktan karşılıklı keyif aldığınızı söyleyin.
Bu arada eşinizin orada sessiz kalması bence daha doğru. Tepki verse annesi oğluna kendisine karşı cephe aldırdığınızı düşünüp size diş bileyebilirdi. Böyle küçük çekişmelerde eşin araya girmesini doğru bulmuyorum. Daha şahsi müdahaleler olması durumunda araya girmeli.
Keşke dönüp bu konuda sen ne düşünüyorsun deseydin eşine
mevzu olur olmaz kocan sana yapmıyor diye kıskançlık yapmana lüzum yok der hadi kocişim yap hanımına bir şey de karnı doysun der kahkahayı patlatırdım üstüne kahvem de sade olsun derdim.ben derim yani bu kadar dert etmeye ne lüzum var.
e siz onun evladı değilsiniz evladının eşisiniz bu kadar rahat saygısızlık nasıl yapabiliyor şaka dahi olsa hem bir arada bile değilsiniz misafirsiniz orda.Ben bu kadarını diyemem açıkcası.Sonuçta büyüklerim kp de laf gitmiş olur.
e siz onun evladı değilsiniz evladının eşisiniz bu kadar rahat saygısızlık nasıl yapabiliyor şaka dahi olsa hem bir arada bile değilsiniz misafirsiniz orda.
önemli olan eşinizin farkındalık kazanması, siz direkt annesini şikayet ederseniz doğal olarak savunma psikolojisine girer ve sizi hiç anlamaz.Annen iyi ki böyle yapıyor da diyim üzerine :) bu olmaz
Acaba yazıyı bazıları farklı mı okuyor anlamadım.Kadın durup dururken mi benden kahve istedi.
Biz mutfaktaydık 4 ümüz oturuyorduk.Ben eşimle kendi aramda acıktın mı bugün yorulduk tarzı şeyler konuşuyordum.Eşim de durup dururken bana ekmek arası hazırlayayım mı diye sordu.KV çat diye araya girdi sen niye hazırlıyorsun canım otur o hazırlasın dedi.Niye o hazırlayamaz mı anlamadım dedim.Çünkü sen gelinsin sonra da kahve yaparsın dedi.
Sen bunu masum olarak mı algılıyorsun.
Kvnin içi gitmesine rağmen dediğine göre sen de az değilsin yani.
Gözümün önünde canlandı o an, benzerini her türkiye'ye gidişimizde yaşıyoruz çünkü. Eşim çok kilo almadı ama ufak ufak göbeği büyüyor. Annesi "aaaa kilo almışsın" diye göbeğini sevince "kosucukaplumbaga çok güzel yemekler yapıyor, çok yiyorum" demişti, ben de şişindim tabi o arada :) Eşinin de orada seni kırmak ya da taraf tutmak için "önüme koyma" dediğini sanmıyorum, şakaya vurmuştur, annesinin suyuna gitmiştir gibi geliyor bana. Bir dahaki sefere sen de "güzel yemeklerime dayanamıyor, çok yiyor kilo alıyor" dersin :)Çok teşekkür ederim bu açıdan bakmamıştım.Eşimin susması benim için kötü bir şeydi.Ama haklısınız doğru olanı yapmış.Ama inşallah annem beni savunuyor diyerek iyi hissetmemiştir kendisini.Farkındadır her şeyin.
Peki olgunluğunuzla cevap verdiğiniz için size bir olayı daha anlatsam yorum yapar mısınız?Merak ettim ne diyeceğinizi...
Eşim evlendikten sonra biraz kilo aldı.Annesi sen böyle değildin çok yemeye başlamışsın falan diye kendi aralarında konuşurken annesi bana da önüne koyma dedi.Ben de benim yüzümden mi oldu yani şimdi dedim.Eşimde ne dedi ki şimdi dedi bana.Ben de önüne koyma dedi dedim.Eşim de ee koyma sen de diye güldü.O an zıkkımın dibini ye nankör diyesim geldi ama sustum dedim ki iyi bundan sonra kendi önüme alırım dedim.Annesi sustu dinledi sadece.
Sonrasında eşim bir gün benden bir şey istedi.Önüme koyma diyordun dedim.Aa sen de aşkım şaka yaptım ona mı alındın sen de dedi.
Gözümün önünde canlandı o an, benzerini her türkiye'ye gidişimizde yaşıyoruz çünkü. Eşim çok kilo almadı ama ufak ufak göbeği büyüyor. Annesi "aaaa kilo almışsın" diye göbeğini sevince "kosucukaplumbaga çok güzel yemekler yapıyor, çok yiyorum" demişti, ben de şişindim tabi o arada :) Eşinin de orada seni kırmak ya da taraf tutmak için "önüme koyma" dediğini sanmıyorum, şakaya vurmuştur, annesinin suyuna gitmiştir gibi geliyor bana. Bir dahaki sefere sen de "güzel yemeklerime dayanamıyor, çok yiyor kilo alıyor" dersin :)
Sana daha komiğini söyleyeyim, ben yemek seçmem ama bazı baharatlatı ve yeşillikleri yemem (toplasan 3 çeşit). Kayınvalifem yine birgün bunu konuşurken "aaa sen de faydalı şeyleri hiç yemiyorsun" dedi :) ben de eşim de kahkahalarla güldük. Kötülüğümü düşündüğünü sanmıyorum, ağzından o an öyle çıktı. Başkası olsa kılıçlarını kuşanmıştı çoktan :)
En güzel çözüm; gülerek şakaya vurarak cevap vermek ve çoğu şeyi duymamak. Eşinle huzurun olsun, mutlu bir aile olun o yeter.
Ne var ben her gün ona yemek yapıyorum bir kere de o yapsın derdim. Benim eşim annesini dinlemez kalkar yapar zaten.
İnanın canınızı sıkmaya değmez. İçinizde kurup büyütmeyin. Eski jenerasyon. Sallayın gitsin. Ama kendinizi de ezdirmeyin. Yanlış olarak okumak değil. Sadece çokta umursamamak gerek.
Eşimin maaaşı yoktu. Ben kendi maaşımla evin eksiklerini almıştım. Bana dediği oğlumu batırdın. Salladım mı umrumda değil. Yeri geldi lafını hatırlattım. Şimdi ücretsiz izindeyim. Ağzını açmadı. Yüz göz olmaya, kendi içimde büyütmeye psikolojimi bozmaya değer mı? Hayır. Kırıcıda olmadan şakayla karışık zaten demişsiniz o da anlamış. Bir daha da demez ve yapmaz zaten. İçinizde bitirin. Size yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?