Kayınvalideniz sizden eltinize elişi vs öğretmemizi istese?

Öğretirim :)
Onlar da bana öğretir.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

cok cocukca yaptiginiz ben sizin gibilere selamimi bile vermiyorum ne gerek var selam verip yorulmaya

Matematik ogretmeniyim millet saaati 100 tl ye matematik dersi verirken ben komsunun cocuguna, akrabanin cocuguna, misafirlige gittigimiz evlerde cocuklara isteyen kim varsa hayir demem anlatirim matematik. Karsimdaki ogrenmeye istekli biriyse anlatmak bana zevk verir.

Bu kadar bencil olmayin. Ogretmekten zarar gelmez. Birilerine bir seyler ogretmek insanin bilgisini pekistirir.

Bravo. Herkes bu bilinçte olamıyor malesef.

Sanki eline yapışacak altı üstü örgü.

kayınvalidem öğret dedi diye öğretmem , eltim kapıma gelir rica eder öğretirim , tatlı dille söylerse niye kırayım.

ciddi sacmalamissiniz.. ogretmek istemiyorsaniz olur bir ara ogretirim diyip gecistirebilirdiniz .. sirrimi kimseyle paylasmam nedir.. sizden ogrenmez o sirri gider baskasindan ogrenir..

Söz konusu elti, kaynana, kayınpeder,görümce velhasıl koca tarafından biri oldumu kimisine içsel bir dürtü geliyor nedense öğretmem, yapmam etmem,gitmem...

Peki annen kardeşine öğret kızım deseydi durum nasıl olurdu??
Şimdiye çoktan öğretmiştin belkide...

Kendi adıma konuşayım herhangi birinin benden birşeyler öğrenmesi hoşuma giderdi ve bu sebeple ben eltime seve seve öğretirdim...
Aynı şekilde eltimde benim bilmediğim bir şey biliyorsa ondan onu öğrenmek için çabalardım...

Bu kadar fesat olmayın...

Sır mı:S bence çok saçma bir cevap olmuş. Eskidenmiş: kimse model gösteremezmiş falan. Şimdi ne ölçeksen yapraksan YouTube da videosu var zaten

İçinde elti ve kv olan her mevzu bdvye açılmalı bence de. Yakında buraya " eltim bu sabah bana günaydın dedi, napmalıyım" diye konular da açılacak korkarım.

Soruya gelince. Bence öğretmeyin. Bak bu işin sırrı konusunda 1-0 öne geçmişiniz rekabette. Ama elti basit meseleleri sizin gibi dünya meselesi yapmayıp kendi halledebiliyorsa o sizden çok öndedir, boşa uğraşmayın. Sır filan diyerek fazla önemsemişsiniz o örgüyü. Siz kendi kendinize öğrenebildiyseniz o da öğrenebilir bu sırrı.

Valla simdi yaptigin ise gore degisir. Basimdan geceni hemen anlatayim. Butik pastacilik yapiyorum. Pastalrda kuallandogim pandispanya tarifini bir cok tarifi deneyip sonuclarini gozlemleyip sentezleyerek yaptim. Ha benim kullandigim tarifi kullanan yok mudur elbet vardir. Ama ben elimdeki tarifi hazir bulmadim bunu kendime gore mulemmel hale getirene kadar cok emek malzeme ve zaman harcadim. Sonra bir arkadas kizinin dogum gunu icin pasta yapmak istedigini soyledi pandispanyanin ve kremanin tarifini istedi arada da cok sevdigim biri vardi kormak istemedim verdim.
Bilin bakalim ne oldu 1 ay icinde instagramda boy boy sayfalari pasta kurabiye siparisi alinir yaziyor.
Tamam ben kimsenin ekmeginde degilim ama onun benim emegimde gozu varmis demekki. Armut pis agzima dus yapan insanlari sevmiyorum. Bana deseydi ben boyle bir is yapmak ostiyorum tariflerim sunlar sende bir bak duzeltme fln yap diye yemin ederim zevkle yapardim ama boyle olunca tiksiniyor insan.

Konu sahibi de eger gercekten emekle ugrasla yaptigi uydurdugu biseyse bundan da para kazaniyorsa vermeyebilir. Hele gicik oluyosa vermesin zaten.
Ama oyle bulunmaz hint kumasi gibi bisey degilse paylasin gitsin

Güzel şeyler paylaşıldıkça çoğalır. Ayrıca birine ufak da olsa birşeyler öğretmek kadar tatmin edici bir durum yok. Ben zaten hiç anlamam dünyanin sırrıymış gibi elindeki tarifi, örneği paylaşmayan kadınları. Patentini sana verip Nobele mi aday gösterecekleri sanki. Alt tarafı el işi. En fazla kıskanç diyecekler, bencil diyecekler.

Eltiyi sevmiyorsunuz.

Sırrınızla gömücez o zaman sizi.

Elişi de sizinle birlikte yok olup gidecek.

Ben olsam eltimi yetiştirir, elişinin sonraki nesillere de aktarılmasını sağlardım.

Bence sen kıskanç bi insansın !
Bakın sadece ben yapabiliyorum bu tür şeyler demek için öğretmekten korkuyorsun.
Bi yardım al bence ciddiyim .

Kesinlikle öğretmezdim. Asla. Ben o kadar örgü öğreneceğim filan bir de benden tarifini isteyecekler?

Misal bence bir matematik öğretmeni de kısa yolları öğretmesin. Herkes kendisi bulsun arkadaşım.

Sonra işe yeni başlayan stajyere de kimse hiçbir şey öğretmesin. Kendisi öğrensin canim. Kimse dönüp selam bile vermesin.

Sonra yemek programları... Allahım nasıl olur yarabbim. Nasıl olur da o tarifler milyonların önünde paylaşılır. Hepsi sır olmalıydı...

Hepimiz o kadar güzel ve o kadar cahiliz ki toplasan baksan bildiğimiz üc bilgi var ya da yok ama bununla Bile kibirimizde boğuluyoruz.

Lise mezunu, 19 yaşında, evli bir insanın tek bildiği de örgü olunca gollum un yüzüğe yapışması gibi bildiği tek seye yapışmasını gördüm ya cehaletten daha da ürktüm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…