Kayınvalidenize 'Anne' derken ne kadar samimisiniz?

benim kayınvalidem sanırım dünyanın en iyi en nadide insanlarından biridir,kesin Allah'ın da sevgili kuludur,çok iyi niyetli,hoşgörülü bir insandır
kendisini çok seviyorum,ona bişey olsa gerçekten çok üzülürüm

zorlanarak da anne demiyorum tabiki
ama asıl annem bir yana dünya bir yana,yani kimse kusura bakmasın

yani zorlanarak anne demesem de asıl anneme anne derkenki o "bişey" var işte onu yakalamak imkansız bence,isterse karşımdaki Hz.Fatıma olsun

ha o kişiyi sevmezsiniz,samimi değilsinizdir ya da zorlanıyorsunuzdur,o başka bişey
ama sevip,içinizden gelerek anne diyosunuzdur ama yine de o "bişey" eksiktir bu da başka bişey
sanırım bütün mesele de bu olsa gerek

kayınvalidemi severim, o ise beni kızı gibi sever ama yine de anne kelimesi sadece kendi annenize %100 samimiyetle söylenecek bir kelime.

onlara karşı hislerime tercuman olmuşsun sadece mecbur kaldığım zaman seslenmem falan gerekirse derim ama ozaman bile içimden nefret duyarım bizde altlı üstlü oturuyoruz hep dua ederim bir an önce kurtar beni bunlardan Allahım diye

aynen budur arkadaşım

kesinlikle samimiyetsizim,ne annesi annemin yerini asla tutamaz,keşke anne değilde başka bi kelime olsaydı 'anne' yerine...Ama böyle olmasını istemezdim,bi kez kızım demedi,gelin gel,gelin git dedi! tabi karşılığınıda aldı...

bende bu konuda samimiyet = 0 dilim dönmüyor bu kelimeyi söyleyebilmem icin yada söylemekten kacmak icin bin takla atiyorum..

gerektiğinde tabii ki anne diyorum fakat insanın bir annesi bir babası olur
benim eşim de benim anneme anne demek zorunda kalmasaydı çünkü anne doğurandır başkası değil formalite icabı anne demek o kelimenin anlamını zedeliyor bana göre
mesela "ayşe anne " gibi birşey denilebilirdi
ben mesela kızımın benden başkasına anne dememesini vasiyet ediyorum benden başkasına anne demesine yüreğim dayanmaz(

bu kayınvalidemi sevmediğim anlamına gelmez tabii
benim objektif olarak bakışım bu
kimse de gelinini kızının yerine koymaz ne kadar kızımdan ayırmıyorum dese de doğru gelmiyor bana
haa kızımdan farkı yok diyorsa da kızına haksızlık ediyordur
nasıl kızından farkı olmaz canım?!

tamam herkes gelinini,damadını sevsin ama evlatlarımdan farkı yok da demesin yaa

nasılkı eşim benim anneme bnim için anne diyor bende kayınvalıdeme eşim için anne diyorum yoksa mumkun oldugunu sanmıyorum ne kadar iyi olursa olsun anne bir tanedir bence

anne diyorum
hata genelde x (ismi) anne diye hitap ediyorum
ama kendi anneme dediğim gibi olmuyor tabiki
bazen yabancılara özenmiyor değilim, genelde onlar kayinvalde ve kayinpederiyle ismiylen hitap ediyor
bizim toplumda tabii biraz tuhaf kaçiyor

Daha demedim aklinialirimsmilelmaz:lmaz:
Ama Derkende hiç öylesine anne demek için demek istemem.
İçimden gelen en sıcak hali ile söyleyeceğim Umarım oda Bana Kızım derken Böyle olur :1hug:

anne diyicem evlenince ama x anne gibi demeyi düşünyorum umarım iyi anlaişırızda severek anne derim helsinkigirl gibi mecburiyetten demek zor olur gercektende,

bugüne kadar gayet samimiydim ama bundan sonra için tanımıyorum bile..malesef gerçek yüzünü gösterdiler.benim için sokaktan geçen yabancıdan farkı yoklmaz:

hiç samimi değilim.her şey eşimin hatrına..:1no2:

daha önce yazmıstım ..yazmıstım ama öncden gorustugumuz zamanların dısında kendı arkadas ve akrabalarıma bahsederken daima ''annem'' diye söz ettim. bi kere bile olsun k.valide lafını kullanmadım (ve arkadaslarım sasırıyordu - anne- dememe)
bu son izinde yanına gittimizde bana öyle bişey dediki (şikayet ediyor gibi algılanmasın lutfen)
bana dedıkı - çocuk yapmayın masraf olur , gerek yok zaten benım torunum var bitane yeter (görümcemın kızı)
bu lafa belkı alınmak sacmalık ama benım çok gucume gitti maalesef ( oyuzden bundan sonra k.valide diyecegim arkadaslarıma bahsederken -annem- demek yerıne.

Evlendikten sonra hemen anne diyemedim... Bir kaç gün aynı evde sadece annesi eşim ve ben kaldım,gene ağzımdan anne kelimesi çıkmadı... Çıkamadı... Denedim olmadı.... Ama sonra yavaş yavaş demeye başladım,şimdi diyorum ama çekinerek söylüyorum gene... Daha 5 aylık evliyim,zamanla oturur sanırım...kaydirigubbakcemile

samimiyim dersem yalan olur. daha yeni evliyiz ve nişanlılık süremizde vardı fakat alışamadım. o nasıl bana kızım derken ne kadar samimi olabilirse bende o kadar.kötü birisi değil bir problemimizde yok ama benim annemle onu kıyaslayamam herhalde.benim annem karşılık beklemeden fedakarlık yapıyorsa o da o konuma gelince bende o samimiyette olurum ona karşı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…