Kayınvalidenize 'Anne' derken ne kadar samimisiniz?

bende sanki o kelimeyi söleyince kendimi tuhaf hissediyorum
kendi anneme söylediğim gibi asla olamaz
hatta çoğu zaman anne demem direk muhabbete damlarım kaydirigubbakcemile3

Anne demediğim için çok samimiyim.kaydirigubbakcemile3 Benim için anne tektir.Bu konuda kendimi zorlamadım.Saygı ,sevgi tam ;ama anne-baba demek çok zor.Sahte geliyor bana.-tatlicadiarzu-

hiç anne demem hep anneciğim diyorum.. derken de çok samimiyim, üstelik bunu derken kendisinin ne kadar mutlu olduğu gözlerinden anlaşılır opuyorumnanaktan bilmiyorum ben bu kelimeyi söylediğimde karşıdaki insan mutlu olacaksa hiç kasmam derim.. kendi annem, anneden öte benim için.. pek kavram kargaşası olmuyor o yüzden Şeniz

bende hiç samimi değilim, sırf adet olmuş o yüzden mecburi olarak söylüyorum.. Çok saçma bence başka birine anne demek. Üstelik ilk zamanlar çok zorlanmıştım şimdi alıştım neyseki

bence bu samimi olmak yada olmamak meselesi değil, bizim toplumda kalıplaşmış adetler var ve bu adetler yerine getirilmezse herkes sana öcüymüşsün gibi bakar, bu kayınvalideye de anne deme olayıda böyle bi adet, durum bu sadece bence:hulya:

Doğru... Kesinlikle yerinde bir tespit.
aklinialirimsmile
Ben olsam anne derdim... Bilemiyorum yani şimdiki kayınvalide adayım çok tatlı biri...
Kısmet olmaz da başkasıyla evlenirsem, o zaman düşünürüm... aklinialirimsmile
Ama sanırım derdim mecbur kaldıkça... akannehir

Elbette böyle bir görenek var ve bu yüzden böyle hitap ediyoruz.
Rahatsız oluyormuyum?Hayır,kesinlikle..
Ama bir başkasına kayınvalidemden bahsederken annem lafının önüne adını da ekliyorum..

valla yalan soylemek istemiyorum benim kayinvaldem cok sinir bi kadin zaten artiq gorusmuyorum ama anne diyodum eed esimin hatiri icinalsanaalsanasmile

Valaha hiç de samimi değilim.Benim annem bir tane, anne gibi hissetmediğim bir insana anne demek çok sinirimi bozuyor.

Pek samimi olduğum söylenemez.Son zamanlarda pek söylememeye çalışıyorum.
Çünkü kendi kaşındı.
Zaten oda mümkün olduğuca ismimi bile kulllanmamaya özen gösterir.
Oğlunun yanında da yağ yapmaya gösterir o özeni...

bende kayınvaldemi çok severim anne demek zor gelmez.ama saçma gelir niye hala eşlerimizn annesine babasına başka şekilde hitap etmiyoruz anlamış değilim

ben de pek samimi değilim .özellikle kendi annem hayatta olmadığı için ilk zamanlar aşırı zor geliyordu.hatta eşime dediğim zaman ben nasıl anne dicem benim anne öldü zor geliyor..
oda hissettiğin zaman dersin demişti.hissettim mi hayır.ben anne diyorum ama o her zaman kzıım demiyor.aman desede farketmez..ölesine diyoruz işte.adet yerini bulsun.başka bi ismi olsaydı keşke..onlar bana gelin diyolar kızım değil.ben de kaynana mı diim olmuyo işte..

valla gönülleri olsun die diiorum bende şu ana kadar bir gerginlik olmadı da aramızda

benimkinin annemle babamla anne ve baba demesii beni mecbur kıldı doğrusu

bide benimkinin teyzesi var yakın akraba olarak hep birlikte olunca teyzeye teyzeye diorum kayınvsalideme de teyze demek ters oluoo

insan 30 yaşından sonra bi anne ve baba edinebilrmi??
bu yaştan sonra ne kadar olursa o kadar olur bi anlam ifade etmiooo

son derece samimiyetsizim söylerken çünkü içimden gelmiyor,e içimden gelmeyen şeyi zorla çıkarınca da ne kadar olur tahmin edin:umursamaz:

Ben seviyorum anne demeyi. Bi taneyken iki tane annem oldu.Başlangıçta zor gelmişti tabi garipsiyor insan.kendi annenize söylediğiniz bi dolu duyguyla olmuyor,olması da beklenemes sanırım:) Maşallah aramız çok iyi.Hiç kızları olmamasıyla ilgili olabilir onlar da beni çok sever kızları yerine koyarlar.ıKızım diyolar onlar da zaten

ben derim heralde sonuçta çok sevdiğim birinin olmasına sebep amaaa eğer bi soğutursa kendinde kolay ısınamam yani dikkkat etsin hihi:enbuyukkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…