Kayınvalidenize 'Anne' derken ne kadar samimisiniz?

ay ne güzel..senin adına sevindim.

Bende anne derim, cümle içinde kullanmam seslenme hitap etme durumlarında söylerim, isimmiş gibi telafuz ederim, annem şeklinde değil yani. Aramızdaki samimiyetin gerektirdiği gibi...

Kendisi de bana hep gelin demiştir, 10 yıllık zaman diliminde ağzından kızım lafını belki bir yada iki kere duymuşumdur.

Zaten gelinini gerçekten kızı gibi görmeyen/görmeyecek olan birine anne demek ne kadar samimi olur ki.

DepresifPolyannaya katılıyorum gelinini kızı gibi görmeyen birine anne demek ne kadar samimi olur.

kendisinin beyendiği değilde oğlunun beyendiği gelinim ! hiç bi zaman benimsemedi beni esyaları alırken bile daha erken bellimı olur belki nişanlar ataılır dedi...
1yıl oldu evlenelı hala der durur esyaları neden okadar erken almısız ya nısan atılsaymış..dünya hali bellimi olur dedi..
1yılım dolmus bana kendi beyendikleri kızı öve öve bitiremedi 1hafta önce ordaydım 15gunluk eşimin izninde.. hem akrabalarıymıs hem kendı kulturlerınden olanmış..
neyse şikayet etmek yerine..
Anne kelimesini demek için beni kızı gibi görmese bile en azından gelini olarak kabul etmesini yeğlerdim..kızını olarak gormesini beklemiyorum zaten..
Anne kelimesi benım için ahmet mehmet ayseden farksız soylerken.. eşimde bılıyor , sorun etmiyor..
sorun etmesi için önce annesinin yaptıklerını ve soyledıklerını duymamıs gormemıs olması lazımdı.

Çok samimi ve çok içtenim anne derken.
Çok çok seviyorum kendisini,sevildiğimide biliyorum.
Allahım ağız tadımızı hiç bozmasın,onlarıda başımızdan hiç eksik etmesin inşallah:Saruboceq:

Şu ana kadar bir gerginlik olmadı aramızda, Allahı var iyi kalpli bir kadın ama anne derken çok samimi olmadığımı itiraf etmem lazım. Bir kere çıktı ağzımdan hep anne diyorum.

alışamadım bir türlü sanki ona anne derken kendi anneme haksızlık etmişim
gibi garip bi duyguya kapılıyorum...
o bana kızım diye hitap eder görünüşte iyidir ama özünde aslında gelinlerine karşı bi sempatisi yok..
söz ve davranışlarıyla bunu çok belli ettiği için ister istemez soğuyorum....
alışırım zamanla herhalde

Hiccc samimi degilim mecburen diyorum gecen seneye kadar yine esimin annesidir falan diye alttan aliyordum ama gidip bütün sülaleye bana bi kere bile anne demedi diye hakkimda atip tutunca anne dememeye gayret ediyorum ama agiz aliskanligi yinede söylüyorum yoksa o sifati hakedecek en son kisi benceşakkıdı

anne ismiymiş gibi telafuz ediyorum.
eşime veya görümceme bişey anlatırken annen geldi annen yaptı şeklinde ifadeler kullanıyorum. ,
daha başka kişilere bişeyler anlatırken eşimin annesi geldi şeklinde tanımlıyorum.
ortamda kaynananın kendisi de varsa o zaman da anne geldi, anne yaptı şeklinde söylüyorum. annem demedim hiç birzaman. bir kötülüğü olmadı bana ama benim annem değil :)

aynen bende ismiymiş gibi söylüyorum.Bende hiç kızım dediğini duymadım şimdi topiği görünce düşündümde akannehir

anne derim o da 'efendim anneciğim' der :)
çok severiz birbirimizii..

O kadar uzun zamandır birisine "anne" diyemedim ki, şimdi kara kara düşünüyorum kayınvalideme nasıl diyicem diye çok da severim kendisini aslında çok iyi bir insan ama bu sözcük benim için o kadar ağır ki o kadar zor ki söylemek bunca yıl sonra nasıl yeniden birine anne diyicem ben hiç bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…