Kayınvalidenize 'Anne' derken ne kadar samimisiniz?

ben sanırım hıc samımı degılım kendısınden pek hoslanmıyorum zaten gercı kadının bana hıc bır zararı yok ama olsun ben o anda sevmeyınce bır daha hıc sevemıyorum.. :) anne derkende hıs ısteyerek demıyorum gelenek gorenekmıs gıbı hayal edıyorum..

aynen katılıyorum nerdeyse benim yerime yazmışsın..
hiiiiiiiiiiiç samimi değilim hemde..demesem kocamla aram bozulur o yüzden diyorum...bi de demesem annem kendi annem yani gebeertir beni onan diyorum..

hiç samimi değilim sadec çok sıkışırsam diyorum

10 yıllık evbliyim sadece 3-4 kez demişdir

artık hiç demeyi düşünmüyorum yapmacıklığı sevmediğim için yeni karar aldım

evllendimden belli ne gelinim nede kızım demedi konuşurken adımı söylemez onun için anne derken hiç içimden gelmez açıkcasıbenneyaptımki

Samimi değilsem bile eşimin annesi ve ben eşimi seviyorum onu bana doğurduğu içinde 'Anne' diyorum.

Sozleri soylemek kolaydir agizdan istesende istemesende dokuluverir.Ama isin asil ozu ictenliktir dediginiz gercek bir samimiyettir.Neden olmasinki bence kisi kayinvalidesini kendi annesi kadar olmasada samimi bir sekilde sevip ictenlikle anne diyebilir.Eger esini seviyorsan gercekten annesinide kesinlikle seversin.Kayinvalidesini sevmiyen kisi bir gun kayinvalide olacaklarinida unutmasinlar derim:))))

o beni başkalarına tanıştırırken kızım diye tanıştırırken ona nasıl anne demem ki allah bişey sorar

beni sevmediğini ve istemediğini belli etmesine rağmen ona başlarda (hatta bu epey devam etti ne sabırlıymışım) anne diyebiliyordum. tabii ki kocamın hatrına....üstelik o bana kızım, yavrum falan demez...
daha sonra yaşanan şeyler sonrasında anne demiyorum ona, diyemem, tam anlamıyla samimiyetsizlik olur bu. adının sonuna anne ekleyerek anıyorum onu. işte N... anne gibi...

Son düzenleme:
anneee derken kendi annemden ayırt etmeden anne diyorum çünki kendi annemden farksız ben onun kızıyım o benim annem olay bu opuyorumnanaktan

hıç :umursamaz:
zorunlu kalmadıkan sonra adıyla hıtap edemeyecegıme gore agzımın ucuyla anne derım
herkesler de bılır gorumcelerım de dahıl olmak uzere kendısıne anne demek ıstemedıgımı
esım cok sever annesını ama bır ınsana anne dıyebılmek ıcın evladı sayılmak lazım
maalesef cok ayrımcı ısıne gore konusan bır kadına anne demek gelmıyor ıcımden

Son günlerde, bir surat, bir surat ki gelinde,
Çayımı bile yarım dolduruyor bey.
Allah'tan kulaklarım ağır işitiyor da
Duymuyorum ne söylediğini
Ama yine de hissediyorum bey;
Beni bu evde galiba istemiyor artık
Hey gidi günler heeey.
Oğlunu bilirsin, vur kafasına al lokmayı
İki ara bir derede ne yapsın ana bu atsa atılmaz, satsa satılmaz.
Bana artık gizli gizli sarılıyor bey...
Dün akşam uyurken öptü beni biliyor musun?
Nasıl ağırıma gitti nasıl
Artık akide şekeri de getirmiyor.
Hani dişlerim yok ya, güya yerken garip sesler çıkarıyormuşum da
Çocuklar iğreniyormuş benden.
Yok,vallahi yalan bey, hiç yapar mıyım ben öyle şey?
Gelin çocuklara masal anlatmamı da yasakladı
Üstelik seninle konuşuyormuşum diye duvardaki resmini biryere sakladı
Olsun,
koynumdaki resminden haberi bile yok!
Yine de beddua edemem bey,
Oğlumun karısı, torunlarımın anası o.
Geçenlerde üst komşular geldi,
Ne konuştuklarını duymayayım diye kapıyı üstüme kilitledi.
Duymadım, duymadım, lakin hissettim.
Düşkünler evine yatıracaklarmış önümüzdeki ay beni
Ne yalan söyleyeyim epey ağırıma gitti, epey,
Ha, sen ne diyorsun bey?
Hani bir görünsen oğluna, ne de olsa babasısın,
Seni dinler.
Bu odada oturur, vallahi hiç dışarı çıkmam.
Akide şekeri de istemem.
Masal da anlatmam artık çocuklara
Ne olur ayırmasınlar beni bu evden
Yaşayamam nefes bile alamam
Sana ait anılardan uzak ne yaparım ben, ne yaparım?
Şu camın pervazında hayalin durur, çekmecelerde el izin.
Bastonun hala duvarda asılı.
İstemiyorlar beni artık, istemiyorlar hasılı.
Hey gidi günler hey
Hani diyorum bir çağırsan
Yoksa, yoksa sendemi unuttun beni bey
Sendemi unuttun beni bey?

Not; Birgün yaşlanacağımızı unutmayalım. Ve büyüklerimize bu sözleri söyletecek davranışlarda bulunmayalım.

Okuduğum kadarıyla çoğunuz kayınvalidenize 'Anne' derken samimi değilsiniz. Olabilir .Sizden ricam yukardaki yazıyı birkez okumanız ve tekrar düşünmeniz.

Son düzenleme:
okuduğum msjların çoğunluğu kaynanasıyla problem yaşamamış olmasına rağmen isteksizce anne diyor.Bende içimden gelerek söylemiyorum madem istemiyoruz neden bu toplumsal baskı anne doğurandır karşılıksız sevendir, kayınvalide karşılıksız sevmez çoğu zaman bence.zorla değil sevemiyorum içimden gelmiyo napim.

ben mecbur kalmadıkça söylemem insanın bi tane annesi olur:1closedeyes: iyide olsa kötüde olsa anneliği haketmiyor.herkesten anne olsaydı anneliğin namı olmazdıa.s

ben ne kadar içtende söylesem karşılığını göremiyorum.Bir kere kızım dediğini duymadım.İŞin içine ayrımcılık girerse,fesatlık girerse anne gibi kutsal bi sözü haketmez karşıdaki kişi ama lanet olsun içimdeki insan sevgisine....kaydirigubbakcemile3

canim senin kayinvalidende enteresanmis..kaydirigubbakcemile3
insan sey der mi hic? alem kadin..kaydirigubbakcemile3

Okuduğum kadarıyla çoğunuz kayınvalidenize 'Anne' derken samimi değilsiniz. Olabilir .Sizden ricam yukardaki yazıyı birkez okumanız ve tekrar düşünmeniz.

cok guzel bir yazi...gercekten duygulandim..ama kayinvalideden den kayinvalide ye fark var...ben ilk 1 sene annecigim dedim..nedeni oz anneme annecigim deyip esimin annesine anne dersem alinabilir ayirim yapmis olurum diye dusundum.ayirim yapmak istedmedim o da esimin annesidir dedim...derim ne olacak dedim...ama suanda anne diyorum.aramizda findik kabugunu doldurmayacak bir nedenden dolayi tartisma cikti demedigim birseyi bana dedin dedi...hayatta en korktugum sey iftiradir...onu vicdaniyla basbasa biraktim..saygi geregi konusmaya devam ediyorum..sonucta esimin annesi o...eskiden icimden gelerek arar halini hatrini sorar annecigim nasilsin?sagligin sihhatin nasil derdim.simdi inanin zorla ariyorum..hic icimden gelmiyor ,konusacak birsey bulamiyorum.ama kusecek de degilim..araya bir mesafe koymaya karar verdim.....benim buyugugum sonucta..keske benim sevgimi,ilgimi hakeden bir kayinvalidem olsaydi seve seve demeye devam ederdim.ama oz annemin fedakarliklarini bana ve esime olan ilgisini sevgisini gorup kayinvalideminki ni goremeyince uzuluyorum..o yuzden artik icimden gelmiyor..ben merhametsiz saygisiz bir insan degilim ama kimseyi annemin yerine koyamam sevemem annem kadar .ugrastim olmadi..ama saygisizlik da etmem...

canım çok güzel bir yazı .....paylaşımın için yürekten teşekkür ediyorum...alkisalkisalkis
ben bu yazıyı okyrken kayınvalidemi değil annemide düşündüm...yengelerimin anneme nasıl davranmasını istiyorsam ben de kayınvalideme öyle davranmak zorundayım diye düşünüyorum...tabi bazı drumlar canımızı sıkabilir ..ama bu bizim aynı şekilde karşılık vrememiz anlamına gelmiyo..bence her şekilde alttan alıp biraz sabır diyorum...belkide ben kayınvalidemele önemli büyük bir sorun yaşamadığım içinde böyle düşünüyor olabilirim ama...yinede ben yaşlılara hürmetten yanayım...:teselli:

ben içten gelerek anne derim yoksa demem zaten
bu nasıl bişey yaa iş yerinde olmasam hüngür ağlardım kimse görmeden aktı ama ne kadar sıksamda kendimi ağlamayım diye
çok teşekkür ederim paylaşım için ne güzel ne içten yazılmış okudukca canım acyo
senağlamasenağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…