Kayınvalidenize 'Anne' derken ne kadar samimisiniz?

o bana nekadar samimi söylüyosa "sende benim kızımsın" diye:dilcikar: bende ona okadar samimiyetle anne diyorum. (yani samimiyetsiz):1ninca:

asla samimi değilim
nasıl zor çıkıyor o söz ağzımdan anlatamam
mümkün olduğunca az kullanmaya çalışıyorum
hiç içimden gelmeden söylüyorum maalesef
anne...bu çok özel bi sözcük ve benim için o anne olamadı maalesef

hiç samimi değilim anne derken çünkü zor söylüyorum ağzımda büyüyor o kelime midem bulanır gibi.ve ona bu kelimeyi her söylediğimde vefakar anneciğime haksızlık ettiğimi düşünüyorum.

hiç samimi değilim
söylemek zorunda hissettiğim için diyorum
hatta keşke en baştan adıyla ... anne diye seslenseydim biraz daha ii olurdu sanırım

benı nasıl öz kızı gibi gormediği halde ''kızım kızım '' muhabbeti yapıyorsa , bende aynı sekılde ''anne anne'' muhabbeti yapıyrum ona karsı..

nişanlıyken çok sevmıstım gercekten takii kalbimi kırıncaya kadar,artık umrun değil :1closedeyes::1closedeyes:

anne diyebilmek için eşimede ii bir anne olması gerekir.eşime bile annelik yapamazken ben zaten beklemiyorum.o yüzden şu an görüşmediğimiz için bende anne demek zorunda kalmıyorum.kendi anneme haharetler yağdıran bir insana da anne demek bir arkadaşında dedği gibi benim fedakar anneme yapılabilecek en büyük haksızlık olur.ne ekersen onu biçersin.şimdiye kadar dediğim bütün annecim kelimelerini geri alıyorum.

ben de hiç samimi değilim.sadece "dilim" söylüyo.hayata bakış açılarımız karakterlerimiz çok çok farklı ve zamanın da yapılan ya da yapılmayan diyelim şeyler unutulmuyo.ama onlara sorarsanız her şey 4/4 lük yapıldı.nese konu uzar gider...

bende ismıyle anne derım...( menşure anne)
ama arada anne dediğimde oluyo zaten çok ta samim, değiliz ben yurt dışında yaşıyorum oysa türkiyede....
şimdilikde bi sorunumuz yok severim kendısını oda beni severr..............

bu arada 2 eltimde teyze der kayın valideme
ki birinin teysesii
benden küçük olan eltimde
benden gördüğü için mama menşure der ( anne mensure)

kızlar ben iki yıllık evliyim va hala anne diyemedim o da söylemiyom diye bana sitem ediyo ama napıyım içimden gelmiyo ilk günlerde söyleyemedim zaman geçtikçe hiiiiç söylenmiyo

asla kendi annene söylendiği gibi söylenmez anne kelimesi tabiki ama ben kayınvaidemi çok seviyorum hiç sıkılmadan anne de derim annecimde derim beni hiç kızından ayırmadı şimdiye kadar oda bana bişi sölerken annecim annem gülüm güzelim cancum kızım diye hitap ediyo

hayır hiç samimi değilim....
düzene ayak uydurmak açısından diyorum sadece...
söylerken bile yapmacık olduğumun farkındayım ama napayım..
sen yıllarca kendi annene anne de sonra bir anda başka bi ortama gir yeni tanıdığın birine sırf oğluna eş oldun diye anne de..
anne kelimesinin manası bu kadar basit değil!
tamam aramızda hiç bir sorun yok ama içsel bişiy bu yüreğimden şöyle kalbimden kopa kopa gelmiyo işte napayım!
beni doğuran bana yıllarını adayan tek varlığım kendi annemdir...
dediğim gibi topluma düzene uymak açısından anne diyor geçiyorum...

3 tane kayınvalide gördüm 1. sine de zorlandım...zaten uzun sürmedi

2. cine de anne annecim diye hitap ettim ama zorlandım hep...nedense hep utanarak dedim...bilmiyorum sebebini çok sevmeme rağmen çok yakın olmamıza rağmen ben bu duyguyu yaşadım....

şimdi ki kayınvalime ise saniye hanım diye hitap ederim....ve içlerinde en iyisi olması bir yana dünyanın en iyi kayınvalidesidir....

ama anneanne babaannelere çok sindirerek ve samimi bir şekilde hiç utanmadan çekinmeden anneanneciiim babaanneciiim diye hitap ettim.....

Kayınvalidenize anne derken samimisiniz.?

Kayınvalıdeme cok oncelerı hep teyze dıye hıtap ettıgım ıcın ılk oncelerı cok zorlandım.

Uzun suredır annemın arkadası oldugundan teyze derdım.

Sonra agzımı alıstırmak zorladı ama kendı annem ıle bır tuttum

Bı an yanlız bırakasım gelmez ben gıdemesem yalvar yakar onu cagırırdım

Basımın tacıydı oyle ya kendı oz annemden daha cok goruyorum,daha cok

zaman gecırıyorum onunla.Eee bana da ıyı davranıyo tac etmıyım de ne yapayım?

O zamanlar cıgerımden gelırdı 'ANNEM' demek oyle de derdım.

Bakdım kı hayat tecrubesızlıgım bazı aılelerde polıtıka dıye bır sey ızlenırmıs farkedememısım.

Bastacım benım ıcın neler soyledı neler benım duydugumu fark etmeden

O gunlerden mecburen 'Anne' dedım

Sımdı ıyıce ılerı gıttı sadece esımın annesı kuzumun babaannesı

Annem,anne hıcbırını benden duymayı haketmıyor...

kaynanadan anne olmaz istisnalar kaideyi bozmaz şimdi benimki çok iyi diye biri çıkar onun için yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…