canım zaten ben de kendimin de yaşlanacağını annemin de kayınvalide olacağını düşünerek anne annecim diyip gereken saygı ve güleryüzü gösteriyorum bir de tabi kocamın hatırı var ki allah biliyor o hatır ne kadar büyük yoksa bana yaptıklarına karşı benim yüzüne bakmamam gerekirdi amma velakin sen demem siz derim anne derken samimi de değilim zaten o da bana kızım derken samimi değil kaldı ki boşansak çok mutlu olacağını da gayet güzel gösterdiOkuduğum kadarıyla çoğunuz kayınvalidenize 'Anne' derken samimi değilsiniz. Olabilir .Sizden ricam yukardaki yazıyı birkez okumanız ve tekrar düşünmeniz.
ben yazmıştım içimden gelerek demiyorum ama o da herdefasında oğullarının seçimi olduğumuz için bizi sevdiğini oğulları için ne yapıyorsa yaptığını dile getirir.....
şimdi söyleyin ben nasıl içten anne diyeyim ? ben doğumumda ölümden döndüm yoğunbakıma girdim 3 gün sonra pazara gelir gibi yanıma geldi.....31 gün hastanede yattım birekere ziyaretime geldi...
oğluna demedi gel oğlum bende kal çamaşırını yıkayıp ütüleyim demedi...şimdi ise 45 sene önce nasıl çocuk baktığını anlatıp duruyor .....
eşim benim için birdaha asla çocuk doğuramaz bu sefer ölür allah korusun diyor....(doğumumda ölümden döndüm) kayınvalidem ise ahhh oğlum kadınlar pırt pırt doğurur sen paradan haber ver diyor..
annem canım tam 80 gün babamı kardeşimi arkasında koydu beni hastane köşlerinde sandalye tepesinde bekledi baharın ilk günlerinin ayazında cerrahpaşa yollarında tahlil gezdirmekten ayaklarını yandı terliklerle dolandı ....ve ben yoğum bakımdayken odamızı boşaltmışlar annem kapıda kalmış bir battaniye ,ile başka hastanın odasında yerde yatmışşş.....ve hala yanımda .....
bense çalıştığım halde kaynanamın evini temizleyemeye çalıştım bayramlarda iki eltim gezmeye gitti ben misafir ağırladım bulaşık yıkadım....bayramdaki ikramlarını hazırlamak için gece 2-3 lere kadar yatmadım..............ama HALA ONUn KIZI OLAMADIM ODA BENİM ANNEM ASLA OLAMAYACAK...
saygım kocam için yaşlı hasta olsa kimse bakmasa bakarım ben annemin kızıyım o baktı bende bakarım ...üstüne kapı kitlemem çocuklarımdan uzaklaştırmam dünya dönüyor çünkii..ama asla anne demem içten
Son günlerde, bir surat, bir surat ki gelinde,
Çayımı bile yarım dolduruyor bey.
Allah'tan kulaklarım ağır işitiyor da
Duymuyorum ne söylediğini
Ama yine de hissediyorum bey;
Beni bu evde galiba istemiyor artık
Hey gidi günler heeey.
Oğlunu bilirsin, vur kafasına al lokmayı
İki ara bir derede ne yapsın ana bu atsa atılmaz, satsa satılmaz.
Bana artık gizli gizli sarılıyor bey...
Dün akşam uyurken öptü beni biliyor musun?
Nasıl ağırıma gitti nasıl
Artık akide şekeri de getirmiyor.
Hani dişlerim yok ya, güya yerken garip sesler çıkarıyormuşum da
Çocuklar iğreniyormuş benden.
Yok,vallahi yalan bey, hiç yapar mıyım ben öyle şey?
Gelin çocuklara masal anlatmamı da yasakladı
Üstelik seninle konuşuyormuşum diye duvardaki resmini biryere sakladı
Olsun,
koynumdaki resminden haberi bile yok!
Yine de beddua edemem bey,
Oğlumun karısı, torunlarımın anası o.
Geçenlerde üst komşular geldi,
Ne konuştuklarını duymayayım diye kapıyı üstüme kilitledi.
Duymadım, duymadım, lakin hissettim.
Düşkünler evine yatıracaklarmış önümüzdeki ay beni
Ne yalan söyleyeyim epey ağırıma gitti, epey,
Ha, sen ne diyorsun bey?
Hani bir görünsen oğluna, ne de olsa babasısın,
Seni dinler.
Bu odada oturur, vallahi hiç dışarı çıkmam.
Akide şekeri de istemem.
Masal da anlatmam artık çocuklara
Ne olur ayırmasınlar beni bu evden
Yaşayamam nefes bile alamam
Sana ait anılardan uzak ne yaparım ben, ne yaparım?
Şu camın pervazında hayalin durur, çekmecelerde el izin.
Bastonun hala duvarda asılı.
İstemiyorlar beni artık, istemiyorlar hasılı.
Hey gidi günler hey
Hani diyorum bir çağırsan
Yoksa, yoksa sendemi unuttun beni bey
Sendemi unuttun beni bey?
Not; Birgün yaşlanacağımızı unutmayalım. Ve büyüklerimize bu sözleri söyletecek davranışlarda bulunmayalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?