Kayınvalidenize 'Anne' derken ne kadar samimisiniz?

kim ne derse desin kayınvalidesine yürekten anne dediğine inanmıyorum ama herşey karşılıklı bana 1 adım gelene ben 10 adım giderim.ama kayınvalidemi çokkk seviyorum yinede anne derken zorlanıyorum:1hug:

Ben yedi yıllık evliyim ve hiç anne demedim anne çok kutsaldır bana bunu hiç hissetirmediki evime geldiği zaman saygım sonsuzdur ilgimde ama yanlızca eşimin annesi olduğu için çünkü benim kayınvaldemde fırsatı olsa şirret kayınvalde olacak tiplerdendir Allahtan eşimden yüz bulamaz bu konuda bende ezdirmem kendimi.

Okuduğum kadarıyla çoğunuz kayınvalidenize 'Anne' derken samimi değilsiniz. Olabilir .Sizden ricam yukardaki yazıyı birkez okumanız ve tekrar düşünmeniz.
canım zaten ben de kendimin de yaşlanacağını annemin de kayınvalide olacağını düşünerek anne annecim diyip gereken saygı ve güleryüzü gösteriyorum bir de tabi kocamın hatırı var ki allah biliyor o hatır ne kadar büyük yoksa bana yaptıklarına karşı benim yüzüne bakmamam gerekirdi amma velakin sen demem siz derim anne derken samimi de değilim zaten o da bana kızım derken samimi değil kaldı ki boşansak çok mutlu olacağını da gayet güzel gösterdi
her şey hak edene yapılır

ben yazmıştım içimden gelerek demiyorum ama o da herdefasında oğullarının seçimi olduğumuz için bizi sevdiğini oğulları için ne yapıyorsa yaptığını dile getirir.....

şimdi söyleyin ben nasıl içten anne diyeyim ? ben doğumumda ölümden döndüm yoğunbakıma girdim 3 gün sonra pazara gelir gibi yanıma geldi.....31 gün hastanede yattım birekere ziyaretime geldi...
oğluna demedi gel oğlum bende kal çamaşırını yıkayıp ütüleyim demedi...şimdi ise 45 sene önce nasıl çocuk baktığını anlatıp duruyor .....

eşim benim için birdaha asla çocuk doğuramaz bu sefer ölür allah korusun diyor....(doğumumda ölümden döndüm) kayınvalidem ise ahhh oğlum kadınlar pırt pırt doğurur sen paradan haber ver diyor..

annem canım tam 80 gün babamı kardeşimi arkasında koydu beni hastane köşlerinde sandalye tepesinde bekledi baharın ilk günlerinin ayazında cerrahpaşa yollarında tahlil gezdirmekten ayaklarını yandı terliklerle dolandı ....ve ben yoğum bakımdayken odamızı boşaltmışlar annem kapıda kalmış bir battaniye ,ile başka hastanın odasında yerde yatmışşş.....ve hala yanımda .....

bense çalıştığım halde kaynanamın evini temizleyemeye çalıştım bayramlarda iki eltim gezmeye gitti ben misafir ağırladım bulaşık yıkadım....bayramdaki ikramlarını hazırlamak için gece 2-3 lere kadar yatmadım..............ama HALA ONUn KIZI OLAMADIM ODA BENıM ANNEM ASLA OLAMAYACAK...
saygım kocam için yaşlı hasta olsa kimse bakmasa bakarım ben annemin kızıyım o baktı bende bakarım ...üstüne kapı kitlemem çocuklarımdan uzaklaştırmam dünya dönüyor çünkii..ama asla anne demem içten

yaa anne derken bazen garip oluyorum annem diil ki obenmm fisfisfis
ama yinede eşim uzulur veya kendisi uzulur die diorum saygıdan dolayı sadece..
yoksa benm annem bitanecik..

anne demedim,demiyorum,demiycimmmzemuszemus
bence hiç gerek yok...insanın annesi birtanedirr
anne demekle saygı olacagına da inanmıyorum..saygı baska davranışlarla gosterilmelidir..boylesi cok daha samimi ve anlamlı olur bence..

Canım üzüldüm durumuna.Bazı kayınvalideler "Anne" denmeyi haketmiyor galiba.

ben içimden gelerek anne diyorum çünkü allah razı olsun ki hiçbir kötülüğünü görmedim. incitecek bir sözünü duymadım.ama annem gibi mi, asla olamaz. nasıl ki ben onun kendi kızı gibi olamazsam.

17 gün sonra evleniyorum. ay ben oğlumdan nası ayrılıcam, ay benim dert ortağım o..
öle bi gıcık oluyorum ki anlatamam.. bide anne dicekmişim. çok beklerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Of of nasıl bir yazıdır bu? İçimi acıttı((

Anne demeden lafa başlamam ben kayınvalideme karşı. şimdi anlatacaklarım belki abartı diceksiniz ama inanki değil o da kızım demeden lafa başlamaz bırakın kızım demeyi kuzum annem der her seferinde annem nasılsın kuzum benim tatlı kızım der gelip öper sarılır sen benim oğlumdan farksızsın der hatalarımız olmuyomu elbette oluyo ama ben ona seni seviyorum anne deyip sarılıyorum o da bana.. hee kendi annemin yerini tutabilirmi tabiki hayır

samimi değilim gerçekten içimden anne demek gelmiyor eşime göre kayınvalidem bir melek ama ben ısınamıyorum, ama düşünüyorumda rabbim nasip ederse bende kayınvalide olacağım ilerde :)

ben samımıyım anne derken öz annemden bıle daha iyi davranır bana Allah bozmasın

ben samımı duyguler gorsem aynısını ona verırım ama hep yapmacık hep suratsız hep dengesız yanı yapmacıklık pacaklarından akıyor o yuzden anne demeyı bırakın yanına gıtmek bıle ıstemıyorum

bır kac gun once bır akrabaları geldı ya kadın bır tatlı bır seker gelıp sarılır oper benı durduk yerde aynısını bende ona yaparım ama kayınvalıdem olacak kısı ole bana emır vermeyı akıl vermeyı bılır

sevmıyorum bu tarz yapmacık hareketlerı oglunu arar bırde aglar ylz bızı sevmıo yok sole yok bole sevmem tabı neyını sevıyım bes karıs suratınımı

henüz ewli değilim ama 6 senedir tanıyorum nerdeyse 2 yıldırda aşkımla birlikteyim hep teyze diorum ağzım alışırmı bilmem zor olcak gibi ama görcez bakalım gerçi o beni çok sewer kızından ayırmaz ama iş iyice ciidye binince durum değişir belki bilemiceem bişe diyemiorum şimdilik kafamçokkarıştı

bana karşı samimi olmasaydı diyemezdim. evli değilim ama kızım yavrum canımıniçi falan demesi çok samimi insan zorla bunları söyleyemez diğer gelinlere karşı böyle değilmiş onlar tanışır tanışmaz çok simimi davranmış ters tepiyo herhalde anlamadım ben bu işleri yaa ben her zaman bu konularda iş ciddiyete binmeden seviyeli olmaktan yanayım hiç anne demedim teyze diyorum başından beri. evlenince anneciiimm derim :)))

hiç samimi değilim söylerken zaten mümkün olduğunca da söylemiyorum
karşılıklı zaten o da bana kızım demiyor dese de hiç samimi değil

hiç samimi değilim eşim için diyorum birde nişanlıyken baya bi diyememiştim annem evde gram rahat vermiyodu başımın etini yiyorrdu , ablamda aynı şekilde ,daha çok onların dilinden kurtulmak için demiştim...o samimi mi acaba bana kızım derken?? bilmem ..ısanamadım kadına ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…