Kayınvalidenize bakarmısınız?

canım eşim bana güvenip ben size bakarım diye söz vermesin diye
çok yoruldum canım bu oyunlar beni dahada yoruyo artık düşüncelerimi gizlemek istemiyorum eşim alıştı bile bu durumuma

işte ben de onu diyorum ben tek bakmam dönüşümlü olabilir bu bile zor ama yapıcak bişe yok birde biz uzaktayız diğerlerinde kaldığından daha fazla kalır kayın valideme en iyi bakacak oğlu benim eşim gitmeme ihtimalı fazla gelenede git denmez

haklısın canım bende herşeyin farkındayım
vicdan... insanda vicdan mı bırakıyolar diyelim vicdan yaptım baktım hatayı affetmez eşim
bunu niye böyle yaptın neden böyle demedin olurya insanlık yorgunluktan yada başka bişeyeden dolayı yüzün düşse bak üzerlerine alınırlar böyle yap şöyle yap der durur artık bizimkiler çok alınganlar çok çabuk küserler der hep
sabırım biterse ne olucak ki ben sabırlı biri değilim işler kötüye gidecek aramızda ne saygı kalıcak ne sevgi sonuç tükenmiş bi evlilik peki ne uğruna... siz evliliğinizin bitme ihtimalini göze alıp vicdan yapıp hala bakak istemisiniz...

canım benim eşimin kardeşlerinin hepsi bakar bakmam demez hiç biri kayın validem çok şanslı bu yönde görümcem bebek gibi bakıyo kayınvalideme fakat kayın validem eşimden başkasında kalmaz kalsada uzun süreli olmaz

evet kimin kime bakacağı belli olmaz
iyide eşime bakarım diyipde sonradan bakmazsam bu onu aldatmak olur bunu bilsin ona göre hareket etsin bana güvenmesin diye söyledim ama doğru söyleyen yaranamıyo malesef ama ne olursa olsun ben içimdekini saklama gerği duymuyorum ne hissediyosam söylüyorum politik olamam

aynen katılıyorum

sen gerçekmisin arkadaşım bu ne iyimserlik böyle gözlerim yaşardı
vicdana gelince vicdansız olduğun yazdığın sözlerden belli...
sizden daha vicdanlı olduğum kesin
kimse kimseyi vicdansızlıkla suçlayamaz hele terbiyesizlikle asla kendinize gelin sözlerinizi iyi seçin...

ne alakası var ya...
iyide kardeşim kendin demişsin annemden görmediğim iyiliği kayınvalidemden gördüm eee ben görmedim ne olucak şimdi bu durumda ben muafmıyım yani
bak canım kardeşim inşallah da bakarsın
evet eşimin annesi çocuklarımın babannesi benim de yengem bu arada bunu inkar etmedim herkes yaşadığını bilir bilip bilmeden konuşuyosun gel kayın validemle 3 gün yaşa anlarsın işte nedemek istediğimi uzaktan atıp tutması kolay tabi...

oğlum yok bu arada damadlarım da bakmaz heralde yapıcak pek bişe yok kayınvalidem düşmez huzur evine ama ben en azından şimdiki düşüncem huzur evine gitmek kimseye minnet ettirmem boynu bükük durmam

ama kayınvalidem öyle düşünmüyo malesef babasıyla oynuyo git annenin yanına bak annen sana çikolata verecek diye kandırıyo ben de çocuklarıma yalan söylemem söylesinlser de istemem ama budurumda nasıl örnek oluruz onuda bilmiyorum artık
evli olunca anlarsın tatlım ama inşallah iyi bi kayınvaliden olur

sözlerinin tamamına katılıyorum

:13::13:

amin canım
eşime sordum beni anlıyosun değil mi evet ama sende beni anla bende seni anlıyorum dedim yani aramızda bi sorun yok kırgınlık elbet vardır benim ona onun bana ama oda herşeyi iyi biliyo bana hak veriyo ama başka seçeneği yok ben herşeyin farkındayım ama yapıcak bişey yok diyo
beni vicdansız diye itham eden kişiler gibi düşünmüyo düşünseydi 11 yılı benimle geçirmezdi

oo daha neler var arkadaşım bu buzdağının görünen yüzü birde görünmeyen yüzü var
bende kayınvalideme tamam dedim eşim bana hepder annem çok mantıksız davranır konuşur tamam de geç sen yine bildiğini yap der bende eşimi dinliyorum işte tamam dedim onunda içi rahat etmişdir azcıkda olsa hoş sanmıyorumda

kızlar çok alıntı yapmışım karıştırmış olabilirim kusura bakmayın artık

Son düzenleme:
bana kötülüğü bulunmadıysa bakardım.bir de aynı durumda kendi annem ve babam da olabilir.ben hayır istemiyorum bakmam dersem bu sefer eşim de benim ailemi istemeyebilir.yani zararı yine bana dokunur ama kayınvalidenin nasıl bir kadın olduğu ve bakıma muhtaç olup olmadığı da önemli bi nokta.

kısacası canım iki ucu b...lu değnek
diyer deyişle aşşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali :82:

kısacası canım iki ucu b...lu değnek
diyer deyişle aşşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali :82:

evet baksan bi türlü bakmasan bi türlü...senin kaynana da çekilcek dert değil galbakonunun tamamını okuyamadım ama sanırım gelecekle ilgili bir konuşma olmuş eşinle aranızda.keşke biraz politik davransaydın.dediğim gbi eğer senin ailen bakıma muhtaç olursa zamanında sen bana böyle demiştin bnde senin ailene bakmanı istemiyorum falan diyebilir yani.kuzenim de buna benzer bi durum yaşıyor şuanda eşinin ailesini sevmiyor ve istemiyor hemde ortada bir neden yokken.bu sfer de damat kuzenimin anne ve babasına çok soğuk davranıyor hiç konuşmuyor onların yanında çok resmi.senin durumun da buna benzemesin

yok tatlım olmaz heralde benim geçerli sebeplerim var eşimde farkında ve bana hak veriyo ama yapacak bişey yok diyo
eşim bile ailesine bazen tahammül edemiyo ama ailesi işte atsan atılmaz satsan satılmaz
düşün işte canım o bile tahammül edemiyo ken ben nasıl tahammül edeyim

arada bir beni deli eden huyları olsada ben de bakarım tabiki.kayınvalidem de kayınpederim de çok yaşlılar.şimdi ayrı oturuyoruz.hep söylüyorum iki ayrı daireli dublekse çıkalım diye.hep erteliyorlar.ama bir gün olacak.altı üstü iki tabak daha yemek pişecek.eşimin annesi babası yardıma muhtaç evlerinde kalacak ben de yastığa başımı rahatça koyabilecem.imkansız...
bizim ailemizde huzur evine giden ya da orda burda çaresizce sürünen aile büyüğü hiç olmadı.görmedim duymadım.bakarım sonuna kadar inşallah....

bakarim bakmam diyemiyecegim bilmiyorum tek dilegim allah kimseyi elden ayaktan koymasin..
kimseyi kimseye muhtac etmesin..

beni çok üzdüler çok yıprattılar şimdi bile eşimin hatrına görüşüyorum büyük konuşmayım ama ilerde bakmam.. yemin ettim haketmiyor çok ağlattı beni evliliği burnumdan getirdi bakmam

benı kızı yerıne koymasını beklemıyorum ama saygı cercevesınde davranırsa evler ayrı olursa eksıgını gedığını karsılarım arda ayrdımcı olurum.. ama evımde kalması benı ve esımı rahatsız eder..

bakmam değil ama bakamam.
çalışan bi insanım, 7de eve geliyorum. bütün gün yalnız bırakmayacağıma göre...allah elden ayaktan düşürmesin ama kendi ailem de olsa bakacak durumum yok kimseye.
ama tabi ki elimden geleni yapar yatılı bir bakıcı bulurum evime alırım, yalnız bırakamam.

aLLAH MUHTAÇ ETMESİN AMA BAKMAMAYI KENDİME YAKIŞTIRMAM....
LAFDA EDERİM BELKİ GEÇMİŞ HAYATIMIZA DAİR AMA BAKARIM GİBİ...
ÇOK ÇİRKEFLEŞMEDİYSEK ONUN OĞLU BENİM EŞİM ...
EŞİMİN BENİM ANNEME BAKMAMASINI İSTEMEZDİM ..
DUYARLI OLMAK GEREK BENCE ... SORUNLAR CİDDİ DEĞİLSE DEDİĞİM GİBİ...

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin..kendisine geçmişte çok kırıldım keşke böyle şeyler yaşanmasaydı seve seve bakardım ama böyle kırgınlıklar olunca baksam bile gönülden isteyerek yapmam bunu...

dağınıklığı, cahilliği, pisliği, banyo yapmayışı, tuvalette yapılması gerekenleri yanımda yapışlarını gectim biraz az fesat olsa, biraz eltimle beni az yarıştırsa, nışanlımla aramı az acsa bakardım ama bakılacak gibi bi kadın değil... ahh ahh el kapısında gelin olcama annemin kapısında gelin olsaydım...

bakardım. ya ben sokaktan eve kedi getirmiş insanım..içim elvermez benden medet uman birine sırtımı dönmeye..

herşeyden önce o bir anne ve elbetteki kötü günlerini elimden geldiğince iyiye çevirirdim..

ama kocam beni terkettiği için böyle bir derdimde kalmadı

onlar kaybetti ben değil..

eşiniz tek çocuk değilse dönümüşlü bakın bizde dedeme bakıyoruz yatalak ama 5 kardeşler 2 si kız kızlar sadece yaz tatilinde biz 3 erkek kardeş yane babamlar 3er ay sırayla bakıyoruz...ki 1 amcam vefat ettiği halde bakıyor.....yengemler ve dedem aşırı zor biridir herşeye karışır birşeyi beğenmez...yatalak olmasına rağmen karşındakini ağlatmayı ççok iyi becerir....

Allah hiç kimseyi ele ayağa düşürmesin amaa tabiki bakardım.Kaynanadan önce o bir anne sevdiğiniz insanı dünyaya getiren büyüten besleyen yıllarca bakıp belkide ekmek sahibi yapan bir ANNE.Belki yıllar sonra aynısını bizlerde yaşayacağız gül gibii bakıp büyütüp evlendirdiğimiz evlatlarımız birgün belkide bizide sokağa atacaklar yadaa sahiplenecek bakacaklar.Tabii biz orasını yani ileride neler olacağını bilemeyiz ama ne ekersek onu biçeriz.Belki hayat çok güzel olacak belkide zindan ama bunlar bir sınav sonuçta evlenirken iyi veya kötü günde herşeye evet dedik eşinin en kötü zamanında elinden bırakmak kimseye yakışmaz bence...Bakılacak kişi kayınvalide değilde annemizde olabilirdi düşünsenize bakamam deyip atsak Allah korusun insanın kendi annesinin başına böyle bir durum gelse hangi yüzle dönüp eşine yanımıza alabilirmiyiz sorusunu sorabilir ki insan...O yüzden Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama ben BAKARDIM....

kayınvalidemden çok çektim.. ama bakardım Allah rızası için bakardım. Gerekirse bakarım da.. Hatta eşim istemez annesini, görüşmezlerde pek ama ben eşime bile telkinde bulunuyorum o senin annendir diye.. Allah' dan korkarım çünkü. Bugün yaptığımız yada yapmadığımız herşey sınav bize.. yarın ne olacağımız bugün ne yaptığımızla çok ilgilidir. İyilik yap denize at balık bilmezse Halık bilir demişler..

baya çekmişsiniz galiba

slm hayell cim.şahsen ben bakmak istemem
zaten benim de yanıma gelmek istemez ama şöyle b,idurum olmuştu daha önce .benim bir görümcem var ve kaynanamın tek çocugu var gibi erkek çocuklarını hiç saymaz.
yardım da destekte sevmekte sadece kızını düşünür.görümceminkide çıkar ilişkisi biraz.
hani daha öncelerden ben hep annesini çok sevdiğini kimseye baktırmayacagını falan zannederdim.
bu arada benim annem babanemle 20 sene durdu birlikte.sonra şimdi herkese gidip kalıyo arada annemede geliyo.
annemin babasıda yatalak kaldı bir sene annem bakarken vefat etti.görümcemde bende bi gün dedemden konu açıldı işte bakımı zor falan derken.kendi annesine getirdi konuyu bizde yaşlılar bakılıyo ya annesinide bakarıza getirdi hoş dedi benim abimler varken annemi bakmak bana düşmez şaştımkaldım.geçen de kaymnanam babaenimi sordu annemde dedim.bi bakarsın benide sen bakarsın dedi nasip dedim baka da bişey diyemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…