Bravo canım ! Eşine de sana da bravo !
Sen ne güzel şeyler düşünüyorsun ama işte şevkini kırmak için herşeyi yapıyorlar
Görümcenin düşüncesi de terbiyesizlik yani
İnan bana kayınvaliden elden ayaktan düşse görümce hiç ortada olmaz
Sen bakarsın,bide üstüne onlardan laf işitirsin
Ama diğer tarafta kazanacağın kazancın haddi hesabı olmaz
Allah hepimize senin içindeki şevki versin de yaşlılık nedir ,yaşlanmak nedir anlayalım
Birde olayın şu boyutu var en sinir olduğum şeydir..
Siz o anneye bakarsınız o bakmayan çocukları birde gelir müdahale eder..
Bu en sinir olduğum şeydir..
Hamileydim ve üstüne kaynanam başımdaydı..
Tansiyonu yükselmişti öle bişe olmuştu yatıyodu..
onun zaten tansiyonu 12 den 14 e çıksaa ölüyodu hep..
Hep böleydi çocuklarını ara ölüyorum çok kötüyüm hep böyle
6 sene belli zamanlarda yanımda kaldı bir sabah bir gün şükürler olsun bugün çok iyim dediğini hiç duymadım.
hep kolu ağrıyo, baca ağrıyo, ölüyo..
İşte yine böle ölüyom hastayım modunda kızına yakınıyo kızı geldi çayları börekleri götürüyo ama hasta..
kızında hep bi müdehale..
karışık meyve suyu var evde mutfağımda bana diyoki annem karışık meyve suyu sevmezz..
anan sevmiyosa gelirken sevdiğinden al getir ozaman
banyoma küvetime duşakabin yaptırmıştım neymiş ben o rahat etmesin diye yaptırmışım öyle kapalı kabin olunca rahat banyo yapamıyormuş ben niye düşünmemişim onu diye bile sölenmişti.. ondan bile sorun çıkarmıştı..
Şuan 1 yıl olcak görüşmüyorum bunlarda aklıma geldikçe bakasım gelmiyor ama işte vicdan..
Rabbim bizi iyi insanlarla karşılaştırsın
Kusura bakma ama esinin bu sekilde yanlis konusmasi icerisinde seninde yanlisin var bence gercekten bakmak istemesen bile direk bakmam demen sana ters tepkiyle geri donmus...soz konusu eger insanin ailesiyse eger kadin erkek farketmez hersey farkli boyut alir senin yerine kendimi koydum esime sen benim anneme bakarmisin diye sorsam oda yok hicbirsekilde bakimlarini ustlenmem derse ben o adami elinde sonunda bosarim yuzune soylerim soz konusu benim anam babam asla onlari muhtac birakirmiyim?simdi senin esinde bunun soylerken yapicagindan dil annesini mudafa icin evden gidecegini bildirmis aslinda onu biraz kirmissin farkinda dilsin.Bence bakmak istemesen bile yumusak bir sekilde farkli yontemlerle anlatabilirsin onca cocugun arasindan banami sira gelicek diyip geceilirdin yada Allah o duruma dusurmesin ikimizinde intihami boyle olmasin diyebilirdin...Acikcasi kayinvalidemi cok sevmem eger bakma gibi bir durum cikarsa esim icinde omur boyu bakamam esim icin bir guniki gun anca dayanirim ondan sonra bakamamki ama bakarsam Allah rizasini dusunerek bakarim bende yaslancagim gun gelince muhtac olmaktan korkucagim icin bakarim cunku gercekten bu hayatta ne yaparsan karsiligini bir sekilde elinde sonunda aliyoruz onun icin tedbirimi simdiden almak icin anca bakarim ki insallah rabbim ne onu ne beni yedi kat yabanci olani bile kimseye muhtac etmesin ne ana babaya ne evlada nede ele kimseyi kimseye dusurmesin...Bence esine ozur borclusun(kayinvalideni sevmesen bile) kesinlikle oda sana borclu cunku bakmak zorunda dilsin bu bir vicdan meselesi ama yinede gonlunu al derim evlilikte hayat gercekten musderek sen annesine bakmazsan inan senin anneni sevse bile sana inat olarak annene bakmaz
Ben sana söyledim yapamam diye
Kaynana Kaynata bakamam diye
Aldın ikisini getirdin gene
Oy sevdiğim söyle nasıl yapayım...
Anadır babadır nasıl yapayım
Satılır mı pazarlarda satayım
Mahşer günü nasıl yüze bakayım
Oy sevdiğim sen de nasıl yapayım..
Bir tek bizim farz mıdır başımıza
Bir gün olsun kalamadık biz bize
En sonunda düştük birbirimize
Oy sevdiğim söyle nasıl yapayım.
Gelin geldi ocağımı kuruttu
Demezler mi oğul bizi unuttu
Onlar beni neler ile büyüttü
Bunca yıldır yetti artık canıma
Hangi gelin katlanır bu duruma
Allah ise götür huzur evine
Anaya babaya bu nasıl denir
Yapamam sevdiğim başıma gelir
Onlar ki evladın yolunda ölür
Oy sevdiğim sende nasıl yapayım..
Böyle bir türkü vardır hatta, bir kere tv de denk gelmiştim..
Netten bakıp sözlerini paylasmak istedim...
ben eşime bakmam dedim eşim de bana bakmazsan gidersin dedi
bu lafı bana çok koydu
kendimi çok kötü hissediyorum
herkezin fikrine saygım var..bir oğlum var şu an ileride gelinim olduğunda bana bakma fedakarlığını beklemem kimseyi sıkıntıya sokmakta istemem..
ben kayınvalideme şu an rahmetli,rahmetli kayın pederimede kayınpederimde kısa bi süre baktım...gözleri pek görmüyordu kayınvalidemin bir gün banyosunu temizlerken deterjanlar alerji yaptı zehirleniyordum neredeyse kimse takdir etmedi...allah rızası için yaptım tabii kim takdir görmek istemezki ama..eltim yemeyini yer tabağını lavabonun içine koyardı hep o daha değerli oldu...kimse kendi kasmasın içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın yapanda yapmayanda bir nasıl olsa..
sanada üzüldüm arkadaşım...Benimde; Kayınvalidem ve görümcem (bekar) birlikte oturuyorlar.
Eşimde tek erkek evlat. Toplam 3 kardeşler.
Kapılarımız karşılıklı.Bende çalışıyorum, Hamileyim sancılarım başladı ilk doğumum, yanımda güya refakatçı duruyor,benle zaten hiç ilgilenmiyor
bana dönüp, daha senin karnın inmedi, akşama ancak doğurursun dedi. odadan çıktı o gelmeden başka refakatçılar beni doğumhaneye götürüp bebeği de onlar getirmişti eşimin gelmesine yakın hemen odaya gelirdi.
neyse bebeğimiz oldu,bakıcı bulduk;işe başladım. Birgün tam işe gideceğim, bekle, bekle bakıcı yok gelmedi. eşim de işe gitti.Ben de, utana sıkıla kayınvalidemin kapısını çalmak zorunda kaldım.Anne bakıcı gelmedi çocuğu bugünlük idare edebilirmisin dedim. o da ,kusura bakma, bugün "günümüz" var hem de kolum tutmuyor ben hayatımı yaşayacağım dedi, arkasından da bekar görümcem, herkes çocuğunu birilerine güvenerek doğurmasın, doğurduğu çocuğa da, kendi baksın demez mi?orada başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. ağlamama üst kattaki komşum geldi, neyse zor zamanımda yanımda oldu.Akşam eşime böyle söylediler deyince, sen yalan söylüyorsun annemler öyle söz söylemezler dedi.
Deprem oldu.Evimiz yıkılınca Farklı evlere taşındık. daha artçılar sürerken oğlum okuldan direk babannenin evine gelecek, diye, öğlenden çıkıp, gezmeye gittiler.Daha neler neler..
Yıllar sonra; Kayınvalidem yatağa mahkum oldu.Aynı anda Görümcemin de ayağı kırıldı. evli görümcem; eşime, hem kızkardeşini hem de Annemi ,size götürelim, sizde kalsınlar dememiş mi? eşimde ses çıkaramaz geldiler
Evli abla;bana annem 10'da nescafeyle yanında mutlaka şerbetli tatlı, olsun ister .Her gün değişik çorba ister ona göre. bir kere de bir şey yapıp getirmedi yalnız çene.
Hep eski yaptıkları, söyledikleri sözler, bir bir gözümün önüne geldi.Benim dengem altüst oldu
çocuklarıma, çaresiz kaldığımda bakmadıkları ilgilenmedikleri halde ben gene istemeyerek te olsa 1 hafta prensesler gibi baktım.
Allahtan hep sabır diledim. baktım da hor'amı geçtim, olsun. benim içim rahat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?