evet ben yıllardır görüşmüyorum diyen çıkar mı bende merak ettim.
siz eşinizin yerinize kendinizi koyun. anneniz ne kadar hatalı olursa olsun, eşinize yanlış yapmış olursa olsun; eşiniz görüşmese ve siz sürekli tek başınıza gitseniz annenize evliliğinizde huzur olur mu?
evli ama yalnız gitmek annenizin evine ve bu yıllaca sürse sizin içiniz acımaz mı?
bence işte tam da bu sebeplerden bu mümkün değil.
gider merhaba der köşenizde oturursunuz sonra da çeker gidersiniz, ama hiç gitmemek bana göre doğru değil.
allahim banada o günleri gösterse ve bir kavgayala kaynanamdan kurtulsam,dügün üstüne dügün yaparim...nefret ediorum ondan,oglunu kiskaniyor,kocasindan görmedigi ilgiyi o oglundan istiyor,o dogurdu diye koruma hissi duyuyor,sanki o oglunla ayni yataga giriyor...sivilce cikmayan insanda sikintidan sivilce doldu yüzüm.nefret ediorum,allah belasini versin....
Ben 3 yıldır görüşmüyorum yolda görsem selam bile vermem.ayrıca benim evime falanda gelemez.eşimde aksini iddia ederse onuda boşarım o kadar alsanaalsanasmile
merhaba arkadaşlar ben daha 2 gün önce kayınvalidemden dayak girişiminde bulundu daha dogrusu eşya almaya dıye cıktık ne eşya alacak yüz var nede gidecek kıyafetleri arabamızla aldık kendı arabalarıda olmasına ragmen girerken arabaya başladı laf sokmaya ses cıkarmadım annemde vardı eşyayı ben ödüyorum benım eşyam dedi sonra kayınvalidem tekmeler atıyor falan böle eşarpımı cektı rezıl ettı kaynatamda oglunu dövüyor paramız yok dedı altın takamıycam kendıne görümceme 25 bilezik almış 2 yıldır ben nişanlıyım gelınlıgım 2 provada ewım tuttuldu ne yapmalıyım cok rezıl bır aıle para gidicek dıye evladını reddettıler simdık herseyı bız yapıcaz acaba bu ewlilik nasıl oılur nişanllım reddettım dıyor ama ana baba nasıl olur rezıl aıle ne yapmalıyım yardım edın affedemem bana cok agır laflar ettı boşanırsın dedı glunun uzerınden daıreyı aldı mal kalmasın dıye daha neler neler bu evliligı yapmalımıyım?????
arkana bakmadan kaç evlendikten sonra erkekler anakuzusu oluyorlarmerhaba arkadaşlar ben daha 2 gün önce kayınvalidemden dayak girişiminde bulundu daha dogrusu eşya almaya dıye cıktık ne eşya alacak yüz var nede gidecek kıyafetleri arabamızla aldık kendı arabalarıda olmasına ragmen girerken arabaya başladı laf sokmaya ses cıkarmadım annemde vardı eşyayı ben ödüyorum benım eşyam dedi sonra kayınvalidem tekmeler atıyor falan böle eşarpımı cektı rezıl ettı kaynatamda oglunu dövüyor paramız yok dedı altın takamıycam kendıne görümceme 25 bilezik almış 2 yıldır ben nişanlıyım gelınlıgım 2 provada ewım tuttuldu ne yapmalıyım cok rezıl bır aıle para gidicek dıye evladını reddettıler simdık herseyı bız yapıcaz acaba bu ewlilik nasıl oılur nişanllım reddettım dıyor ama ana baba nasıl olur rezıl aıle ne yapmalıyım yardım edın affedemem bana cok agır laflar ettı boşanırsın dedı glunun uzerınden daıreyı aldı mal kalmasın dıye daha neler neler bu evliligı yapmalımıyım?????
Merhaba ben de benzer birşey yaşadım ama tersi aslında ben eşimi ailesiyle aynı şehirdeyim, ben çalışıyorum daha bir kez beni öğlen yemeğe çağırmadılar, tabi bir nedenle gittiğim ve yemek yediğim oldu ama özellikle hiç çağrılmadım. İki yıldır burdayım çalıştığım yer onların evine yürüyerek 5-6 dk mesafede , aklıma bile gelmemişti ta ki bir arkadaşım bebek yapıp izne ayrılıncaya kadar izinliyken beni yemeğe kaç sefer çağırdı 4-5 kez gittim bazen de gidemedim sağolsun düşüncelidir arkadaşım. Neyse eşimin ablası onun evine yakın olan yerde çalışacağım zaman yemeğe gelirsin diyordu, iki hafta ordaydım bir kez çağırmadı, sonra bilmiyordum dedi ama ben inanmıyorum. Yani ilk günden ayıp etmişler ben eşime bile söylemeye utanıyordum bunu, onlar açık açık sana söylemişler.bende bu pazar gunu gorusmeme kararı aldım zaten zar zor barısmıstık
benım cabalarımla
konustum kaynanamla derdımı anlattım anladı bu sefer hersey ıyı olucak derken
pazar gunu gorumcemın iş yerıne gıttık
yenı iş yeri bize yakın
eve davet etmemısım
daha ıse baslayalı 1 gun olmus cagıracaktım ama ordan baska bı ayere gıtcez dıye bısey soylemedım
gece 12 de kaynanam tel actı once eşime beddualar sonra ben aldım telefonu
ALLAH SIZIN BELANIZI VERSIN ALLAH GUN YUZU EVLAT NASIP ETMESIN BU EVLAT MESELESI BEBEK ICIN TEDAVI GORUYORUZ DIYE dusununkı boyle beddua dahı edebılıyor
neymıs kızını eve davet etmemımıs
bende bundan sonra ne olune ne dırıne
sen ANNE DEGILSIN OLAMAZSIN BUNDAN SONRA BIZI RAHAT BIRAKIN DEDIM
kapadım telefonu eşim herseyı gordu kendısıne de soyledı zaten BEN SILDIM ONLARI ASLA NE OLUSUNE NE DIRISINE GITMEM BITMISTIR
eşime de soyledım haklsın bişey dıyemıyorum artık dedı
tek tavsiyem kaç kurtul, byle insanlarla akraba olma. Sana değer verecek, şımartacak, hediyeler alacak bir aileye girmek varken niye bunları çekesin ki. Evlilik aşamasında unu yapıyorlarsa ilerde kimbilir ne yaparlar. Nişanlın da evlenince ana kuzusu olur, olmaz deme hepsi öyle.merhaba arkadaşlar ben daha 2 gün önce kayınvalidemden dayak girişiminde bulundu daha dogrusu eşya almaya dıye cıktık ne eşya alacak yüz var nede gidecek kıyafetleri arabamızla aldık kendı arabalarıda olmasına ragmen girerken arabaya başladı laf sokmaya ses cıkarmadım annemde vardı eşyayı ben ödüyorum benım eşyam dedi sonra kayınvalidem tekmeler atıyor falan böle eşarpımı cektı rezıl ettı kaynatamda oglunu dövüyor paramız yok dedı altın takamıycam kendıne görümceme 25 bilezik almış 2 yıldır ben nişanlıyım gelınlıgım 2 provada ewım tuttuldu ne yapmalıyım cok rezıl bır aıle para gidicek dıye evladını reddettıler simdık herseyı bız yapıcaz acaba bu ewlilik nasıl oılur nişanllım reddettım dıyor ama ana baba nasıl olur rezıl aıle ne yapmalıyım yardım edın affedemem bana cok agır laflar ettı boşanırsın dedı glunun uzerınden daıreyı aldı mal kalmasın dıye daha neler neler bu evliligı yapmalımıyım?????
Merak ettim en başıda eşinin hatası neydi özel değilse anlatabilir misin, ben de benzer durumdayım da.bende 1 seneye yakındır konuşmuyorum aramam sormam ne kaynanmı ne kayınbabamı ikiside geri kafalı ve çok bilmiş ufak bir hadiseden çıkan seyden dolayı kırıldım işimede geldi aramam sormam o nedenle onlar ayrı biz ayrı sehirlerdeyiz aynı sehir olsa ne yazar ki eşimde gık demez diyemez çünkü taa en basından işleri karıştıran odur çünkü neyse eger tartıştıysan ve görüşmek istemiyorsan bunu acıkça dile getir tepkini koy sonuçta onlarda senden haz etmiyolarsa onlarında işine gelir ama orda burda gelin küstü konuşmuyor die söylenirler birde kocana sık sık söylerler sen vurdum duymaz olacaksın zamanla pes ederler benimki böle bir durumdu onlarda pes etti artık hadi kolay gele
Canım sana yorum yapıyorsak bir bildiğimiz var mutlaka, belki nişanlın iyi biri olabilir ama o aileyle çok sorun yaşarsın diyim. Ben de ayrıl dedim direk çünkü yaşayacakların film gibi gözümün önünden geçti. Okursan forumu bu tür ailelerle ne tür sorunlar yaşanıyor anlarsın. Benim eşim de ilk okuldan sonra hep yurtlarda kalmış, lise, üni hep dışardaymış, sonra çalışmaya başlamış yine uzaktaymış. Eşim 3 senedir ailesiyle aynı şehirde, iki senedir de ben burdayım. Aile olarak birbirlerine bağlılar ama sonuçta hep bir uzaklık varmış. Yani çok örnek vermek istemiyorum ama öyle çok örnek var ki. Benim bir tanıdığım da yine ilkokuldan sonra hep yurtlarda kalıp okuyor, çalışmaya başlıyor. Baktığın zaman zaten uzakta ailesinden ama annesi düğününde ağlıyordu, bir kayınvalide niye ağlar anlamıyorum. Sanki gelin uzaklaştırıyor oğlundan. Her neyse, sonuçta ailesi evlilik aşamasını geçsek sonuçta kadın birşey yapmıcam demiş siz de ona güvenmiceksiniz kendiniz yaptınız diyelim. Peki sonra, atsan atamazsın görüşmesen olmaz, ailesi onlar. Mutlaka sorunlar olucak, psikolojin bozulcak, o zaman nişanlın kimden yana olucak sanıyorsun. Sen gitmem dediğinde anlayış göstercek mi? Hem kadının sizin evinize gelip aylarca kalmayacağı ne malum, ona göre oğlunun evi. Bence hiç güvenme iyi düşün.arkadaşlar benım nışanlım 12 yaşında aılesınden ayrılıp yurtlarda kalmış ama yetiştırme yurdu degıl hoca olmak ıcın arada anca aılesıne gıtmiş gelmiş cokda bagımlı dewgıl ama cok saygılıdır bana cok deger verıyor hoıc dedıklerımden cıkmaz 2 senedır neredeyse nışanlıyız babamında 10 yıllık arkadaşı bnm sorunum aılesıyle cok cırkef ınsanlar hkadın kıskanc ve para delısı kendı kardeşlerıne gıderken bıle nısanlım bı parca bırsey alırmış aldırmazmış bıde oglunu cekemıyor bızımle olmasını gorumcemde aynı anası kılıklı bnm hayatım rahat bıraz aılem onlara gore benı cok rahat yetiştırıyor 300lıralıkparduse gıyııyorum dıye kadın yarın bnm oglum nasıl alır hesabında falan neyse arkadaşlar dualarda buluşalım bırbırımıze yardım edelım bu durumda aynı acıyı paylaşanlar anlar benı bnde herkez gıbı at derdım baskası olsam bunu ıyı dusunelım hep beraber...
Kıskançlık normaldir, daha iyi şartlarda yaşadığını istediğini alabildiğini gördüğü zaman kıskanmış olabilir. Bu arada çalışıyor musun? Eğer çalışmıyorsan bundan sonra masraflarını eşin karşılıcak kadın bunu düşünüyordur. Oğlu senle evlenince ona para gönderemicek, valla kabullenmeleri zor görünüyor.aılesını reddettıgı ıcın aılesıde reddettı gıdıp konusamaz ki onlarla amcalarıda gerldı herkesın ıcınde soyledı hıcbırsey yapmam dıye bıde babam sana ıstanbulu dar ederım dedı kayınpedere ama kadın durmaz bı kaynana cok kötüü benı hıc ıstemedı kızından guzelım dıye guzel gıyınıyorum kızıda boyle hep hayatıma ozendı bnmde bole odam olsun bana hıc dugunumde almadılar soz alışverişinde cektı gıttı kendısı 20 tllık cantayı alamadı bnde 200tllık alınca bole kıskandı gıbı bn ona hedıye aldım cuzdan bole uzulmesın dıye yanı bunlar ewlndıkten sonra durumu kabullenırler mı bılemıyorum ..işte?
Amacım seni üzmek değil, bütün bunlar yaşanmış olabilir nikah defterine imza atmaya 1 sn kalmış olabilir, önemli olan doğru kararı vermek. Bak insanlar yıllarca evli kalıp, çocuk yapıp ayrılıyor. Geç değil demiyorum, kendi kararın kimseye ayrıl diyemem ne yaşancaksa yaşayacaksın senin kararın senin kaderin. Umarım herşey yolunda gider ama bunun için o aileyle hiç görüşmemen gerekir, bu mümkün mü sence bayramda bile gitseniz senin moralini bozarlar. Bak ben bu sitede eşinin ailesiyle sorun yaşayanların içinde belki en hafifini yaşıyorum, inan görmek bile istemiyorum. Kendi ailen ne derse ne yaparsa unutursun, başkası dese el dersin umrun olmaz ama eşinin ailesinin yaptığı şeyleri ne unutabilirsin ne boşver diyebilirsin. O yüzden iyi düşün. Bizimkiler sürekli çok iyi olduklarını söylerler, ufak bir tartışmamız bile olmadı, onlar bir laf ben bir laf alttan alttan, ki gerçekten ben korkarım bir insanın kalbini kırmaktan çoğu zaman cevap vermiyorum. Yoksa ben de onları üzüp, mahvedebilirim ama yapamam. Allah biliyor, ona havale ediyorum. Sen eğer ben üzülmem, başa çıkabilirim, zamanla alışabilirim diyorsan evlen, yapamam diyorsan iyi düşün. Annesi çok cahil birine benziyor yolda sana bunları yaptığına göre, şöyle söyliyim en zor ve en tehlikeli insan cahillerdir, ne yapacaklarını bilemezsin, anlatamazsın.anlıyorum herkezi bnm o kadar canım sıkkınkı ewım tutuldu gelınlıgım 2 provada ve ustelık nıkahımızda var bızım bn cok hayal kırıklıkları yasarım bıterse calışmıyorum ama bnm aılem herseyıme yardımcı zaten bnde calışmayı dusunuyorum ewlendıkten sonra..aıle uzakta ama bılmıyorum işte hangı ewlılık dort dortluk herkezde oluyor mu bılmıyorum ama cok korkuyoprum kaderımmı bılmıyoırum işte yardımlarınıza tesekur ederım...
ben hiçççç sorunsuz evlilik görmedimm. çookk güzel geçirilmiş nişanlılık evresinden sonra bile1 sene 2 sene kesin sorun yaşanıyor ama zamanla düzene giriyor.Amacım seni üzmek değil, bütün bunlar yaşanmış olabilir nikah defterine imza atmaya 1 sn kalmış olabilir, önemli olan doğru kararı vermek. Bak insanlar yıllarca evli kalıp, çocuk yapıp ayrılıyor. Geç değil demiyorum, kendi kararın kimseye ayrıl diyemem ne yaşancaksa yaşayacaksın senin kararın senin kaderin. Umarım herşey yolunda gider ama bunun için o aileyle hiç görüşmemen gerekir, bu mümkün mü sence bayramda bile gitseniz senin moralini bozarlar. Bak ben bu sitede eşinin ailesiyle sorun yaşayanların içinde belki en hafifini yaşıyorum, inan görmek bile istemiyorum. Kendi ailen ne derse ne yaparsa unutursun, başkası dese el dersin umrun olmaz ama eşinin ailesinin yaptığı şeyleri ne unutabilirsin ne boşver diyebilirsin. O yüzden iyi düşün. Bizimkiler sürekli çok iyi olduklarını söylerler, ufak bir tartışmamız bile olmadı, onlar bir laf ben bir laf alttan alttan, ki gerçekten ben korkarım bir insanın kalbini kırmaktan çoğu zaman cevap vermiyorum. Yoksa ben de onları üzüp, mahvedebilirim ama yapamam. Allah biliyor, ona havale ediyorum. Sen eğer ben üzülmem, başa çıkabilirim, zamanla alışabilirim diyorsan evlen, yapamam diyorsan iyi düşün. Annesi çok cahil birine benziyor yolda sana bunları yaptığına göre, şöyle söyliyim en zor ve en tehlikeli insan cahillerdir, ne yapacaklarını bilemezsin, anlatamazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?