Kayınvalideyi çağırmak ya da çağırmamak

Benim gordugum kadariyla karikoca birbirinizle net konusamiyorsunuz.
Ay evet ya sürekli birbirimize eğilmekten "aman Ali Rıza Bey tadımız kaçmasın" tavırlarımızdan karşılıklı ne istediğimizi birbirimize anlatamıyoruz pek. Bu yüzden iki tarafında mutlu olmadığı sonuçlar çıkabiliyor haklısınız

ortada net bir şey yok, tahminlerinize dayalı yorum yapıyorsunuz, eğer şüpheniz varsa bunu baştan söyleyin eşinize, doğum için gelebilir ama birlikte yaşama fikrine sıcak bakmıyorum diye belirtin. bunun garantisini alabiliyorsanız çağırabilirsiniz, yardımı dokunabileceğini düşünüyorsanız tabi. benim de doğumlarıma annem ve kayınvalidem gelir, bu işler belli olmuyor kv kendi kızı kadar bakar ve ilgilenir,annemden daha iyi ilgilenir hatta.

hic tanismamis olmaniz bana acayip garip geldi, yani hadi siz gidemediniz, o niye gelmedi. Yasli diye gelemediyse oglu niye alip getirip tanistirmadi. Simdi doguma gel demeye aslinda esinizin yuzu olmamali gibi de geliyor bana bir yandan.
Biz zaten martın başında nikâhımızı yaptık ikinci ay hamile kaldığım için hiçbir yere gidemedim. Eşim borçluları olduğu için memleketine gidemiyor maalesef. Yoksa benim planım çocuk 3 aylık olduğunda hep birlikte ziyaretlerine gitmekti

Toplamda on kardeşler aslında. Eşimin annesinin bakıma ihtiyacı yokmuş anlattığına göre. Yani tek başına da yaşar diyor ama bu uygun olmaz. Ne olursa olsun yaşı var. Birkaç ayda bir çocukları arasında ev değiştirmek de zor olur bence o yaşta kadına ki gitmek de istese kalmak da istese ben kal diyeceğim muhtemelen hayır deme özürlü olduğum için. Tabii ki sokakta kalmaz kadın ama eşim özlüyor galiba ve birlikte yaşamak istiyor. Laf arasında ima ediyor ne zamandır. Son kararı bana bırakıyor sağolsun ama kafam karıştı benim de
eee peki sizce kim bakmalı?
birden fazla çocuğu olan büyüklere böyle dönüşümlü bakılıyor
ya bakıcı tutulup ücreti ödeniyor

Merhaba,
Nasipse aralık ayının sonunda doğum yapacağım ve doğumdan sonra bana yardım edecek kimse yok. Kardeşim yurtdışında olacak, annem de şehir dışında olacakmış muhtemelen. Kendisiyle aram hiç iyi olmadığından o hassas olduğum süreçte annemle görüşmemek daha iyi olacak diye düşünüyorum.
Kayınvalidemle yüzyüze hiç görüşüp tanışamadık, hep telefonda konuştuk. Yaşlı ve çok ponçik bir insan. Eşim de çok iyi huyludur ve öyle birini yetiştiren bir kadının da iyi kalpli olduğunu düşünüyorum.
Eşim kayınvalidemi doğuma çağırmak istiyor, bir iki ay da yanımızda kalır diyor. Ama bizimle yaşaması için zemin hazırlamaya çalışıyor gibi geliyor. Çünkü yalnızca bir kızıyla yaşıyordu ve o da bir ay sonra evlenecek. Yaşadıkları şehirde evli beş oğlu daha var. Eşim annesinin yaşlı olduğunu ve torununu görmesini istediğini söylüyor haklı olarak. Biz oraya gidemiyoruz işlerinden dolayı.
Sonuç olarak kadını davet edip etmemekte kararsız kaldım. Herkes iyi niyetli olsa bile aynı evde yaşamak bambaşka birşey. Burada yaşamak isterse kaç yaşında kadına ne diyebilirim ki? Sadece eşim ve çocuklarımla yaşamayı tercih ederim. Üstelik gözüm gibi baktığım iki tane kedim var. Eşim alıştı çok şükür çok seviyor, ama kayınvalidem nasıl uyum sağlar? Bir de ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocuğumun eğitimine müdahale edilirse çok gerilirim. Büyükanne ve büyükbabayla yaşayan öğrencilerimin çocuğunda davranış problemi olduğunu gördüm. Anne babanın zorla inşa ettiğini bir önceki kuşak yıkıyor. Onların hayır dediğine büyükler evet diyor vs. Kontrol bende olmalı.
Eşime bana sormadan davet etmemesini söyledim, cevabımı bekliyor. Ne yapmalı
Belli bi süre için gelebilir bence aranızda da bi problem geçmemiş. Ama gelişiyle birlikte temelli kalacaksa o sorun yaratabilir.

Eşiniz annesi çağırmak için bile cevabinizi bekliyorsa demek ki karşılıklı saygı çerçevesinde bir ilişki kurmuşsunuz.

Öyleyse birlikte yaşamak istemediğiniz de söyleyebilirsiniz.

Davet etmelisiniz bence.

Anlaşabiliyorsanız gelsin bi süre kalsın görsün torununu . Sonrasında baktınız uzun süre kalmaya niyetli eşinize uygun bir dille söylersiniz bunun uygun olmadığını aile olmak istediğinizi . Eşiniz anlayışlı bi insan okuduğum kadarıyla . Eğer sorun olursa işte o zaman siz de sorun çıkartırsınız .

2 oglum var.
Eger bu sekilde yardimci olmak icin kalmam gerekirse bu benim icin de büyük fedakarlik demektir.
Evimi rahatimi biraktim da elimden geldigi kadar bebek bakimina yardımcı oluyorum,lohusa tribi cekiyorum demektir.

Sanki evi barki yokta bir cati altina sığınmış gibi davranilmasin boş yere.

E oglunun da cocugu diyenler icin,ben yapayalniz 3 cocuguma nasil baktiysam o da baksin der cikarim,iş insanliktan cikarsa.

Gönül ister ki herşey iyilik hoslukla olsun,mahallemdeki hastalari arayan soran ben elbette ki yaparim üstüme düşeni,herkeste yapar,ama ince hesaplar olmazsa...

Ben daha şimdiden diyorum "torun falan bakamam istemesinler. Doğurdum çalışıyorum yıllarca da çalışacağım gibi görünüyor. yaşlanınca gezeceğim ben evde emanet çocukla falan uğraşamam" deyince "büyük konuşma torun farklı gelir " diye kızıyorlar bana :KK48:

Hayat tabi kime ne getireceği ne götüreceği belli olmaz. Bakarsın çörekleniverim evlerinde baş köşeye... :KK70:

Anlaşabiliyorsanız gelsin bi süre kalsın görsün torununu . Sonrasında baktınız uzun süre kalmaya niyetli eşinize uygun bir dille söylersiniz bunun uygun olmadığını aile olmak istediğinizi . Eşiniz anlayışlı bi insan okuduğum kadarıyla . Eğer sorun olursa işte o zaman siz de sorun çıkartırsınız .
Adama da kıyamıyorum pek. Hep kalmasını isterse hayır diyememekten endişeleniyorum. Herhalde en iyisi baştan sınırları belirlemek değil mi uygun bir dille. Bir ay kalması konusundan baştan anlaşmak

Adama da kıyamıyorum pek. Hep kalmasını isterse hayır diyememekten endişeleniyorum. Herhalde en iyisi baştan sınırları belirlemek değil mi uygun bir dille. Bir ay kalması konusundan baştan anlaşmak
Hayır deyin lütfen . Diyemezseniz kendinizi yer bitirirsiniz . Seviye sınır her zaman iyidir . Yine gelip 1 ay kalsın diyorsunuz ben kv kalmasına izin vermem en fazla 1 hafta kalabilir o da en fazla 🤷🏻‍♀️

Benim eşim de çok iyidir. Kardeşleri de. Onları yetiştiren kv ve kb da iyiler. Çok iyi insanlar. Ama bazen evlatlarına olan sevgilerinden sizin de bir insan evladı olduğunuzu unutabiliyorlar. Hatta bu unutmaları eşinize çok normal ve olağan geliyor. Çünkü onlar tescilli iyiler ama sizin iyiliğiniz henüz kanıtlanmamış yada onların iyiliğine dokunana kadar. Evlenmeden önce böyle bir şeyden bahsetmediyse çok itici geliyor bana bunun imasını yapan erkek. Sanki artık evlendik kabul etmek zorunda diye düşünüyorlar. Çok çok çirkin. Vicdan yaptırıyor size yaşlı diye. Evlenirken bilmiyo muydu yaşlı olduğunu ya da kız kardeşinin bir gün evleneceğini? Bunun için plan yapmamışlar mı ailecek? Bu sizin probleminiz değil. Onların problemi. Kardeşleeiyle konuşup bir yol bulsunlar. Size tavsiyem sizin olmayan bir meseleyi üstlenmeyin.

Adama kıyamayıp da birlikte yaşamayı kabul ederseniz sonrasında evladınıza kıyıp onu babadan uzak büyümek zorunda bırakabilirsiniz. Bu ihtimali göz ardı etmeyin lütfen. Atalarımız yıllar önce tespit edip sözlerini demişler daha neden denemekte ısrar ediyor bu genç nesil anlayamıyorum. Ev ev üstüne olmaz.

Yani bu akşama ne yapsak tartışması değil ki kıramayıp kabul edeyim dediğini deseniz.

Bebeğiniz sağlıklı doğar ise ve sizide doğum sonrası özel bir rahatsızlığınız olmaz ise kendi başınızın çaresine bakabilirsiniz. Benim annem tekmiş mesela. Ancak Allah korusun bebek özel bir bakım isterse evet el atacak birisi lazım oluyor. Mesela yakınında prematüre doğan bir bebek var cümbür cemaat bakılıyor. Aslında mikrop kapmasın diye annesi göstermiyor ama ev temizliği, yemek, bebeğin kıyafetlerinin elde yıkanması vs hep anneanne ve babaannede.

Sadece bebeği görmek için gelecekse bir iki ay kalmasına gerek yok, siz toparlanınca gelir bir haftaya gider.

Bebeğiniz sağlıklı doğar ise ve sizide doğum sonrası özel bir rahatsızlığınız olmaz ise kendi başınızın çaresine bakabilirsiniz. Benim annem tekmiş mesela. Ancak Allah korusun bebek özel bir bakım isterse evet el atacak birisi lazım oluyor. Mesela yakınında prematüre doğan bir bebek var cümbür cemaat bakılıyor. Aslında mikrop kapmasın diye annesi göstermiyor ama ev temizliği, yemek, bebeğin kıyafetlerinin elde yıkanması vs hep anneanne ve babaannede.

Benim prematüre ikizlerim de öyleydi. O kadar zor bir durum ki. Sizden büyük insanlardan iş istemek. Onların da zoruna gidiyor. Geleneksel bakım istiyorlar. Onlar bebekle ilgilenecek siz iş yapacaksınız. Beklenti bu yönde. O yüzden çıkıyor bence bütün tartışmalar. Yardıma gelen kişi gerçekten yardım etmek istiyorsa neye ihtiyaç varsa onu yapmalı. Torunumu seveyim gelinim de iş yapsın diye geliyorsa gelmesin kimse. Ben en rahat yalnız kaldığım dönem bakmıştım bebelerime.

Uzaktan davulun sesı hos gelır. Bu sebeble kayınvalıde gelırse evet gıtmeyebılır, ancak gelmesıde lazım.Sizin aılenız gelmemıs olması yeterınce anormalken, onlardan da bunu bekleyemezsınız

Ben olsam doğuma cagirmazdim hiç tanışmamışsiniz bile zaten hormonlarınız alt üst olacak anlaşıp anlasamayacaginiz bile belli değil. Doğumdan sonra kendinizı toparlayinca çağırın görsün bebeği. Ne kadar kalacacagini karşılıklı belirlersiniz. Aynı evde yaşamak da bana gore şartlar çok mecbur kilmadikca mümkün değil. Yakın ev tutulabilir.

Katılıyorum size. Ayrıca doğuma kv gelince erkekler yardımcı olmayı unutuyor. Kavram karmaşası yaşıyorlar heralde. Çocuklarının babası değil de annelerinin oğlu olup nazlanabiliyorlar. Bence eş masimum izin alsın. Birlikte o kadar kolay bakılır ki. Ueter ki sorumluluktan kaçmasın.

Hayır deyin lütfen . Diyemezseniz kendinizi yer bitirirsiniz . Seviye sınır her zaman iyidir . Yine gelip 1 ay kalsın diyorsunuz ben kv kalmasına izin vermem en fazla 1 hafta kalabilir o da en fazla 🤷🏻‍♀️
Aynen öyle. Önceden konuşamayıp sonra biriktirip patlayınca daha kötü oluyor. Doğumdan sonra ne halde olacağımı bilmediğimden kaç gün kalması gerektiğini kestiremiyorum

Back
X