- 18 Mart 2012
- 7.365
- 6.403
- 198
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
annem boş vaad vermeyecek evli bir abim var ona öyle yapılmadı ondan biliyorum.beni nişanlıyken gelip birkez gömediler ufacık bir hediye almadılar ve evt bnlar beni bilmemek kayınvalidem gözyaşı döktü oğlumu kimse isteemiyor diye o haline üzülüp evet dedim ben birşey yapmadım çok şükür
benim gözümde olan bohçaydı demek ki altın ev değil ben dediğim halde böyle yaparsa bende soğurum çok şükür aç gözlü değilim çok daha iyi imkanları bırakıp eşimle evlendim bunları hesap etsem maaşı düşük biriyle evlenmezdim kindar olsam kötü düşünürüm şükür ki değilim siz çok eğitimlisiniz maşallah alladığınız eğitim size ahkam verme hakkını veriyor.evet aynen sessiz kalıyorum haksız çıkmamak için çünkü a desem bayalıp düşecek bir kayınvalide var karşımda kimse beni o bu hale getirdi diyemez umarım evladınız benim gibi briyle evlenir iyi günlerAy vallahi içim şişti, fenalık geçirdim şu konuyu okurken.
Bu kadar insan tek yürek olmuş yanlış yapıyorsunuz diyor siz hala bıdı bıdı bıdı bıdı.
Allah sizin şu aç gözünüzü doyursun. Size ev vermişler ev! Hala bohça, altın diyor yahu! Düğün yapmışlar, ev vermişler daha ne yapsınlar? Ciğerini söküp verse burun kıvırırsınız siz.
Açgözlüsünüz ve tüm aç gözlüler gibi mutsuz olmaya mahkumsunuz. Köylü kurnazı terimi sizi çok güzel anlatıyor!
Kindarsınız, aileci erkeklere taş çıkaracak kadar körkütük ailecisiniz.
Cahilsiniz, ve kusura bakmayın kalıbınıza da bakmadan kibirlisiniz. Her şeyi siz doğru yapıyorsunuz, bu kadar insan yanlış!
Ve çok sinsisiniz. Sürekli ben ne yaptım ki sadece mesafeliyim diyorsunuz ama işi biliyorsunuz. Biliyorsunuz ki kavga gürültü çıksa siz haksız olacaksınız. İşinizi böyle öldürücü bir soğukkanlılıkla hallediyorsunuz.
Kirli bir zihniyetiniz var ve cümleleriniz de bu zihniyetin ürünü.
Benim evladım olsa sizin gibi biriyle evlenmesini istememek ne kelime, evleneceğim dediği gibi reddederdim.
Allahım korusun sizin gibi insanlardan.
benim istediğim tekşey benimle mesafeli olması ömür boyu bu çok şey değil kızada var oğluda onlar yeterBak herkes bu aşamalardan geçiyor inanki ben de şöyle herşeyimi aman aman istediğim gibi yaptım diyen çıkmaz şurada..
Ama sürekli bunlar konuşulursa geçmişler tekrarlanirsa mutluluk diye birşey kalmaz...
Senden ricam canım kardeşim lutfen once kv ziyaret et eşinle guzel bir oturup konuşun eskileri acmadan ve bunu yaparsan gerçekten tebrik edicem seni buradaki herkes de öyle düşünür hadi bizi geç Allah katında degerini düşün bir kaybın olmaz..Yeni evli olduğun için biraz yeni yani ama zamanla unutulur bunlar konuştukça ise kalbin kararır..
Yani sana güzel konuşmak yaramıyor öyleyse zaten senin mazlumluk bir durumunu göremedim şu durumda kendini gayet de savunan bir tipsin benim gibi pozitif bir insanı bile çıldırttın yani Allah yakinindakilere sabır versin...50 küsür sayfadır nasıl konuştuğuma bakın öyle gelip yorum yazın lütfen
ben mazlum değilim zaten bana bu kadar yapılana sessiz kaldım Allah kime sabır vereceğini biliyor ne mutlu kiYani sana güzel konuşmak yaramıyor öyleyse zaten senin mazlumluk bir durumunu göremedim şu durumda kendini gayet de savunan bir tipsin benim gibi pozitif bir insanı bile çıldırttın yani Allah yakinindakilere sabır versin...
Seni kv moduna aldım birden geleceğin en inatçı kv olursun..umarım gelecek zaamanlarda kv ile iyi anlaşıyoruz gibi konular açarsınbenim istediğim tekşey benimle mesafeli olması ömür boyu bu çok şey değil kızada var oğluda onlar yeter
malesef bana iyi olana binkat iyim art niyet besleyip bin kat kötü ki kayınvalideme sessiz kalıyorum bu duruma ben bile şaşıyorumSeni kv moduna aldım birden geleceğin en inatçı kv olursun..umarım gelecek zaamanlarda kv ile iyi anlaşıyoruz gibi konular açarsın
beni salak yerine koyduu yetmez mi?Sizi bukadar kinlendirecek ne yaptı bu kadın. Bisey yaptıysa farknda değil sanırım
evet senelerce o kadar reddedilmişler ki artık millet anladı mı ne biz kandık sağolsun oda böyle yaptı
evet aynen bu şükürler olsun.Simdi anladim sizi,inanin 50sayfadir ne demek istediginizi anlamamistim.
Siz sunu mu demek istiyosunuz ,
Kayinvalidem beni istemeye geldiginde benim ogluyla evlenmem icin cok cabaladi,her seyin en iyisini alacagiz,her sey senin istedigin gibi olacak sen yeter ki ogluma evet de diye agladi ben de inandim evet dedim....
Ama ben evlenmeyi kabul edince bana verdigi hic bi sozu tutmadi,alacagim dedigi hicbi seyi dogru duzgun almadi,ustune bi de sanki ben ogluyla zorla evleniyomusum,pesinden kosuyomusum gibi bana ve aileme trip atti.
Bu mudur,dogru anlamis miyim?
Şimdi mesafeli olsun da torunu olsa onu da mi goremiycek yapma ya..Sen şu an bu kadar şey anlatınca ben kendi gecmisimi anlatmaya utandım şurada belki benden daha kötüleri de var diye bunları abartmazsin diye..bir yerden sonra hepsi boş geliyor..eşimle mutluyum ya önemli olan o diyorsun ve eşim gayet benim aileme saygiliyken ben onun ailesine kötü davranamam..benim istediğim tekşey benimle mesafeli olması ömür boyu bu çok şey değil kızada var oğluda onlar yeter
karı koca iyi üniversite mezunuyuz ailelerden kalan mal mülk var ikimiz de de.ne düğünün iyisini yaptık ucuz bir gelinlik diktirip giyip geri verdik bazı eşyalar bekarlığımızdan kalma.yakın akrabalardan takı gelmedi.Hiç şikayetçi olmadık kimseden.Önceden görmek bu olsa gerek değil mi konu sahibi.bana alın size bir ev siz yapın herşeyi benden bu kadar deseydi eyvallah derdim ben herşeyin en uyguna gidip en iyisini yapmış tavrı yaparsa bende buna dur derim bir Allah razı olsun duymadım görmedim.
onlara saygısızlık yapmadığım için görmemişlik yapmadığım için Allah razı olsun denebilirdi annem bana çok güzel şeyler öğretti çok şükür.beyaz eşya mutfak ve yatak odasını komple biz aldık mesela anlar bir l koltuk bir kanepe takımı 6 masa bir sandalyeye 6.500 bile vermediler evet iyi markalara bakarsak o fiyata sadece kanepe takımı olduğunu görürüz gelinlik alındı 1800e bir ona para verildi oda boğazımda kaldı zaten görümcemin görmediğim gelinliğini almışım gidi davrandığı için.görümcem abisine kendi gelinliğini verebileceğini bile söylemişti bana bu teklif edildi yani yut yut yut böyle oldu soğudum...
Allah nasip eder evladımız olursa tabki görecek tanıyacak buna engel olmam yapılan bana yapıldı ona değilŞimdi mesafeli olsun da torunu olsa onu da mi goremiycek yapma ya..Sen şu an bu kadar şey anlatınca ben kendi gecmisimi anlatmaya utandım şurada belki benden daha kötüleri de var diye bunları abartmazsin diye..bir yerden sonra hepsi boş geliyor..eşimle mutluyum ya önemli olan o diyorsun ve eşim gayet benim aileme saygiliyken ben onun ailesine kötü davranamam..
Sonuç nereye gidiyor biliyor musun bunlari uygulayinca o imkansız dediklerin imkanlı hale geliyor ben pes etmedim Allah'ım annemle nasılsam kv ile de öyle olayım diye dua ederdim çok şükür şimdi şakalarimizi kaldırabilecek hale geldik iyiye gidiyor emin ol sen at o adımı..iletişim kesmek çok yanlış bu fikrini değiştir lütfen
Simdi anladim sizi,inanin 50sayfadir ne demek istediginizi anlamamistim.
Siz sunu mu demek istiyosunuz ,
Kayinvalidem beni istemeye geldiginde benim ogluyla evlenmem icin cok cabaladi,her seyin en iyisini alacagiz,her sey senin istedigin gibi olacak sen yeter ki ogluma evet de diye agladi ben de inandim evet dedim....
Ama ben evlenmeyi kabul edince bana verdigi hic bi sozu tutmadi,alacagim dedigi hicbi seyi dogru duzgun almadi,ustune bi de sanki ben ogluyla zorla evleniyomusum,pesinden kosuyomusum gibi bana ve aileme trip atti.
Bu mudur,dogru anlamis miyim?
benim ailem göz kırpmayıp elinden gelenin en iyisini yapıyorsa bunu vaad edenlerde yapsın bir zahmet eşyanın ucuzu için aileme öneride bulunanda kayınpederim layık görülmüyor işte bizebozulsa kırılsa o mu olacak ona ne benim ailemin aldığından ona ne benim aldığım yatak odasının nereden geldiğinden ailem onların alışverişlerinede bile gelmedi daha birsürü şey yazdıkça hatırlayıp sinirleniyorum.karı koca iyi üniversite mezunuyuz ailelerden kalan mal mülk var ikimiz de de.ne düğünün iyisini yaptık ucuz bir gelinlik diktirip giyip geri verdik bazı eşyalar bekarlığımızdan kalma.yakın akrabalardan takı gelmedi.Hiç şikayetçi olmadık kimseden.Önceden görmek bu olsa gerek değil mi konu sahibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?