• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana evi 😬

Gecenlerde burada deprem oldu bizim evin duvari catladi hasar aldi diye k.validemlerde kaldik bir gece o yastik bana diken yorgan yılan oldu k.valide evi hapisaneden farksız bile isteye kalinmaz yaa kalma isim var de gitme milletin pisligini sen mi temizleyeceksin

Ay Allah yardımcın olsun ya
Neden iş yapıyosun falan denmiş ama ben seni çok iyi anlıyorum çünkü pis olan bir yerde ne yemek yiyebilirim ne de kalabilirim.
Düzeltmeye kalksan düzeltemezsin,kaç yaşına gelmiş insanlar artık değişmezler.
Bence eşine söyle ya açık açık,kibar bir şekilde artık ne kadar kibar olabilirsen.

böyle sizi kemiren sorunlarla ilgili eşinizle konuşup içinizi dökemeyecekseniz neden evleniyorsunuz ?

Eşiniz köylü olduğu için gittiğinde geri dönemiyordur. Ertesi güne iş vardır, tekrar git gel yapmak zor ve pahalı geliyordur, anasına hayır diyemiyordur vs. Siz salın adamı gitsin. Ne diye yanında gidip kalıyorsunuz, bir de iş yapıyormuş ahsjdjd elimi bile sürmem.

Benim bi teyzem çok dağınık pisti. Ikramlarindan sadece çay içerdim. Bir de alınırdı. Iykkk bekarken de titizlik takıntısı varmış inanılır gibi değil. Şuan çoluk çocuğu buyudu teyzem de değişti pis değil değişti . Belki kayinvalideniz de değisir :KK70:

orda temizlik yapsanız bile yine eski haline dönecek ve zamaniniza emeğinize yazık olacak. Annemler biz çocukken teyzeme kızar evine mis gibi yapar temiz ol derlerdi. Ama yine aynı olurdu .

Sizin yerinizde olsam carsaf yastık vs yıkarım öyle kullanırım. Kurumazsa evden getiririm .

cay falan icilcekse onu siz halledin ki temizleyip kullanin içinize sinsin.

Valla evde birsey yerken mide bulanacak kişiler kusura bakmasın çarşafta götürülür bardakta. Alınırsa da alınsın belki temiz olmayı öğrenirler.
Temizlik imandan gelir. Dağınıklik okey ama pis olunmasi iykkk.

E yakınsa ne diye gidip yatılı kalıyorsunuz ki . Ayrıca at eline geceni anne bu ne hurda hışva sat gitsşn hurdacıya de bosalt evi.benm annemde oyleydi yıllanmıs yılan kemigi gibi taa nenemin ceyizlşk kumaslarj falan artık fareler işemş kokmus daha bohca bohca duruyor dolapta aldım aldım bahceye topladım yaktım babamın sacma sapan belki lazım olur diye sakladıgı demirler kablolar hurdalar aldım koydum cuvalla teknoloji cagındayız ne gerek var Boyle seylere herseyin pratigi cıkmıs belki lazım olur diye saklamak mı kaldı artık.dolaplar dçtıkıs tımıstı hepsını bosalttım elimi attıgımı attım🤣 ev nefes aldı smdı hergun temizlik yapıyor neymiş klabalıga gelemıyormus .eee otuz sene aklın nerdeydı evi hurdacıya donderdınz dedm.kaynanamda da evi temizliycem ayagına bu neymiş anne bunun modası mı kalık at gitsin derim.oyle oyle evi bosalttım esimde hep der sayende evde birsuru alan acıldı 1 oda daha oldu diye😅 sizde öyle yapın karısmayın diyenler olmusta aksıne evle ilgilenince hoslarına gidyor.anne bunun modası kalmadı fazlalık evde at gitsin biz buraya daha iyi bişey alırız de mesela . Yok demez😅

Canım bende aynı durumdayım. Biz merkezdeyiz eşimin ailesi köyde ve anneside babasida asiriiii dağınıklar temizlik konusunda sikintilar var ama öyle alışmışlar yani bu değişmiyor sen oraya gittiğinde kendince bı yaşam şekli belirle 😅 hergun ev supuremz gitmisken bı süpürge açarım elime yapismaz ama asla ince temizliğe girmem kendi evime yardimci çağırıyorum kaynanama gidipte detaylı temizlik yapamam. Yani sen bu dünyaya kimsenin arkasını toplamaya gelmedin bu durumdan rahatsız olsa zaten kendisi toplar temizler 50-60yasina gelmiş birine bunu ogretemezsin bunu kafana yaz.
En önemlisi de bunu eşinle konuş ailen pis denmez tabiki ama oradayken eşinin bunları görmesini sagla yemek yiyemediginj göster eşyalar kokuyosa dikkatini cek sana değer veriyosa zaten seni buna mecbur birakmaz. Yeni evli sayılırsın nasil alistirirsan oyle gider eşine bahsedilmeyecek bı konu değil bnce.

Arkadaşlar merhabaa. Çekinip eşime söyleyemediklerimi şimdi sizlere yazıyorum. 😬 1 yıllık evliyim kaynanamdan ayrı yaşıyorum. Pekte ayrı sayılmaz aslında bulunduğumuz şehirin köyünde yaşıyor kendileri mesafe fazla yok bu yüzden çok sık gidiliyor ve kalınıyor. 😬😬 Kalmak zaten ayrı bir sorunken bana kabus gelen şey evleri acayip şekilde dağınık heryer heryerde iş yapmak istiyorum ama neyi nereye koyucam koysamda olmuyor zatenbilmiyoy tıkış tıkış ev bunalım geçiriyorum düzen sıfır temizlik sıfır. Eve eşyaya temizliğe asla önem vermiyorlar durumları yerinde ama evi sadece yatmak ve karın doyurmak için kullanıyorlar sağ solla işleri güçleri yok. Orada yemek yemekte yataklarında yatmakta istemiyorum misler gibi evim varken hele. 😬 Eşim yanlış anlar onlara pis diyorum diye darılır vs gibisinden bu kadar açık konuşamıyorum ama oraya gitmek hiç istemiyorum. 😞
Bilmiyorum eşinize söylemeye gerek var mı. Benim kayınailem de aynı anlattığınız gibi ama ben eşim farkında, kendi dert yanarken söyledi, ben de estagfurullah falan dedim. Sonra kayınvalide bizi çok sever ama hiç bir gittiğimizde eve varır varmaz yemek hazır olmaz (7saatlik yol) biz de artık onlara gitmeden önce biryerde karnımızı doyurup öyle gidiyoruz yoksa açlık beni çok gergin yapıyor, yoşda yiyip tok gitmek de eşimin önerisi oldu misal. 7 senedir evliyiz, ilk yıl oturmadı tabi bu düzen ama tecrübe ettikçe bir düzen oturttuk. Yani eğer eş kişisi farkındaysa çok da konuşmaya gerek olan bir mevzu değil.

Koyle aranizda ne kadar mesafe var?
Yakinsa kalmayin. Kendi yatagim disinda rahat edemiyorum vs kirici olmadan soyleyin esinize.
Yakin yerde yatili kalmak bana cok gereksiz geliyor.

Back
X