• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana evi 😬

Bakın o düzende büyümüş belli bir yaş üzeri insanlar kolay kolay değişmezler, o düzensizlik içinde düzenleri vardır, karışılmasını pek istemezler. Evet bize göre pis ve düzensiz geliyor. Her yer her yerde, evde bir ton eski püskü eşya, temizlik desen süpür geç, ıslak deterjansız çul çaputla yaparlar temizliği.

Bana kalırsa giderseniz yiyip içtikten sonra bulaşığa yardım edip çekilin, gerisine karışmayın. Ağzınızı açsanız yanlış anlaşılır, kötü olursunuz. Onları da öyle kabul etmek gerekiyor. Siz bir şeyleri atsanız sıkıntı olur, bir şeyleri kaybolur falan hiç gerek yok.
Valla düzene zorla alıştırılan ama kendi üşenen, hep gelinden bekleyeni de var, konu sahibi durduk yere başına dert de alabilir. 😬

1 senedir birçok bahane buldum bulmayada devam ediyorum kendim hazırlasam bile yemeğimi bulunan ortamdan kaptan kasıktan yiyememe durumuna geldim artık 😅
E kabı kaşığı mecbur yıkayacaksınız valla
Anladığım kadarıyla kalmaya devam edeceksiniz
Madem minimum iş yaparak dönün rn azından 🙄

Siz gitmeye mecbur değilseniz gitmeyin. Eşiniz işlerini halledip dönsün. Bu yaştan sonra kimse temizlik-düzen alışkanlığını değiştirmez.

Ayni sehirdeyken kalmak cooook sacma. Kalmamaya calisin bence evi temizlemeye degil. Aman ha sakin diyim, kendinize dur deyin, pisse pis sabredin ama kendiniz sorumluluk alip temizlemeyin. Sonra sanki sizin görevinizmis gibi is beklerler , yapmayinca kotu olursunuz.

Valla düzene zorla alıştırılan ama kendi üşenen, hep gelinden bekleyeni de var, konu sahibi durduk yere başına dert de alabilir. 😬
Yok kız ihtiyarları çok fena oluyor, evinden çöpü çıkar kıyameti koparır; attırmıyorlar hiçbir şeylerini. Belki genç bir kaynanaysa dediğin olabilir, o da var dimi, ne gerek var, yaptığın iyilik görevin olur, hep yapmak zorunda kalırsın…

Ayni sehirdeyken kalmak cooook sacma. Kalmamaya calisin bence evi temizlemeye degil. Aman ha sakin diyim, kendinize dur deyin, pisse pis sabredin ama kendiniz sorumluluk alip temizlemeyin. Sonra sanki sizin görevinizmis gibi is beklerler , yapmayinca kotu olursunuz.
Bulaşıktan başka bişeye elimi sürmüyordum artık onuda yapmıyorum 😬

Yok kız ihtiyarları çok fena oluyor, evinden çöpü çıkar kıyameti koparır; attırmıyorlar hiçbir şeylerini. Belki genç bir kaynanaysa dediğin olabilir, o da var dimi, ne gerek var, yaptığın iyilik görevin olur, hep yapmak zorunda kalırsın…
Sanıyorlar ki 2 gün önce girdikleri yerde 40 yıllık düzeni değiştirebilecekler, ben bu zamana kadar elinde patlamayanı görmedim. Bu yeni gelin idealizmini de hiç anlamıyorum.

Sanıyorlar ki 2 gün önce girdikleri yerde 40 yıllık düzeni değiştirebilecekler, ben bu zamana kadar elinde patlamayanı görmedim. Bu yeni gelin idealizmini de hiç anlamıyorum.
Kaynananın eli ayağı tutuyorsa hiç o toplara girmeme taraftarıyım. Beğenelim beğenmeyelim evin kadını o, kendince o çekip çeviriyor. Gidersin, beraber yiyip içiliyor, çay kahve bulaşık kısmına yardım edip çekilirsin. Evi adam etmek vs ıı ıhh, elinde patlar, dertsiz başa dert açarsın.

Arkadaşlar merhabaa. Çekinip eşime söyleyemediklerimi şimdi sizlere yazıyorum. 😬 1 yıllık evliyim kaynanamdan ayrı yaşıyorum. Pekte ayrı sayılmaz aslında bulunduğumuz şehirin köyünde yaşıyor kendileri mesafe fazla yok bu yüzden çok sık gidiliyor ve kalınıyor. 😬😬 Kalmak zaten ayrı bir sorunken bana kabus gelen şey evleri acayip şekilde dağınık heryer heryerde iş yapmak istiyorum ama neyi nereye koyucam koysamda olmuyor zaten tıkış tıkış ev bunalım geçiriyorum düzen sıfır temizlik sıfır. Eve eşyaya temizliğe asla önem vermiyorlar durumları yerinde ama evi sadece yatmak ve karın doyurmak için kullanıyorlar sağ solla işleri güçleri yok. Orada yemek yemekte yataklarında yatmakta istemiyorum misler gibi evim varken hele. 😬 Eşim yanlış anlar onlara pis diyorum diye darılır vs gibisinden bu kadar açık konuşamıyorum ama oraya gitmek hiç istemiyorum. 😞
Kimsenin 40 yıllık katranlaşmış kirini temizlemeyin. Önce jest olsun diye yaparsınız sonra sizin göreviniz olur.

Arkadaşlar merhabaa. Çekinip eşime söyleyemediklerimi şimdi sizlere yazıyorum. 😬 1 yıllık evliyim kaynanamdan ayrı yaşıyorum. Pekte ayrı sayılmaz aslında bulunduğumuz şehirin köyünde yaşıyor kendileri mesafe fazla yok bu yüzden çok sık gidiliyor ve kalınıyor. 😬😬 Kalmak zaten ayrı bir sorunken bana kabus gelen şey evleri acayip şekilde dağınık heryer heryerde iş yapmak istiyorum ama neyi nereye koyucam koysamda olmuyor zaten tıkış tıkış ev bunalım geçiriyorum düzen sıfır temizlik sıfır. Eve eşyaya temizliğe asla önem vermiyorlar durumları yerinde ama evi sadece yatmak ve karın doyurmak için kullanıyorlar sağ solla işleri güçleri yok. Orada yemek yemekte yataklarında yatmakta istemiyorum misler gibi evim varken hele. 😬 Eşim yanlış anlar onlara pis diyorum diye darılır vs gibisinden bu kadar açık konuşamıyorum ama oraya gitmek hiç istemiyorum. 😞
Bazı insanlar öyle.
Çok düzenli birisi aslaaa değilim ama temiz değillerse sorun.
Eşime soyler miyim böyle bişey olsa evet ama eleştiri, düzelt anlamında değil. Eşime herşeyi söylerim bunuda söylerim. ama tatlı insanlarsa kendi adıma takilmazdim.

Sizi anlayabiliyorum dağınıklık ve pisliğe katlanamıyorum, içimden birileri dürtüyor sanki toplamak ve temizlemek için amaç yaranmak falan değil sırf ben rahatsız olduğum için ama bir başkasının evine karışamam. Ben olsam çok sık gitmezdim, gitsem de çok kalmazdım. Şaka yollu söyleyin eşinize ya da bahane bulun biraz birlikte zaman geçirelim, şunu yapalım , şuraya gidelim gibi :)

Nasıl söylenir bilmiyorum ama
Yattıgım yer kokmamalı
Etraf temiz olmalı. Yoksa kalamam orda .

Ayrıca kakmalara alıştırmayın
Sonra çok pişman olursunuz.

Uygun bi dille eşine söyleyebilirsin bence canım

evleri acayip şekilde dağınık heryer heryerde iş yapmak istiyorum ama neyi nereye koyucam koysamda olmuyor zaten tıkış tıkış ev bunalım geçiriyorum düzen sıfır temizlik sıfır.
Simdi ellersin,duzeni degistirirsin akabinde sana yikilir bu isler.
Onlar kirletir sen temizlersin.İyiye guzele cabuk alisir insan.
Siz her hafta ugrayin,Gelinimde evimi her hafta temizlesin derse gorurum seni :)

Zorla ve boşanma tehditleriyle götürüldüğünüz köydeki kayın aile evine gittiğinizde gelen çalışma şevki keşke başka yerlerde gelseydi; kendi paranızı kazanıyor olurdunuz, ekonomik özgürlüğünüz olurdu, her hafta kocanız tarafından zorla köye sürüklenirken '' ağlaşmazdınız''.

Aynı sehrin köyündeyse 20/30 km falandır en fazla neden yatılı gidiyorsunuz?
1 yıl olmus artk darılır dönemini gecmissinizdir😅
Hayatım anan pasaklı dönemine gecilebilinir🤪

Ben geri dönmek istiyorum ama eşim istemiyor aslında sık gidilmesinin sebebi eşimin köyde de işlerinin olması eşim gidince bende yanında gidiyorum 😬
Allahım yeni gelin sendromu🤦🏻‍♀️
Kacırmazlar ablacım kocisini😑Gitme otur evinde🤦🏻‍♀️

Ablam adama fanfinifonlu mesajlar at eve gidince ama de adam zaten arabayı calıştırır sen de atlarsin gidersiniz.Kalıp ne yapiyorsunuz ki orada ayni sehirde iken neden kalasinız çok sacma

Back
X