Kaynana gelin eş hikayesi ve beklenmeyen son:&

insan içinde yaşarken göremiyor be canım, hani şiddet olur aldatma olur kırmızı çizgiyi bağıra bağıra geçer kocamız da aklımıza gelir boşanma ama ne bileyim benim başıma gelse ben de yapamam bir anda gibi geliyor her şeyi boşverip arkamı dönüp gidemem gibi ki ekonomik özgürlüğüm olmasına rağmen.

boşver bundan sonra iyiyseniz çekilecek çilem varmış çektim bitti der geçersin yapacak bi şey yok

2 anneniz için de Allah rahmet eylesin.
konu sahibi ölmüş bi insanın arkasından verip veriştirmiyor ki, yaşadıklarını anlatıyor . Allah'ın takdiri böyle uygun görmüş. senin eşin de annesinin sözünden çıkamayanlardan işte napacaksın. asıl eşine sor bence bu kadar düzelmen için annenin ölmesi mi gerekliydi ne olurdu önceden de bana sahip çıkıp değer verseydin yıllarımızı boşa harcamasaydık, senin annen de bnm için biraz anne gibi olsaydı, onu yönlendirseydin. bunu söyle bence

allahın takdiri işte ... kimse için ölsün denmez ama rabbim yardım et demişsin ve allah onun ölmesini uygun görmüş vakti saati dolmuş ne bir saniye ileri ne bir saniye geri demişler.. yaşasaydı parçalanmış bir aile ortada kalan bi çocuk ... psikolojisi altüst olmuş bir kadın... kılıbık anne sözünden çıkmayan bi adam... ve......bi kaynana kalıcaktı....

rabbim neylerse güzel eyler annenizin mekanı cennet olsun kayınvaldenizinde taksiratlarını affetsin allah siz hakkınızı helal edinki öteki dünyada azabtan kurtulsun yazık çok yazık kötülükle nolucakki sanki konu sahibini bide eleştirmişler şaka gb kız hır gür yapmamış kocasına kaynanasına bişey yapmamış ne melem bi aile oldukları açıkca ortada boşanmak kötü bişey olsada bazı durumalrda gerekebilir böyle bi eşle kaçınız yaşayabilirdi çok merak ediyorum kız elinden gelenin kat kat fazlasını yapmış terapistede gitmiş eşinide götürmüş yuvasını yıkmamak için elinden geleni yapmış ve dua etmiş

allah sizi korumuş ne diyim bundan sonra hayatınız mutlu geçer umarım annenizin hastalıgı felan o halinizle nasılda dayandınız hamilelik zaten başlı başına ilgi alaka beklenen hassas bi durum inanamıyorum güçlü bi kadınsınız sizi hiçbişey yıkamaz bence

ben olsam bunca şeyden sonra kocam mükemmel bile olsa eskilerle yiyip dururdum kendimi ama siz eşim artık çok iyi mükemmmel cimriliğinden eser kalmadı felan diyosunuz inşallah eşinizi yöneticek başka biri daha çıkmaz karşınıza ve böyle mutlu sürer evliliğiniz ama ben olsam eşime güvenemezdim onca şeyden sonra....

daha birşey söylemiyorum ama eşim de anladı insanın hep sağlıklı olmayacağını gün gelince eşi ya da başkası birilerine muhtaç olduğunu,haa hala kırgınım tabi ama dillendirmiyorum.

Konuyu kesik kesik anlatmışsınız
Ve fazla detay verilse de dedi ile dedim kısımları hep karışmış
Biraz daha özen gösterirseniz daha anlaşılır olabilirdi

Anneniz ciddi bi hastalık içindeyken
Siz söz, nişan bir arada yapıp sonrasında evlenmişsiniz
Eşiniz annesi ile sizin aranızda denge kuramamış
Ve siz de her iki aileye yetişmeye çalışma gibi sorunlar yaşamışsınız
Sonra her iki annede ölmüş, Allah rahmet eylesin ikisine de
Siz de benim annem böyle öldü acı çekmeden ama onunki böyle oldu bu ona reva mı ? diyosunuz yani anlamadım
Konunun amacı ne onu da anlamadım
Oh öldü kurtulduk der gibi olmuş, şimdi eşimle iyiyiz vs. diyosunuz da
Sorun kayınvalide de değil eşinizdeydi, haklıyı haksızı tartmalı her zaman 5 yaşında çocuk değildi ya

Allah’ım annenize de k.validenize de rahmet eylesin. Bizler konular hakkında dışarıdan bakıp yorum yapabiliyoruz; ama başımıza geldiğinde yorum yaptığımız gibi mantıklı davranıp aynı şeyleri yapamıyoruz. vefat etmiş insanın arkasından yaptığı kötülükleri de anlatılmamalı bence, çünkü zaten orada hesabını veriyordur kendisi. Siz bize örnek amaçlı yazmışsınız, bazı konularda ders almamızı istediniz sanırım, ölümün kime geleceği hiç belli olmaz ki hasta insan vardır; ama sağlamı gider genci gider Allah’ın takdiridir. Hepimiz bir gün öleceğimizi , hesap vereceğimizi düşünsek zaten kötülükler, kalp kırmalar olmazdı; ama hiç ölmeyecek, hesap vermeyecekmiş gibi yaşıyoruz maalesef.

evet anlatımımda kelimeleri seçme konusunda hassas davranamadım.annemin düğüne 20 gün kala tanısı kondu.özet olarak eş dengeyi kuramazsa böyle sorunlar yaşanıyor demek istedim sizin de son cümlenizde olduğu gibi kim nasıl öldü kime ne oldu değil anlatmak istediğim eşimin tutumu ailenin evlilik içinde ne kadar önemli olduğu eş adil davranmazsa neler yaşanabileceği eğer baştan beri görünen şeyler varsa ve eş adayı denge kuramıyorsa evliliğin hiçbirşeyi düzeltmediği vs vs anlatmak istediğim.ölenlere Allah rahmet eylesin hepimizin kaçınılmaz sonu.işte benim eşim dengeyi kuramadı.suçlu kv değil zaten.o yüzden de ona birşey demedim hiç.

İmam nikahlımısınız?

Bu tarz hastalıkların ne yazık ki tedavisi çok uzun yıllar sürebiliyor, belli bir zamanı olmayabiliyor; bir de annesi evlenmesini istemiş olabilir; dünya gözüyle kızının beyaz gelinliklerle gelin olduğunu, yuva kurduğunu görüp gözünün arkada kalmamasını istemiştir.

Neyse yorumlardan konunun devamını okumus oldum
artık yapcak pekte bısı yokmus ne dıyelım

Aynı düşüncedeymişiz demek :13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…