Sikintilarim var evet ama universte okumus kulturlu bilinci insanim bu eve cocuk olmayacaginin bnde bilincindeyim. Daha dogmadan yanmana gerek yokBence çocuk düşünüyor
zira bir düşük yapmış
Çok geçmez dolar kucağı
Yanarım yanarım da o bebeğe yanarım
Sözünün eri bir babası olmayacak neticede
Yok artık !
Ne diye şikayet
Seni tanımam etmemSikintilarim var evet ama universte okumus kulturlu bilinci insanim bu eve cocuk olmayacaginin bnde bilincindeyim. Daha dogmadan yanmana gerek yok
Zekilikten kastin bosanmak mi bu karari almk ne kdr zor biliyomusun bi dunya emek veriyosun hemen bunlari yikip gecemiyosunArkadaşım anladığım kadarıyla ortalama zekanın üzerindesin de neden zeki bir insan gibi davranmıyorsun?
Diyorum ya son cirpinislar bu boyle gtmez. Hadi telefon muhabbeti mesela calis yenisini al yada geri iade edildi falan. Aslinda mesele tel de degil yapilan saygisizlik bugun bunu yapan yarin bana ne yapacak bunu dusununce bu evlilik surmememli diyorum kendimeTelefonunu elinden alip kardeslerine veren kocani gozden cikar bence oyle bayramda yarim saat durmayla olucak gibi degil
Yanlış anlama ama ben kendime hep alemin safı benmişim derim ve çok kızarım kendime dönüp geriye baktıkca meğer benim gibi olanlarda varmışmaymun gözünü açtı bebeğim, bu saatten sonra iğneni bile vermiyorsun, verdiklerini istiyorsun, yüzsüz oldukları için genelde geri vermiyorlar ama sen her yerde laf sokuyosun utandırıyosun bu utanç onlara yetiyor. Kendini sakın ezdirme, bundan sonra sus pus oturma asla bir söylerlerse iki söyle baş edemeyince rahat bırakırlar seni ve hayır demeyi bil. Eşinede tavrını koy, anlasın, kimse senden yararlanamaz kendi naparsa yapsın. Evin ihtiyaçlarını da sakın görmezden gelme şu eksik bu yok de o zaman hem ev hem ailesi ağır gelir yetişemez ve yapmaktan bıkar, ben böyle yapmadım ve çok pişmanım.
Yaklasik bi 6 aydr aynende senin dedigin gibiyim herkese rezil oldular zaten amacan yandiya bi kere iste...Yanlış anlama ama ben kendime hep alemin safı benmişim derim ve çok kızarım kendime dönüp geriye baktıkca meğer benim gibi olanlarda varmışmaymun gözünü açtı bebeğim, bu saatten sonra iğneni bile vermiyorsun, verdiklerini istiyorsun, yüzsüz oldukları için genelde geri vermiyorlar ama sen her yerde laf sokuyosun utandırıyosun bu utanç onlara yetiyor. Kendini sakın ezdirme, bundan sonra sus pus oturma asla bir söylerlerse iki söyle baş edemeyince rahat bırakırlar seni ve hayır demeyi bil. Eşinede tavrını koy, anlasın, kimse senden yararlanamaz bu saatten sonra.
Yaklasik bi 6 aydr aynende senin dedigin gibiyim herkese rezil oldular zaten amacan yandiya bi kere iste...
Canim yukardada yazdim o ilkinde cahillik mi dyelim ne bilmiyorum bebegi duyunca sok oldum hatta. Ama artik korunuyorm. Devam niyetinde degilim ama gidemiyorumda. En iyisi bi psikologdan destek almam o sekilde bir karara varmamBebek düşürmüşsün geçmiş olsun canım. Bebek yapabildiğine göre devam niyetindesin, peki o zaman neden ah vah ediyorsun? Ne demişler ya kabullen ya terket ama sızlanma.
Cok haklisin vallahi.Bende böyleyim, altınlarım gitti benimde bir aylık evliyken önceleri utandım kimseye söylemedim düğünlere gitmedim sonra baktım sömürülüyorum hâlâ eşimde hâlâ destek çıkıyor maddi anlamda onlara ben restimi çektim aramız bozuk eşimle, ailesi ile de hiç konuşmam. Yumuşak huylu olunca tepene çıkıyorlar. İyilik yaramaz kimseye.
Bende böyleyim, altınlarım gitti benimde bir aylık evliyken önceleri utandım kimseye söylemedim düğünlere gitmedim sonra baktım sömürülüyorum hâlâ eşimde hâlâ destek çıkıyor maddi anlamda onlara ben restimi çektim aramız bozuk eşimle, ailesi ile de hiç konuşmam. Yumuşak huylu olunca tepene çıkıyorlar. İyilik yaramaz kimseye.[/QUOTcok haklisin vallahi
Düğün bitti kv lerin yaşadığı şehre gittik demişsin ön koltuk olayı o zaman olmuş. Sonra da eşime bu olayı anlattım diye düğünde odamı bastılar diyorsun. Düğünden sonra olduysa olay düğünde nasıl odanı basıyorlar.Merhaba kizlar uzun zamandir yazmiyordum yeniden sıkıntilarimi paylasayim istedi. Bir senelik evliyim ama evlenmez olaydim ahhh anamin dizinin dibinde oturaydim:) biraz uzun olacak sikarsam affola. Simdi dugun gunu esim ve ailesi bnm yasadigim sehire geldi dugun icin ama bi havalar gormeniz lazim sanki paristen geldiler. Bnimle kufore gelmediler ve dugune giderken kirmizi kusak baglanir vedalasilir falan onada gelmediler ( adetlerimize saygi bile duymadilar) o sirada bi baska kuafordelerdi ( kuafor parasini bana odetmek icin ayri gttiler) dugundede kapida seker bile tutup misafirlerimi selamlamadilar annem tek basina bekledi. Neyse dugun bitti bunlarin yasadigi sehre geldik annem bi is icin merkeze inecekti ve kp birakacakti onu kv sakin o kdn arabanin onune binmeyecek demis guya kp den annemi kiskanmis. Bu nasil igrenclik anlamiyorum. Neyse evlendik guc bela bi ogreniyorum ki bunlar herseyi borcla almis borcu biz odicez dugun parasini bile takilandan alip vermisler sonradan duydum. Banada babamin destegi olmadigi halde maddi durumumda cok kotuydu biz herseyi aldik borcsuz evlenicez dye dye bana herseyi zorla pesin aldirdi esim. Simdide kayin pederim bize uc kredi bi telefon taksidi birakti. O butun parayi gece alemine verir eve vermez. Esimde onlara verir parayi bide borclar bana gelince para yok. Aylik 5o tl anca elime geciyor o da kurus kurus biriktirerek. Bide bu annem on koltuga binmicek mevzusunu bn esime dedim diye dugun gunu odami basip benle kavga ettiler. Daha neler neler anlatsam toplanip bni burdan alirsiniz yeter dye:)guluyorum artik arsizlastim yeminle. 3 gorumce var Gorumcelerin kiskancliklari bni hep toplum icinde ezmeleri o bu... bidr esim bnm telimi alip gorumceme verdi ve bna telimi vermiyorlar. Resmen gasp yani bu. cok darda ve bunalimdayim cocuj dusurdum bu kere aradilar o kdr 3 icinde. Ne yapayim ne edeyim akil verin bana nolur.simdi asil derdim bn bunlari nasil gormezden geldim dilim mi baglandi simdi her an kendimi yiyorum. Hep kafamda onlarla kavga ediyorum. Destek olun banaartik bas kaldiriyirum ama kendime cok kiziyorum neden bir yil kendimj kullandrdim ezdirdim buna niye goz yumdum. Iyi niyetle yaklastim cunku. Ama sraya cidfi mesafe koydum bayramda bile yarim saar durdum geldim meraba meraba olduk yadi. Ama yinede ugrasiyolar yardim kizlar....
Ben iki sene beraber yaşadım. Evimi ayıralı 1 hafta oldu. 2 senelik evliyim. Yani rahat neymis, nefes neymis yeni anladım. Bende senin gibi yapılana edilene ses çıkarmadım. Kayinbabam dedikodumu ederdi, kocamın arkasından atardı. Her seye bir laf bulurdu ( sanırsın kaynanam o ). Yinede sesimi çıkarmadım. Ama son senenin bi 5 6 ayında lafımı çekmemeye başladım. Zaten adım iyi olmadı hiç varsın bundan sonra da kötü gelin olsun dedim. Kendimi çekmedim. Hiç de pişman değilim. Tek pişmanlığım evliliğimin ilk yıllarında salak gibi her şeye tamam tamam tamam demem. Varsın adın kötü olsun. Sen uzulecegine onlar üzülsün lafını çekme. Zararın neresinden dönersen kâr. Böyle devam edersen de şöyle olur.
Artık kendi kendine konuşmaya, olaylara yorum yapmaya , kafanda senaryo kurmaya başlarsın.
Sinirini içine atar, kendi kendini yersin , Allah korusun bu da bir hastalık olarak sana geri döner.
Bir süre sonra kafanda kendinle konuşa konuşa, acaba böyle bişey oldu muuu yoksa ben kendi kendime mi öyle düşündüm ikilemine düşersin.
Kafanda sürekli onlar olur, yaşadığından birşey anlamazsin.
( Bunlar benim yaşadıklarım, az çok sana da böyle olur. )
Benim parmaklarım seyirmeye başlamıştı sinirimi içime ata ata.
Ama artık yeter dedim.
Eşime de dedim. Ben psikolok psikolok gezemen bu yaşımda ( asagilamiyorum yanlış anlamayın.)
Ağır haplar kullanıp kendimi mal edip dolanamam dedim. Yettti artık sabrım bu kadarmış dedim. Tabi eşim de çok şükür ki neyin ne olduğunu biliyordu ama taksitleri olduğundan ötürü evi ayiramiyordu. Yine bitmedi ama ayırdık . Şuan hiç kimseyi umursamiyorum. Kendimi olduğunca ezdirmiyorum. Kimse senin canından kıymetli değil. Lafımı çekmiyorum. Kendilerini mükemmel sanıyolar karaktersizler. Öyle hafifim ki. Şuan sadece kira ve fatura derdim var. Allaha şükür kendi evimin derdindeyim. Sende kurtulursun kafanda inşallah.
Ha bide bileziklerimi almaya çalışıyorum. Takilanlardan ümidi kestim artık. Bileziğimi verin yeter dedim. Sanki borç istiyomusum gibi davraniyolar. Ama onunda zamanı gelecek..
Bu konular aklıma geldikçe bende deliriyorum. Düğünde takılan hiç bir altının bir kuruşunu yemek nasip olmadı. Baharı bir görelim dedi kaynanam da. Bahar ayı gelsin birdaha hatırlatma yapacam. Vermezlerde hakkım olsun öteki dünyada diyecem. Allah sorsun çıkarsın diyecem. Napıyım artık Allah a havale ettim. Ben yine istemezdim böyle salak kalsaydım. Ama beni bu hale kendileri getirdi. Bu gelini kayinbaba yarattı. Kendi elleriyle etti. Keşke kelimesi varya. Yiyor adamı yiyor.Aynen bu kanaatteyim artık bende. Cevap vermeye konuşmaya başlayınca " aa gelin gerçek yüzünü gösterdi " diyorlar, hiç düşünmüyorlar biz böyle yaptıkta bu hale geldi demiyorlar. Yüzsüzler çünkü. Ben kendim minnet edip istemedim benim takılanıma kadar alıp yediler üstüne birde bilerzikler gitti aklıma geldikçe deliriyorum. Geçen bayram lafı oldu yeni gelin altınsız bilmem ne diye kayınbaba yapıcam bayramdan hemen sonra dedi daha tık yok. Paralarıda var. Kaynana yaptırmıyor ama ben biliyorum. Allahlarından bulsunlar, ben yine onların taktığını koluma bile takmam bu saatten sonra sadece kendi ailem baya fazla takmıştı onlara üzülüyorum.
Bu konular aklıma geldikçe bende deliriyorum. Düğünde takılan hiç bir altının bir kuruşunu yemek nasip olmadı. Baharı bir görelim dedi kaynanam da. Bahar ayı gelsin birdaha hatırlatma yapacam. Vermezlerde hakkım olsun öteki dünyada diyecem. Allah sorsun çıkarsın diyecem. Napıyım artık Allah a havale ettim. Ben yine istemezdim böyle salak kalsaydım. Ama beni bu hale kendileri getirdi. Bu gelini kayinbaba yarattı. Kendi elleriyle etti. Keşke kelimesi varya. Yiyor adamı yiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?