Kaynana kişisi benden habersiz yazmamı almış

Alt tarafı yazma ne demek ya. Alt tarafı diye nitelendirebildiğimiz şeyleri başkasının evinden izinsiz alabiliyor muyuz
Çok begendiyse sahibine sorsaymis kızım bunu beğendim bana verir misin diye. Ben sana alayım yenisini diye gönlünü yapsaymis. Bildiğin çalmış yazmayı. Yazmayı evinde denk getirip parçalayacaksin görmeden. Biraz akillanir belki.
Sana yakışmıyordu zaten diyen kocaniza da bana yakışmayan senin anana nasıl yakisacak acaba deseydiniz keşke.

Kaynanan dan niye istiyorsun senin olanı git al
Senin örtünü istemeden alandan sen niye izin istiyorsun

Katılıyorum.
Tek kızım evde, annem daha bir gün odama girip de kafasına göre bir eşyamı almış değildir. Gelir ister, öyle alır yani. Bir çorap bir toka da olsa izinsiz almaz. Ve birinin bir toplu iğnesi dahi olsa izinsiz almamamız gerektiğini öğretti.
Öyle samimiyet ayağına birinin eşarbını yazmasını izinsiz alamazsınız. Samimiyet öyle bir şey değil. Ayrı gayrı olmamak ne demek ya? Öz annemden daha yakınım yoktur herhalde? Kayınvalide ile hele hele hiç olacak iş değil.

Allah başka dert vermesin. Samimi söylüyorum. Evinizin huzurunu mutluluğunu çalacağına bir deste yazma çalsın daha iyi

Tamam ben kvdemden çok korkuyorum.

Uzak dur bence belli ki senle uğraşmak hoşuna gidiyor..

Yazma maddi degeri düşük olan bir esya olabilir. Lakin izinsiz alınması ve geri verilmemesi bana gore hirsizliktir. Birisi taktigim yazmayi begenirse hediye etmeyi teklif ederim ama çalarsa ve geri vermek istemezse "hirsiz" oldugunu yuzune vururdum. Maddi degerinin düşük olması, hirsizlik oldugu gercegini degistirmiyor.

Okullarda cocuklarin silgisini, kalemlerini cepleyen diger cocuklar bu tip kucuk hirsizliklari destekleyen, gormezden gelen ailelerin cocuklari işte. Hirsizlik, hirsizliktir maddi ölçütü olamaz.

Altı üstü bir yazma ama izinsiz almış olması sinir bozucu. Bir de neden almış, geri verecek mi yoksa el koymak için mi?
El koymak için daha önce de geldi yazmamı yikadedi yıkadım başına takması icin yazma verdim kalkınca da yazmayı vermem dedi onu da aldı gitti hiç birşey demedim diye tekrarladı galiba

Ay ben umursamazdım . Bi yazma için ona dil döküp şahane bişey yaptığını belli etmez gider aynı yazmadan geri alırdım
Bazen görmezden gelmek en büyük ceza

Alt tarafı yazma diyenler de
Ne bileyim

Sizinde evinizden bir şey alınsa habersiz tepkiniz ne olur acaba
Bende merak ediyorum alt tarafı bir bez parçası olabilir ama benden habersiz alınması içine dert oldu
Ablam la konuştuk boşver bi kere istedin vermedi bi daha isteme dedi ama benim içime dert oldu

Alt tarafı yazma diyenler de
Ne bileyim

Sizinde evinizden bir şey alınsa habersiz tepkiniz ne olur acaba

Yetişme tarziyla alakali. Başka buna benzer bir konuda da yazmistim sanirim ben bu konularda çok katı yetiştirildim. Başkasinin bir tozunu bile alip evimize sokmayacaksin denirdi hep. Ben annemin çantasina, babamin cebine elimi sokmuş değilim hayatimda. Bizde kimse kimsenin bir şeyini kurcalamaz, almaz.
Benim için kabul edilebilir değil illa maddi degeri olmak zorunda değil.

Ha tutup kavgayla geri almaya uğraşmazdim o ayri. Önlemimi alirdim o saatten sonra.

O an kavga dedim ama öyle kavga edecek bir insan değilim sessiz sakin biriyim

Bende sizin gibiyim annem derdi altında bulsan asla alma çok şükür bu yaşına kadar asla birşeyi çalmadım bundan sonra da rabbim nasip etmesin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…