Kaynana siz uzaktaki ailenize gittiğinizde evinize gelmek isterse..

garfieldim

aşığım
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
101
1
96
45
İstanbul
uzaktaki ailenizi ziyarete gidiyorsunuz ve 1 hafta kalıcaksınız ya da 2 hafta ve kaynana oğluna bakma bahanesiyle evinize gelip kalmak istiyor naparsınız nasıl çözersiniz olayı eşinizi kırmadan ya da en son çare kırarak?

benim icin farketmezdi sanirim sonucta esimin annesi ,ben ister evde olayim ister olmayayim ne var ki bunda CADIARZU

Kaynanaya yollarım eşimi.

Hoş kaynanada gelse farketmezde en iyisi eşimin ona gitmesi.kaydirigubbakcemile

gelip kalsın ne olacak ki.. bence bunu sorun etme hatta iyi tarafından bak.geri döndüğünde dağ gibi yığılmış bulaşıklar ve karma karışık olmuş bir ev ile karşılaşmazsın en azından...

olabilir herkesin kendi fikridir saygı duymak lazım.Ben de istemem ben yokken mutfağımda evimde benden başkasını.

Sanki acından ölecek. Öfff ne kadar gereksiz bir tutum bu yaa. Bebek gibi davranıyorlar oğullarına ve ben tanımadıklarını da düşünüyorum. Eşini gönder söyle eşine de ki sen git kadın boşuna gelmesin düzeni belli benim düzenime ayak uyduramaz de.

bende geçen yıl 10 günlüğüne şehir dışına annemlere gittim ve bu sürede kayınvalidem bizim evde kaldı.istiyorsa tabiki kalabilir.benim eşim yokken annemim benle kalması ne kadar normalse kayınvalideminde eşimle kalmak istemesini o kadar normal karşılarım.oda anne sonuçta yabancı değil.kalmak istiyorsa kalmalı bence sorun olmamalı.biraz empati yaparsak benim annem kalsa nasıl olur diye düşünürsek zaten sorun kalmaz diye düşünüyorum.

ya kızlar daha önce kaynanayla olan sorunlarımı burda yazmıştım yani pek sevmem.ben evde yokken neden benim evimde kalsın sonuçta oğlu işi gereği hergün dışarda evde tek başına içim hiç rahat olmaz ayrıca istemiyorum ya ev benim özelim.kendi annemle kıyaslamam çünkü bana o kadar şey yaptı kendi annem gibi davranmadı ki..çok sinsidir herşeyi o bilir havasında.istemiyorum ben yokken gelmesin oğlunu gönderemem çünkü kadın başka şehirde...kendi evimin düzenini ben bilirim karışmasın istemiyorum amanasıl olcak bu iş bilmiyorum..ayrıca oğlu da beceriklidir aç kalmaz evi de pislik götürmez gerek yok gelmesine..

empati diyosunuz da,hangi kadının annesi gelip kocası yokken sana bakayım der.Gelse de işimi kendim yapacağım için sorun olmaz tabi de.ıstemiyorum deyin,tavrınızı da koyun bence

ben eşimden ayrı 10-15 gün yalnız bırakıp da bir yerde kalmadım
bundan sonra da kalmam herhalde
ama çok gerekliyse eşin idare edebilir yalnız herhalde ya da o gitsin annesine
gizli,özel şeylerini kilitli bir yerlere koy karıştırıp görmesini istemiyorsan gelmesi şartsa gelsin
belki tamamen iyi niyetle istenilen birşey boş yere sorun çıkarma

daha iyi olur valla hic olmazsa eve geldigimde bir felaketle karilasmam malum erkekler evde yanliz olunca savas alanina dönüyor
hem bide benim kaynana cok titit valla yazlik kislik temizligimi yapar herhalde bir haftadakaydirigubbakcemile3

birşey dikkatimi çekti siz ondan bahsederken "kaynana" diyorsunuz,"kaynanam" bile değil
demek ki sevmiyorsunuz ve aranız iyi değil
evinizde siz yokken kalmasını da istemiyorsunuz bu nedenle
o halde ya eşinizi o kadar süre bırakıp gitmeyin ya da eşinizi annesine gönderin

ben bu kadar büyütmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. gelsin kalsın, oğluyla zaman geçirmek için fırsat olarak görüyordur. bana anormal gelmedi.

bu biraz kişilikle ilgili sanırım. ben yokken evime temizlikçim de geliyor, o da mecburen sağı solu kurcalıyor, evdeki eşyalarımı (süpürge, tv, ütü vs) kullanıyor, mutfağa girip kendine çay demliyor, yemek hazırlıyor. 5 senelik temizlikçim, o bile eşyaların yerini karıştırıyor bazen. ben bundan da rahatsız olmuyorum. o gidince alır kendi yerine koyarım gene, çok zor birşey değil. kaynanam da aynılarını yapsa rahatsız olmam sanırım.

valla çok güzel olur
çok uyar bana, hem evim temiz kalır hem eşim derli toplu olur
anne oğul otururlar bir güzel, anne gibisi var mı opuyorumnanaktan
hem eşimde yanlız kalmamış olur

Evim bulunmaz hint kumaşı değil, yada birileri bir yerlerini karıştırınca eve bir şey olmuyor. Ben bir yere gideceğim zaman kayınvalidemi bizzat alıp eve getiririm oğluna baksın diye. Bunda bir anormallik göremiyorum.
Tabi herkesin bir takıntısı var bazıları istemez, benim için 20 senedir böyle bir takıntı oluşmadı, herkes gelip kalabilir, ben varken veya yokken. Şimdiye kadar bir şey kaybetmedim. Bu yüzden ben gelsin kalsın isterim.

Eşin kaynanaya gitsin. Şöyle ana-oğul hasret giderirler hem eski günleri hatırlarlar.
Seninde için huzurlu oluraklinialirimsmile

ya haklısın sevmiyorum aslında şuan ona göre bi sorun yok ama ben daha önce yaptıklarını silemiyorum o yüzden mesefli duruyorum o ise yapışıyor allahım ya hatta yaranmak için görüyosun ben kötü biri değilim benden kimseye zarar gelmez diyor düğünümü bana zehir etti yetmez mi.tabi herkesin kendi fikri ben gelmesini istemiyorum ve eşimi ikna edecem o çözecek bu durumu..

Evi bir güzel süsle, bırak..

Eşin de istiyorsa ,gelsin baksın tosununa, temizler,çamaşır ütü falan, sen gelince de sana kolaylık olur.

boşver ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…