kaynana sorunu

Siz nasılsınız bilmem ama bazı anneler çocuklar evin içine etse de ses etmez. Eltinizin evi de yeni gelin evi bişey diyememiştir kv uyarmıştır. İyi de yapmıştır.
Bende yaşadım. Görümce çocukları pastaları zeytinyağlıları hep koltuklarıma döktüler anasıgil gel yerde örtü var üzerinde ye demediler. Kv uyardı.
Canını yediğim
asla öyle bi insan değilim çok şükür büyük kızım bisey yiyince de ellerini yukarıya kaldırıyor anne elimi yıka diyor

dün 5 aylık evli olan eltimin evine gittim iki çocuğum var kaynanam da geldi çocuklarıma harammış gibi davranıyordu oturun şöyle yapmayın böyle yapmayın diğer gelinlerine hayatta bu şekilde davranamaz bende aldım çocukları eve geldim ben geldikten sonra aradi sana bisey dokundu o yüzden kalktın diye bende yok bisey dedim. ben hep susan taraf oluyorum ama dün o yaptıkları çok zoruma gitti siz olsanız ne yapardınız
Sen dokundun deseydiniz ya💆🏻‍♀️

Siz burada hiç yeni gelin elti/ görümce çocuğu konusu okumadınız mı

Kv kendince yeni gelinin evini korumuş

Daha önce de gitti iseniz elti şikayet etmiş olabilir yok ilk gidişinizse kv önlem almış olabilir

Oğlum genel itibari ile gittiği evde katıştırmayan çekingen bir tiptir

Bir arkadaşa gittik onun da vardı aynı yaşta çocuğu vs ama ikisi de ayrı köşelerde oturdu

Sonra yeme içme aşamasında oğlum elindeki suyu koltuğa döktü çok bozuldu

Ev sahibi çok umursamadı bir örtü getirdi koltuğa koydu oturduk devam ettik vs

Ama o ev yeni gelin evi olsaydı su da meyvesuyu olsaydı olay bu şekilde gelişmezdi

Kaza olur da kv kendince önlem almış madem alındınız söyleyecektiniz sorunca,

muhtemelen o da eltinin bu konudan rahatsız olduğunu bu nedenle müdahale ettiğini anlatacaktı, sana bunu demek için aramış

küçüğü 1 buçuk yaşında büyüğü 3 buçuk yaşında öyle çok şımarık çocuklar degiller benim kaynana beni sevmiyor diye mi bilmiyorum çok değişik bir insan sürek li benimle uğraşmak ıstiyor

İkisi de pek sakin kalacak, söz dinleyecek yaşta çocuklar değiller. Yeni gittikleri evler çocukların ilgisini çeker. Ona eller, bunu almak ister, yediğini döker. Anneleri çok fazla rahatsız etmiyor bu davranışlar, alıştıkları için. Ama çocuğu olmayanları ya da çocuğunu büyütmüş olanları rahatsız ediyor.
Ben evime çocuklu misafir çok kabul etmiyorum mesela. Çünkü hep söylüyorum benim evim çocuğa uygun bir ev değil. Çocuklu misafir gelince ne ben yediğimden içtiğimden, konuştuğumdan anlıyorum ne anneler. Topluca geriliyoruz.

Eğer çocuklarınız orada bir şey kırıp dökmüyorsa oraya getirdikleri oyuncakları kitapları inceliyorsa sıkıntı olmazdı. Tabii yeni ev muhtemelen çocuk olmadığı için süsler vs var ve orada da çocuklar karıştırmak istemiştir diye tahmin ediyorum. Siz yeteri kadar müdahale ettiğinizi düşünüyorsanız alınganlık etmişsiniz. Yine küsüp gitmek de doğru ve çözüme götüren bir iletişim şekli de değildir.

madem kv aramış ona söyleseydiniz yaaa

ona dokunma bunu elle dedin devamlı bende rahatsızlık vermemek için kalktım deseydın

Susmak yerine neden cevabını vermediniz ? Anlamıyorum sizi ya cevap vermek yerine gelip burda içinizi döküyorsunuz ne işinize yarayacak ona söyle de laf yerni bulsun için rahatlasn.. sustukça çok mu iyi oluyor sanki 😏😏

İkisi de pek sakin kalacak, söz dinleyecek yaşta çocuklar değiller. Yeni gittikleri evler çocukların ilgisini çeker. Ona eller, bunu almak ister, yediğini döker. Anneleri çok fazla rahatsız etmiyor bu davranışlar, alıştıkları için. Ama çocuğu olmayanları ya da çocuğunu büyütmüş olanları rahatsız ediyor.
Ben evime çocuklu misafir çok kabul etmiyorum mesela. Çünkü hep söylüyorum benim evim çocuğa uygun bir ev değil. Çocuklu misafir gelince ne ben yediğimden içtiğimden, konuştuğumdan anlıyorum ne anneler. Topluca geriliyoruz.

Ahahahha ben de tövbeliyimm😂
Daha 2. Ayımızda eşimin amcası geldi amca dediğim de yaşlı değil genç çocuğu 4 yaşında. Aman yarabbi çay içilirken masanın üzerinde zıplıyor ordan koltuğa atlıyor ordan annesinin üzerine. Kedimizi hırpaladığı için ben odaya kapattım gidip yavrumun kapısını yumrukluyor bağırıyor. Ama ben şok. Anne babadan sıfır tepki evde de böyle diyor :) mesela bir daha asla.
kendi kuzenimin oğlu kedimin tırmalama tahtasını tek harekette kırdı, onun ağzının payını verdim mesela çünkü benim kendi akrabam bir şey desem de ertesi gün gönlünü alabilirim kuzenimin falan.
Ama eşimin amcasının çocuğu için kayınvalideme o nasıl çocuk öyle bi atlamadığı tepem kaldı masanın üzerinde zıplamak ne anne dedim. Büyük ihtimalle konu sahibi müdahale etmiştir ama ona normal gelen davranış eltiye tabiki de gelmemiştir ve kayınvalideye sitem etmiştir diye düşünüyorum.
Ki bence haklıdır da Ben de yedim aynı b*ku çünkü 😂

dün 5 aylık evli olan eltimin evine gittim iki çocuğum var kaynanam da geldi çocuklarıma harammış gibi davranıyordu oturun şöyle yapmayın böyle yapmayın diğer gelinlerine hayatta bu şekilde davranamaz bende aldım çocukları eve geldim ben geldikten sonra aradi sana bisey dokundu o yüzden kalktın diye bende yok bisey dedim. ben hep susan taraf oluyorum ama dün o yaptıkları çok zoruma gitti siz olsanız ne yapardınız
Aynen bende hep susan taraf oluyorum Allah’a havale ediyorum Allah soruyor hesabını zaten çok iyi yapmışsınız kalkmakla anlayan anlamış yeterli olmuştur

Susmak yerine neden cevabını vermediniz ? Anlamıyorum sizi ya cevap vermek yerine gelip burda içinizi döküyorsunuz ne işinize yarayacak ona söyle de laf yerni bulsun için rahatlasn.. sustukça çok mu iyi oluyor sanki 😏😏
Bende susuyorum genelde o anda aklıma sokacak lafta gelmiyor sinirden ama eğer susmasam baş edemem karşı tarafla buna da Eminim zararı kendime oluyor ama mesafe koymaya çalışıyorum koyabildiğim kadar hoş mesafe de koyulmuyor illaki görüşmek istiyorlar

Bende susuyorum genelde o anda aklıma sokacak lafta gelmiyor sinirden ama eğer susmasam baş edemem karşı tarafla buna da Eminim zararı kendime oluyor ama mesafe koymaya çalışıyorum koyabildiğim kadar hoş mesafe de koyulmuyor illaki görüşmek istiyorlar
Benim annemde hep susmuştu şimdi sustuğu için ondan iyisi yok ama gel görki düşünceden stresten sağlığı da kalmadı.. Susmak her zaman iyi olmuyor arada bir konuşmak da lazm..

malesef söz konusu kaynana olunca cevap veremiyorum dilim kilitleniyor sanki

E kolay gelsin o zaman çekmeye devam edin ne diyelim. Çözüm yok çünkü bu durumda. Yetişkin kadınsınız karşınızdaki insan size bir şeye mi bozuldun diye sorduğunda yok diyip surat asmaya devam ederseniz daha aynı şeyi çok kere yaşarsınız.

Bende aynı tavrı kaynımdan gördüm . Evleneceği kişiyi ben buldum evlendiği kişi başka şehirden geldi düğün zamanı benim evimde kaldılar misafirleri gelinin abisinin 5 çocuğu da dahil düğünden 2gun sonra gelinin ailesi gidecekti gitmeden evlerine gidelim dedigi icin bende gittim benim o 2 cocugum gözüne battı kaynımın bir iki kızdı yapma etme hemen toplandık çıktık bizde misafirleride orada bırakıp .. o gün bugündür (2sene) daha bir bardak çay içer hemen kalkarım eşim için gidiyorum oda 2 nci bardak çayı doldurmuş olsa dahi içmem kalkarım.. Tavrınızı koyun duvarınızı örün sınırlar belli oluncada daha sonra çıkacak sorunlarında önünü kesmiş olursunuz yoksa bu böyle devam eder .

Siz iletişim kurmadığınız, şikayetlerinizi dile getirmediğiniz sürece bu durumu kabullenmiş olacaksınız. Kayınvalidenize söylemeniz gerekiyor, neden korkuyorsunuz ki? İletişim çok önemli. Anlasın anlamasın, siz ifade edin ve mesafe koyun. Belki de haklıydı o konuşa ama diğer konularda, rahatsız olduğunuz bir şey varsa paylaşın.

1.5 ve 3 yaşındaki çocuk mümkün değil sabit duramaz. Süslü püslü evde kaynananız gelin bisey diyemediği için mecbur konuşmuştur. Sizi bilmiyorum ama bazı kadınlar çok rahat. Bende yeni evliyken bi misafir geldi 3 günlük evliyiz daha, çocuk kola döktü krem koltuğa beyaz halıya. Annesi ay kusura bakma diyor. Kaynanama dedim bi daha bu kadını getirmeyin evime. 3 yaşında çocuğun varsa mecbur peşinde dolaşacaksın.

Kızıp cocukları alıp eve gidip, biseye mi kızdın diye sorulduğunda 'hayır' demenız cok mantıklı olmus.

Diger gelinlerin cocuklarına oyle davranmıyor cunku, biseye mi kızdın dedıgınde cat cat alıyordur cevabını.
Sızın gıbı susmuyodur kimse. Siz aynen susmaya devam.

Back
X