kaynana ve 3 aylık evliliğin yıkılmasında son demler.akıl verin lütfen :((((

Son yazdıklarınız ile bize nişan ve düğün için yaptığınız harcamaların ayrıntılı listesini sunmuşsunuz.Zaten sizin ailenizde karşı tarafı kendilerine layık bulmadıkları için istememişler.

Sizin lüks bir yaşam isteğiniz en baştan belliymiş.
Peki neden size takı almak için arabasını satmak zorunda kalan birini seçtiniz?
Neden?Çünkü eşimi çok seviyordum demişsiniz.
3 ay içinde bu sevgi neden bitmiş olabilir?

Üstelik eşiniz size evlendikten sonra sizin aileniz ile yaşamak isteğini söylemeye çalışırken ,siz o sırada bir kez evleniyorum ev sıfır olsun eşyalar sıfır olsun diye imkanları zorlamaktaymışsınız.

Sanırım karşılanmayan maddi talepler,ulaşılamayan lüks bir hayat hayali sizi ve ailenizi çok germiş olacak ki....Sizin gözünüzde değersiz olan damat adayı ,suratına tükürülmeyi,anneniz tarafından darp edilmeyi,evden kovulmayı hak ediyor olmalı.Çünkü bunları yapan ailenizi haklı bulmuşsunuz.

Ben bunları kadının erkeğe uyguladığı şiddet olarak görüyorum.Kusura bakmayın.

Son düzenleme:
allh aşkına kızlar evlenince ne diye damat trafının sorumluluğunu üstleniyosuuz. yapmayın bunu.yapacaksanızda yaptım demeyin kafanıza silah dayamadılar sonuçta.mesela kendimden örnek vereyim bençalışan biri değildim ozamanlar bol blo dantel takımları yapmıştım.benim gözümdeçoktu bu yıllarca göz emeklerimdi .benbunu eşime söyleyince eşim bana ne getirdin ıvır zıvr çaput demişti öküz ama napıcan bununiçin eşimi boşayamazdım.neyse bende diğe rarkadaşlara katıyorum..evlilikte 3 maymunu oynucan herşeyi görürsen evliliği yürütemezsin.ama eşinin seni hala aramasıda garibime gitti.sen çalışıyom dedin hala borcunuz varmı.eşinin aklı yok olayladan sonra hala aynı apartmanda oturmak istiyo.hakkında hayırlısı

canım sana katılıyorum.şu maddiyatla kör olan insanoğlu keşke birgünde maneviyatla açsa şu gözleri.insan eğer istiyorsa dünya malını bir tarafa sevdiğini bi tarafa ayırır.insanların çıkardığı gelenek göreneklere uyulmak zorunda değil durumu olan yapar olmayan yapmaz bu kadar.yok"u bilmeyene varı yaşatmasın allahım işşalla

Bende anliyamadim,madem herseyi almak içine sinmedi, neden o zaman yüzük atma kararin arkasinda durmadin? Hiç kimse seni silah zoruyla evlendirmedi.

Her olayda, her kavgada bu es ile olur, bu arkadas ile olur, her zaman iki taraf vardir. Her tarafinda olayin olmasina bir katkisi vardir. Bunu kabul etmeyen kisi gerçekten olgun degildir. Sadece karsindakin suçlamakla, cözum aramak yerine aksi taktirde olayi büyütmek ile bir yere varilamiyor maalesef. Dedigim gibi, ikiside sadece birbiriyle degil, sirf evlenmek ile bile hata yapmislar. Ikiside böyle büyük bir sorumlulugu tasimaya hazir degillerdi.

Bende eşimin ailesini sevmiyorum bunu eşimde biliyor. Evim kendi aileme yürüme mesafesinde eşimin ailesine ise minibüsle 15dk. Bende ne gitmek istiyorum ne de gelsinler. Ama ne yapacaksın ki evlendiğim hafta çaya çağırdım eşimin ailesini. Ben haftada 3-4 gün kendi aileme gidiyorum eşim işteyken. Eşimin ailesine ise bayram dahil sadece 2 kez gittim. O da eşim istedi diye. Ben ayarlıyorum mesela akşam yedi buçuk gibi gidiyoruz. Son minibüs 10buçukta olduğu için 10da kalkıyoruz. Katlanıyorum biraz. Yapacak bir şey yok. Ben hep gidiyorum kendi aileme 40 yılın başı hadi annemlere gidelim dediğinde hayır diyemiyorum maalesef. Ki eşim nişanlılık döneminde atar tutardı kendi annesi babası için evime gelmesinler bilmem ne diye. Çok kavga ederdi ailesiyle çok sorunları vardı. Evlenince kıymete bindi ailesi.

Sende arada bir katlansaydın sen iyice kopunca onlarda eşine iyice gaz vermişlerdir. O da senin davranışlarına bakarak seni haksız suçlu buldu. Neyse olan olmuş artık. Mantıklı düşünmeye çalış sen kendini nasıl iyi hissedeceksen o yolda git.

EN KISA ZAMANDA ARANIZ DÜZELECEK, ŞUAN EVLİLİĞİNİZ OTURMADIĞI İÇİN YADA ŞÖYLE SÖYLİM HENÜZ BİR ARADA YAŞAMAYA ALIŞAMADIĞINIZ İÇİN BU SIKINTILAR. EŞİN DE ÇOCUK GİBİ DAVRANMIŞ ONE ÖYLE EŞYALARINI TOPLAYIP GİTMEK :/ BUNU GENELDE BAYANLAR YAPIOR DİMİ :s

normalde pek konulara yorum yapamam , kimsenin hayatına karışma fikir verme yetkisini kendimde göremem.. ama bu konuyu 4 sayfa falan okudum dayanamadım .

birincisi sizin yaptıklarınızı ben yapsam , yada dur öyle demiyim ben erkek olsam eşim bana yapsa , tarifi imkansız şeyler yaşayabilirdim ... her şeyin en iyisi istedim evlenirken dedin... bence sende biraz bencilmişsin.. borcu olduğunu öğrendiğinde biraz kendini çekebilirdin .. hayallerini gerçekleştirme demiyorum ama yorganına göre ayağını uzatabilirdin... Ben evlenirken ne ayakkabım , ne kına mekanım , ne koltuk takımım hiç umurumda değildi .. ağız tadım vardı ya o bana yeterdi..

kaynanam karıştı mı evet karıştı ... ama bu onlar kötü olsun diye değil , büyük olduğu için , bazı şeyleri yaşadığı için ..mesela zamanında açık renk halı alıp , lekesini çıkaramadığı için alma dedi ... ben senin gibi kızdım mı ? evet kızdım ama bağırıp çağırmadım . yada küsmedim .. sustum , evlendikten sonra anladım zaten çoğunda haklıymış :)

sana annen mi eşin mi dersem evlendiğin gün , balayındaki mutluluktan uçtuğun gün bile olsa cevabın ne olurdu bir düşün , şayet bana annemi babamı hiç kimse sildiremez.. çünkü evet eş, koca istedikten sonra bir sürü insan var ama annem babam bir tane ...

kayınpederiniz yok sanırım. Doğal olarak eşiniz o ailenin aynı zamanda babası ... sorumlulukları var , yaşamak ve yaşatmak istedikleri var bu konuda eşi olarak ve o evin gelini olarak sizin de yardım etmeniz gerekiyor.

eşinizin suçu yok mu ? Var tabi ki de .. oda şu, siz nişanlıyken kavga ettiğinizde , sana ' onlar benim ailem ' diyebilmeliydi.. evlendikten sonra biz evimizde onlar evinde dememeliydi ...

sonuç olarak oturup eşinle tekrar konuş ? bencilliklerini bırak ? benim babamın terası niye ,annenlerde toplanalım demen bile bencillik ... yuvan yıkılsın istemem .. emin ol bu sana yardım etmek isteyen herkesin amacı senin mutlu olman.. çok güzel yorumlar yapmışlar , senden belki küçük belki büyük insanların yorumlarından feyz al... seviyorsan yuvanı kurtar.. önce sakinleş , sonra fevriliklerinden kurtul ve git eşinle konuş.. ama yapamıyosanız uzatmayın , çocuğunuz olmadan önleminizi alın ....

Bi kere nişanı, kınayı kız yapar..Adam seni sevmiş ki arabasını satıp istediğin takıları almış. Çok maddiyat kokusu geldi burnuma.

Araya mesafe koymak eşinin ailesini eve almamak demek değil. Sen araya mesafe koymamışsın, resmen araya çin seddi örmüşsün.

O adam ağaç kavuğundan çıkmadı. Kusura bakma ama yaptıklarınla kendin kaybetmişsin.

Ben de öyle biliyorum ama belki herkeste öyle değildir diye yazmadım.

Ayrıca kına kızevinde,sadece yakınlarla yapılabilirdi.Dışarıda yapmaya gerek yoktu.

Herkes düğünün mükemmel olmasını ister. Herkes peri masallarındaki gibi şeyler düşler. Herkes sıfır evi bırakın evim kendimin olsa keşke der. Herkes marka eşyalar olsun her şey eksiksiz olsun der. Aman balayı olsun balayı otellerinde der. Herkes her şeyi ister ama insan her zaman hayatta her istediğine sahip olamayabilir. Düğün masraflarını kim çekiyorsa ona söz hakkı doğmuş olur. Karşı tarafın bunları yapacak imkanı var mı diyemiyorum eşin o kadar borca girdiğine göre yokmuş. Gelinliğimin kaporasını bile kendim ödedim demişsin. Ne var bunda ben anlamıyorum. Ben gelinliğimi kendim aldım. Ben çiftlerin kendi düğünlerini kendilerinin yapması taraftarıyım. Böylece karışabilecek insan sayısı sıfıra iniyor. Hadi yapamıyorsunuz karşı tarafta en fazla bütçesinin yettiğini yapabilir.

Bundan geçtim, gene de haklı olabilirdiniz. Belki cidden sinir bozucu hareketleri olmuştur. Yani eşiniz eşyalarını alıp evden çıkana kadar ki kısımda yine de haklılık payı verirdim size. Ama sonrasında yaşananlar o kadar çirkinki. O kadar avamki. Yani ben ayrılmayı düşünmeyen insanın birini evden kovmasına anlam veremiyorum. Çünkü ayrılmayı düşünüyorsanız neyse ne de sonra beni ortada bıraktın diye ortalığı birbirine katacaksanız neden kovuyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ev basıp surata tükürmeleri tokat atmaları kendinize yakıştırıyor musunuz? Kovduğunuz adam evden gitti diye annesi düğün esnasında laf etti diye fiziksel şiddet makul müdür? Şöyle düşünün iş arkadaşlarınızdan biri sizin o halinizi görse utanır mıydınız?

Hayaliniz neydi peki? Hani eşyalarını topladınız, ya annen ya ben dediniz, annesini seçti sonra ne olacağını umuyordunuz? Nasıl olsa köpek gibi pişman olur kuyruğunu kıstırır gelir. Ben de iki yalvartırım sonra da affederim diye mi düşündünüz?

Sadece hayalinizde kocanızın babanıza tükürdüğünü düşünün. Annesinin de size vurduğunu. Böyle bir aileyi kabul eder miydiniz geri? Biz hakedecek bir şey yapmadık derseniz de ben de size kimse fiziksel şiddeti haketmez derim. O zaman kadına uygulanan şiddette dır dır eden kadını döveceksin diyen erkekler de haklı. Ve siz de bir kadına şiddet uyguladınız.

zaten arkadaşlar görüşmüyoruz ctesi akşam yüzyüze görüştük hala ailem dediği için ben birleşmeyi istemedim.eve dönmek istediğini söyledi kabul etmedim.zaten her kavgada blöf yapıyordu baana gitme konusunda bu seferki blöf tutmadı bana.pazar mesaj attı barışma yolunda istemedim.şuan o annesinde çok istediği yerde bende kendi evimizde kalıyorum ve bu evden hiçbirşey alamıcağını ona vurgulamıştım.annesi eminimki elinden geleni yapacaktır bende bugün patronumun eşiyle konuştum dava sürecini.onun açacağı davaya görede bende yol izlicem.ben kullanılacak bir eşya değildim.bir erkek karısıyla annesi arasındaki sınırı koymalıydı bana sürekli ailem ailem diye baskı yapan direten bir adam var yaşıyan bilir bunu.seviyormuyum çok sevdim çok aşırı sevdim keşke hiç sevmeseydimd ekendimi bu denli çığrındna çıkartmasaydım.pazardan beri ne o ne ben hiç konuşmuyoruz.hani ben eşyalarını topladım demiştim ya benim toplamadığım birçok eşyasınıda kendisi didik didik evi tarayıp almış gitmiş.kendi gitmeden önce en azından eşi olan bana yapamadık ben eşyalarımı alıyorum deseydi bari.hep yapıp çatıp sessizleri oynayıp beni çıldırtma noktasına getirdi.ben ayrılmak için kendimi yakmadım.bu aile kurtarılırmı kurtarılmaz.onda o anne olduğu sürece olmaz bu iş.ayrıl gel oğlum diyen ikide bir anne için nedersiniz.36 yaşına gelmiş bir erkeği bırak artık.ben 32 yaşındayım bayan olarak ben annem babam demiyorum ya.ben eşime taptım ama rahatlık ona battı.yaşayan bilir.dürüst olmadı beni bile bile yaktı.düşününce sevgisinden de şüpheliyim artık zaten.sadece şu aşamada sessizleri oynuyoruz.bu denli olaylar sonrası ben ona bakmam.sen kime polis çağırıyorsun ya ben eşinim arkamdakide eşinin ailesi.polise silaha avukata ne gerek vardı yaşayan bilir arkadaşlar.ben bakmam onun yüzüne.eşinin arkasında durmayan bir adama adam demem.üstelik ben de östrojen yüksekliği var o nedenle çocuk sahibi olmama riskim var.ben evlenmeden bunu dürüstçe eşime dile getirdim belki çocuğum olmaz diye o da kabul etti.bu bizim sırrımızdı.bunu sen polislerin yanında herkesin içind edaha söyliyemediklerim var anlarsın sen diye tehdi tetti.yaptığı erkeklik mi sizce.ben en azından dürüst oldum kandırmadım o borcunu herşeyini sakladı gizledi herşeyi sonrdaan çıktı ben ondna daha mertim erkek gibi davrandım.bana birde şimdi kalkmış diyorki ailey aile yapan çocuktur o da bizde olmucak diye şimdi söylemek gerekirdi bunu ben sana baştan demişim send ekabul etmişsin.savunduğunuz insan arkadaşlar.kızmıyorum sadece kafam karışık olduğu için akıl alıyorum sizlerden.ama bir erkkek karısını arkasınd adurmalıydı benim eşim durmadı.zamana bırak dedim hep bana baskı yapma dedim.o hep ailem ailem ailem dedi.daha 3 aylık evliyiz.başbaşa vakit geçirelim demek yerine hadi aileme gidelimler hep.ailenin evinden çıkmıcaktın ne diye evlendin beni yaktın bitirdin.ondan gelecek harekete göre hareket edicem grurlu bir insanımdır dobrayımdır dürüstlük içime işlemiş benim biri bana hata yapınca bağışlayamıyorum.eşim çok hata yaptı evim eşim düzelir dedikçe daha da çirkinleşti.erkek gibi masaya yumruğunu vursaydı keşke.senin yerin ayrı ailemin yeri ayrı deseydi.o hep aile dedi.ben çalışandım o evde yemek yapandım temizlik yapandım akşamları vakit geçirendim onun için.düşündükçe beni kullandığı için çok gücüme gidiyor şuan.haketmedim hiç haketmedim.herkes tarafındna parmakla gösterilen bir insanım ne durumlara düştüm (((((

Niye konu açanlar tepki alınca ilk anlattıklarını yalanlarcasına ikinci bir mesaj yazarlar ki.

Kim ne yazarsa yazsın ben hep ilk mesaja inanırım.

Sadece ilk mesaji okudum, tum yorumlari okumadim.
Kusura bakma da sen bayagi cingenelik yapmissin onun ailesine, ne resmiyeti Allah askina?
Ailen de sen de hatalisiniz. Esinin tarafinda bir sorun goremedim. Lanet olasi cenesi susmuyor dedigin kadinin bir cumlesini yazmissin o da "oglum sen karinla iyi ol da biz gelmeyelim" turu birsey. Bu muymus lanet cene yani? Sizin hareketleriniz laflarinizin yaninda...
En cok arada kalan ise esin olmus. Bu kadar sorundan sonra zaten evliliginiz yurumez sizin, aileler rezil rusva olmus artik.
Yazik o esinin ailesine, benim bu konudan cikardigim ozet bu.

Niye konu açanlar tepki alınca ilk anlattıklarını yalanlarcasına ikinci bir mesaj yazarlar ki.

Kim ne yazarsa yazsın ben hep ilk mesaja inanırım.

anlıyamadım bu bana mıydı.ben olanları anlatıyorum yalan dolan bende olmaz.kimseyi kandırmak ne haddime ben sadece içimdeki durumdan sadece çıkar yol aradım 3.kişilerden çevremden uzak.neyi yalanlamışım anlıyamadım.açık olurmusunuz.

Seviyorsaniz biraz annesine karsida esneyin bence
Cunku evleniyorsaniz ailelerde kismen evleniyor
Ve annesini istemesekde bu durum bizim toplumumuza gore degil
Bu sefer bu huzursuzluk bu sekilde eve yansiyip huzur bozuluyor

Bizde ailesi yuzunden nisanlilik ve yeni evlilik yasamadik
Tabi haksizliga gelemem ve kirildimi kolay unutamam
Noldu olan bana oldu.huzurumun bozuldugu kaldi

Bosverin azici hatir edin olsun bitsin, manende siz kazzanirsiniz,
7 yillik evliyim su anda karsiliklki esnemeyi ogrendik inanin daha huzurluyuz.
Aile gecimi icin olan dualari okuyun

Simdi dikkatimi cekti.
Annen ne hakla gidip adama tokat atiyor, sen de yuzlerine tukuruyorsun? Yani ailece milletin evini basmissiniz resmen.
Dua edin sizin karsinizda sizin aile gibi bir aile yokmus, yoksa kan cikardi herhalde o evde. Cok olgun aileymis adamin ailesi. Simdi kafalarini duvara vuruyorlardir nerden bulastik bunlara diye vallahi.
Ben bile sinir oldum ya.

kk arkadaşım...herşeyı sen ustlenmışsın az once yazdığım gıbı...erkek erkeklıgını bılmelıydı kadın kadınlığını.. tersıne donmuş hayatınız hatta ıkısını bırden yuklenmışsın neredeyse...bırak zamana.bırak anasına ..kendıne don ...gecmışe takılma ılerıyı nasıl gorebılıyorsun bak duşun..bır yerden sonra her şey boş...sen ıc huzurunu aramaya başla ..senı ne bız buradakıler nede aılen rahatlatamaz..dua et yaradana sığın..allah yardımcın olsun..

Bebek mevzusunu yüzünüze vurup sonra da her şeyin düzeliceğini umuyorsa çok beklemeli bence. Bir insanı en derininden yaralamayacaksın. Affedip affetmemek kendi bileceğiniz iş ama çok ayıp etmiş bunu yüzünüze vurarak.

ayrıl gel der tabii.. anlattıklarında elle tutulur hiçbir sebep olmamasına rağmen, baban ya karın ya annen diyor da, annen kocana tokat atıyor da onlara laf yok onlar güzel cici anne baba ama oğlu gözleri önünde şiddete uğrayan, yüzüne tükürülen kaynana boşan diyince kötü oluyor. aile de çok erdemli, sabırlı bir aileymiş. ben olsaydım bunu yapanların saçlarını ellerine verir öyle gönderirdim. kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum ama olmuyor arkadaşım bir insan bu kadar bencil olamaz, ben olamam, etrafımda da görmedim böylesini. inşallah görmem de..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…